Mediation & Eenzijdig Scheiden in Naarden

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Mediation & Eenzijdig Scheiden in Naarden

eveline.minkes@scheidingsplanner.nl hilversum@scheidingsplanner.nl

Gooimeer 1, 1411 DC Naarden

Eveline Minkes MFP, RB, Mediator
Jouw gesprekspartner in Naarden

Eveline Minkes - Scheidingsplanner Hilversum

Mijn drijfveer is dat ik van échte toegevoegde waarde wil zijn voor mensen waarvoor het leven door een scheiding op zijn kop staat. Ik ben daarbij enorm gedreven om mijn kennis en ervaring in te zetten om duurzame oplossingen te vinden voor mijn klanten. Met een overzichtelijke en praktische aanpak, empathisch vermogen, een luisterend oor en een begrijpelijke uitleg.

Door mijn opleidingen tot mediator aangevuld met gesprekstechnieken op basis van EFT-therapie, Master Financial Planning, fiscalist en estate planner, jarenlange relevante werkervaring en vakbekwaamheid heb ik alles in huis om een (complexe) scheiding in alle facetten te begeleiden.

Tijdens mijn loopbaan bij diverse gerenommeerde accountantskantoren (PriceWaterhouseCoopers, KPMG Meijburg) kwam ik er achter dat ik talent, kennis en kunde heb voor en van cijfers, waardoor ik snel in de materie kan schakelen, verbanden kan leggen en opties kan bieden. De mensen achter de cijfers zijn echter het allerbelangrijkste voor mij. Als scheidingsspecialist kom ik sinds 2007 helemaal tot mijn recht. Zowel binnen mediation, maar ook op verzoek van één partij.

Ik sta voor begeleiding op het hoogste niveau met uitstekende juridische, financiële én fiscale kennis. En deskundigheid op het emotionele vlak. Met een lach en een traan.

Wil je mij beter leren kennen? Lees dan in dit interview meer over mijn achtergrond, beweegredenen en werkwijze.

Eveline Minkes - Scheidingsplanner Naarden

Samenwerkende advocaat: Joosje Veenema

Als jurist heeft Joosje zich gespecialiseerd in scheidingen met internationale aspecten. Voor de Scheidingsplanner Bilthoven werkt Joosje de internationale aspecten bij een internationale echtscheiding uit. Joosje is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Master of Laws, Civiel Recht) en heeft zich binnen de civiele master gericht op het personen- en familierecht. Zij heeft daarnaast de specialisatie internationaal privaatrecht gevolgd.

Samenwerkende advocaat: Stefanie van Poppel

Stefanie van Poppel is in 2013 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met de master civiel recht, accent personen- en familierecht en jeugdrecht. Zij procedeert naast echtscheidingszaken ook in relationele kwesties, zoals gezag- en omgangskwesties en alimentatiezaken. Stefanie is betrokken, duidelijk, oplossingsgericht en biedt een luisterend oor. Door haar opleidingen, kennis en ervaring is zij een waardevolle samenwerkingspartner.

MEDIATION IN NAARDEN

Scheidingsmediator & scheidingscoach & basistechnieken EFT-therapie

Mediation bij een scheiding in Naarden

Mediation helpt je om een nieuwe toekomst op te bouwen. Met behulp van onze deskundige mediator kom je met elkaar in gesprek. Je gaat ervaren dat er weer werkelijk naar elkaar geluisterd wordt. De verhalen van jullie beiden worden gehoord en er worden samen zaken uitgesproken. Bijkomend voordeel van onze begeleiding is dat wij niet alleen mediator zijn maar ook fiscalist, financieel en estate planner. Zo kunnen wij alle (complexe) juridische, financiële en fiscale vraagstukken die bij jullie spelen zelf voor jullie oplossen én optimaliseren.

