Financieel advies bij een scheiding

Scheiden en dan: hoe gaan we financieel verder?

Bij een scheiding gaan 80% van de problemen over geld. En dat is ook logisch, want juist de financiële toekomst zorgt voor veel onduidelijkheid en onrust. Een scheiding brengt bovendien over het algemeen veel emoties met zich mee en dat maakt het afspraken maken over financiële zaken vaak nog lastiger. Daarnaast zorgen tegenstrijdige belangen vaak voor veel discussie, want wees eerlijk... eenieder van jullie wil na de scheiding zonder veel financiële zorgen verder kunnen leven. Een fijne woning om in te leven, gewoon de wekelijkse boodschappen kunnen halen en ook nog leuke dingen kunnen blijven doen. Maar hoe maken jullie, ondanks die emoties en tegenstrijdige belangen, toch eerlijke afspraken met elkaar over de financiële zaken? En niet onbelangrijk... afspraken die ook getoetst zijn aan alle financiële en fiscale wet- en regelgeving, zodat jullie achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

Onze expertise: financieel advies bij een scheiding

Juist omdat geld en de financiële toekomst voor zoveel onrust en discussies zorgen, is het fijn als je op een scheidingsadviseur kunt terugvallen die op financieel gebied het klappen van de zweep kent. Een scheidingsadviseur die echt op alle gebieden van een scheiding van de hoed en de rand weet. Die lastige discussies niet uit de weg gaat, maar met jullie meedenkt en voor oplossingen zorgt. Die op basis van jullie financiële gegevens, wensen en belangen een alles omvattend financieel plan voor jullie nieuwe toekomst maakt. En die daarnaast oog voor jullie emoties houdt. Want financieel overzicht én emotioneel inzicht geven nu eenmaal uitzicht op die nieuwe toekomst.

Als je op zoek bent naar zo'n scheidingsadviseur, dan ben je bij de Scheidingsplanner aan het juiste adres. Wij brengen jullie financiële positie na de scheiding duidelijk in beeld, zodat jullie echt in staat zijn om vooruit te kijken. Financieel en fiscaal advies vatten wij in begrijpelijke taal voor jullie samen in een persoonlijk plan. Bij ons is jullie scheidingsbemiddelaar c.q. mediator en jullie financieel adviseur dezelfde persoon, jullie zitten direct met hem of haar aan tafel. Dit zorgt voor een kostenbesparende en vlotte afwikkeling.

Onderzoek financiële gevolgen scheiding

Onderzoek geeft aan dat veel mensen kampen met de financiële gevolgen van een scheiding. Dat komt doordat maar liefst 1 op de 2 Nederlanders niet precies weet hoe ze een scheiding moeten aanpakken. En toch heeft 63% van de ondervraagden geprobeerd zelf zijn financiële zaken af te handelen. Van de groep die geen financieel specialist heeft ingeschakeld, heeft 80% daar spijt van. Zij geven aan vooral informatie gemist te hebben en hierdoor verkeerde afspraken hebben gemaakt. Andersom vindt 90% van de groep die wel de hulp van een financieel specialist heeft ingeroepen dat altijd bij een scheiding aan te raden.

Persoonlijke tip van de Scheidingsplanner

De kosten zullen na een scheiding meestal stijgen, de inkomsten vaak niet. Het is daarom zaak om bij het maken van afspraken rekening te houden met mogelijke aanspraken op toeslagen, zoals huur- en zorgtoeslag en kindgebonden budget. Optimaal gebruik maken van deze regelingen kan net het verschil maken. Zeker in de beginfase na de scheiding. Goed advies is daarom zeer belangrijk.

Scheidingsplanner Rudi Mertens

Een alles omvattend financieel plan voor uw scheiding

Wij werken op basis van een unieke methode: Scheidingsplan®. Dit allesomvattende financiële plan maakt jullie scheiding inzichtelijk, zodat jullie samen weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Alle financiële zaken die op jullie situatie van toepassing zijn worden hierin meegenomen. De alimentatie, de eigen woning, jullie inkomen na de scheiding, jullie pensioen, belastingzaken, noem maar op. Bovendien nemen jullie eventuele kinderen een belangrijke plek in het Scheidingsplan® in. Voor hun wordt alles geregeld: van de kinderalimentatie en de omgangsregeling tot het ouderschapsplan.

Ons Scheidingsplan®

Onze scheidingsbemiddeling is gebaseerd op mediation, oftewel samen scheiden. Want door in gesprek te blijven en in goed overleg afspraken te maken, hebben jullie veel minder kans om in een conflictsituatie terecht te komen. We gaan echter een stap verder dan gewone mediation. Wij bieden jullie namelijk financiële mediation: mediation in combinatie met ons financiële advies bij jullie scheiding. Wij merken dat deze aanpak ons een voorsprong op mediators of advocaten geeft. We worden vaak benaderd door mensen die bij een andere mediator of advocaat aan tafel zitten, maar op financieel en fiscaal gebied nog met veel vragen zitten. Uiteraard kunnen wij jullie dan op dit deelgebied helpen, het betekent echter wel extra tijd en kosten. Maak daarom direct de juiste keuze, zodat jullie scheiding in één klap goed geregeld wordt.

Kun je door omstandigheden niet samen met jouw partner aan tafel afspraken maken? Geen nood, ook dan kun je bij ons terecht voor eenzijdige begeleiding en gebruikmaken van onze financiële expertise.

Vragen of een afspraak maken?

Onze Scheidingsplanners zijn allemaal gedegen opgeleide deskundigen met tenminste vijftien jaar ervaring in het geven van financieel advies. Een Scheidingsplanner is bijvoorbeeld opgeleid tot Federatie Financieel Planner (FFP, zie ook www.ffp.nl) of Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA, zie ook www.rfea.nl). Verder hebben Scheidingsplanners een specialisatieopleiding gevolgd om jullie optimaal te kunnen helpen en adviseren tijdens jullie echtscheiding. Voel je vrij om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek om te bespreken wat wij in jullie specifieke situatie kunnen betekenen. We staan jullie graag te woord.

Terug naar boven