Onafhankelijke hypotheekscan

Snel inzicht in de woonmogelijkheden

Als je gaat scheiden, dan wil je in deze emotionele tijd geen overhaaste beslissing over de eigen woning nemen. Het is namelijk belangrijk dat eerst de woonwensen goed onderzocht worden. Wil een van jullie misschien in de woning blijven wonen? Is dat dan financieel haalbaar? En wat zijn de woonwensen van de partner die de woning gaat verlaten? Huren of kopen en kan dat laatste gefinancierd worden? Ook niet onbelangrijk: wat zijn de fiscale gevolgen van de keuzes? Met onze onafhankelijke hypotheekscan toetsen we de haalbaarheid en maken wij de mogelijkheden vlot inzichtelijk.

Waarom een hypotheekscan?

Een van onze belangrijkste levensbehoeften is een dak boven je hoofd. De huisvesting en het besteedbaar inkomen na de scheiding zijn dan ook vaak - tezamen met de kinderen – de grootste punten van zorg tijdens de scheiding. Als geen ander weten wij dat inzicht geven in de financiële toekomst voor veel opluchting kan zorgen.

Onze hypotheekscan maakt inzichtelijk wat er voor jou mogelijk kan zijn of tegen welke belemmeringen je kunt oplopen. Als je in de koopwoning wilt blijven wonen of naar een andere koopwoning wilt verhuizen, dan zijn de volgende zaken van nadrukkelijk belang:

 

Waarom een hypotheekscan
 • Jouw (mogelijke) inkomen en de waarde van het huis waarin je wilt blijven wonen
 • De eventuele uitkoopsom van jouw ex-partner of de uitkoopsom die jij zelf mee krijgt
 • Als er sprake is van partneralimentatie, dan beïnvloedt dit de leencapaciteit voor een hypotheek
 • Zijn er nog andere schulden die meespelen?
 • Hoeveel spaargeld je hebt of krijgt uit de scheiding
 • Is er familie met vermogen die jou eventueel kan helpen

Alle bovenstaande onderwerpen spelen een rol bij wat je kunt lenen aan hypotheekbedrag. En dus of je de woning kunt overnemen van jouw ex- partner, dan wel een woning na de scheiding kan kopen. Indien je het (vlot) eens bent met jouw partner, dan kan er snel berekend worden wat er wel en niet kan op basis van jouw specifieke omstandigheden.

Persoonlijke tip van de Scheidingsplanner

Scheidingsplanner Dymphie den Hollander

Ga je scheiden en is het je wens de woning over te nemen? Zorg dan dat de zogenoemde ‘beheertoets’ wordt uitgevoerd. Deze toets gaat niet uit van de maximale hypotheek die je kunt dragen, maar of je de daadwerkelijke maandlasten kunt dragen op jouw inkomen.

Scheidingsplanner Dymphie den Hollander

Onze hypotheekscan geeft richting aan de toekomst

Met onze hypotheekscan kijken we naar de belangen van beide partners en naar andere opties om de woonwensen te realiseren. Onze hypotheekscan is namelijk veel meer dan alleen maar een rekensom: het werkt als een kompas dat richting geeft aan jullie onderlinge overleg en de te maken keuzes voor de toekomst.

Het is de manier waarop wij bij de Scheidingsplanner alle financiële omgevingsfactoren combineren met jullie gezamenlijke wensen en belangen voor een nieuwe toekomst, ook als die tegenstrijdig lijken te zijn. Van haalbaar voor een ex-partner naar maakbaar voor beide ex-partners! Ook als er gaandeweg discussies ontstaan over bijvoorbeeld de waarde van de woning of de partneralimentatie. Juist dan kunnen jullie onze hulp goed gebruiken.

Onze jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen bij scheiden en unieke combinatie van menselijke én financiële kennis maakt dat wij beide belangen van de aanstaande ex- partners snel inzichtelijk hebben, en van daaruit naar een gezamenlijke passende oplossing kunnen toewerken.

Alles in één keer goed geregeld.

Ruim 15 jaar ervaring met een hoge klantwaardering

Begeleiding op financieel, fiscaal en juridisch gebied

Met oog voor de emoties en de kinderen

Allesomvattend Scheidingsplan®

Snel inzicht in de financiële toekomst & woonwensen

Creatief en oplossingsgericht meedenken

Ervaringen

"Hele prettige begeleiding van het hele team. Onze vragen werden snel en deskundig beantwoord."

"Zeer meedenkend en zeer tevreden. Deskundig aanpak. Ik ben ontzettend goed door dit proces geholpen. Ik weet dat het zonder jullie niet zo vlot was verlopen. Fijn is dit proces niet, maar door jullie er goed doorheen gekomen."

Onafhankelijke hypotheekscan

Met onze hypotheekscan bieden wij onafhankelijk advies over de woonmogelijkheden. Wij kennen geen verplichte hypotheektrajecten, jouw wensen staan bij ons centraal. Wij werken samen met hypotheekadviseurs en een aantal Scheidingsplanners zijn ook hypotheekadviseur. Indien gewenst kunnen wij dus het gehele hypotheektraject voor jou regelen op basis van een helder adviesrapport. Wil je liever jouw eigen hypotheekadviseur inschakelen? Geen punt, op jouw verzoek gaan we in overleg met jouw hypotheekadviseur om de gewenste woonmogelijkheden vlot in beeld te hebben.

Hoe werkt onze hypotheekscan?

Onze hypotheekscan maakt integraal onderdeel uit van het hele scheidingsproces. Hierbij zorgen wij ervoor dat de afspraken die worden gemaakt in een scheidingsconvenant voor jullie beiden passend zijn.

De Scheidingsplanner adviseert en begeleidt al ruim 15 jaar mensen bij scheiden en de hypotheek. Wij weten alles, echt alles hierover: wat kan, wat niet kan en wat misschien kan. Wij doen dat samen met jouw eigen hypotheekadviseur of met één van onze eigen adviseurs: alles kan en niets moet.

Hoe werkt onze hypotheekscan

Voordelen hypotheekscan

 • Vlot inzicht in of je de woning kunt overnemen of een nieuwe hypotheek kunt afsluiten
 • Creatief meedenken in mogelijke oplossingen
 • Inzicht in hoe je die mogelijkheden kunt realiseren
 • Inzicht in welke afspraken er nodig zijn om tot concrete oplossingen te komen
 • Voorkomen van een van het kastje naar de muur situatie tussen bank, hypotheekverstrekker en scheidingsmediator/advocaat
 • Vóór de ondertekening van het scheidingsconvenant is duidelijk of de woonwensen realiseerbaar zijn

Scheiden en de hypotheek

Vragen of een afspraak maken?

Met onze hypotheekscan sluit jullie echtscheidingsconvenant aan bij haalbare woonwensen en verkrijgen jullie snel duidelijkheid. Indien gewenst regelen we de scheiding van a tot z. Van de eigen woning tot de alimentatie, het ouderschapsplan, de fiscale gevolgen, de toeslagen en noem maar op. Wij brengen de financiële positie na de scheiding duidelijk in beeld, zodat jullie na afloop van het traject echt in staat zijn om vooruit te kijken. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de afspraken die jullie samen willen maken vooraf getoetst worden aan fiscale wet- en regelgeving. Dus geen verrassingen achteraf. Meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Terug naar boven