Scheidingsplanner Nootdorp-Pijnacker

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Nootdorp-Pijnacker

010 - 302 01 01 team@scheidingsplanner.nl

Ackershof 28, Pijnacker

Scheidingsplanners

Wim de Zwart RFEA

Door jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk is Wim de Zwart gespecialiseerd in financiële, fiscale en emotioneel complexe echtscheidingszaken. Wim is met zijn eigen ondernemersachtergrond en de afgeronde opleiding tot RFEA-ondernemer één van de weinige echtscheidingsadviseurs in Nederland die zich specifiek richt op de ondernemer in echtscheiding. Deze deskundigheid wordt toegepast in (complexe) mediationtrajecten en eenzijdige echtscheidingsprocedures. Het is zijn missie om mensen in een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven te voorzien van inzicht en overzicht in de (financiële en fiscale) materie. De focus is hierbij voortdurend gericht op een nieuwe toekomst voor beiden, met het belang van de eventuele kinderen voorop. Daarnaast is Wim bestuurslid van Vereniging de Scheidingsplanner en de RFEA. Voor vragen zoals: "ik ben ondernemer en wil gaan scheiden, maar ben getrouwd in gemeenschap van goederen – wat is het beste voor mijn situatie,en mijn bedrijf?" kunt u terecht bij Wim.

mr. Stefanie van Poppel RFEA

Als jurist richt Stefanie zich in haar dagelijkse werkzaamheden bij De Scheidingsplanner zowel op mediationtrajecten als eenzijdige trajecten. Door cliënten hierin zo goed mogelijk te begeleiden, wil zij cliënten de nare periode die het scheiden met zich meebrengt op zo’n goed mogelijk manier laten afsluiten. Daarbij verliest zij de belangen van cliënten en hun eventuele kinderen niet uit het oog. Ondanks dat Stefanie zich ook bezighoudt met mediations, ligt haar kracht in het bijzonder bij de scheidingen waarin partijen er samen helaas niet meer uitkomen. Door haar specialisatie tot Register Financieel EchtscheidingsAdviseur, voor zowel particulieren als ondernemers, zijn beiden bij haar aan het juiste adres. Daarnaast is Stefanie zelf ondernemer, zijnde mede-eigenaar van De Scheidingsplanner, hetgeen zij mee kan nemen in de begeleiding van haar cliënten. Stefanie is afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (Master of Laws, Civiel Recht). U kunt bij Stefanie terecht voor antwoord op vragen zoals: “ik wil gaan scheiden maar mijn partner werkt niet mee, welke opties heb ik nu – zowel ten aanzien van de scheiding als mijn eventuele bedrijf?”

mr. Joosje Veneman

Als jurist en mede-eigenaar van De Scheidingsplanner heeft Joosje zich binnen het kantoor gespecialiseerd in (complexe) mediationtrajecten alsmede scheidingen met internationale aspecten. Bij haar begeleiding gaat zij oplossingsgericht te werk waarbij zij altijd aandacht zal houden voor een ieders belang. Joosje heeft een goed ontwikkeld empathisch vermogen en volgens haar cliënten werkt haar wijze van communiceren de-escalerend. In haar trajecten zal zij praktisch in kaart brengen wat er speelt en hoe hiermee omgegaan kan worden. Het is de missie van Joosje om er tezamen met u alles aan te doen om tot een gedegen convenant te komen waarover alle partijen, ook op de lange termijn, tevreden zullen zijn - zowel juridisch, financieel alsook fiscaal, maar ook zeker emotioneel. Joosje is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Master of Laws, Civiel Recht) en heeft zich binnen de civiele master gericht op het personen- en familierecht. Zij heeft daarnaast de opleiding tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) gevolgd alsook de specialisatie internationaal privaatrecht. Tevens heeft zij een mediationopleiding gevolgd. Voor vragen zoals: “het voelt alsof wij lijnrecht tegenover elkaar staan maar willen er, zeker in het belang van onze kinderen, in onderling overleg uitkomen – waar moeten we beginnen?” kunt u terecht bij Joosje.

Donnée de Boer
Donnée de Boer

Als jurist en scheidingsbemiddelaar heeft Donnée zich bij de Scheidingsplanner gespecialiseerd in mediation-trajecten, alsmede in scheidingen waarbij de gesprekken in het Engels worden gevoerd.

Donnée heeft door haar werkervaring bij Slachtofferhulp Nederland een sterk empathisch vermogen en beseft zich dat, ondanks dat dit een ander rechtsgebied betreft, een scheiding voor cliënten een zeer lastige periode in hun leven kan zijn. Daarom weet zij hoe belangrijk het is om naast de zakelijke aspecten van een scheiding ook stil te staan bij de emotie.

