Scheiden financieel, hoe doe je dat?

De financiën tijdens de scheiding

Als u gaat scheiden, verandert er op financieel gebied heel veel voor u. Bedenk hierbij dat de financiën voor 80% uw nieuwe toekomst gaan bepalen. Waar voorheen van uw gezamenlijk inkomen één huishouden moest draaien, worden dat nu twee huishoudens. Wat moet u allemaal gaan regelen?

Lees verder

Scheiden met een eigen huis

Als u gaat scheiden, dan gaat uw woonsituatie veranderen. Minimaal een van u zal de woning gaan verlaten. Hoe moet u het huis dan gaan verdelen? Kunt u de hypotheek van het koophuis na de scheiding overnemen? Hoe zit het met de waardebepaling van de woning?

Lees verder

Scheiden en de hypotheek

Er zitten veel haken en ogen aan het ontvlechten van uw eigen woning en de hypotheek bij een scheiding, ook fiscaal gezien. Wat komt er over het algemeen allemaal bij kijken? Wij helpen u graag op weg, download ook onze gratis ‘checklist scheiden hypotheek’!

Lees verder

Scheiden en belasting

Als u gaat scheiden, moet u alle zaken rondom de belasting niet uit het oog verliezen. Denk bijvoorbeeld aan het fiscaal partnerschap en de regels rondom een eigen woning. Goed fiscaal advies tijdens uw scheiding kan u euro’s besparen en fouten in uw echtscheidingsconvenant voorkomen. Waar moet u rekening mee houden?

Lees verder

Scheiden en de alimentatie

Alimentatie is bij de meeste echtscheidingen een beladen onderwerp. Veelal vindt de betaler dat het bedrag van de alimentatie te hoog is en de ontvanger dat het bedrag te laag is. Goede afspraken maken over de alimentatie is van groot belang. Want kunt u straks nog steeds dezelfde dingen blijven doen? En waar betaalt u de rekeningen van? 

Lees verder

Bereken hier uw alimentatie

Omdat de hoogte van de alimentatie van verschillende factoren afhankelijk is, is een alimentatieberekening altijd maatwerk. Bent u toch benieuwd wat voor u het alimentatiebedrag zou kunnen zijn? U kunt hier indicatief zelf uw alimentatie berekenen.

Lees verder

Scheiden met een eigen onderneming

Als u gaat scheiden als ondernemer, dan krijgt u er zowat een extra onderneming bij. Immers, als ondernemer komen er nog veel meer zaken op u af dan bij een ‘gewone’ scheiding. Hoe zorgt u ervoor dat uw onderneming ook na de scheiding goed blijft draaien?

Lees verder

Pensioen bij scheiden

Het pensioen is bij een scheiding vaak een ondergeschoven kindje. Een gemiste kans , want goed advies maakt dat u zich geen zorgen hoeft te maken over later. Zorg dus dat het pensioen onderdeel is van alle financiële zaken tijdens uw scheiding.

Lees verder

Hoe zit het met de schulden?

Scheiden met schulden is, net als bij alle andere financiële zaken, vaak een lastige klus. Er ontstaan meestal veel vragen over hoe de schulden verdeeld moeten worden. Wat zijn de opties, eventuele fiscale consequenties en wanneer stopt de aansprakelijkheid?

Lees verder