Checklist scheiden

Onze checklist scheiden geeft inzicht

Heeft u moeite om het overzicht te bewaren over alles wat er bij uw scheiding komt kijken? Onze checklist scheiden wijst u de weg. Het is namelijk geen geheim dat als u gaat scheiden, u heel veel zaken moet gaan regelen. Denk aan regelingen voor uw kinderen, financiële en fiscale zaken, het verzamelen van gegevens en vooral ook praktische zaken zoals verzekeringen, bankrekeningen etcetera.

Voor veel scheidende mensen is het lastig om alles goed op een rijtje te krijgen. We horen vaak dat men zich niet gerealiseerd heeft dat er zoveel bij komt kijken. En dat onze checklist scheiden ze echt een handje heeft geholpen. Download daarom ook onze gratis checklist. De checklist helpt u om samen alles in kaart te brengen en om samen keuzes te maken. Download de checklist vandaag nog!

Persoonlijke tip van uw Scheidingsplanner

Waarschijnlijk heeft u wel een map voor uw Belastingaangifte aangemaakt. Dit maakt het verzamelen van stukken voor de scheidingsplanning makkelijker, de meeste relevante gegevens zijn hier namelijk in opgenomen. Vraag daarnaast derden-partijen zoveel mogelijk hun bescheiden/jaaroverzichten digitaal aan te leveren. Hierdoor kunt u benodigde documenten gemakkelijker doorsturen. Zie tot slot het verzamelen van gegevens als een onderdeel van een eigen nieuwe start, u gaat uw eigen leven weer voorzien van een persoonlijk financieel plan.

Scheidingsplanner Leon van Laarhoven

Inhoud checklist scheiden

De checklist scheiden start met de algemene zaken in de beginfase van het scheidingstraject. Onderwerpen zijn onder meer de keuze in begeleiding van uw scheiding en het inventariseren van de onderwerpen die besproken moeten worden. Daarna volgen in de checklist alle onderwerpen rondom de kinderen, financiële en fiscale zaken en het verzamelen van gegevens.

Praktische zaken checklist scheiden

De checklist sluiten we af met allerlei praktische zaken, zoals bankrekeningen, verzekeringen, abonnementen etcetera. Bekijk op voorhand of u deze zaken meteen moet oppakken of dat ze tot na de definitieve scheiding kunnen wachten.

Gratis download checklist scheiden

Wist u dat volgens een onderzoek veel mensen kampen met de financiële gevolgen van een scheiding? Dat komt onder meer omdat maar liefst 1 op de 2 Nederlanders niet precies weet hoe ze een scheiding moeten aanpakken. Vraag daarom hieronder vandaag nog onze gratis checklist scheiden aan. De checklist geeft u overzicht, rust en duidelijkheid. Na het achterlaten van uw gegevens sturen wij u per mail de checklist toe.

Uit het onderzoek is trouwens ook gebleken dat 80% van de mensen die geen financieel specialist hebben ingeschakeld daar spijt van heeft. Andersom vindt 90% van de groep die wel de hulp van een financieel specialist heeft ingeroepen, dat altijd bij een scheiding aan te raden. Wilt u meer weten over financieel advies bij uw scheiding? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar boven