Het is haar missie om cliënten tijdens deze moeilijke periode te ontzorgen door inzicht te geven in zowel de juridische, financiële als de fiscale aspecten. Bij haar begeleiding zal zij altijd aandacht houden voor ieders belang, met het belang van de kinderen voorop.

Tijdens haar master rechtsgeleerdheid focust zij zich op het privaatrecht.

Voor vragen als: “Hoe regelen wij alles, met het belang van onze kinderen voorop, zo goed mogelijk voor de toekomst?” kunt u bij Donnée terecht.

Zeer begripvol. In alle chaos heeft de scheidingsplanner voor rust en orde gezorgd.

Door SW, De Scheidingsplanner Bodegraven

Alle hulp bij scheiden in de regio Nootdorp-Pijnacker

Uit elkaar gaan, of u nu getrouwd, geregistreerd partner of samenwoner bent, roept over het algemeen tal van vragen op. Een (echt)scheiding kan daarnaast een grote impact hebben, op uzelf en op uw kinderen en omgeving. U moet veel gaan regelen en wat voorheen zeker was, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Onzekerheid brengt onrust. Voor een goed voorbereide nieuwe start, helpt de Scheidingsplanner Nootdorp-Pijnacker u graag verder om uw (echt)scheiding zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen.

"Ons team staat voor een integrale aanpak: een allesomvattend plan voor uw nieuwe toekomst. Wij ondersteunen onze cliënten dan ook op juridisch, financieel, fiscaal én emotioneel gebied. In onze werkwijze gaan wij voor tevredenheid op de lange termijn. Complexe situaties worden daarnaast niet uit de weg gegaan. Met onze verschillende expertises en achtergronden zorgen wij ervoor dat elke situatie juist in kaart gebracht kan worden.

Samen met u maken wij een compleet en persoonlijk Scheidingsplan voor uw scheiding, zodat u verder kunt. Bovendien dragen wij zorg voor de gehele juridische en financiële afwikkeling van uw (echt)scheiding. Wij werken hiervoor ook samen met advocaten, mediators, kindercoaches en notarissen in Nootdorp-Pijnacker en omgeving voor de beste begeleiding bij uw (echt)scheiding. We hebben ook een samenwerkingsverband met hypothecair (financieel) planners voor het overnemen en aankopen van uw (echtelijke) koophuis."

 • Team van juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten en gespecialiseerde coaches
 • Ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden van echtscheidingen
 • Voor gezamenlijke en eenzijdige (echt)scheidingstrajecten
 • Snel inzicht in de woonsituatie door samenwerking met hypothecair (financieel) planners
 • Alle begeleiding van A tot Z, inclusief afwikkeling rechtbank door echtscheidingsadvocaat
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners, samenwoners én ondernemers

Heel fijn. Wat een ontzettende fijne samenwerking alles is duidelijk en professioneel afgehandeld

Door PK, De Scheidingsplanner Bodegraven

De specialisaties van Scheidingsplanner Nootdorp-Pijnacker

Van A tot Z hulp bij uw scheiding, en daarna!

Wilt u uw scheiding goed regelen en bent u hierbij op zoek naar ondersteuning op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied in de regio Nootdorp-Pijnacker? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons team bestaat uit goed opgeleide juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten en diverse gespecialiseerde coaches. Wat uw verhaal ook is, wij hebben de juiste aanpak en kunnen u helpen en adviseren bij uw scheiding. Ons team is onder meer gespecialiseerd in eenzijdige scheidingen (alleen scheiden), echtscheidingsmediation (samen scheiden), financieel en fiscaal advies, herberekeningen van de alimentatie en in scheidingen met internationale aspecten.

Specialisten in scheidingsmediation

Specialisten in echtscheidingsmediation

Ons advies: probeer altijd samen de scheiding te regelen op basis van echtscheidingsmediation. Dit is beter voor u en voor uw kinderen omdat u de kans op een vechtscheiding een stuk kleiner maakt. Wij kunnen u als mediator uitstekend helpen in dit proces. Tijdens de mediation helpen wij u bij het maken van de 'zakelijke' afspraken. Wij houden hierbij rekening met de gevoelens van u allebei.

Door onze aanpak op basis van mediation besparen wij u veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat u samen in gesprek blijft. Natuurlijk kunnen de emoties wel eens hoog oplopen, maar wij zorgen ervoor dat de communicatie op gang blijft.

Uw verhaal wordt gehoord, dingen worden uitgesproken en u krijgt een stuk erkenning en begrip. Het bereiken van het samen eens worden staat centraal gedurende de mediation. 