In de begeleiding werken we samen aan afspraken vanuit de wensen en belangen. Het doel van mediation is om tot een onderlinge uitkomst te komen die voor jullie beiden het meest optimaal is. Daarbij wordt altijd getoetst of de wensen en belangen ook daadwerkelijk haalbaar zijn, zoals de woonwensen. Complexe situaties gaan wij hierbij niet uit de weg. Wij zijn altijd op zoek naar oplossingen om jullie er tóch samen uit te laten komen. Denk aan 1 op 1 gesprekken afzonderlijk van elkaar. Of gesprekken waarbij de advocaat van ieder aanwezig is.

Door de opleiding SCHIP-aanpak kunnen wij, gebruik makend van basistechnieken EFT-therapie, ouders als scheidingscoach helpen een conflictescalatie te voorkomen en de overgang te maken van ex-partners naar co-ouders.

Wil jij graag jouw situatie met ons bespreken? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op onze vestiging in Naarden.

EENZIJDIG SCHEIDEN IN NAARDEN

Eenzijdig scheiden in Naarden

Eenzijdig scheiden kan voor jou een optie zijn als het om bepaalde redenen niet lukt om samen met je partner aan tafel te zitten. Bang zijn dat jouw eigen belangen niet goed behartigd worden of het te emotioneel vinden kunnen een reden zijn om voor eenzijdig scheiden te kiezen. Wij hebben voor eenzijdig scheiden onze krachten gebundeld met advocaat Stefanie van Poppel. Hierdoor kunnen wij scheidende mensen in Naarden bij een eenzijdige scheiding echt meerwaarde bieden:

 • Voor één schappelijk uurtarief dubbele deskundigheid
 • Efficiëntie door teamwork
 • Duidelijkheid over jouw toekomstige financiële situatie
 • Denken in oplossingen en niet in problemen
 • Hoge succesgraad in procedures

Samen met onze advocaat Stefanie proberen we bij eenzijdig scheiden ellenlange procedures te voorkomen door zoveel mogelijk te proberen in goed overleg met de adviseur van je partner tot afspraken te komen. Wij behartigen hierbij jouw belangen en zijn jouw vertrouwenspersoon. Door de bundeling van krachten van een team van advocaten én financieel adviseurs krijg jij de beste hulp bij alle juridische en financiële aspecten van jouw scheiding.

Benieuwd naar de voordelen van deze aanpak van eenzijdig scheiden? Leg jouw zaak eens aan ons voor!

EMOTIONEEL INZICHT + FINANCIEEL OVERZICHT = UITZICHT OP EEN NIEUWE TOEKOMST

Wij begrijpen dat jouw scheiding een grote impact op jouw leven heeft. Er gaat veel veranderen, niet alleen voor jouzelf, maar ook voor jouw kinderen. Er gaan een hoop vragen door jouw hoofd, zoals:

 • Kan ik in de woning blijven?
 • Hoe zorg ik met mijn ex voor onze kinderen na de scheiding?
 • Waar moet ik straks de boodschappen van doen?
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • Waar moet ik zijn? Wie kan mij helpen? En wat moet ik allemaal doen?

Onze ruime ervaring leert dat als de emoties inzichtelijk zijn, waardoor je in gesprek kunt gaan met elkaar, en er financieel overzicht is, waardoor je perspectief hebt op jouw nieuwe situatie, er stappen kunnen worden gezet in de afwikkeling van een scheiding. Door deze uitgangspunten met elkaar te combineren kunnen wij jou snel uitzicht op jouw nieuwe toekomst bieden. Bovendien geven wij door onze jarenlange expertise op het gebied van hypotheken jou ook snel inzicht in de woonmogelijkheden!

Wij hebben inmiddels meer dan 750 scheidingen succesvol afgerond en ruim 15 jaar ervaring. Door onze opleidingen en ervaring bieden wij je onder één dak alles wat is nodig om jouw scheiding te kunnen begeleiden:

 • Scheidingscoach en Mediator (lid NMv)
 • Master Financial Planner
 • Fiscalist (lid Register Belastingadviseurs)
 • Estate Planner (huwelijksvermogensrecht, erfrecht)
 • Snel inzicht in de woonmogelijkheden!
 • Basistechnieken EFT-therapie (Emotional Focus Therapie, SCHIP-aanpak)
 • Specialist voor ondernemers die gaan scheiden

Onze aanpak is persoonlijk, inlevend, betrokken en met een informeel karakter. Toekomst- en oplossingsgericht is ons uitgangspunt. Wij denken met je mee en geven je advies over oplossingen op alle gebieden. Wij begeleiden je van A tot en met Z, inclusief advocaat. Wat jouw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij jou past. Maak gerust een vrijblijvende afspraak in Naarden!

