Podcasts over scheiden

Podcasts van de Scheidingsplanner

Wil jij meer weten over scheiden en ben jij een liefhebber van podcasts? Ontdek hier de verschillende podcasts van de Scheidingsplanner, boordevol informatie over diverse onderwerpen die met scheiden te maken hebben. Veel luisterplezier!

Podcast #4 Kinderen en scheiden

Hoe je het ook wendt of keert, een scheiding is voor kinderen altijd vervelend. Het is belangrijk dat jullie scheiding voor jullie kinderen zo soepel mogelijk verloopt. Na de scheiding blijven jullie samen verantwoordelijk voor jullie kinderen, zowel voor hun zorg als financieel. Tijdens de scheiding krijgen jullie daarom onder meer te maken met een zorgregeling, het ouderschapsplan en de kinderalimentatie. In deze podcast bespreken we alle onderwerpen die met kinderen in een scheiding te maken hebben en leggen we uit welke opties er zijn.

Podcast #3 Alimentatie

Alimentatie is bij de meeste echtscheidingen een beladen onderwerp. Veelal vindt de betaler dat het bedrag van de alimentatie te hoog is en vindt de ontvanger dat het bedrag te laag is. Door de tegenstrijdige belangen zullen beide partners zich zelden direct kunnen vinden in de hoogte van de alimentatie. In deze podcast leggen we uit wat alimentatie nu precies is en welke soorten alimentatie er zijn. Ook bespreken we onder meer welke opties je hebt bij het vaststellen van de alimentatie en wat de aandachtspunten zijn.

Podcast #2 Het kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is één van de belangrijkste gesprekken bij ons aan tafel. In deze podcast leggen we uit waarom dit zo is en wat het doel van dit gesprek is. We bespreken ook waarom het belangrijk is om direct samen aan tafel te komen en wat de meest besproken onderwerpen tijdens dit gesprek zijn. Zo weet jij wat je van ons kunt verwachten.

Podcast #1 Mediation

Gelukkig is het aantal vechtscheidingen de afgelopen jaren flink afgenomen. Dit is mede te danken aan de vele aandacht in de media over bijvoorbeeld het kunnen scheiden zonder strijdende advocaten. Hierdoor kiezen steeds meer scheidende koppels voor scheiden met behulp van mediation. Maar wat is mediation nu precies? Wat zijn de voordelen en wat brengt het je? We bespreken het in deze podcast.

Terug naar boven