Scheiden, hoe doe je dat?

Ga ik scheiden of blijven?

Ga ik scheiden of blijven? Eén van de grootste dilemma’s in een mensenleven, want ooit heeft u uw ja-woord gegeven en wilde u samen oud worden. Inmiddels heeft u samen aardig wat bagage opgebouwd en u heeft waarschijnlijk de nodige ups en downs met elkaar meegemaakt. Dat is heel normaal, geen enkele relatie bevindt zich altijd in rustig vaarwater. Als een relatie echter continu slechte periodes kent, zal er structureel iets moeten veranderen. 

Lees verder

Scheiden en nu?

‘Scheiden en nu’ is vaak het eerste wat men zich afvraagt als de beslissing genomen is. Bij de vraag ‘Scheiden en nu’ breekt in ieder geval een nieuwe fase aan in uw scheidingstraject. Een periode waarin u veel zaken moet gaan regelen. Maar waar begint u? En hoe gaat u alles aanpakken? Met deze ‘Scheiden en nu’-tips helpen wij u op weg naar een goede start van uw nieuwe toekomst.

Lees verder

Scheiding aanvragen

Heeft u de knoop doorgehakt en wilt u de scheiding aanvragen? Dan moet u hiervoor een verzoekschrift bij de rechtbank indienen. Voordat u echter het verzoek kunt indienen, moet er nog veel geregeld worden en samen afspraken maken. Waarmee moet u rekening houden?

Lees verder

De onderhoudsplicht

Na de scheiding hebben ex-partners een onderhoudsverplichting tegenover elkaar en tegenover hun eventuele kinderen. Deze onderhoudsverplichting is wettelijk geregeld en vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek. De afspraken die u met elkaar maakt over de onderhoudsplicht worden opgenomen in het scheidingsconvenant. Hoe ziet de onderhoudsplicht eruit?

Lees verder

Hoe verwerk je een scheiding?

Veel mensen vergelijken een scheiding met een rollercoaster. Hoge pieken en diepe dalen wisselen elkaar voortdurend af en de emoties kunnen alle kanten opvliegen. Normale en dagelijkse dingen kunnen u soms ineens te veel worden. Hoe verwerk je nu een scheiding?

Lees verder

Scheiden van tafel en bed

Veel mensen denken dat ze van tafel en bed gescheiden zijn zodra ze apart van elkaar wonen. Dat klopt echter niet, want ook bij scheiden van tafel en bed is een gang naar de rechter nodig. Hoe werkt het precies?

Lees verder