Scheidingsplanner Bilthoven

035-692 16 69 bilthoven@scheidingsplanner.nl

Leyenseweg 113 (Leyensehof Flex)

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Bilthoven

035-692 16 69 bilthoven@scheidingsplanner.nl

Leyenseweg 113 (Leyensehof Flex)

Eveline Minkes MFP, RB, Mediator
NMV keurmerk
Eveline Minkes MFP, RB, Mediator

Ik ben Eveline Minkes, geboren en getogen in de omgeving van Rotterdam, dat merkt u aan mijn directe manier van doen. De menselijke en financiële kant van mijn werk boeit mij enorm. Dat ziet u terug in mij empathisch vermogen en de passie voor mijn vak: mensen helpen om zelf tot oplossingen te komen vanuit échte belangstelling voor de mensen achter de problemen. Dit vormt bij elkaar de basis van mijn vakmanschap. 

Door mijn opleidingen tot Master Financial Planner, Register Belastingadviseur, Estate Planner én mediator beheers ik alle vlakken van de scheiding zelf. Ik durf inmiddels wel te zeggen dat ik echt alle juiste kennis en kunde in huis heb voor het begeleiden van een scheiding. Die erkenning krijg ik ook van de diverse advocaten- en accountantskantoren die mij inschakelen. Ik behoud het overzicht en kan uitstekend meedenken met de scheidende partners. Hierdoor komen echt alle opties boven tafel, zodat u tot weloverwogen en meest optimale oplossingen kunt komen. 

Naast Scheidingsplanner zijn, ben ik getrouwd en heb ik ervaring met het vraagstuk wel of niet te gaan scheiden. Ik ben veel in de natuur te vinden met mijn paard of onze honden.

Je bent een enorme steun voor mij geweest en zonder jou was het beslist een ander traject geworden met een uitkomst die waarschijnlijk voor mij anders had uitgepakt. Als ik nog vragen en/of hulp nodig heb, dan bel ik je zeker! Nogmaals bedankt.

Door E.O., De Scheidingsplanner Bilthoven

Alle hulp bij scheiden in de regio Bilthoven

Wij begrijpen dat uw scheiding een groot effect op uw leven heeft. Er gaat veel veranderen, niet alleen voor uzelf, maar voor uw kinderen en uw directe omgeving. Het is vaak een turbulente tijd, waarin u heel veel zaken moet gaan regelen. Over het algemeen ervaren scheidende mensen dat het moeilijk is om het overzicht te bewaren. Het is daarom fijn als u tijdens uw scheidingstraject kunt vertrouwen op hulp van een scheidingsadviseur die van de hoed en de rand weet en die u met raad en daad terzijde staat. Iemand met jarenlange ervaring die uw scheiding écht in goede banen leidt en u op alle fronten advies geeft. De Scheidingsplanner Bilthoven helpt u graag verder om uw scheiding zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen. Door onze werkwijze kunnen wij u tijdens het scheidingstraject redelijk snel inzicht geven in uw leven na de scheiding, hetgeen u rust en duidelijkheid biedt.

"Een echtscheiding is meer dan alleen het juridisch afwikkelen van zaken. Er spelen in het gehele traject behoorlijk wat aandachtsgebieden, waarover u afspraken moet maken. Een groot deel van de scheiding betreft het financiële gedeelte. Logisch, want de financiën bepalen voor 80% uw nieuwe toekomst. Maar het gaat uiteraard niet alleen om de cijfers. Onder de financiële gegevens zitten emoties, belangen, wensen en doelstellingen. Wij zouden ons werk niet goed doen als we daar allemaal aan voorbij gaan en voor u alleen het financiële vraagstuk oplossen. Daarom hebben we tijdens het scheidingstraject ook oog voor de emoties die bij u meespelen.

Door mijn lange werkervaring heb ik een scherp oog voor de financiële, juridische en fiscale verhoudingen, gericht op de mens achter de vraagstelling of het probleem. Mijn creatief denkvermogen komt hierbij uitstekend van pas. In mijn begeleiding hanteer ik als doelstelling dat u na de scheiding nog met elkaar kunt blijven communiceren. En dat u weet wat voor uw kinderen van belang is, zodat u als ouders samen verder kunt.

