Scheidingsplanner Bilthoven

035-692 16 69 bilthoven@scheidingsplanner.nl

Leyenseweg 113, 3721 BC Bilthoven

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Bilthoven

035-692 16 69 bilthoven@scheidingsplanner.nl

Leyenseweg 113, 3721 BC Bilthoven

EMOTIONEEL INZICHT + FINANCIEEL OVERZICHT = UITZICHT OP EEN NIEUWE TOEKOMST

Wij begrijpen dat uw scheiding een grote impact op uw leven heeft. Er gaat veel veranderen, niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw kinderen. Er gaan een hoop vragen door uw hoofd, zoals:

 • Waar moet ik straks de boodschappen van doen?
 • Waar moet ik zijn? Wie kan mij helpen? En wat moet ik allemaal doen?
 • Hoe zorg ik met mijn ex voor onze kinderen na de scheiding?
 • Kan ik in de woning blijven?
 • Kan ik een andere woning kopen?

Onze ruime ervaring leert dat als de emoties inzichtelijk zijn, waardoor u in gesprek kunt gaan met elkaar, en er financieel overzicht is, waardoor u grip heeft op uw nieuwe situatie, er stappen kunnen worden gezet in de afwikkeling van een scheiding. Door deze uitgangspunten met elkaar te combineren bieden wij u snel uitzicht op uw nieuwe toekomst. Door onze jarenlange expertise op het gebied van hypotheken geven wij u ook snel inzicht in de woonmogelijkheden!

Wij hebben inmiddels ruim 13 jaar ervaring en meer dan 500 scheidingen succesvol afgerond. Door onze opleidingen en ervaring bieden wij u onder één dak alles wat is nodig om uw scheiding te kunnen begeleiden:

 • Scheidingscoach en Mediator (lid NMv)
 • Fiscalist (lid Register Belastingadviseurs)
 • Master Financial Planner
 • Basistechnieken EFT-therapie (Emotional Focus Therapie, SCHIP-aanpak)
 • Estate Planner (huwelijksvermogensrecht, erfrecht)
 • Specialist voor ondernemers die gaan scheiden
 • Snel inzicht in de woonmogelijkheden!

Onze aanpak is persoonlijk, inlevend, betrokken en met een informeel karakter. Wij denken met u mee en geven u advies over oplossingen op alle gebieden. Toekomst- en oplossingsgericht is ons uitgangspunt. Wij begeleiden uw gehele scheiding, inclusief advocaat. Wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Maak een vrijblijvende afspraak!

NIEUW: DE FAMILIEHYPOTHEEK

Een familiehypotheek als oplossing bij een scheiding

De huurwoningen zijn schaars en de koopwoningen zijn veelal duur.

Bij scheidingen krijgen we steeds meer te maken met de onmogelijkheden voor het verkrijgen van de benodigde hypotheek. Terwijl juist het verkrijgen van woonruimte één van de belangrijkste zorgen is bij een scheiding. Waar veel scheidende koppels niet aan denken is dat het in veel gevallen mogelijk is om via ouders of familie een hypotheek af te sluiten; een zogenoemde familiehypotheek.

Om onze klanten vooruit te kunnen helpen met een nieuwe woning, hebben wij onlangs familie-hypotheek.nl opgericht. Als onafhankelijk financieel adviseur, fiscalist en estate planner (onder meer erfrecht & testament en schenkingsadviezen) bieden wij alle expertise om voor u een familiehypotheek in goede banen te leiden. Hierbij kijken wij naar alle belangen, zowel die van de familie als die van het scheidende familielid. Meer weten? Ga snel naar www.familie-hypotheek.nl

QUICKSCREENING WONEN

Quickscan wonen bij een scheiding

Een grote zorg voor mensen die gaan scheiden zijn de woonmogelijkheden. Kan één van ons in de woning blijven wonen? En zo niet, wat zijn mijn hypotheekmogelijkheden dan? Bovendien is het belangrijk dat voor de ondertekening van het scheidingsconvenant duidelijk is dat de woonwensen inderdaad realiseerbaar zijn. Zo voorkomen wij verrassingen achteraf en voorkomen wij dat u weer opnieuw met elkaar aan tafel moet. Op deze wijze tekent met een gerust hart uw convenant.

