Scheidingsplanner Heerlen-Parkstad

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Heerlen-Parkstad

06-50 50 37 97 rudi.mertens@scheidingsplanner.nl

In het Diepebroek 1, Gulpen

Scheidingsplanners

Rudi Mertens
RFEA keurmerk
MFN keurmerk
Rudi Mertens

Ik ben Rudi Mertens geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) en als registermediator aangesloten bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland). Ik beschik over een ruime praktijkervaring en ben al sinds 2009 fulltime werkzaam als (echt)scheidingsbemiddelaar en mediator. Daarvoor ben ik in diverse adviesfuncties op het gebied van hypotheken en oudedagsvoorzieningen werkzaam geweest bij de Delta Lloyd Groep. Ik ben gehuwd en wij hebben twee, inmiddels volwassen kinderen.

Als registermediator en erkend financieel planner kan ik u in het lastige scheidingstraject op de juiste wijze begeleiden. Zowel op emotioneel als op financieel en juridisch vlak. Ik behoud het overzicht, kan mij goed in uw situatie en positie verplaatsen. Ook zorg ik ervoor dat alle belangen goed tegen elkaar worden afgewogen. Daarnaast wordt er rekening gehouden met alle fiscale aspecten en leg ik alles helder voor u vast.

De Scheidingsplanner Heerlen helpt sinds 2009 scheidende partners in het afwikkelen van hun scheiding. Wij staan voor vakmanschap, kwaliteit, persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Het unieke van de Scheidingsplanner Heerlen is dat alle onderwerpen bij ons aan bod komen en bovenal dat wij alle expertise écht zelf in huis hebben om uw scheiding te regelen, juist ook op financieel en fiscaal gebied.

Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. De Scheidingsplanner Heerlen geeft tijdens het traject steeds aan welke financiële, fiscale en/of juridische gevolgen een keuze met zich meebrengt. Hierbij kijken we naar de wet- en regelgeving, maar ook wat in uw situatie redelijk is. Onze klanten geven ons een gemiddelde waardering van een 8,8.

 • Hoge klantwaardering
 • Deskundige begeleiding met een informeel karakter
 • Financiële positie na scheiding duidelijk in beeld
 • Financieel en fiscaal advies samengevat in een persoonlijk plan
 • Samen scheiden op basis van mediation
 • Maar ook voor eenzijdig/alleen scheiden
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners
 • Inclusief juridische afwikkeling bij de rechtbank

Hoe klanten onze scheidingsbemiddeling ervaren

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen. Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen. Daarnaast weet hij ook de soms toch wel complexe materie goed in ‘Jip en Janneke’ taal uit te leggen, zodat je ook begrijpt wat er besloten wordt en wat daar de consequenties van zijn op korte en langere termijn. Alles is nu netjes geregeld en onze grootste wens, namelijk dat we na ons huwelijk nog vriendschappelijk met elkaar om zouden kunnen gaan, is mede dankzij de professionele inzet van Rudi gerealiseerd. Wij zijn heel tevreden en kunnen Rudi als mediator van harte aanbevelen!

Blij dat er deskundigen bestaan die je door de scheidingschaos loodsen. Ik was er zelf niet uitgekomen. Met dank aan Rudi wel. Ik raad hem zeker aan.

Door C.V., Scheidingsplanner Heerlen-Parkstad

Mediation bij een scheiding

Mediation bij een scheiding

Mediation helpt u om een nieuwe toekomst op te bouwen. Met behulp van onze deskundige begeleiding komt u met elkaar in gesprek. Het in vertrouwen kunnen uiten van wensen, verwachtingen en behoeften (en mogelijke frustraties) leidt tot wederzijds begrip. U gaat ervaren dat er weer werkelijk naar elkaar geluisterd wordt.

Daarnaast werken we samen stapsgewijs aan oplossingen en afspraken. Het doel van mediation is om tot een onderlinge oplossing te komen die voor u beiden het meest optimaal is. Die oplossingen kunnen puur praktisch zijn, maar ze kunnen ook gericht zijn op verbetering van de onderlinge communicatie. Daarbij wordt altijd getoetst of de oplossingen ook daadwerkelijk haalbaar zijn.

Bijkomend voordeel van onze begeleiding is dat wij niet alleen mediator zijn maar in dit traject ook alle juridische, financiële en fiscale vraagstukken die bij u spelen direct voor u kunnen oplossen én optimaliseren. De Scheidingsplanner Heerlen is als mediator aangesloten bij de MFN (Mediatorsfederatie Nederland).

Financieel advies bij scheiding

Financieel advies bij scheiding

Een scheiding heeft juist op financieel en fiscaal gebied veel impact. De financiële toekomst zorgt vaak voor veel onrust. Anders dan advocaten of andere scheidingsbemiddelaars/mediators in Heerlen, hebben wij alle expertise zelf in huis om u op dit gebied duidelijkheid en rust te kunnen geven.

Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau op het gebied van echtscheidingen voor u in huis. U krijgt bij de Scheidingsplanner Maastricht gedegen advies op het gebied van financiële planning, hypotheken, pensioenen en fiscale zaken. Hierdoor kunnen wij u snel inzicht geven in uw financiële situatie na de scheiding. 