Tot slot ben ik door mijn jarenlange werkervaring bij gerenommeerde accountantskantoren, zoals KPMG Meijburg en PriceWaterhouseCoopers, één van de weinige partijen in de regio Bilthoven die gespecialiseerd is in het begeleiden van de echtscheiding van een ondernemer."

 • Ruim 12 jaar ervaring in het begeleiden van echtscheidingen
 • Financieel en fiscaal advies samengevat in een persoonlijk plan
 • Financiële positie na scheiding duidelijk in beeld
 • Opleiding tot Master Financial Planner, Register Belastingadviseur en Estate Planner
 • Hoge klantwaardering door kennis van zaken en inlevingsvermogen
 • Deskundige begeleiding met een informeel karakter
 • Samen scheiden op basis van mediation of eenzijdig/alleen scheiden
 • Voor gehuwden, samenwoners en geregistreerde partners
 • Specialist in echtscheidingen van ondernemers
 • Oplossings- en toekomstgericht
 • Kostenbesparende en vlotte afwikkeling
 • Inclusief juridische afwikkeling

Prima service. Blij dat we voor Eveline hebben gekozen. Denkt goed mee en is onpartijdig, ben erg tevreden!

Door Manon, De Scheidingsplanner Bilthoven

Uw scheiding succesvol aanvragen in Bilthoven

De Scheidingsplanner Bilthoven helpt sinds 2007 scheidende stellen in het afwikkelen van hun scheiding. Hierbij maakt het niet uit of u samen of alleen de scheiding wilt aanvragen. Sindsdien hebben wij ruim 400 aanvragen voor een scheiding tot een goed einde gebracht, waarvoor wij hoge klantwaarderingen hebben ontvangen. Klanten waarderen ons vooral om onze persoonlijke aandacht, betrokkenheid,  kwaliteit en ons vakmanschap.

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij brengen alle belangrijke stappen voor u in kaart en denken oplossingsgericht met u mee. Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. 

Wij helpen u onder meer met:

 • Berekenen van het besteedbaar inkomen na uw echtscheiding
 • Het berekenen van de partner- en kinderalimentatie
 • Verdeling van uw eigen huis en hypotheek
 • Ouderschapsplan en eventueel co-ouderschap
 • Fiscale oplossingen conform voorschriften de Belastingdienst
 • Het verdelen van uw vermogen en eventuele schulden
 • De verdeling van uw pensioen

Wij geven u tijdens het traject steeds aan welke financiële, fiscale en/of juridische gevolgen een keuze met zich meebrengt. Hierbij kijken we naar de wet- en regelgeving, maar ook wat in uw situatie redelijk is. Eveline is tijdens het gehele traject uw aanspraakpunt, zij neemt u alles uit handen. De Scheidingsplanner Bilthoven zorgt ervoor dat uw afspraken worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant. De samenwerkende advocaat dient daarna de aanvraag van uw scheiding bij de rechtbank in. Zo weet u snel waar u aan toe bent en dat geeft u rust; niet alleen tijdens de scheiding, maar ook daarna. 

Heeft u besloten om uw scheiding aan te vragen en zoekt u een scheidingsbemiddelaar in Bilthoven die u met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Eenzijdig (alleen) scheiden: 1 + 1 = 3

Wij beseffen dat u bij een echtscheiding eigen belangen heeft. En dat het wel eens lastig wordt gevonden om voor die eigen belangen op te komen. Of dat het om allerlei redenen gewoonweg niet mogelijk is om enigszins in goede harmonie met elkaar bij een mediator aan tafel te zitten. De Scheidingsplanner Bilthoven heeft een unieke aanpak voor scheidingen, waarin het niet mogelijk is om samen de scheiding te regelen, die net even wat anders is dan bij andere bemiddelaars.

