Mediation Ermelo-Harderwijk

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Mediation Ermelo-Harderwijk

06 41 06 59 28 dymphie.den.hollander@scheidingsplanner.nl

Putterweg 12, Ermelo

Dymphie den Hollander (RFEA)
RFEA keurmerk
FFP keurmerk
Dymphie den Hollander (RFEA)

Hallo, ik ben Dymphie den Hollander. In 2013 ben ik in dienst getreden bij De Scheidingsplanner en direct betrokken bij verschillende dossiers. Als vooropleiding heb ik HBO ‘Financial Services Management’ met succes afgerond. Deze opleiding legt een goede basis voor de financiële planning in geval van Scheidingen. 

Inmiddels heeft zij, naast alle opgedane werkervaring, de opleiding Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) met goed resultaat afgerond en is nu lid van deze stichting.

Ook heeft Dymphie persoonlijke ervaring met een scheiding in 2017. Deze is in goede harmonie met haar ex-partner afgewikkeld. Inmiddels is zij weer gelukkig met een nieuwe partner, die twee dochters heeft uit zijn eerdere relatie. Dymphie weet daarom uit eerste hand dat het soms een uitdaging is om een samengesteld gezin te vormen.

Met alle kennis en ervaring is zij in staat om overzicht te brengen in de chaos die een scheiding met zich meebrengt. Hierdoor ontstaat een goede basis om tot overeenstemming te komen en de juiste afspraken te maken.

Gespecialiseerd in echtscheidingsmediation

echtscheidingsmediation

De afgelopen jaren is het aantal overlegscheidingen enorm gegroeid. Reden daarvoor is dat mensen er meer van doordrongen raken dat dit de meest zorgvuldige weg is, waarbij respect voor het verleden en wat men samen heeft opgebouwd een belangrijk element is. Het doet recht aan de verbintenis die mensen samen zijn aangegaan en die men ook samen kan afsluiten. Wanneer er kinderen zijn, doet het tevens recht aan de toekomstige relatie die men als ouders van hun kinderen met elkaar moet onderhouden. En als deze motieven niet specifiek de doorslag geven, dan speelt vaak een financieel motief; samen met één adviseur een scheiding of andere familiekwestie regelen, betekent ook dat je de kosten in de hand kunt houden en dat je niet ieder de eigen adviseur moet betalen.

Grootste voordeel is dat zolang communicatie mogelijk is, misverstanden en/of escalatie eenvoudig in de kiem gesmoord kunnen worden. Scheiden staat op de derde plaats van de top tien van stressveroorzakers en ook andere relatieperikelen komen voor in die lijst. Als dat in goede harmonie gebeurt, is het weliswaar ook zwaar en kost het energie, maar is het aanzienlijk minder schadelijk dan als de degens gekruist worden en een strijd gevoerd moet worden waarvan de afloop, en het moment van die afloop, volkomen onzeker zijn.

Wij zijn als gecertificeerd echtscheidingsmediator aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MFN) en de beroepsvereniging voor professionals in mediation (NMV).

 

 

Voordelen mediation bij een scheiding

Voordelen mediation bij een scheiding

 • Mediation geeft door de begrijpelijke taal, duidelijke informatie en analyse van jullie wensen minder frustraties
 • Mediation houdt de communicatie op gang
 • Omdat je samen de verschillen probeert op te lossen zijn er bij mediation geen verliezers
 • Doordat je bij mediation beiden evenveel aandacht krijgt, blijft het proces in balans
 • Bij mediation verloopt het proces informeel, er is geen gedoe met ingewikkelde procedures
 • Mediation is oplossingsgericht door het zoeken naar oplossingen die voor jullie allebei passend zijn
 • Mediation maakt creatieve oplossingen mogelijk doordat je niet gebonden bent aan strikt juridische kaders
 • Met mediation is de kans op een langdurige vechtscheiding veel kleiner en dus beter voor jullie kinderen
 • Goedkoper en sneller dan via een advocaat

Kortom, bij samen scheiden is het scheidingsproces meestal korter en zijn de kosten aanzienlijk lager dan wanneer je ieder een eigen adviseur inschakelt. Bovendien worden in onderling overleg altijd de beste afspraken gemaakt.