Krachtige samenwerking voor eenzijdig scheiden

Krachtige samenwerking voor eenzijdig scheiden

Eenzijdig (alleen) scheiden is echt één van onze specialiteiten. Wij hebben hiervoor onze krachten gebundeld met Van Vollenhoven Advocaten. Hierdoor kunnen wij scheidende mensen op dit gebied echt meerwaarde bieden. In het bijzonder heeft “the best of both worlds” aanpak zijn toegevoegde waarde in scheidingszaken waarin een onderneming meespeelt. 

Die toegevoegde waarde blijkt wel uit deze echtscheidingszaak, waarin een man tijdens de scheidingsprocedure zijn baan verliest en daarbij een riante ontslagvergoeding ontvangt. Hij komt in de WW terecht, maar vindt geen baan. Met behoud van WW besluit hij voor zichzelf te beginnen. Het inkomen dat hij bij zijn voormalig werkgever genoot, kan hij echter niet meer realiseren.

Lees meer over deze zaak

Voor particulieren en ondernemers

Scheidingsbegeleiding voor particulieren en ondernemers

Ons team is gespecialiseerd in alles wat met scheiden te maken heeft. Voor zowel gezamenlijke als eenzijdige scheidingstrajecten. Ook voor (co-)ouderschapsregelingen, het herberekenen van de alimentatie, het maken van een second opinion of scheiden van tafel en bed bent u bij ons aan het juiste adres.

Ons team staat voor kwaliteit, deskundigheid en oplossingsgerichtheid. Wij bieden toegankelijke trajecten aan tegen marktconforme prijzen. Voor zowel de gezamenlijke als de eenzijdige trajecten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij richten ons op particulieren, maar zijn ook één van de weinige scheidingsbemiddelaars in Nederland die zich daarnaast ook specifiek richten op de ondernemer in (echt)scheiding, ongeacht of u nu een eenmanszaak, een bv of vof heeft.

Financieel adviesbureau scheidingen

Financieel adviesbureau

De financiën spelen naast emoties een grote rol bij een echtscheiding. Wist u dat die financiën zelfs voor 80% uw nieuwe toekomst bepalen? Niets voor niets heeft 80% van gescheiden mensen er spijt van dat zij geen financieel adviesbureau hebben ingeschakeld.

Bij de Scheidingsplanner Nootdorp-Pijnacker is uw financiële toekomst in goede handen. Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau voor u in huis, zodat wij u snel inzicht kunnen geven in alle financiële onderwerpen van uw scheiding: de partner- en kinderalimentatie, de woning, uw pensioen, tegemoetkomingen et cetera. En niet onbelangrijk... alle fiscale consequenties worden voor u in kaart gebracht. Zo stapt u niet in de fiscale valkuilen van onderwerpen zoals het fiscale partnerschap, de eigen woning, pensioenen, levensverzekeringen, alimentatie, heffingskortingen, afkoopsommen en toeslagen. 

Internationale aspecten bij uw scheiding

Internationale aspecten en echtscheiding

Als één van de weinige scheidingsbemiddelaars in regio Nootdorp-Pijnacker is ons kantoor gespecialiseerd in scheidingen waarin internationale aspecten meespelen.

Als er bij uw scheiding sprake is van internationale aspecten (bijvoorbeeld door de nationaliteit(en), woonplaats of wellicht de huwelijksplaats van partijen) is het altijd maar de vraag bij welke rechter u kunt aankloppen en/of welk recht van toepassing is op het moment dat men uit elkaar gaat.

Lees verder/Read more

Alimentatie herberekening

Herberekeningen van alimentatie

Een aantal jaren geleden bent u gescheiden, de afspraken zijn vastgelegd in een convenant, maar de situatie waarop toentertijd de alimentatie is berekend is niet meer hetzelfde. Wellicht is deze situatie herkenbaar voor u? Zowel persoonlijke als financiële wijzigingen kunnen invloed hebben op de destijds berekende alimentatie. U kunt hierbij denken aan een wijziging in het inkomen, het anders vormgeven van de zorgverdeling, het krijgen van een nieuwe relatie of de geboorte van een nieuw kindje.

Meer over alimentatie herberekening

Prima geholpen. Ik heb een goed gevoel gehad tijdens de begeleiding en ben hier enorm blij mee. Goede stap

Door HD, De Scheidingsplanner Bodegraven

En hoe zit het met de echtscheidingsadvocaat?

U heeft bij een scheidingsprocedure altijd een advocaat nodig om de scheidingsaanvraag te kunnen indienen bij de rechtbank. In ons team bevinden zich echter een aantal goed opgeleide juristen, zodat wij u ook juridisch uitstekend kunnen begeleiden. Onze eigen echtscheidingsadvocaten kunnen dus zelf uw echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. U hoeft dus zelf niet op zoek te gaan naar een advocaat in Nootdorp-Pijnacker! 