JUIST VOOR SCHEIDINGEN VAN ONDERNEMERS IN NAARDEN!

Scheiden met een eigen bedrijf in Naarden

Scheiden met een eigen bedrijf

Bij ondernemers eindigt één op de twee huwelijken door scheiding. Als een ondernemer gaat scheiden wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dit maakt de scheiding ook veel complexer.

Wij beschikken over de kracht om een begrijpelijke vertaalslag te maken van de cijfers. Zodat je weloverwogen en goed geïnformeerd tot beslissingen kunt komen. Juist ook voor de partner van de ondernemer, die zich misschien nog nooit eerder met de cijfers van het bedrijf heeft bemoeit, bieden wij daardoor veel toegevoegde waarde.

Wij zijn één van de weinige kantoren in Naarden e.o. die zich ook specifiek richten op de ondernemer in (echt)scheiding ongeacht de bedrijfsvorm. Door onze jarenlange werkervaring bij gerenommeerde accountantskantoren (onder meer KPMG en PWC), gecombineerd met het zijn van fiscalist, financieel en estate planner, kunnen wij ondernemers uitstekend begeleiden.

QUICKSCREENING WONEN BIJ SCHEIDING

Hypotheekscan wonen bij een scheiding

Hypotheekscan wonen bij een scheiding

Een grote zorg voor mensen die gaan scheiden zijn de woonmogelijkheden. Kan één van ons in de woning blijven wonen? En zo niet, wat zijn mijn hypotheekmogelijkheden dan? Bovendien is het belangrijk dat voor de ondertekening van het scheidingsconvenant duidelijk is dat de woonwensen inderdaad realiseerbaar zijn. Zo voorkomen wij verrassingen achteraf en voorkomen wij dat je weer opnieuw met elkaar aan tafel moet. Op deze wijze teken je met een gerust hart jouw convenant.

In ons traject bieden wij een Quickscreening aan van de mogelijkheden op woon- en hypotheekgebied. Hiermee brengen wij jouw hypotheekmogelijkheden direct voor jou in kaart. Ook kijken wij vanuit de belangen van beide partners naar andere opties om jouw woonwensen te realiseren. Vanuit onze financiële en fiscale deskundigheid kijken wij net even verder en zijn we creatief in het vinden van oplossingen binnen de mogelijkheden van jouw financiële situatie.

Onze Scheidingsplanner Jannie van Blotenburg werkt de Quickscreening voor je uit. Zij heeft jarenlange expertise op het gebied van hypotheken. Jannie is eveneens verbonden aan Leemans Adviseurs en zij kunnen desgewenst de gehele hypotheek voor je regelen op basis van onafhankelijk advies, deskundigheid en een helder adviesrapport.

Heb je zelf een hypotheekadviseur? Dan zoeken wij graag het overleg met jouw eigen adviseur om de woonopties snel in beeld te hebben. Wij kennen dus geen verplichte hypotheektrajecten, jouw wensen staan bij ons centraal. Meer weten? Maak gerust een vrijblijvende afspraak op onze vestiging in Naarden.