In ons traject bieden wij een Quickscreening aan van de mogelijkheden op woon- en hypotheekgebied. Hiermee brengen wij uw hypotheekmogelijkheden direct voor u in kaart. Ook kijken wij vanuit de belangen van beide partners naar andere opties om uw woonwensen te realiseren. Vanuit onze financiële en fiscale deskundigheid kijken wij net even verder en zijn we creatief in het vinden van oplossingen binnen de mogelijkheden van uw financiële situatie.

Onze Scheidingsplanner Jannie van Blotenburg werkt de Quickscreening voor u uit. Zij heeft jarenlange expertise op het gebied van hypotheken. Jannie is eveneens verbonden aan Leemans Adviseurs en zij kunnen desgewenst de gehele hypotheek voor u regelen op basis van onafhankelijk advies, deskundigheid en een helder adviesrapport.

Heeft u zelf een hypotheekadviseur? Dan zoeken wij graag het overleg met uw eigen adviseur om de woonmogelijkheden snel in beeld te hebben. Wij kennen dus geen verplichte hypotheektrajecten, uw wensen staan bij ons centraal.

Eveline Minkes MFP, RB, Mediator
Uw gesprekspartner in Bilthoven

Eveline Minkes - Scheidingsplanner BilthovenMijn drijfveer is dat ik van échte toegevoegde waarde wil zijn voor mensen waarvoor het leven door een scheiding op zijn kop staat. Ik ben daarbij enorm gedreven om mijn kennis en ervaring in te zetten om duurzame oplossingen te vinden voor mijn klanten. Met een overzichtelijke en praktische aanpak, empathisch vermogen, een luisterend oor en een begrijpelijke uitleg.

Door mijn opleidingen tot mediator aangevuld met gesprekstechnieken op basis van EFT-therapie, Master Financial Planning, fiscalist en estate planner, jarenlange relevante werkervaring en vakbekwaamheid heb ik alles in huis om een (complexe) scheiding in alle facetten te begeleiden.

Tijdens mijn loopbaan bij diverse gerenommeerde accountantskantoren (PriceWaterhouseCoopers, KPMG Meijburg) kwam ik er achter dat ik talent, kennis en kunde heb voor en van cijfers, waardoor ik snel in de materie kan schakelen, verbanden kan leggen en opties kan bieden. De mensen achter de cijfers zijn echter het allerbelangrijkste voor mij. Als scheidingsspecialist kom ik sinds 2007 helemaal tot mijn recht. Zowel binnen mediation, maar ook op verzoek van één partij.

Ik sta voor begeleiding op het hoogste niveau met uitstekende juridische, financiële én fiscale kennis. En deskundigheid op het emotionele vlak. Met een lach en een traan.

JANNIE VAN BLOTENBURG (RFEA)

Samenwerkingspartner Quickscreen Wonen

Ik kom uit Garderen en ben sinds 1978 financieel adviseur. Ik heb jarenlange ervaring met hypotheekadvies. Daarnaast heb ik mij als scheidingsdeskundige gespecialiseerd en de opleiding tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur voltooid. Hierdoor weet ik als geen ander welke invloed de woonwensen hebben op het scheidingsproces. Ik zie het daarom als echt noodzakelijk dat vroeg in het proces de woonmogelijkheden duidelijk worden.

Voor de Scheidingsplanner Bilthoven werk ik de Quickscreening van de woon- hypotheekmogelijkheden uit, zodat er snel inzicht is. Daarnaast ben ik verbonden aan Leemans Adviseurs, zodat ik eventueel ook uw nieuwe hypotheek kan regelen.

MR. JOOSJE VEENEMA (RFEA)

Samenwerkingspartner Internationale scheidingen

Als jurist heeft Joosje zich binnen de Scheidingsplanner gespecialiseerd in scheidingen met internationale aspecten.