Op basis van uw financiële documenten zoeken wij naar maatwerkoplossingen voor uw situatie. Wij nemen u hierbij alles uit handen. Wij begeleiden niet alleen het proces, maar wij helpen u ook met concrete oplossingen. In één oogopslag wordt uw hele scheiding transparant en duidelijk en alles wordt in begrijpelijke taal besproken. De Scheidingsplanner Heerlen is opgeleid tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA).

 

Deskundige hulp bij uw scheiding in Heerlen e.o.

Scheiden doet u niet alleen! Elke scheiding is weer anders en vraagt om andere oplossingen. Een scheiding is een ingewikkeld proces, waarbij emoties en onzekerheid een grote rol spelen. Ook gaat een groot deel van de scheidingsproblemen over geld. Volgens onderzoek zelfs 80%! En natuurlijk staan de belangen van de kinderen altijd voorop. U heeft in deze lastige periode vaak veel vragen zonder antwoorden. Wat wil ik? Wat zijn de gevolgen van onze scheiding en wat moet ik allemaal regelen? Al uw vragen kan de Scheidingsplanner Heerlen voor u beantwoorden. En deze antwoorden zorgen ervoor dat er afspraken gemaakt kunnen worden, die bij uw unieke situatie passen. 

Tijdens het scheidingstraject is het fijn als u op de deskundige hulp van een scheidingsadviseur kunt vertrouwen die u met raad en daad op alle fronten (financieel, fiscaal en juridisch) en met oog voor de emoties terzijde staat. De Scheidingsplanner Heerlen biedt u deze deskundige hulp; u bent bij ons aan het juiste adres om uw scheiding van A tot en met Z te laten regelen. Alle relevante (financiële) gevolgen van uw scheiding worden beschreven en doorgerekend in ons Scheidingsplan®, zoals:

 • Berekenen van uw besteedbaar inkomen na uw scheiding
 • Verdeling van uw eigen woning en hypotheek
 • Het berekenen van de partneralimentatie
 • Het berekenen van de kinderalimentatie
 • Fiscale oplossingen conform richtlijnen van de Belastingdienst
 • Opstellen ouderschapsplan
 • Advies over co-ouderschap
 • Het verdelen van uw vermogen en eventuele schulden
 • De verdeling van uw pensioen

Nadat u beiden akkoord bent met de Heerlen in het Scheidingsplan®, stellen wij aansluitend met u het convenant op. Daarna starten de advocaten van de Scheidingsplanner Maastricht de gerechtelijke procedure voor u op. Ook zorgen wij voor de inschrijving van de beschikking in de daarvoor bestemde registers. Wij staan voor u klaar in Parkstad (Kerkrade, Heerlen, Landgraaf, Brunssum, Voerendaal en Simpelveld) en het Heuvelland (Cadier en Keer, Margraten, Gulpen, Wijlre, Vaals).

Een echtscheidingsadvocaat is inbegrepen!

Om de scheidingsaanvraag te kunnen indienen bij de rechtbank, heeft u altijd een echtscheidingsadvocaat nodig. Dit is namelijk bij wet zo geregeld, alleen een scheidingsadvocaat mag tijdens de echtscheidingsprocedure het verzoek bij de rechter indienen. Ons team kent echter een goed opgeleide advocaat, zodat wij uw scheiding ook op juridisch gebied uitstekend kunnen afhandelen. Onze eigen echtscheidingsadvocaat kan dus zelf uw echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. U hoeft dus zelf niet op zoek te gaan naar een advocaat in Heerlen!

Ik kan Rudi zeker aanraden. Adequaat, to-the-point, neutraal en deskundig

Door R.D., Scheidingsplanner Heerlen-Parkstad

Gratis kennismaking

Welke begeleiding u bij ons uiteindelijk ook kiest, het eerste kennismakingsgesprek is altijd zonder kosten en vrijblijvend. Wij nemen tijdens het kennismakingsgesprek uitgebreid de tijd om in alle rust uw situatie te bespreken en kunnen we aan de hand daarvan een stappenplan voor u maken. Zo kunt u bepalen of er een klik is en voldoende vertrouwen heeft in onze begeleiding. U krijgt dan ook een goede indicatie mee van de kosten voor de scheiding. Doe het gerust, het verplicht u tot niets!

Maak nu een afspraak

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan nu gratis ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken. Ook bieden we een praktisch overzicht van de te nemen stappen.

Vraag hier uw exemplaar aan

Reageert snel op vragen, duidelijke uitleg. Geeft voors en tegens aan bij voorgestelde oplossingen.

Door L.B., Heerlen

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Heerlen om uw wensen te bespreken.

 • Parkstad
 • Kerkrade
 • Heerlen
 • Landgraaf
 • Brunssum
 • Margraten
 • Gulpen
 • Wijlre
 • Vaals
 • Voerendaal
 • Simpelveld
 • Heuvelland
 • Cadier en Keer
Terug naar boven