De Scheidingsplanner Naarden kan je helpen met:

 • Mediation: eventueel aangevuld met basistechnieken uit EFT-therapie bij scheidings- en ouderschapsbemiddeling, die je helpen met de afwikkeling van een overlegscheiding;
 • Uitwerken van de financiële aspecten van de scheiding: wij kunnen voor je een eerste opzet van de afwikkeling van de scheiding maken mét inzicht wat dit voor jou na de scheiding betekent. Vandaaruit werken we verder. Wij helpen met alle financiële zaken waarvoor je ons nodig hebt: de alimentatie, jouw eigen woning, jouw vermogen, eventuele schulden, jouw pensioen, enzovoorts;
 • Eenzijdige trajecten: de afwikkeling van (v)echtscheidingen, waarbij wij als financieel/fiscalist in samenwerking met een familierecht advocaat als een team optreden op verzoek van één partij;
 • Als helpende hand als je elders met jouw ex-partner in gesprek zit, waarbij wij je ondersteunen op de alle vraagstukken en handvatten geven voor de gesprekken met jouw ex-partner;
 • Het gezamenlijk ouderschap regelen. Of dat nu co-ouderschap is of een andere zorgverdeling. Wij helpen je met het maken van een keuze in de zorgverdeling en het opstellen van een ouderschapsregeling en het maken van een ouderschapsplan;
 • Als scheidingscoach om je als ouders verder te helpen na de scheiding;
 • Belastingdienst en scheiding: een scheiding heeft veel fiscale gevolgen voor bijvoorbeeld de eigen woning, de alimentatie, kapitaal- en lijfrenteverzekeringen en voor een eigen onderneming. Wij houden de fiscaliteit goed in de gaten, zodat jouw scheiding fiscaal optimaal geregeld wordt. Ook kunnen wij ingeschakeld worden voor het beantwoorden van fiscale vraagstukken;
 • Second opinion: met grote regelmaat controleren wij convenanten en alimentatieberekeningen vanuit onze financiële en juridische deskundigheid op fiscale, rekenkundige en juridische juistheid.

INTERNATIONALE SCHEIDINGEN

Internationale scheidingen / International divorces in Naarden

Internationale scheidingen / International divorces

Als één van de weinige echtscheidingspraktijken is de Scheidingsplanner Naarden gespecialiseerd in internationale echtscheidingen. Scheidingen met internationale aspecten kunnen zeer gecompliceerd zijn. Welke rechter is bevoegd? Naar welk recht moet het huwelijksgoederenregime worden afgewikkeld? Welk recht geldt voor de partner- en kinderalimentatie? Bovendien kan voor elk aspect van jouw scheiding een ander recht van toepassing zijn.

Voor internationale scheidingen gevoerd in de Nederlandse taal is Eveline Minkes jouw gesprekspartner. De internationale aspecten worden bij mediationtraject uitgewerkt door Scheidingsplanner Joosje Venema. Joosje is juriste en heeft de specialisatie internationaal privaatrecht gevolgd. Als de voertaal in de mediation Engels is, is Joosje jouw gesprekspartner.

HELPENDE HAND ALS JE ELDERS IN GESPREK BENT IN NAARDEN

Ondersteuning bij mediation elders

Ondersteuning bij mediation elders

Wij kunnen je als coach helpen in hoe te communiceren en tot de juiste beslissingen te komen. En om zelf voorstellen in de mediation in te kunnen brengen, zodat je een gelijkwaardige partner in de mediation kunt zijn. Ook komt het voor dat wij bij de mediation-gesprekken aanwezig zijn als ondersteuning.

Wij worden namelijk veelvuldig gevraagd als helpende hand als men elders in een mediation zit. Bijvoorbeeld omdat die mediator niet voldoende in staat is om bepaalde vraagstukken te behandelen.

Maar ook op verzoek van één partij. Het kan in een mediation moeilijk zijn om je los te maken van oude rolpatronen, waardoor je wellicht lastig voor jezelf kan opkomen. Of je hebt je nooit met de financiën bemoeit, maar je moet nu wel zelf de financiële beslissingen voor jouw nieuwe toekomst nemen. Vaak voelt men zich onzeker en zoekt men houvast om die mediation toch te laten slagen en een vechtscheiding te voorkomen.

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

Aangifte inkomstenbelasting na jouw scheiding

Aangifte inkomstenbelasting na jouw scheiding

De aangifte inkomensbelasting: normaal gesproken al niet de leukste klus die we kunnen verzinnen, maar als je gescheiden bent is het extra oppassen geblazen. Ieder jaar constateert de Belastingdienst namelijk veel fouten in de belastingaangifte van gescheiden stellen. Gevolg is dat men hierdoor met forse naheffingen geconfronteerd kan worden.

