Onze diensten

Een overzicht van onze diensten. Neem contact op of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.

Mediation

De Scheidingsplanner heeft zeer veel ervaring met mediation en het begeleiden van gezamenlijke scheidingen. De Scheidingsplanner is onafhankelijk, onpartijdig en zoekt samen met u naar een voor beide partijen zo gunstig mogelijke oplossing. Wij bespreken eerst samen met u beiden uw wensen, doelstellingen en belangen. Hierbij bekijken wij niet alleen alle praktische zaken, maar hebben wij ook oog voor uw emoties. Tijdens het mediation traject voorzien wij jullie van financieel advies en zorgen we ervoor dat alle belangrijke afspraken worden vastgelegd.

Echtscheidingsconvenant

Een gedegen echtscheidingsconvenant voorkomt toekomstige struikelblokken met alle procedurele gevolgen van dien. Een goede voorlichting tijdens de echtscheiding en een second opinion bij gerede twijfel kan grote problemen na de echtscheiding voorkomen. Weet wat u tekent! Als iets eenmaal (niet) vastligt, is het veel lastiger om dit later te wijzigingen. Het opstellen van een convenant moet dus zorgvuldig gebeuren. Alle financiële en fiscale afspraken moeten erin opgenomen worden. De ervaren scheidingsexperts van de Scheidingsplanner staan klaar om u te helpen. 

Ouderschapsplan

Wij begeleiden u in het overleg over de afspraken en geven u tips en adviezen. Samen met u stellen wij een ouderschapsplan op, waarin precies wordt opgenomen hoe de zorg voor de kinderen wordt verdeeld. Hierbij adviseren we u over de verschillende vormen van ouderschap, zoals co-ouderschap. Ook bevat het ouderschapsplan een uitgebreide berekening van de kinderalimentatie, exact toegespitst op uw situatie. Zo zorgen we er samen voor dat er in het ouderschapsplan praktische afspraken gemaakt gaan worden die uw kinderen duidelijkheid en rust gaan geven.

Eenzijdig scheiden

Is er ruzie en zijn u beider wensen onverenigbaar? Ook dan kan de Scheidingsplanner uw belangen behartigen en overzicht brengen in uw situatie. Wij bespreken eerst samen met u uw wensen, doelstellingen en belangen. Hierbij kijken wij niet alleen naar alle praktische zaken, maar hebben wij ook oog voor uw emoties. Waar nodig en mogelijk houden wij uw wederzijdse belangen nauwlettend in de gaten. Als er bijvoorbeeld kinderen in het spel zijn, dan stellen wij hun belangen centraal. Wij doen er alles aan om een vechtscheiding te voorkomen, dit streven wij in goed overleg met u als eerste na.

Samenleving beëindigen

Uit elkaar gaan bij samenwonen betekent bijna net zoveel zaken regelen als bij een huwelijk. Heeft u een samenlevingscontract? U kunt die vaak als handig hulpmiddel gebruiken, maar een groot aantal kwesties moet vaak nog extra bekeken worden. De gezamenlijke woning dient bijvoorbeeld te worden verdeeld en de zorg over de kinderen is een belangrijk punt. En zijn uw kinderen minderjarig, dan is ook in dit geval een ouderschapsplan verplicht. Net als bij een gehuwd koppel moeten deze praktische zaken ook goed geregeld worden.

Financieel advies

Onze Scheidingsplanners zijn allemaal gedegen opgeleide deskundigen met tenminste 15 jaar ervaring in het geven van financieel advies. Een Scheidingsplanner is bijvoorbeeld opgeleid tot Federatie Financieel Planner (FFP, zie ook www.ffp.nl) of Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA, zie ook www.rfea.nl). Verder hebben Scheidingsplanners een specialisatieopleiding gevolgd om u optimaal te kunnen helpen en adviseren tijdens uw echtscheiding.

Alimentatie

De Scheidingsplanner zal bij de berekening van een mogelijke alimentatie allereerst vragen naar de daadwerkelijke belangen van beide personen en de onderliggende drijfveren:

  • Wat heeft iemand nodig en waarom?
  • Wat kan iemand aan alimentatie betalen?
  • Hoeveel alimentatie moet er worden betaald?

Vervolgens worden deze gegevens transparant en voor beiden inzichtelijk verwerkt in een berekening van het besteedbaar inkomen na de scheiding. Hierbij houden we rekening met alle daadwerkelijke (voorspelde) uitgaven die beide partners na de scheiding hebben. Beide ex-partners kijken op die manier bij elkaar in de portemonnee en kunnen vervolgens samen beoordelen wat nu redelijk naar elkaar toe is. Dus niet redelijkheid op basis van bedachte globale richtlijnen, maar redelijkheid op basis van eigen inzicht en overleg. Uiteraard vergelijken wij vervolgens altijd de berekeningen en uitkomsten met de richtlijnen van het rapport Alimentatienormen.