Waarom de Scheidingsplanner Ermelo-Harderwijk?

Ga je scheiden en ben je op zoek naar goede begeleiding en advies bij jouw scheiding op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied in de regio Ermelo-Harderwijk? Dan ben je bij de Scheidingsplanner Ermelo-Harderwijk aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring, achtergrond en opleidingen kunnen wij jou uitstekend helpen en adviseren bij jullie echtscheiding. Wij hebben met het Scheidingsplan® een unieke methode ontwikkeld om jou op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het is een allesomvattend plan voor jullie scheiding. Het is jouw persoonlijke plan en bereid je voor op jouw nieuwe start; op jouw toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt daarmee voor duidelijkheid in jouw situatie en de te nemen stappen. Wij zijn gespecialiseerd in echtscheidingsmediation (samen scheiden) en financieel advies. En heb je kinderen? Uiteraard besteden we alle aandacht aan het ouderschapsplan en kunnen wij jullie advies geven over co-ouderschap.

Advocaat of Scheidingsplanner?

Twijfel je nog tussen een advocaat of de Scheidingsplanner Ermelo-Harderwijk? In hoofdlijnen handelt een advocaat de scheiding voornamelijk juridisch af. Wij bieden juist begeleiding op juridisch, financieel en fiscaal gebied. Ook gaan we advies, sturing en emotionele ondersteuning niet uit de weg. In deze video lichten wij dit toe.

MfN-register voor mediators

Mediatorsfederatie Nederland (MfN) is de autoriteit op het gebied van mediation in Nederland. Eén register als kwaliteitsstempel binnen de mediation-branche, dé bindende factor tussen mediators met een diversiteit aan expertises en achtergronden. Het MfN-register: het grootste kwaliteitsregister van mediators in Nederland. Bekijk de video.

Gratis scheidingsboekje

Wil je in alle rust verder lezen wat er bij een scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start".  In ons boekje vind je alles wat je moet weten over scheiden, zodat je precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. Voor verdere vragen staan we uiteraard graag voor je klaar.

 

Kennismaken?

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd zonder kosten en geheel vrijblijvend. Wij nemen tijdens dit gesprek uitgebreid de tijd om in alle rust jullie situatie te bespreken en kunnen aan de hand daarvan een stappenplan maken. Dan kunnen we kijken of het klikt, of we elkaar begrijpen en of je je kunt vinden in onze werkwijze. Doe het gerust, het verplicht je tot niets. Bel 06 41 06 59 28 of stuur een e-mail naar: dymphie.den.hollander@scheidingsplanner.nl

 

Wij bieden je complete en kwalitatief hoogwaardige ondersteuning bij jullie scheiding of verbreking samenleving op zowel emotioneel, financieel, fiscaal als juridisch gebied, daar staan wij voor. Als gecertificeerd scheidingsmediator hebben wij alle deskundigheid en expertise in huis voor het regelen van jullie scheiding. Wij bieden je één loket, één aanspreekpunt. Je hoeft dus niet op zoek naar een apart advocatenkantoor, wij wikkelen ook alles juridisch voor je af.  

Onze aanpak is gericht op jouw belangen en jouw toekomst. Wij bieden je een totaaloplossing voor elke scheiding, zodat wij je op basis van jouw wensen zo goed en efficiënt mogelijk kunnen helpen in het scheidingsproces. Hierbij kijken wij samen met jou naar jouw specifieke situatie en maken we een persoonlijk plan. Wij nemen je letterlijk alles uit handen, alles wordt in heldere en begrijpelijke taal met je besproken. Hiermee kunnen wij ontzorgen en bieden wij duidelijkheid en (nacht)rust.