Joosje is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Master of Laws, Civiel Recht) en heeft zich binnen de civiele master gericht op het personen- en familierecht. Zij heeft daarnaast de opleiding tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) gevolgd alsook de specialisatie internationaal privaatrecht.

Voor de Scheidingsplanner Bilthoven werkt Joosje de internationale aspecten bij een internationale echtscheiding uit. Is de voertaal in het Engels gewenst? Dan is Joosje tevens uw mediator.

OOK VOOR ALLEEN (EENZIJDIG) SCHEIDEN IN BILTHOVEN: 1 + 1 = 3

Mediation en alleen/eenzijdig scheiden

Soms lukt het gewoon niet om samen in mediation de scheiding af te handelen. De Scheidingsplanner Bilthoven is gespecialiseerd in eenzijdige scheidingsbegeleiding. Wij werken hiervoor samen met de in het familierecht gespecialiseerde advocaat mr. Catelijne Boshouwers, Vfas-advocaat bij BSS Advocaten. Samen vormen we één team dat op alle fronten – juridisch, financieel én fiscaal – goed voor uw belangen opkomt met alle benodigde deskundigheid en expertise. Wij werken in teamverband: wij werken samen aan uw dossier en behartigen tezamen úw belangen en gaan samen met u het gesprek aan. Zo weten wij al uw vragen te beantwoorden en namens u op alle fronten op te treden. Het zoeken van overleg en het vinden van oplossingen staat daarbij voorop.

Belangrijk detail: de deskundigen delen hun tarief. U profiteert dus van 3 verschillende vakgebieden die in 1 vorm van dienstverlening zijn gegoten voor hetzelfde tarief! Benieuwd naar de voordelen van deze wijze van eenzijdige begeleiding en onze expertise? Leg uw zaak eens aan ons voor!

Van een klant ontvingen wij de volgende review op dit afgelegde traject met hem:

"Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

SCHEIDINGSMEDIATIOR & -COACH & BASISTECHNIEKEN EFT-THERAPIE

Scheidingsmediation

Mediation helpt u om een nieuwe toekomst op te bouwen. Met behulp van onze deskundige begeleiding komt u met elkaar in gesprek. U gaat ervaren dat er weer werkelijk naar elkaar geluisterd wordt. De verhalen van u beiden worden gehoord en er worden samen zaken uitgesproken.

Daarnaast werken we samen aan afspraken vanuit de wensen en belangen. Het doel van mediation is om tot een onderlinge uitkomst te komen die voor u beiden het meest optimaal is. Daarbij wordt altijd getoetst of de wensen en belangen ook daadwerkelijk haalbaar zijn zoals de woonwensen.

Door de opleiding SCHIP-aanpak kunnen wij, gebruik makend van basistechnieken EFT-therapie, ouders als scheidingscoach helpen een conflictescalatie te voorkomen en de overgang te maken van ex-partners naar co-ouders.

Bijkomend voordeel van onze begeleiding is dat wij niet alleen mediator zijn maar ook fiscalist, financieel en estate planner. Zo kunnen wij alle (complexe) juridische, financiële en fiscale vraagstukken die bij u spelen zelf voor u oplossen én optimaliseren.

Complexe situaties gaan wij hierbij niet uit de weg. Wij zijn altijd op zoek naar oplossingen om u er tóch samen uit te laten komen. Denk aan 1 op 1 gesprekken afzonderlijk van elkaar. Of gesprekken waarbij de advocaat van ieder aanwezig is.

JUIST VOOR SCHEIDINGEN VAN ONDERNEMERS IN BILTHOVEN!

Scheiden met een eigen bedrijf

Bij ondernemers eindigt één op de twee huwelijken door scheiding. Als een ondernemer gaat scheiden wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dit maakt de scheiding ook veel complexer.

