Checklist scheiden

Onze checklist scheiden geeft je inzicht en rust

Voor mensen die gaan scheiden is het vaak lastig om alle zaken rondom de scheiding goed op een rijtje te krijgen. Dat is niet zo gek: er komt gewoonweg veel bij een scheiding kijken. Hierdoor is het moeilijk om gedurende het scheidingsproces het overzicht te bewaren. Onze checklist scheiden helpt je hierbij. De checklist wijst je de weg en helpt je om alles in kaart te brengen. Met onze checklist scheiden sta je er niet alleen voor. Gebruik het als handig hulpmiddel om jouw scheiding goed te kunnen regelen. Er is een algemene checklist beschikbaar, voor ondernemers hebben we echter een eigen checklist samengesteld omdat daar ook nog andere zaken bij komen kijken. 

Persoonlijke tip van de Scheidingsplanner

Waarschijnlijk heb je wel een map voor jouw Belastingaangifte aangemaakt. Dit maakt het verzamelen van stukken voor de scheidingsplanning makkelijker, de meeste relevante gegevens zijn hier namelijk in opgenomen. Vraag daarnaast derden-partijen zoveel mogelijk hun bescheiden/jaaroverzichten digitaal aan te leveren. Hierdoor kun je benodigde documenten gemakkelijker doorsturen. Zie tot slot het verzamelen van gegevens als een onderdeel van een eigen nieuwe start, je gaat jouw eigen leven weer voorzien van een persoonlijk financieel plan.

Scheidingsplanner Leon van Laarhoven

Alles in één keer goed geregeld.

Ruim 15 jaar ervaring met een hoge klantwaardering

Begeleiding op financieel, fiscaal en juridisch gebied

Met oog voor de emoties

Allesomvattend Scheidingsplan®

Snel inzicht in de financiële toekomst & woonwensen

Creatief en oplossingsgericht meedenken

Ervaringen

"Hele prettige begeleiding van het hele team. Onze vragen werden snel en deskundig beantwoord."

"Zeer meedenkend en zeer tevreden. Deskundig aanpak. Ik ben ontzettend goed door dit proces geholpen. Ik weet dat het zonder jullie niet zo vlot was verlopen. Fijn is dit proces niet, maar door jullie er goed doorheen gekomen."

Wat moet er allemaal geregeld worden bij een scheiding?

Het is een feit dat als je gaat scheiden je heel veel zaken moet gaan regelen. Vooral op financieel gebied zijn er veel onderwerpen waarover je met elkaar afspraken moet gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan:

In onze checklist scheiden komen bovengenoemde onderwerpen allemaal aan bod. Realiseer je hierbij dat uit onderzoek is gebleken dat bij echtscheidingen hulp van een financieel specialist altijd aan te raden is. Logisch, want de financiën gaan voor 80% je nieuwe toekomst bepalen. Toch worden juist de financiële zaken vaak het meest onderschat tijdens een scheiding. Scheidende mensen denken er meestal te makkelijk over en kunnen dan achteraf voor verrassingen komen te staan.

De Scheidingsplanner is gespecialiseerd in financieel advies bij een scheiding. Het is zelfs een essentieel onderdeel van onze begeleiding. Onze klanten ervaren dit als een echt pluspunt. Wij combineren onze begeleiding dus altijd met financieel en fiscaal advies. Van advies over de gezamenlijke eigen woning en over de kinder- en partneralimentatie tot de tegemoetkomingen en toeslagen waar je misschien recht op hebt na de scheiding, noem maar op. Wij brengen jouw financiële positie na de scheiding duidelijk in beeld, zodat je tijdens het scheidingsproces al in staat bent om ook vooruit te kijken. We kunnen jullie samen begeleiden op basis van mediation of - als dit niet mogelijk is - de scheiding eenzijdig voor jou regelen.

Inhoud checklist scheiden

Inhoud checklist scheiden

De checklist scheiden start met de algemene zaken in de beginfase van het scheidingstraject. Onderwerpen zijn onder meer de keuze in begeleiding van jullie scheiding en het inventariseren van de onderwerpen die besproken moeten worden. Daarna volgen in de checklist alle onderwerpen rondom de kinderen, financiële en fiscale zaken en het verzamelen van gegevens.

De checklist sluiten we af met allerlei praktische zaken, zoals bankrekeningen, verzekeringen, abonnementen et cetera. Bekijk op voorhand of we deze zaken meteen moet oppakken of dat ze tot na de definitieve scheiding kunnen wachten.

Checklist scheiden aanvragen

Wist je dat volgens een onderzoek veel mensen kampen met de financiële gevolgen van een scheiding? Dat komt onder meer doordat maar liefst één op de twee Nederlanders niet precies weet hoe ze een scheiding moeten aanpakken. Vraag daarom hieronder vandaag nog onze gratis checklist scheiden aan. De checklist geeft je overzicht, rust en duidelijkheid. Na het achterlaten van jouw gegevens sturen wij je per e-mail de checklist toe.

