Financieel advies bij een scheiding

Scheiden tijdens de lockdown: persoonlijk bij een vestiging, online via videobellen of andere opties

Scheiden en dan: hoe gaan we financieel verder?

Bij een scheiding gaan 80% van de problemen over geld. En dat is ook logisch, want juist de financiële toekomst zorgt voor veel onduidelijkheid en onrust. Een scheiding brengt bovendien over het algemeen veel emoties met zich mee en dat maakt het afspraken maken over financiële zaken vaak nog lastiger. Daarnaast zorgen tegenstrijdige belangen vaak voor veel discussie, want wees eerlijk... eenieder van u wil na de scheiding zonder veel financiële zorgen verder kunnen leven. Een fijne woning om in te leven, gewoon de wekelijkse boodschappen kunnen halen en ook nog leuke dingen kunnen blijven doen. Maar hoe maakt u, ondanks die emoties en tegenstrijdige belangen, toch eerlijke afspraken met elkaar over de financiële zaken? En niet onbelangrijk... afspraken die ook getoetst zijn aan alle financiële en fiscale wet- en regelgeving, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Onze expertise: financieel advies bij een scheiding

Juist omdat geld en de financiële toekomst voor zoveel onrust en discussies zorgen, is het fijn als u op een scheidingsadviseur kunt terugvallen die op financieel gebied het klappen van de zweep kent. Een scheidingsadviseur die echt op alle gebieden van een scheiding van de hoed en de rand weet. Die lastige discussies niet uit de weg gaat, maar met u meedenkt en voor oplossingen zorgt. Die op basis van uw financiële gegevens, wensen en belangen een alles omvattend financieel plan voor uw nieuwe toekomst maakt. En die daarnaast oog voor uw emoties houdt. Want financieel overzicht én emotioneel inzicht geven nu eenmaal uitzicht op die nieuwe toekomst.

Als u op zoek bent naar zo'n scheidingsadviseur, dan bent u bij de Scheidingsplanner aan het juiste adres. Wij brengen uw financiële positie na de scheiding duidelijk in beeld, zodat u echt in staat bent om vooruit te kijken. Financieel en fiscaal advies vatten wij in begrijpelijke taal voor u samen in een persoonlijk plan. Bij ons is uw scheidingsbemiddelaar c.q. mediator en uw financieel adviseur dezelfde persoon, u zit direct met hem of haar aan tafel. Dit zorgt voor een kostenbesparende en vlotte afwikkeling.

Onderzoek financiële gevolgen scheiding

Onderzoek geeft aan dat veel mensen kampen met de financiële gevolgen van een scheiding. Dat komt doordat maar liefst 1 op de 2 Nederlanders niet precies weet hoe ze een scheiding moeten aanpakken. En toch heeft 63% van de ondervraagden geprobeerd zelf zijn financiële zaken af te handelen. Van de groep die geen financieel specialist heeft ingeschakeld, heeft 80% daar spijt van. Zij geven aan vooral informatie gemist te hebben en hierdoor verkeerde afspraken hebben gemaakt. Andersom vindt 90% van de groep die wel de hulp van een financieel specialist heeft ingeroepen dat altijd bij een scheiding aan te raden.

Persoonlijke tip van uw Scheidingsplanner

De kosten zullen na een scheiding meestal stijgen, de inkomsten vaak niet. Het is daarom zaak om bij het maken van afspraken rekening te houden met mogelijke aanspraken op toeslagen, zoals huur- en zorgtoeslag en kindgebonden budget. Optimaal gebruik maken van deze regelingen kan net het verschil maken. Zeker in de beginfase na de scheiding. Goed advies is daarom zeer belangrijk.

Scheidingsplanner Rudi Mertens

Een alles omvattend financieel plan voor uw scheiding

Wij werken op basis van een unieke methode: Scheidingsplan®. Dit allesomvattende financiële plan maakt uw scheiding inzichtelijk, zodat u samen weloverwogen beslissingen kunt nemen. Alle financiële zaken die op uw situatie van toepassing zijn worden hierin meegenomen. De alimentatie, uw eigen woning, uw inkomen na de scheiding, uw pensioen, belastingzaken, noem maar op. Bovendien nemen uw eventuele kinderen een belangrijke plek in het Scheidingsplan® in. Voor hun wordt alles geregeld: van de kinderalimentatie en de omgangsregeling tot het ouderschapsplan.

Ons Scheidingsplan®

Onze scheidingsbemiddeling is gebaseerd op mediation, oftewel samen scheiden. Want door in gesprek te blijven en in goed overleg afspraken te maken, heeft u veel minder kans om in een conflictsituatie terecht te komen. We gaan echter een stap verder dan gewone mediation. Wij bieden u namelijk financiële mediation: mediation in combinatie met ons financiële advies bij uw scheiding. Wij merken dat deze aanpak ons een voorsprong op mediators of advocaten geeft. We worden vaak benaderd door mensen die bij een andere mediator of advocaat aan tafel zitten, maar op financieel en fiscaal gebied nog met veel vragen zitten. Uiteraard kunnen wij u dan op dit deelgebied helpen, het betekent echter wel extra tijd en kosten. Maak daarom direct de juiste keuze, zodat uw scheiding in één klap goed geregeld wordt.

Kunt u door omstandigheden niet samen met uw partner aan tafel afspraken maken? Geen nood, ook dan kunt u bij ons terecht voor eenzijdige begeleiding en gebruikmaken van onze financiële expertise.

Vragen of een afspraak maken?

Onze Scheidingsplanners zijn allemaal gedegen opgeleide deskundigen met tenminste vijftien jaar ervaring in het geven van financieel advies. Een Scheidingsplanner is bijvoorbeeld opgeleid tot Federatie Financieel Planner (FFP, zie ook www.ffp.nl) of Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA, zie ook www.rfea.nl). Verder hebben Scheidingsplanners een specialisatieopleiding gevolgd om u optimaal te kunnen helpen en adviseren tijdens uw echtscheiding. Voel u vrij om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek om te bespreken wat wij in uw specifieke situatie kunnen betekenen. We staan u graag te woord.

Terug naar boven