Samen met de advocaat, waar wij heel nauw mee samenwerken, vormen we één team dat op alle fronten – juridisch, financieel én fiscaal – goed voor u belangen opkomt. En dat heeft ons aan de onderhandelingstafel of in de rechtbank al mooie successen opgeleverd. Wij werken écht in teamverband; wij werken tezamen aan uw dossier en behartigen tezamen úw belangen.

Ook gaan wij samen met u in gesprek zonder dat dit tot hogere kosten voor u leidt. De Scheidingsplanner Bilthoven én de advocaat gaan met u in gesprek zonder dat er een dubbele tarief berekend wordt. U profiteert dus van 3 verschillende vakgebieden die in 1 vorm van dienstverlening zijn gegoten voor hetzelfde tarief!

Gespecialiseerd in ondernemers!

Bij ondernemers eindigt één op de twee huwelijken als echtscheiding. In deze situatie wegen tijdens de scheiding het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dat er een onderneming in het spel is, maakt de scheiding ook veel complexer. De continuïteit van uw bedrijf mag immers niet in gevaar komen, want de rekeningen zullen na de scheiding ergens van betaald moeten worden. 

Zonder enige twijfel zijn wij in de regio Bilthoven dé specialist in scheidingen van ondernemers. Door onze jarenlange werkervaring bij gerenommeerde accountantskantoren (onder meer PWC en KPMG) en onze opleidingen tot Master of Financial Planning (MFP), Federatie Belastingadviseur (Register Belastingadviseurs) en Estateplanning, kunnen wij ondernemers uitstekend adviseren en begeleiden. Sinds onze start hebben wij al veel grote en kleine ondernemers succesvol geholpen.

Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de cijfers, de bezittingen, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoorts. En wij geven u uiteraard een helder advies over de verdeling en de voortzetting van uw bedrijf.

Financieel adviesbureau in scheidingen

Een scheiding heeft ook op financieel en fiscaal gebied veel impact. De financiële toekomst zorgt vaak voor veel onrust. Toch merken wij dat de financiële en fiscale gevolgen van een scheiding vaak onderschat worden. Vaak omdat men er te gemakkelijk over denkt, want zo ingewikkeld is onze scheiding toch niet? Uit een onderzoek is echter gebleken dat van de groep scheidende mensen die geen financieel adviesbureau heeft ingeschakeld, 80 procent daar spijt van heeft. Zij hebben vooral informatie gemist en verkeerde afspraken gemaakt.

Anders dan advocaten of mediators in de regio Hilversum, hebben wij door onze financiële opleidingen alle expertise zelf in huis om u op dit gebied duidelijkheid en rust te kunnen geven. Op basis van uw financiële gegevens zoeken wij naar maatwerkoplossingen voor uw situatie. Wij nemen u hierbij alles uit handen. Wij begeleiden niet alleen het proces, maar wij helpen u ook met concrete oplossingen. In één oogopslag wordt uw hele scheiding transparant en duidelijk en alles wordt in begrijpelijke taal besproken. 

Bovendien brengen wij als financieel adviesbureau gespecialiseerd in echtscheidingen alle fiscale gevolgen voor u in kaart. Zo stapt u niet in de fiscale valkuilen, zoals het fiscale partnerschap, heffingskortingen, levensverzekeringen, afkoopsommen en toeslagen. 

Ook voor echtscheidingsmediation

Gespecialiseerd in echtscheidingsmediation

Mediation helpt u om een nieuwe toekomst op te bouwen. Met behulp van onze deskundige begeleiding komt u met elkaar in gesprek. Het in vertrouwen kunnen uiten van wensen, verwachtingen en behoeften (en mogelijke frustraties) leidt tot wederzijds begrip. U gaat ervaren dat er weer werkelijk naar elkaar geluisterd wordt. Daarnaast werken we samen stapsgewijs aan oplossingen en afspraken. Het doel van mediation is om tot een onderlinge oplossing te komen die voor u beiden het meest optimaal is. 