Ben jij ondernemer? Vraag dan hier de checklist voor ondernemers aan

Checklist scheiden koopwoning

De koopwoning is voor veel mensen een belangrijk onderwerp tijdens de scheiding. Meestal heeft een van de partners de wens om in de koopwoning te blijven wonen. De andere partner kan dan weer de wens hebben om een ander huis te kopen.  Met onze onafhankelijk hypotheekscan toetsen wij de financiële haalbaarheid van deze wensen en maken wij jullie mogelijkheden vlot inzichtelijk.

Om alle zaken rondom de hypotheek goed inzichtelijk te maken, hebben we ook een ‘checklist scheiden hypotheek’ samengesteld. De checklist helpt je met het in kaart brengen van alle gegevens rondom de hypotheek. Ook biedt het een overzicht van alle documenten die je bij de hypotheekverstrekker moet aanleveren. Je kunt hier de ‘checklist scheiden hypotheek’ gratis aanvragen. 

Checklist scheiden koopwoning

Checklist scheiden Rijksoverheid

Je kunt ook gebruikmaken van de checklist scheiden van de Rijksoverheid. Er is een algemene online checklist over scheiden die aan de hand van een aantal vragen over jouw persoonlijke situatie wordt samengesteld. Daarnaast heeft ook de Belastingdienst een eigen checklist. Deze online checklist maakt op basis van een aantal vragen alle fiscale zaken voor jou inzichtelijk. Ga hier naar de algemene checklist scheiden Rijksoverheid en hier naar de checklist scheiden Belastingdienst.

 

Allesomvattende aanpak

Bij een scheiding spelen de financiën een even belangrijke rol als de juridische rechten en plichten. Je kunt pas echt vooruitkijken als je inzicht in je financiële toekomst hebt. In onze totaaloplossing combineren wij financieel, fiscaal en juridisch advies. Al onze scheidingsadviseurs zijn financiële experts en weten precies hoe het werkt met het huis, de hypotheek, de alimentatie, het bedrijf, noem maar op. Door ons financieel advies kunnen wij je vrij snel inzicht, overzicht en perspectief op jouw leven na de scheiding bieden. Wij kunnen je op basis van mediation begeleiden of - als dat echt niet lukt - eenzijdig/alleen bijstaan.

Mediation bij een scheiding

Mediation

Wij helpen jullie bij voorkeur op basis van mediation. Onze mediators begeleiden de gesprekken en houden de onderlinge communicatie op gang. Tijdens de mediation zorgen zij ervoor dat je samen duurzame afspraken maakt, die draagvlak hebben voor de toekomst. Wij denken altijd creatief en oplossingsgericht met je mee om alle opties op tafel te krijgen, zodat je tot overeenstemming kunt komen.

Bij de Scheidingsplanner is de mediator en financieel adviseur dezelfde persoon. Hierdoor weten wij heel snel of bepaalde wensen ook echt financieel haalbaar zijn. Deze aanpak zorgt voor een kostenbesparende en vlotte afwikkeling van jouw scheiding.

Eenzijdig scheiden

Lukt het om bepaalde redenen niet om samen aan tafel afspraken te maken? Wij kunnen je ook helpen bij een eenzijdige scheiding. Wij zijn dan jouw vertrouwenspersoon en behartigen jouw belangen. We proberen wel om er in goed overleg met de andere partij samen uit te komen om langdurige procedures zoveel mogelijk te voorkomen. Uiteraard brengen wij bij een eenzijdige scheiding ook jouw financiële toekomst volledig in kaart. Ook in dit traject denken wij creatief en oplossingsgericht met je mee om alle opties op tafel te krijgen, zodat je tot overeenstemming kunt komen.

Onze hulp bij een eenzijdige scheiding

Vrijblijvend kennismaken

Een scheidingstraject is een vertrouwenstraject. Vertrouwen geven en krijgen begint met persoonlijk kennismaken, iets van de Scheidingsplanner graag met jou doet. Ons vrijblijvend kennismakingsgesprek geeft jou de gelegenheid om jouw verhaal te vertellen en jouw vragen te stellen. Wij nemen de tijd om jouw situatie te inventariseren en jouw vragen te beantwoorden. Ook geven we je meer inzicht in onze werkwijze. Maak gerust een afspraak, wij nemen de kosten voor onze rekening.

Gratis scheidingsboekje 

Wil je meer inzicht in wat er allemaal bij jouw scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. Je verkrijgt kennis rondom het scheidingsproces, de zaken die moeten worden geregeld en de keuzes die je daarbij kunt maken.

Terug naar boven