Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00
Waarom de Scheidingsplanner
 • Begeleiding van begin tot eind
 • Oplossings- en toekomstgericht
 • Met financieel en fiscaal advies
 • Informele wijze en heldere taal
 • Oog voor de emoties
 • Inclusief juridische afwikkeling

Samenleving beëindigen

UIT ELKAAR GAAN BIJ SAMENWONEN

Uit elkaar gaan bij samenwonen betekent bijna net zoveel zaken regelen als bij een huwelijk. Heeft u een samenlevingscontract? U kunt die vaak als handig hulpmiddel gebruiken, maar een groot aantal kwesties moet vaak nog extra bekeken worden. De gezamenlijke woning dient bijvoorbeeld te worden verdeeld en de zorg over de kinderen is een belangrijk punt. En zijn uw kinderen minderjarig, dan is ook in dit geval een ouderschapsplan verplicht. Net als bij een gehuwd koppel moeten deze praktische zaken ook goed geregeld worden.

UIT ELKAAR GAAN ZONDER SAMENLEVINGSCONTRACT

Uit elkaar gaan zonder samenlevingscontract betekent min of meer dat u elkaar eigenlijk niks verplicht bent. Daarom kan uit elkaar gaan zelfs lastiger zijn dan een echtscheiding. De rechten en plichten zijn voor samenwoners die uit elkaar gaan namelijk niet vastgelegd in de wet. Alleen voor uw kinderen zijn er wel wettelijke bepalingen: het opstellen van een ouderschapsplan voor minderjarige kinderen en de berekening van kinderalimentatie is verplicht. Voor alle overige zaken moet bekeken worden wie wat heeft aangeschaft en wie welke schulden heeft gemaakt. Geen eenvoudige klus is onze ervaring.

UIT ELKAAR GAAN MET SAMENLEVINGSCONTRACT

Als u uit elkaar gaat en u heeft een samenlevingscontract, dan is het contract grotendeels de basis voor de afspraken die u moet gaan maken. Lees uw samenlevingscontract dus goed door en kijk naar zaken die misschien na uw scheiding gaan spelen.

Uiteraard staat het u daarnaast vrij om gezamenlijk nog afspraken over bepaalde onderwerpen te maken. In hoofdlijnen zijn dit de belangrijkste onderwerpen:

 • Verdelen/verrekenen vermogen
 • Afspraken met betrekking tot eigen woning/hypotheek
 • Partnerpensioen toedelen
 • Afspraken met betrekking tot de kinderalimentatie
 • Ouderschapsplan voor minderjarige kinderen

Het kan heel prettig zijn om al deze zaken vast te leggen in een convenant. Dit is niet verplicht, maar geeft wel duidelijkheid en zekerheid voor de toekomst.

DOWNLOAD CHECKLIST UIT ELKAAR GAAN

Heeft u behoefte aan een overzicht van alle zaken die u moet regelen bij het uit elkaar gaan als samenwoners? Download dan gratis onze checklist ‘Uit elkaar gaan’. U kunt vanzelfsprekend ook altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen bij een Scheidingsplanner bij u in de buurt.

Download checklist uit elkaar gaan

UIT ELKAAR GAAN VIA DE SCHEIDINGSPLANNER

Of u nu wel of geen samenlevingscontract heeft, de Scheidingsplanner kan u bijstaan. Op een professionele wijze, dankzij jarenlange ervaring. Net als bij een gehuwd koppel zijn uw wensen en uw situatie voor ons het uitgangspunt. Ook vinden wij het belangrijk dat u in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan. Juist daarom is het prettig om uw situatie door een professional te laten bekijken. Samen met u stellen we een Scheidingsplan® op, waarin we uw financiële situatie in kaart brengen en afspraken vastleggen. Van kinderalimentatie tot pensioen. Maar dat niet alleen. We zoeken zoveel mogelijk naar heldere, concrete oplossingen. Zodat u allebei weer snel verder kunt met uw leven, op een plezierige manier.


Meer informatie

> Samen scheiden/Mediation
> Eenzijdig/Alleen scheiden
> Het Scheidingsplan®
> Waarom kiezen voor de Scheidingsplanner

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje Wilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen? Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Kwaliteit verzekerd

Gemiddeld wordt de scheidingsplanner beoordeeld met een
 • "Prima verlopen"

  Door: MW Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Rotterdam
  Goed geholpen lees meer
 • "Zeer tevreden"

  Door: BV Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Rotterdam
  Zonder de scheidingsplanner waren wij… lees meer
 • "Snelle afwikkeling"

  Door: DB Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Spijkenisse
  Fijn geholpen lees meer
 • "Prima geholpen in een rot…"

  Door: D T Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Spijkenisse
  Win zat precies tussen ons… lees meer
 • "Prima afhandeling en communicatie"

  Door: FN Geplaatst op: 30-07-2019
  Vestiging: Amsterdam
  Stefanie heeft ons bijzonder goed… lees meer
Meer beoordelingen