Onafhankelijke hypotheekscan

Scheiden tijdens de lockdown: persoonlijk bij een vestiging, online via videobellen of andere opties

Snel inzicht in uw woonmogelijkheden

Als u gaat scheiden, dan wilt u in deze emotionele tijd geen overhaaste beslissing over uw eigen woning nemen. Het is namelijk belangrijk dat eerst uw woonwensen goed onderzocht worden. Wil een van u misschien in de woning blijven wonen? Is dat dan financieel haalbaar? En wat zijn de woonwensen van de partner die de woning gaat verlaten? Huren of kopen en kan dat laatste gefinancierd worden? Ook niet onbelangrijk: wat zijn de fiscale gevolgen van uw keuzes? Met onze onafhankelijke hypotheekscan toetsen we de haalbaarheid en maken wij uw mogelijkheden inzichtelijk.

Waarom een hypotheekscan?

Een van onze belangrijkste levensbehoeften is een dak boven je hoofd. De huisvesting en het besteedbaar inkomen na de scheiding zijn dan ook vaak - tezamen met de kinderen – de grootste punten van zorg tijdens de scheiding. Als geen ander weten wij dat inzicht geven in de financiële toekomst voor veel opluchting kan zorgen. Wij brengen met onze hypotheekscan de mogelijkheden op woon- en hypotheekgebied voor u en/of uw partner in kaart.

Deskundige hypotheekscan

Met onze hypotheekscan kijken we naar de belangen van beide partners en naar andere opties om de woonwensen te realiseren. Onze hypotheekscan gaat dan ook stukken verder dan het invullen van een algemene rekentool. Er gaat bij ons een gedegen analyse van uw financiële gegevens aan vooraf. Door deze analyse geven wij u snel inzicht in of uw woonwensen realiseerbaar zijn. Bovendien kijken wij met onze financiële en fiscale deskundigheid verder dan andere scheidingsadviseurs. Door onze jarenlange ervaring zijn wij creatief in het vinden van andere oplossingen binnen de mogelijkheden van uw financiële situatie.

Onafhankelijke hypotheekscan

Met onze hypotheekscan bieden wij onafhankelijk advies over uw woonmogelijkheden. Wij kennen geen verplichte hypotheektrajecten, uw wensen staan bij ons centraal. Wij werken samen met hypotheekadviseurs en een aantal Scheidingsplanners zijn ook hypotheekadviseur. Indien gewenst kunnen wij het gehele hypotheektraject voor u regelen op basis van een helder adviesrapport. Wilt u liever uw eigen hypotheekadviseur inschakelen? Geen punt, op uw verzoek gaan we in overleg met uw hypotheekadviseur om de gewenste woonmogelijkheden snel in beeld te hebben.

Voordelen hypotheekscan

  • Snel duidelijkheid of u de woning kunt overnemen of een nieuwe hypotheek kunt afsluiten
  • Creatief meedenken in mogelijke oplossingen
  • Inzicht in hoe u die mogelijkheden kunt realiseren
  • Inzicht in welke afspraken er nodig zijn om tot concrete oplossingen te komen

Wij voorkomen een van het kastje naar de muur situatie tussen bank, hypotheekverstrekker en scheidingsmediator/advocaat. Vóór de ondertekening van het scheidingsconvenant is duidelijk of uw woonwensen realiseerbaar zijn. We voorkomen hiermee dat u weer opnieuw met elkaar aan tafel moet. Op deze wijze tekent u met een gerust hart het convenant.

Vragen of een afspraak maken?

Met onze hypotheekscan sluit uw echtscheidingsconvenant aan bij haalbare woonwensen en verkrijgt u snel duidelijkheid. Indien gewenst regelen we uw scheiding van a tot z. Van uw eigen woning tot de alimentatie, het ouderschapsplan, de fiscale gevolgen, de toeslagen en noem maar op. Wij brengen uw financiële positie na de scheiding duidelijk in beeld, zodat u na afloop van het traject echt in staat bent om vooruit te kijken. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de afspraken die u samen wilt maken vooraf getoetst worden aan fiscale wet- en regelgeving. Dus geen verrassingen achteraf. Meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Terug naar boven