Checklist scheiden

Onze checklist scheiden geeft je inzicht en rust

Voor mensen die gaan scheiden is het vaak lastig om alle zaken rondom de scheiding goed op een rijtje te krijgen. Dat is niet zo gek: er komt gewoonweg veel bij een scheiding kijken. Hierdoor is het moeilijk om gedurende het scheidingsproces het overzicht te bewaren. Onze checklist scheiden helpt je hierbij. De checklist wijst je de weg en helpt je om alles in kaart te brengen. Met onze checklist scheiden sta je er niet alleen voor. Gebruik het als handig hulpmiddel om jouw scheiding goed te kunnen regelen. En heb je nog vragen over onderdelen van de checklist scheiding? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Persoonlijke tip van de Scheidingsplanner

Waarschijnlijk heb je wel een map voor jouw Belastingaangifte aangemaakt. Dit maakt het verzamelen van stukken voor de scheidingsplanning makkelijker, de meeste relevante gegevens zijn hier namelijk in opgenomen. Vraag daarnaast derden-partijen zoveel mogelijk hun bescheiden/jaaroverzichten digitaal aan te leveren. Hierdoor kun je benodigde documenten gemakkelijker doorsturen. Zie tot slot het verzamelen van gegevens als een onderdeel van een eigen nieuwe start, je gaat jouw eigen leven weer voorzien van een persoonlijk financieel plan.

Scheidingsplanner Leon van Laarhoven

Wat moet er allemaal geregeld worden bij een scheiding?

Het is een feit dat als je gaat scheiden je heel veel zaken moet gaan regelen. Vooral op financieel gebied zijn er veel onderwerpen waarover je met elkaar afspraken moet gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan:

In onze checklist scheiden komen bovengenoemde onderwerpen allemaal aan bod. Realiseer je hierbij dat uit onderzoek is gebleken dat bij echtscheidingen hulp van een financieel specialist altijd aan te raden is. Logisch, want de financiën gaan voor 80% je nieuwe toekomst bepalen. Toch worden juist de financiële zaken vaak het meest onderschat tijdens een scheiding. Scheidende mensen denken er meestal te makkelijk over en kunnen dan achteraf voor verrassingen komen te staan.

De Scheidingsplanner is gespecialiseerd in financieel advies bij een scheiding. Het is zelfs een essentieel onderdeel van onze begeleiding. Onze klanten ervaren dit als een echt pluspunt. Wij combineren onze begeleiding dus altijd met financieel en fiscaal advies. Van advies over de gezamenlijke eigen woning en over de kinder- en partneralimentatie tot de tegemoetkomingen en toeslagen waar je misschien recht op hebt na de scheiding, noem maar op. Wij brengen jouw financiële positie na de scheiding duidelijk in beeld, zodat je tijdens het scheidingsproces al in staat bent om ook vooruit te kijken. We kunnen jullie samen begeleiden op basis van mediation of - als dit niet mogelijk is - de scheiding eenzijdig voor jou regelen.

Inhoud checklist scheiden

De checklist scheiden start met de algemene zaken in de beginfase van het scheidingstraject. Onderwerpen zijn onder meer de keuze in begeleiding van jullie scheiding en het inventariseren van de onderwerpen die besproken moeten worden. Daarna volgen in de checklist alle onderwerpen rondom de kinderen, financiële en fiscale zaken en het verzamelen van gegevens.

De checklist sluiten we af met allerlei praktische zaken, zoals bankrekeningen, verzekeringen, abonnementen et cetera. Bekijk op voorhand of we deze zaken meteen moet oppakken of dat ze tot na de definitieve scheiding kunnen wachten.

Checklist scheiden aanvragen

Wist je dat volgens een onderzoek veel mensen kampen met de financiële gevolgen van een scheiding? Dat komt onder meer doordat maar liefst één op de twee Nederlanders niet precies weet hoe ze een scheiding moeten aanpakken. Vraag daarom hieronder vandaag nog onze gratis checklist scheiden aan. De checklist geeft je overzicht, rust en duidelijkheid. Na het achterlaten van jouw gegevens sturen wij je per e-mail de checklist toe.

Checklist scheiden koopwoning

De koopwoning is voor veel mensen een belangrijk onderwerp tijdens de scheiding. Meestal heeft een van de partners de wens om in de koopwoning te blijven wonen. De andere partner kan dan weer de wens hebben om een ander huis te kopen.  Met onze onafhankelijk hypotheekscan toetsen wij de financiële haalbaarheid van deze wensen en maken wij jullie mogelijkheden vlot inzichtelijk.

Om alle zaken rondom de hypotheek goed inzichtelijk te maken, hebben we ook een ‘checklist scheiden hypotheek’ samengesteld. De checklist helpt je met het in kaart brengen van alle gegevens rondom de hypotheek. Ook biedt het een overzicht van alle documenten die je bij de hypotheekverstrekker moet aanleveren. Je kunt de ‘checklist scheiden hypotheek’ hier gratis aanvragen.

Checklist scheiden Rijksoverheid

Je kunt ook gebruikmaken van de checklist scheiden van de Rijksoverheid. Er is een algemene online checklist over scheiden die aan de hand van een aantal vragen over jouw persoonlijke situatie wordt samengesteld. Daarnaast heeft ook de Belastingdienst een eigen checklist. Deze online checklist maakt op basis van een aantal vragen alle fiscale zaken voor jou inzichtelijk. Ga hier naar de algemene checklist scheiden Rijksoverheid en hier naar de checklist scheiden Belastingdienst.

 

Vragen of een afspraak maken?

Heb je vragen over scheiden of wil je jouw situatie met ons bespreken? Onze Scheidingsplanners helpen je graag verder. Je kunt bij ons op deskundig advies rekenen. Met onze totaaloplossing regelen we alles op financieel, fiscaal en juridisch gebied voor jullie: van jullie eigen woning tot de alimentatie, tegemoetkomingen, noem maar op. Wij helpen je stap voor stap door het scheidingstraject, houden hierbij oog voor de emoties en denken in alles oplossingsgericht met jullie mee. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekjeWil je meer inzicht in wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis digitale scheidingsboekje aan. Je verkrijgt kennis rondom het scheidingsproces, de zaken die moeten worden geregeld en de keuzes die je daarbij kunt maken. Ook geeft dit boekje je een praktisch overzicht van de te nemen stappen. Kortom: ons scheidingsboekje biedt je waardevolle informatie rondom het vraagstuk scheiden.

Terug naar boven