Eén van de voordelen van mediation is dat u met elkaar in gesprek blijft, waardoor een dure en ontwrichtende juridische procedure oftewel een vechtscheiding voorkomen kan worden.

In de mediation-gesprekken wordt gezocht naar oplossingen waar u beiden vrede mee kunt hebben. Die oplossingen kunnen puur praktisch zijn, maar ze kunnen ook gericht zijn op het verbeteren van de onderlinge communicatie. Daarbij wordt altijd getoetst of de oplossingen ook echt wel haalbaar zijn. Bijkomend voordeel van onze begeleiding is dat wij niet alleen mediator zijn, maar in het traject ook alle juridische, financiële en fiscale vraagstukken die bij u spelen direct kunnen oplossen én optimaliseren.

De Scheidingsplanner Bilthoven is als mediator aangesloten bij de beroepsvereniging voor professionals in mediation.

Thanx, blij dat ik je advies heb ingewonnen als adviseur op de zijlijn bij mijn mediation.

Door R.L., De Scheidingsplanner Bilthoven

Gratis kennismaking

Welke begeleiding u bij ons uiteindelijk ook kiest, het eerste kennismakingsgesprek is altijd zonder kosten en vrijblijvend. Wij nemen tijdens het kennismakingsgesprek uitgebreid de tijd om in alle rust uw situatie te bespreken en kunnen we aan de hand daarvan een stappenplan voor u maken. Zo kunt u bepalen of er een klik is en u genoeg vertrouwen heeft in onze begeleiding. U krijgt ook een goede indicatie mee van de kosten van de scheiding. Doe het gerust, het verplicht u tot niets! Een afspraak is ook mogelijk op de donderdagavond of de zaterdagochtend. 

Maak nu een afspraak

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan nu gratis ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken. Ook bieden we een praktisch overzicht van de te nemen stappen.

Vraag hier uw exemplaar aan

Heb ik nog een echtscheidingsadvocaat nodig?

U kunt niet scheiden zonder een echtscheidingsadvocaat, omdat de echtscheiding moet worden ingediend bij de rechtbank. Alleen een echtscheidingsadvocaat is daartoe gemachtigd; dit is wettelijk zo geregeld. Dit houdt overigens niet in dat de advocaat het gehele scheidingstraject voor u moet regelen. Realiseer u dat de begeleiding van een advocaat vooral gericht is op het duidelijk maken van ieders rechten en plichten en het geven van juridisch advies. Indien u daarnaast uw financiële toekomst helder wilt hebben en financieel de meest optimale afspraken wilt maken, dan bent u meer gebaat bij een financieel expert als de Scheidingsplanner Bilthoven. Wij werken samen met een echtscheidingsadvocaat die voor u de scheidingsaanvraag indient bij de rechtbank, u hoeft dus niet op zoek te gaan naar een advocaat in Bilthoven.

Onze andere vestigingen in de buurt

Ons tarief

Over de kosten van uw scheiding zijn wij transparant. De tarieven voor verschillende diensten zijn niet bij iedere scheidingsbemiddelaar hetzelfde. Wij kijken naar de tarieven in de markt. Dat betekent niet dat we altijd de laagste prijzen volgen. Wel zorgen wij voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Tijd voor u. Deskundig advies. Snelle dienstverlening. Wij doen waar we goed in zijn, we geloven in de vorm en inhoud van onze dienstverlening en daarvoor hanteren wij een zeer concurrerend tarief. Zeker ten opzichte van advocaten of advocaatkantoren in Bilthoven. En als uw rechtsbijstandsverzekeraar een vergoeding geeft bij echtscheiding, dan handelen wij ook dit voor u af met de verzekeraar.

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Bilthoven om uw wensen te bespreken.

 • Bilthoven
 • Bilthoven Noord
 • Bilthoven Zuid-Oost
 • Bilthoven Zuid-West
 • De Bilt
 • De Bilt West
 • De Bilt Oost
 • Den Leijen
 • Huis ter Heide
 • Den Dolder
 • Bosch en Duin
 • Groenekan
 • Maartensdijk
 • Hollandsche Rading