Kennismakingsgesprek

Al onze trajecten beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin wij inzichtelijk kunnen maken wat er bij u speelt, waar u aan moet denken en wat wij hierin voor u kunnen betekenen. 

Een afspraak in de avonduren en bij uitzondering op zaterdag, bij u thuis of via skype is ook mogelijk.

Maak nu een afspraak

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken.

Vraag hier uw gratis exemplaar aan

Samenwerkend coach: Roos Boer

Samenwerkend coach: Roos Boer

Roos is gecertificeerd Scheidingscoach bij de Succesvol Scheiden Academie en aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland. Inmiddels heeft zij meer dan 100 ouders mogen begeleiden tijdens hun scheiding. Ook is zij trainer aan de Succesvol Scheiden Academie, hier worden professionals opgeleid tot scheidingscoach. Doordat zij zelf ook een keer gescheiden is, weet zij als geen ander, hoe is het om te worstelen met de emoties van een scheiding.

Samenwerkend advocaat: Jessica Broijl

Samenwerkend advocaat: Jessica Broijl

Jessica studeerde af in Psychologie en in Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RU) en werkt sinds 2003 als advocaat. Haar specialisatie is Personen- en familierecht. Zij is doortastend en bevlogen en is zowel op psychologisch als juridisch vlak deskundig bij een scheiding. Zij werkt nauw samen met (o.a. onze) financieel deskundigen, welke combinatie leidt tot een kwalitatief hoogwaardige en volledige dienstverlening. 

Onze Office-Manager: Robby de Puy

Onze Office-Manager: Robby de Puy

Robby houdt zich binnen ons team bezig met de administratieve werkzaamheden. Hierdoor ondersteunt zij onze adviseurs en overige teamleden. Door haar jaren lange ervaring als gastvrouw weet zij goed wat klantvriendelijkheid inhoudt. Robby is één van onze eerste aanspreekpunten en zij gaat hierbij naast klantvriendelijk ook oplossingsgericht te werk. 

 

Onze Paralegal: Lotte Rutten

Onze Paralegal: Lotte Rutten

Om de adviseurs van juridische ondersteuning te voorzien, bereidt Lotte de scheidingsplannen en convenanten voor. Daarnaast draagt zij zorg voor de uitwerking van de ouderschapsplannen. Lotte houdt hierbij rekening met jullie wensen en verliest nooit het belang van het kind uit het oog. Samen met jullie zal zij tot een ouderschapsplan komen waarbij met ieders belang rekening wordt gehouden.

Samenwerkende financieel adviseur

Zuidstad Financiële Planning kan u begeleiden in de financiële afwikkeling na uw scheiding. Markjan Knepper en Tom Maaskant beschikken samen over ruim 25 jaar ervaring. Zij zijn professionals binnen hun vakgebied en bieden u maatwerk advies. Tijdens een scheiding is het vaak de vraag of één van de partijen in de woning kan blijven wonen. Hiervoor maken zij een eerste inschatting en gaan zij namens u in overleg met de bank om te beoordelen in hoeverre de wens financieel haalbaar is.

Samenwerkende kindercoach

De Kindbehartiger is er als belangenbehartiger voor ieder kind in een scheidingssituatie. De Kindbehartiger treedt op in het vrijwillig kader door middel van een traject van ondersteuning, als ook aan de voorkant van een juridische procedure om de positie van kinderen een plek te geven en rondom de nazorg. De Kindbehartiger werkt vanuit het IVRK en biedt psychosociale ondersteuning, niet zijnde therapie of behandeling. Dat is niet altijd (direct) nodig. 

Uw scheiding succesvol aanvragen in Nootdorp-Pijnacker

Of u nu uw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, uw scheiding is bij ons altijd in goede handen. Wij brengen alle belangrijke stappen voor u in kaart en we denken hierbij oplossingsgericht met u mee. Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. We kennen dan ook een hoge klantwaardering. Heeft u besloten om uw scheiding aan te vragen en zoekt u een scheidingsbemiddelaar die u met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wij helpen u onder meer met:

 • Berekenen van uw besteedbaar inkomen na uw scheiding
 • Het berekenen van de partner- en kinderalimentatie
 • Ouderschapsplan en eventueel co-ouderschap
 • Verdeling van uw eigen woning en hypotheek
 • Het onderling verdelen van uw vermogen en eventuele schulden
 • Fiscale oplossingen conform de uitgangspunten van de Belastingdienst
 • De verdeling van uw pensioen

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Nootdorp-Pijnacker om uw wensen te bespreken.

 • Pijnacker
 • Nootdorp
 • Delfgauw
 • Koningshof
 • De Venen
 • Ackerswoude
 • Oude Leede
 • Klapwijk
 • Tolhek
 • Keijzershof
Terug naar boven