Fiscaal advies

Scheiden en belasting, een hele klus. De belastingdienst geeft zelf niet voor niets de tip om een onafhankelijk adviseur in te schakelen, voordat u de afspraken vastlegt. Bij de Scheidingsplanner bent u aan het juiste adres. Wij helpen u om alle belastingzaken in kaart te brengen en bekijken samen met u wat de beste keuzes zijn. Zo weet u zeker wat de gevolgen zullen zijn voor uw belasting en toeslagen. Bovendien heeft u de zekerheid dat de gemaakte afspraken goed in uw echtscheidingsconvenant worden vastgelegd, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Pensioen

Veel mensen vinden pensioen een lastig onderwerp. En al helemaal tijdens een echtscheiding. Daarom begeleidt de Scheidingsplanner u graag bij alle zaken die bij de verdeling van uw pensioen komen kijken. Zo helpen wij u met de formulieren voor uw pensioenverzekeraar, maar ook zetten we alle zaken en mogelijkheden voor u op een rij, zodat u de beslissingen kunt nemen waar u zich goed bij voelt. Niet alleen voor een fijne tijd na uw pensionering, maar juist ook gedurende uw verdere leven na afloop van de scheiding.

Scheiden als ondernemer

Als een ondernemer gaat scheiden, staan er enorm veel belangen op het spel. Het is in beider belang dat de voortzetting van de onderneming niet in gevaar komt, want de rekeningen zullen straks toch ergens van betaald moeten worden. Bedenk dat er fiscaal en financieel veel haken en ogen zijn. De Scheidingsplanner is één van de weinige partijen in Nederland die de (echt)scheiding van een ondernemer op alle fronten goed kan regelen en van het begin tot einde kan begeleiden. Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de bezittingen, de cijfers, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoort. En wij geven u een helder advies over de verdeling en de voortzetting van uw bedrijf, zodat u na de scheiding weer met een goed gevoel verder kunt met het ondernemen!

Andere diensten

Alimentatie herberekenen

Nadat u gescheiden bent, kunt u behoefte hebben aan een alimentatie herberekening. U kunt te maken krijgen met verandering van inkomen, een nieuwe baan met een gewijzigd inkomen of een nieuwe relatie. Wanneer de alimentatie die tijdens de scheiding afgesproken is niet meer klopt of niet meer lijkt te kloppen, laat dan altijd een financieel expert - zoals de Scheidingsplanner – een alimentatie herberekening uitvoeren om te bekijken welk alimentatiebedrag bij uw nieuwe situatie past.

Ouderschapsplan aanpassen

Als jullie als samenwerkende ouders afspraken in het ouderschapsplan willen aanpassen, dan kan dat natuurlijk het beste in goed onderling overleg. Mocht dat niet geheel naar ieders tevredenheid verlopen kan De Scheidingsplanner daarbij professionele ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld voor een herberekening van kinder- en partneralimentatie omdat de zorgverdeling wijzigt of omdat één van jullie een nieuwe baan heeft gekregen met een gewijzigd inkomen. Of omdat jullie nog niet helemaal op één lijn ligt over de gewenste aanpassingen kan De Scheidingsplanner als neutrale en onafhankelijke gesprekspartner jullie helpen tot een faire en acceptabele regeling te komen. De begeleiding van De Scheidingsplanner is er dan op gericht om samen tot een aanvaardbare oplossing te komen. Hierbij toetst De Scheidingsplanner jullie vernieuwde ouderschapsplan aan de actuele wet- en regelgeving. Indien gewenst leggen we de nieuwe afspraken weer vast in een gewijzigd ouderschapsplan.

Echtscheidingsconvenant wijzigen

Na de scheiding kan uw situatie wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan een verandering van inkomen door verlies van uw baan, een nieuwe baan met een gewijzigd inkomen of één van u beiden heeft een nieuwe relatie gekregen. In dit soort situaties kan het noodzakelijk zijn om het convenant van uw echtscheiding open te breken of te wijzigen voor bijvoorbeeld nieuwe afspraken over de partner- of kinderalimentatie. In het geval van een alimentatieherberekening waar beide partijen mee akkoord zijn, kan een aanvullend convenant worden opgesteld.

Meer weten?

Onze Scheidingsplanners bieden professionele begeleiding tijdens het gehele echtscheidingstraject. Maar ook als u al gescheiden bent, bijvoorbeeld huwelijkse voorwaarden wilt laten opstellen of advies nodig heeft van een onafhankelijke expert helpen wij u graag verder.  

Bel of neem contact met ons op via het contactformulier of maak direct een vrijblijvende afspraak met een Scheidingsplanner bij u in de buurt.

Maak een vrijblijvende afspraak
Terug naar boven