Vooral gescheiden stellen met een eigen woning zijn gevoelig voor fouten in de belastingaangifte. Uit twee steekproeven blijkt dat zij 2,5 keer zoveel fouten bij hun aangifte maken dan getrouwde stellen. Een van de oorzaken is dat er meer hypotheekrente wordt afgetrokken dan wat wettelijk is toegestaan met betrekking tot het eigendomsdeel van de woning. Daarnaast gaat vaak mis bij de toeslagen, zoals de kinderopvangtoeslag.

Fouten in jouw belastingaangifte voorkomen? Het kan!

Gratis scheidingsboekje

Wil jij weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan nu gratis ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij je alles je moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die jij hierin kunt maken. Ook bieden we een praktisch overzicht van de te nemen stappen.

Advocaat inbegrepen!

Je kunt nog niet scheiden zonder een echtscheidingsadvocaat, omdat de echtscheiding ingediend moet worden bij de rechtbank. Dit betekent niet dat de advocaat het gehele traject voor jou moet regelen. Realiseer je dat de begeleiding van een advocaat vooral gericht is op het duidelijk maken van ieders rechten en plichten en het geven van juridisch advies. Indien je daarnaast jouw financiële toekomst helder wilt hebben en financieel de meest optimale afspraken wilt maken, dan ben je meer gebaat bij een financieel expert als de Scheidingsplanner Naarden. Wij werken nauw samen met een echtscheidingsadvocaat voor het indienen bij de rechtbank, zodat je niet apart op zoek hoeft naar een advocaat in Naarden.

FAMILIEHYPOTHEEK

Een familiehypotheek als oplossing bij een scheiding

Een familiehypotheek als oplossing bij een scheiding

De huurwoningen zijn schaars en de koopwoningen zijn veelal duur. Bij scheidingen krijgen we hierdoor steeds meer te maken met de onmogelijkheden voor het verkrijgen van de benodigde hypotheek. Terwijl juist het verkrijgen van woonruimte één van de belangrijkste zorgen is bij een scheiding. Waar veel scheidende koppels niet aan denken is dat het in veel gevallen mogelijk is om via ouders of familie een hypotheek af te sluiten; een zogenoemde familiehypotheek.

Om onze klanten vooruit te kunnen helpen met een nieuwe woning, hebben wij familie-hypotheek.nl opgericht. Als onafhankelijk financieel adviseur, fiscalist en estate planner (onder meer erfrecht & testament en schenkingsadviezen) bieden wij alle expertise om voor jou een familiehypotheek in goede banen te leiden. Hierbij kijken wij naar alle belangen, zowel die van de familie als die van het scheidende familielid. Meer weten? Meer weten? Ga snel naar www.familie-hypotheek.nl

Onze andere vestigingen in de buurt

Tarief Scheidingsplanner Naarden

Over de kosten van jouw scheiding zijn wij transparant. De tarieven voor verschillende diensten zijn niet bij iedere scheidingsbemiddelaar hetzelfde. Wij kijken naar de tarieven in de markt. Dat betekent niet dat we altijd de laagste prijzen volgen.

Wel zorgen wij voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Tijd voor jou. Deskundig advies. Snelle dienstverlening. Wij doen waar we goed in zijn, we geloven in de vorm en inhoud van onze dienstverlening. Hiervoor hanteren wij een uurtarief die het midden houdt tussen het tarief van advocaten en prijsvechters zonder onze relevante kennis, kunde en opleidingen en is er sprake van een open, eerlijke en milde urenverantwoording.

Toch liever een vast tarief? In het vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreken wij graag de mogelijkheden.

Onze Locatie In Naarden

Wij heten je van harte welkom op ons kantoor in Naarden om jouw wensen te bespreken.

 • Naarden
 • Weesp
 • Muiden
 • Muiderberg
 • Bussum
 • Nederhorst Den Berg
Terug naar boven