Het Scheidingsplan

Wat is dat nou precies? Een Scheidingsplan?

Kort gezegd, door het Scheidingsplan worden jullie geïnformeerd over alle belangrijke financiële onderwerpen waar jullie afspraken over moeten maken. Hierdoor kunnen jullie weloverwogen keuzes maken, waardoor je na scheiding niet voor vervelende verassingen komt te staan.

Waarom een Scheidingsplan?
Een scheiding is voor de meeste mensen een emotionele periode. Het is juist dan lastig om te overzien over welke financiële zaken je afspraken moet maken, laat staan wat daar na de scheiding de gevolgen van zijn. Vaak is ook een van de partners financieel beter onderlegd dan de ander. Met de informatie in het Scheidingsplan nemen wij jullie bij de hand en leggen we jullie uit waarover jullie afspraken kunnen maken en wat daar de gevolgen van zijn. Hiermee verkleinen we de kans op nieuwe conflicten.

Hoe komt het Scheidingsplan tot stand?
Voordat we het Scheidingsplan opstellen, geven jullie aan wat voor jullie belangrijk is en waar jullie meer informatie over wensen te ontvangen. Wij vullen dit aan met informatie die voor jullie relevant kan zijn. Het plan is daarmee gebaseerd op jullie eigen wensen en belangen.

Wat kunnen jullie verwachten van het Scheidingsplan
Alle financiële zaken die op jullie situatie van toepassing zijn worden in het Scheidingsplan meegenomen. Te denken valt aan de verdeling van de kinderkosten, partneralimentatie, de eigen woning, jullie inkomen na de scheiding, de pensioenen, belastingzaken, etc. Bovendien nemen jullie eventuele kinderen een belangrijke plek in het Scheidingsplan in.

Wat is de volgende stap?
Als jullie het Scheidingsplan hebben doorgenomen, maken we een nieuwe afspraak waarin we het Scheidingsplan gezamenlijk gaan doornemen. Graag maken we dan tijd om al jullie vragen en opmerkingen te beantwoorden en samen met jullie de financiële puzzel te leggen. Je kunt namelijk maar één keer goed financieel scheiden.

Terug naar boven