Wij zijn er voor gehuwden, samenwoners en geregistreerde partners. Ook voor ondernemers, waar het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar weegt, hebben wij alle kennis en kunde zelf in huis.

 • Wat je verhaal ook is, wij hebben altijd de aanpak die bij jou past
 • Integrale aanpak (juridisch en financieel)
 • Mediation in combinatie met alle juridische, fiscale én financiële kennis
 • Ook voor eenzijdig scheiden als samen scheiden niet lukt
 • Complete begeleiding van begin tot eind, van A tot Z
 • Advisering en oplossings- en toekomstgericht
 • Informele wijze en heldere taal
 • Oog voor de emoties
 • Inclusief juridische afwikkeling
 • Inclusief nazorgtraject
 • Uitstekende kwaliteit voor een concurrerend tarief

Ook voor echtscheiding ondernemers

echtscheiding ondernemers

Als een ondernemer gaat scheiden, kan dat grote zakelijke gevolgen hebben. Het gaat bij een ondernemer namelijk niet alleen om een persoonlijk belang, maar juist ook om zakelijke belangen. Bovendien zijn privé en zakelijk over het algemeen financieel met elkaar vervlochten. Dit maakt dat scheiden met een eigen bedrijf vaak erg complex is; voor de ondernemer zelf maar ook voor de toekomstige ex-partner.

De Scheidingsplanner Ermelo-Harderwijk is één van de weinige financiële scheidingsadviseurs die de scheiding van een ondernemer goed kan begeleiden, ongeacht de bedrijfsvorm. Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de bezittingen, de cijfers, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoort. En wij geven je uiteraard een helder advies over de verdeling en de voortzetting van jouw bedrijf.

 

Inclusief echtscheidingsadvocaat!

Inclusief echtscheidingsadvocaat

Momenteel kun je nog niet scheiden zonder een echtscheidingsadvocaat, omdat de echtscheiding ingediend moet worden bij de rechtbank. En alleen een echtscheidingsadvocaat kan dit verzorgen. Dit betekent overigens niet dat de advocaat het gehele traject moet regelen. Bedenk dat de begeleiding van een advocaat vooral gericht is op het duidelijk maken van ieders rechten en plichten en het geven van juridisch advies.

Indien je jouw financiële toekomst helder wilt hebben en financieel de meest optimale afspraken wilt maken, dan ben je meer gebaat bij een financieel expert als de Scheidingsplanner Ermelo-Harderwijk. Wij werken samen met een echtscheidingsadvocaat voor het indienen bij de rechtbank, zodat je niet op zoek hoeft naar een advocaat in Ermelo-Harderwijk.

Samenwerkend Kindercoach & Stiefplancoach

Dorothée van Vilsteren (1980) is vanaf 2019 een gediplomeerd kindercoach. Ze begeleidt kinderen tijdens en na de scheiding van hun ouders. Dit doet ze door gebruik te maken van de kwaliteiten van het kind en deze op een creatieve manier in te zetten tijdens het coach-traject. Op die manier leert ze kinderen op zichzelf te vertrouwen in moeilijke tijden. Maar ze leert kinderen ook om om te gaan met hun gevoelens, emoties en de veranderingen die op hun pad komen tijdens en na de scheiding. 

Naast kindercoach is Dorothée ook een gecertificeerd stiefplan-coach. Hierdoor kan ze een stapje verder kijken bij de veranderingen die op het pad van ouders en kind kunnen komen na de scheiding. Het vormen van een samengesteld gezin is niet altijd vanzelfsprekend weet ze uit ervaring.

Dorothée heeft inmiddels ook de opleiding tot erkend coach van het programma “De Kinderen Scheiden Mee” afgerond. Dit programma heeft veel aandacht voor het versterken van de relatie tussen ouders en het kind. Een onderwerp die Dorothée hoog in het vaandel heeft staan.

