Second opinion bij de scheiding

Een second opinion bij jouw scheiding

Zit jij midden in een scheidingstraject en heb je behoefte aan een frisse blik? Onpartijdig en professioneel? Met een second opinion van de Scheidingsplanner wordt je situatie opnieuw en onbevooroordeeld bekeken. En dat geeft een zeker gevoel!

Een frisse blik bij uw scheiding

Wellicht heb je behoefte aan een second opinion bij je scheiding. Aan iemand die met een nieuwe, onpartijdige blik je situatie met betrekking tot de echtscheiding bekijkt. Bijvoorbeeld wanneer je denkt dat je situatie na afwikkeling van de scheiding niet optimaal is, er vragen zijn over de alimentatie, of wanneer je het idee hebt dat je gezamenlijke adviseur je belangen niet optimaal behartigt. In dat geval kunt je altijd een second opinion aanvragen bij de Scheidingsplanner.

Persoonlijke tip van de Scheidingsplanner

Geef in het eerste gesprek duidelijk aan waarover je een second opinion aanvraagt. Twijfel je over bepaalde onderwerpen of wil je juist dat wij bekijken of je wensen en belangen goed aansluiten bij de voorlopige uitkomst? Wij gaan dan efficiënt voor je aan de slag.

Scheidingsplanner Bennie Bles

Jouw scheiding helemaal opnieuw bekeken

De Scheidingsplanner bekijkt - indien gewenst - tijdens de second opinion je situatie opnieuw, vanaf de start. Je situatie wordt niet alleen opnieuw getoetst aan de wettelijke regels omtrent echtscheiding, maar ook bekijken wij of de uiteindelijke uitkomst wel zo goed mogelijk aansluit bij je wensen. Wij kijken samen met je vooruit, naar je nieuwe toekomst. Je nieuwe financiële positie transparant en inzichtelijk. Zo kunnen we je bijvoorbeeld inzicht geven in je besteedbaar inkomen na de scheiding en welke woonsituatie er mogelijk is. En uiteraard controleren we het convenant op juridische en financiële aspecten met als resultaat dat je precies weet waar je aan toe bent na de scheiding.

Ook op fiscale aspecten

Ook de fiscale gevolgen nemen we voor je mee in de second opinion. Dat is een aspect waar de Belastingdienst momenteel veel aandacht aan besteedt, want in veel echtscheidingsconvenanten worden de fiscale consequenties te weinig meegewogen. De oorzaak daarvan is dat menig mediator of advocaat zich hier onvoldoende van bewust is en over het algemeen de kennis niet in huis heeft. Met als gevolg fouten in echtscheidingsconvenanten, belastingaangiftes en financiële risico’s. Vooral de eigen woning vormt vaak het grootste struikelblok.

Vragen of een afspraak maken?

Twijfel je eraan of je de juiste financiële afspraken aan het maken bent? Schakel ons dan direct in voor een second opinion. Kom niet achteraf voor verrassingen te staan en zie je nieuwe toekomst vol vertrouwen tegemoet. Neem voor de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar boven