Wij zijn één van de weinige kantoren in Bilthoven e.o. die zich ook specifiek richten op de ondernemer in (echt)scheiding ongeacht de bedrijfsvorm. Door onze jarenlange werkervaring bij gerenommeerde accountantskantoren (onder meer PWC en KPMG) gecombineerd met het zijn van fiscalist, financieel en estate planner kunnen wij ondernemers uitstekend begeleiden.

Hierbij beschikken wij over de kracht om een begrijpelijke vertaalslag te maken van de cijfers. Zodat u weloverwogen en goed geïnformeerd tot beslissingen kunt komen. Juist ook voor de partner van de ondernemer, die zich misschien nog nooit eerder met de cijfers van het bedrijf heeft bemoeit, bieden wij daardoor veel toegevoegde waarde.

HELPENDE HAND ALS U ELDERS IN GESPREK BENT IN BILTHOVEN

Wij worden veelvuldig gevraagd als helpende hand als men elders in een mediation zit. Bijvoorbeeld omdat die mediator niet voldoende in staat is om bepaalde vraagstukken te behandelen.

Maar ook op verzoek van één partij. Het kan in een mediation moeilijk zijn om u los te maken van oude rolpatronen, waardoor u wellicht lastig voor uzelf kan opkomen. Of u heeft zich nooit met de financiën bemoeit, maar u moet nu wel zelf de financiële beslissingen voor uw nieuwe toekomst nemen. Vaak voelt men zich onzeker en zoekt men houvast om die mediation toch te laten slagen en een vechtscheiding te voorkomen.

Wij kunnen u als coach helpen in hoe te communiceren en tot de juiste beslissingen te komen. En om zelf voorstellen in de mediation in te kunnen brengen, zodat u een gelijkwaardige partner in de mediation kunt zijn. Ook komt het voor dat wij bij de mediation-gesprekken aanwezig zijn als ondersteuning.

Waar kan de Scheidingsplanner Bilthoven u mee helpen?

 • Eenzijdige trajecten: de afwikkeling van (v)echtscheidingen, waarbij wij als financieel/fiscalist in samenwerking met een familierecht advocaat als een team optreden op verzoek van één partij;
 • Mediation: eventueel aangevuld met basistechnieken uit EFT-therapie bij scheidings- en ouderschapsbemiddeling, die u helpen met de afwikkeling van een overlegscheiding;
 • Het gezamenlijk ouderschap regelen. Of dat nu co-ouderschap is of een andere zorgverdeling. Wij helpen u met het maken van een keuze in de zorgverdeling en het opstellen van een ouderschapsregeling en het maken van een ouderschapsplan;
 • Uitwerken van de financiële aspecten van de scheiding: wij kunnen voor u een eerste opzet van de afwikkeling van de scheiding maken mét inzicht wat dit voor u na de scheiding betekent. Vandaaruit werken we verder. Wij helpen met alle financiële zaken waarvoor u ons nodig heeft: de alimentatie, uw eigen woning, uw vermogen, eventuele schulden, uw pensioen, enzovoorts;
 • Belastingdienst en scheiding: een scheiding heeft veel fiscale gevolgen voor bijvoorbeeld de eigen woning, de alimentatie, kapitaal- en lijfrenteverzekeringen en voor een eigen onderneming. Wij houden de fiscaliteit goed in de gaten, zodat uw scheiding fiscaal optimaal geregeld wordt. Ook kunnen wij ingeschakeld worden voor het beantwoorden van fiscale vraagstukken;
 • Als scheidingscoach om u als ouders verder te helpen na de scheiding;
 • Als helpende hand als u elders met uw ex-partner in gesprek zit, waarbij wij u ondersteunen op de alle vraagstukken en handvatten geven voor de gesprekken met uw ex-partner;
 • Second opinion: met grote regelmaat controleren wij convenanten en alimentatieberekeningen vanuit onze financiële en juridische deskundigheid op fiscale, rekenkundige en juridische juistheid.