Financieel advies bij scheidingen

Financieel advies bij scheidingen

Wij gaan een stap verder dan andere scheidingsmediators, omdat wij jullie scheiding ook financieel én fiscaal tot in de puntjes regelen. Wij weten uit ervaring dat 80% van de scheidingsproblemen juist over geld gaan en dat is nou net onze expertise. Wij zijn dan ook als financieel adviesbureau op het gebied van scheidingen jouw partner voor alle fiscale en financiële onderwerpen die bij jullie scheiding meespelen.

Alle financiële zaken, zoals de alimentatie, de eigen woning en jullie netto besteedbaar inkomen na de scheiding worden door ons in het proces meegenomen. Jullie nieuwe financiële toekomst wordt hierdoor direct inzichtelijk. Door onze expertise als financieel adviesbureau kunnen wij snel duidelijkheid en rust geven. En dat is veel waard. Niet voor niets heeft 80% van gescheiden mensen er spijt van dat zij geen financieel adviesbureau hebben ingeschakeld.

Wij zijn bovendien uniek in onze aanpak: Jouw scheidingsmediator is tevens jullie financieel adviseur. Je hoeft dus niet met verschillende adviseurs om tafel. Dat bespaart tijd én geld. 

Alle aandacht voor de kinderen tijdens de scheiding

Alle aandacht voor de kinderen tijdens de scheiding

Wanneer er kinderen aanwezig zijn, staan die bij ons centraal. Immers, ook zij gaan een heftige periode door tijdens de scheiding van hun ouders. Het is helaas niet ongewoon dat dit problemen oplevert op het gebied van opvoeding, leren, gedrag, of op sociaal-emotioneel vlak.

Wij van de Scheidingsplanner Ermelo-Harderwijk hebben zelf ook allemaal kinderen en begrijpen als geen ander dat zij je kostbaarste bezit zijn. Daarom willen wij dat ook voor hen de scheiding zo soepel mogelijk verloopt waarbij het kind er zo ongeschonden mogelijk uitkomt.

Om dit te bewerkstelligen hebben wij een specifiek ‘kindpakket’ in ons traject zitten, waarin onder andere hulp wordt geboden bij het Ouderschapsplan en de omgangsregeling, maar ook een kinderboekenlijst te vinden is.

 

Jullie scheiding succesvol aanvragen in de regio Ermelo-Harderwijk

Of je de scheiding nu samen of alleen wilt aanvragen, jouw scheiding is bij ons in goede handen. We hebben niet voor niets sinds 2006 al meer dan 700 scheidingen tot een succesvol einde gebracht. Wij bieden je een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat jouw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die past. Wij brengen alle belangrijke stappen in kaart en denken oplossingsgericht mee.

Daarnaast werken wij nauw samen met andere disciplines, zoals een vakkundig advocatenkantoor en diverse notarissen. Jouw scheiding wordt dus ook juridisch goed geregeld. Door onze gezamenlijke expertises hebben wij het antwoord op alle scheidingsvragen, waarbij wij écht kunnen helpen om de scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. We kennen niet voor niets een hoge klantwaardering. Heb je besloten om de scheiding aan te vragen en zoek je een scheidingsbemiddelaar die je met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wij helpen je onder meer met:

 • Berekening van het besteedbaar inkomen na scheiding
 • Het berekenen van de partner- en kinderalimentatie
 • Het ouderschapsplan en advisering over co-ouderschap
 • Verdeling van de eigen woning en hypotheek
 • Fiscale oplossingen conform de Belastingdienst

Onze Locatie

Wij heten je van harte welkom op ons kantoor in Ermelo om jullie wensen te bespreken.

 • Ermelo
 • Harderwijk
 • Biddinghuizen
 • Hierden
 • Hulshorst
 • Elspeet
 • Vierhouten
 • Leuvenum
 • Staverden
 • Speuld
 • Putten
 • Garderen
 • Uddel
Terug naar boven