Onze diensten voor als u gaat scheiden

Financieel advies bij een scheiding

Bij een scheiding gaan 80% van de problemen over geld. En dat is ook logisch, want juist de financiële toekomst zorgt voor veel onduidelijkheid en onrust. Een scheiding brengt bovendien over het algemeen veel emoties met zich mee en dat maakt het afspraken maken over financiële zaken vaak nog lastiger. Het is dan fijn als je op een scheidingsadviseur kunt terugvallen die op financieel gebied de klappen van de zweep kent.

Lees verder

Mediation/Samen scheiden

Als je uit elkaar gaat, is samen scheiden/mediation de beste optie. Door samen in gesprek te blijven en in goed overleg afspraken te maken, hebben jullie veel minder kans om in een conflictsituatie terecht te komen. Daarnaast is bij samen scheiden het scheidingsproces meestal korter en zijn de kosten aanzienlijk lager dan wanneer ieder een eigen adviseur inschakelt.

Lees verder

Eenzijdig/Alleen scheiden

Helaas is het niet altijd mogelijk het scheidingstraject samen met jouw partner te doorlopen. Jij of jouw partner kan dit te emotioneel vinden of bang zijn dat de eigen belangen niet goed behartigd worden. Eenzijdig scheiden/alleen scheiden kan dan voor jou een optie zijn.

Lees verder

Onafhankelijke hypotheekscan

Een grote zorg voor mensen die gaan scheiden zijn de woonmogelijkheden. Als je een eigen woning hebt, dan is een veelgestelde vraag of één van de partners in de woning kan blijven wonen. En zo niet, wat zijn de hypotheekmogelijkheden dan? Bovendien is het belangrijk dat voor de ondertekening van het scheidingsconvenant duidelijk is dat die woonwensen inderdaad realiseerbaar zijn. Met onze onafhankelijke hypotheekscan kunnen wij snel inzichtelijk maken of de woonwensen haalbaar zijn.

Lees verder

Samenleving beëindigen

Uit elkaar gaan bij samenwonen betekent bijna net zoveel zaken regelen als bij een huwelijk. De gezamenlijke woning dient bijvoorbeeld te worden verdeeld en de zorg over de kinderen is een belangrijk punt. En zijn de kinderen minderjarig, dan is ook in dit geval een ouderschapsplan verplicht.

Lees verder

Geregistreerd partnerschap ontbinden

Als je een geregistreerd partnerschap hebt en je wilt gaan scheiden, dan moet je het geregistreerd partnerschap officieel ontbinden. Het ontbinden van een geregistreerd partnerschap verschilt niet heel veel van het ontbinden van een huwelijk. Bij het beëindigen van een geregistreerd partnerschap krijg je namelijk ook te maken met rechten, plichten en procedures.

Lees verder

Ondernemersdesk (scheiden met een eigen bedrijf)

Als je gaat scheiden als ondernemer, dan krijgt u er zowat een extra onderneming bij. Immers, als ondernemer komen er nog veel meer zaken op je af dan bij een ‘gewone’ scheiding. Hoe zorg je ervoor dat de continuïteit van jouw onderneming gewaarborgd blijft? 

Lees verder

Ondernemersdesk (niet-ondernemende partner)

Als jouw partner een eigen onderneming heeft en je gaat scheiden, dan vragen de financiën om een uitgebreide analyse. De jaarstukken moeten ontrafeld worden en de financiële situatie van de onderneming moet goed inzichtelijk gemaakt worden.

Lees verder

Scheiden op latere leeftijd

Als je op latere leeftijd gaat scheiden, dan spelen vooral op financieel gebied bepaalde zaken een veel grotere hoofdrol. Je zit dichter tegen jouw pensioen aan of je bent al met pensioen. Inzicht in de langere termijn wat betreft de inkomsten en uitgaven is nu nog belangrijker dan wanneer je jonger bent.

Lees verder

Second opinion

Zit je middenin een scheidingstraject en heb je behoefte aan een frisse blik? Onpartijdig en professioneel? Met een second opinion van de Scheidingsplanner wordt jouw situatie opnieuw en onbevooroordeeld bekeken. En dat geeft een zeker gevoel!

Lees verder

Terug naar boven