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

Aangifte inkomstenbelasting na uw scheiding

De aangifte inkomensbelasting: normaal gesproken al niet de leukste klus die we kunnen verzinnen, maar als je gescheiden bent is het extra oppassen geblazen. Ieder jaar constateert de Belastingdienst namelijk veel fouten in de belastingaangifte van gescheiden stellen. Gevolg is dat men hierdoor met forse naheffingen geconfronteerd kan worden.

Vooral gescheiden stellen met een eigen woning zijn gevoelig voor fouten in de belastingaangifte. Uit twee steekproeven blijkt dat zij 2,5 keer zoveel fouten bij hun aangifte maken dan getrouwde stellen. Een van de oorzaken is dat er meer hypotheekrente wordt afgetrokken dan wat wettelijk is toegestaan met betrekking tot het eigendomsdeel van de woning. Daarnaast gaat vaak mis bij de toeslagen, zoals de kinderopvangtoeslag.

Lees verder

INTERNATIONALE SCHEIDINGEN

Internationale scheidingen

Als één van de weinige echtscheidingspraktijken is de Scheidingsplanner Bilthoven gespecialiseerd in internationale echtscheidingen. Scheidingen met internationale aspecten kunnen zeer gecompliceerd zijn. Welke rechter is bevoegd? Naar welk recht moet het huwelijksgoederenregime worden afgewikkeld? Welk recht geldt voor de partner- en kinderalimentatie? Bovendien kan voor elk aspect van uw scheiding een ander recht van toepassing zijn.

Voor internationale scheidingen gevoerd in de Nederlandse taal gevoerd is Eveline Minkes uw gesprekspartner. De internationale aspecten worden bij mediation-traject uitgewerkt door Scheidingsplanner Joosje Venema. Joosje is juriste en heeft de specialisatie internationaal privaatrecht gevolgd. Als de voertaal in de mediation Engels is, is Joosje uw gesprekspartner.

Lees verder/Read more

Onze andere vestigingen in de buurt

Ons tarief

Over de kosten van uw scheiding zijn wij transparant. De tarieven voor verschillende diensten zijn niet bij iedere scheidingsbemiddelaar hetzelfde. Wij kijken naar de tarieven in de markt. Dat betekent niet dat we altijd de laagste prijzen volgen.

Wel zorgen wij voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Tijd voor u. Deskundig advies. Snelle dienstverlening. Wij doen waar we goed in zijn, we geloven in de vorm en inhoud van onze dienstverlening. Hiervoor hanteren wij een uurtarief die het midden houdt tussen het tarief van advocaten en prijsvechters zonder onze relevante kennis, kunde en opleidingen en is er sprake van een open, eerlijke en milde urenverantwoording.

Toch liever een vast tarief? In het vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreken wij graag de mogelijkheden.

Onze Locatie In Bilthoven

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Bilthoven om uw wensen te bespreken.

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan nu gratis ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken. Ook bieden we een praktisch overzicht van de te nemen stappen.

Vraag hier uw exemplaar aan

Advocaat inbegrepen!

U kunt nog niet scheiden zonder een echtscheidingsadvocaat, omdat de echtscheiding ingediend moet worden bij de rechtbank. Dit betekent niet dat de advocaat het gehele traject voor u moet regelen. Realiseer u dat de begeleiding van een advocaat vooral gericht is op het duidelijk maken van ieders rechten en plichten en het geven van juridisch advies. Indien u daarnaast uw financiële toekomst helder wilt hebben en financieel de meest optimale afspraken wilt maken, dan bent u meer gebaat bij een financieel expert als de Scheidingsplanner Bilthoven. Wij werken met een echtscheidingsadvocaat voor het indienen bij de rechtbank, zodat u niet op zoek hoeft naar een advocaat in Bilthoven.

 • Bilthoven
 • Bilthoven Noord
 • Bilthoven Zuid-Oost
 • Bilthoven Zuid-West
 • De Bilt
 • De Bilt West
 • De Bilt Oost
 • Den Leijen
 • Huis ter Heide
 • Den Dolder
 • Bosch en Duin
 • Groenekan
 • Maartensdijk
 • Hollandsche Rading
Terug naar boven