De onderneming in de scheiding

Eigen onderneming

Om te zorgen dat uw onderneming tijdens en vooral ook na de scheiding goed blijft draaien, is het belangrijk om alle zaken rondom uw eigen bedrijf secuur na te lopen. Want wanneer u een eigen onderneming heeft, kan deze onderwerp van verdeling of verrekening zijn binnen de scheiding.

Wel of geen huwelijkse voorwaarden

Om te bekijken wat er met uw bedrijf gebeurt tijdens en na de scheiding zijn een aantal zaken van belang. Bent u in algehele gemeenschap van goederen getrouwd, dan valt de onderneming daar ook onder. In dat geval zal de onderneming moeten worden verdeeld. Vaak komt het erop neer dat een van beide partners wordt uitgekocht. Dit is ook het geval als u een geregistreerd partnerschap hebt zonder voorwaarden.

Wel huwelijkse voorwaarden

Als er huwelijkse voorwaarden zijn opgesteld, is het zaak goed te kijken wat hierin is opgenomen over de verdeling van de onderneming. Ook is het van belang of er een verrekenbeding is opgesteld. Het is prettig om uw huwelijkse voorwaarden laten bekijken door een professional. Want u wilt natuurlijk goed voor uw zorgvuldig opgebouwde bedrijf zorgen.

De onderneming en de Scheidingsplanner

De Scheidingsplanner adviseert u graag in een vrijblijvend adviesgesprek over uw eigen bedrijf als u gaat scheiden. En wij geven u een helder advies over de verdeling en de voortzetting van uw bedrijf. Zodat u na de scheiding met een goed gevoel weer verder onderneemt!