Wie is de Scheidingsplanner?

Leer ons kennen

Wij zijn de Scheidingsplanner. Wij zijn een onafhankelijke vereniging van ervaren deskundigen op het gebied van scheiden. Sinds 2006 bieden wij professionele en betrouwbare hulp bij een scheiding. Wij helpen mensen die gaan scheiden, alleen of samen, en dat doen wij objectief en onafhankelijk. Daarmee creëren wij een uitstekende uitgangspositie voor een nieuwe toekomst. Dát is wat ons drijft, want in het creëren van nieuw geluk ligt de uitdaging, motivatie en zingeving van ons vakgebied.

Een nieuwe start

Wij halen onze motivatie uit het realiseren van een goede nieuwe start voor jou, jouw ex-partner en jullie kinderen. Wij helpen je om weg te blijven van de vechtscheiding. In plaats daarvan begeleiden wij je in constructieve overleggen tussen jou en jouw ex-partner, wat leidt tot een wijze van scheiden die jullie beiden past. Het resultaat daarvan is dat jullie – ondanks dat jullie als partners uit elkaar gaan – als ouders een goede relatie kunt behouden, voor jezelf én voor jullie kinderen.

Gespecialiseerd in financieel en fiscaal advies

Eén van onze specialiteiten is het in begrijpelijke taal verwoorden van de financiële complexiteit van jouw scheiding. Wij maken samen met jou zulke duidelijke en transparante afspraken dat je echt in staat bent om vooruit te kijken. Zo weet je heel snel waar je na de scheiding precies aan toe bent.

 • Financiële positie na scheiding duidelijk in beeld
 • Financieel en fiscaal advies samengevat in een persoonlijk plan
 • Kostenbesparende en vlotte afwikkeling
 • Deskundige begeleiding met een informeel karakter

Onze Scheidingsplanners zijn allemaal gedegen opgeleide deskundigen met tenminste 15 jaar ervaring in het geven van financieel advies. Een Scheidingsplanner is bijvoorbeeld opgeleid tot Federatie Financieel Planner (FFP, zie ook www.ffp.nl) of Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA, zie ook www.rfea.nl). Verder hebben Scheidingsplanners een specialisatieopleiding gevolgd om jou optimaal te kunnen helpen en adviseren tijdens jouw echtscheiding. Voel je vrij om contact met ons op te nemen om te bespreken wat wij in jouw specifieke situatie kunnen betekenen. We staan je graag te woord.

Met oog voor emoties

Scheiden kan een hectische gebeurtenis zijn, waarbij onzekerheden en emoties een grote rol kunnen spelen. Dat weten wij en door onze jarenlange ervaringen zijn wij in staat daar maximaal rekening mee te houden. Wij helpen je om eventuele emoties te relativeren, in plaats van deze te laten escaleren. Wij werken samen met jou aan een nieuw (financieel) toekomstperspectief. Daar kun je op rekenen.

Onze werkwijze: het Scheidingsplan

Wij hebben met het Scheidingsplan® een unieke methode ontwikkeld om je op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het is een allesomvattend plan voor jouw scheiding. Het is jouw persoonlijke plan en het bereidt je voor op jouw nieuwe start, op jouw toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt daarmee voor duidelijkheid in jouw situatie en de te nemen stappen.

Om het Scheidingsplan® te kunnen vormgeven bespreken wij eerst samen de wensen, doelstellingen en belangen. Hierbij bekijken wij niet alleen alle praktische zaken, maar hebben wij ook oog voor jouw emoties. Zijn er bij de scheiding kinderen betrokken? Dan stellen wij hun belangen centraal. Bij minderjarige kinderen begeleiden wij je bij het opstellen van het ouderschapsplan. Voor het financiële gedeelte inventariseren we alle zaken die op jouw situatie van toepassing zijn. Pas wanneer alle onderwerpen duidelijk zijn, jij gezegd hebt wat je wilde zeggen en als alle gegevens zijn aangeleverd, gaan wij aan de slag met jouw persoonlijke Scheidingsplan®.

Onderwerpen Scheidingsplan

Het Scheidingsplan® vormt de basis van het echtscheidingsconvenant, alle puzzelstukken van de scheiding vallen hier in elkaar. Na de inventarisatie adviseren wij je over de onderwerpen die op jouw situatie van toepassing zijn en die in het Scheidingsplan® opgenomen dienen te worden. Hierbij houden wij vanzelfsprekend maximaal rekening met jouw wensen, net zoals we dat met de financiële en fiscale wetgeving doen. Mogelijke onderwerpen in het Scheidingsplan® zijn:

 • Het ouderschapsplan
 • Kinder- en partneralimentatie
 • De juridische omstandigheden
 • De eigen woning en de verdeling of verkoop daarvan
 • De nieuwe woonsituatie
 • Het besteedbaar inkomen: waar leef je van na de scheiding?
 • Fiscale gevolgen en informatie over toeslagen/subsidies
 • De verdeling van de bezittingen en vermogen
 • De verdeling van een bedrijf of het voortzetten daarvan
 • De pensioenregelingen
 • Praktische zaken, bijvoorbeeld verdelen bankrekeningen

In jouw Scheidingsplan® staan alle onderwerpen in heldere en duidelijke taal beschreven. Je krijgt deze toegezonden, zodat je de tijd hebt om deze op je gemak door te nemen. Hierna bespreken we het Scheidingsplan® samen. Zijn jullie beiden akkoord, dan zal het echtscheidingsconvenant opgesteld worden.

Begeleiding van begin tot eind

De Scheidingsplanner biedt jou en jouw ex-partner één loket om de scheiding in harmonie en op basis van jullie wensen tot stand te laten komen. Je hoeft niets zelf uit te zoeken, want je wordt door de Scheidingsplanner gedurende het gehele scheidingsproces begeleid. Samen met een advocaat zorgt de Scheidingsplanner ervoor dat jullie afspraken worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant en dat de scheidingsaanvraag wordt afgehandeld door de rechtbank. Zo weet je snel waar je aan toe bent en dat geeft rust; niet alleen tijdens de scheiding, maar ook daarna. Jouw leven na de scheiding is belangrijk en daarom kijkt de Scheidingsplanner niet alleen naar de korte termijn, maar juist ook naar de langere termijn.

Advocaat vs Scheidingsplanner

Maak gerust een afspraak

Een scheidingstraject is een vertrouwenstraject, waarvan er niet één gelijk is aan de andere. Daarom heb je een specialist van de Scheidingsplanner nodig. Iemand die het klappen van de zweep kent en je aan de hand van het Scheidingsplan® door de soms lastige perioden loodst op weg naar een nieuwe start en een prettige toekomst. Vertrouwen geven en krijgen begint met persoonlijk kennismaken, iets van de Scheidingsplanner graag met jou doet. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit geeft jou de gelegenheid om jouw verhaal te vertellen, waarna de Scheidingsplanner je inzicht geeft in de werkwijze. Uiteraard is dit gesprek vertrouwelijk en zijn hier geen kosten aan verbonden.

Terug naar boven