Scheidingsplanner Alkmaar

072-511 36 04 alkmaar@scheidingsplanner.nl

Robijnstraat 46, 1812 RB (hoofdkantoor), Alkmaar

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Alkmaar

072-511 36 04 alkmaar@scheidingsplanner.nl

Robijnstraat 46, 1812 RB (hoofdkantoor), Alkmaar

Scheidingsplanners

Richard C.M. Komen FFP | Mediator en Financieel Planner in Alkmaar, bel me op 072-511 36 04
Richard C.M. Komen FFP | Mediator en Financieel Planner in Alkmaar, bel me op 072-511 36 04

Ik ben Richard (1970). In 2007 startte ik De Scheidingsplanner Alkmaar/ Noord Holland, met als doel mensen die scheiden te helpen bij het maken van passende (financiële) keuzes en voor te bereiden op een nieuwe toekomst. Ik begeleid mijn cliënten tijdens een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven en geef inzicht en overzicht, zowel op het emotionele als financiële vlak. Ik kan vlot aangeven waar men aan toe is en welke mogelijkheden er zijn. Hierdoor zal rust ontstaan en kunnen er beslissingen voor de toekomst genomen worden. TOEKOMST De focus is voortdurend gericht op een nieuwe toekomst, uiteraard met aandacht voor de huidige situatie. Kinderen en het ouderschapsplan nemen daarbij een bijzondere plaats in. Co-ouderschap of samengesteld gezin? Ik heb veel ervaring bij het zoeken naar en werken aan een passende omgang met elkaar. Een nieuwe start met positieve kansen voor alle betrokkenen, dat is wat centraal staat bij mijn advisering. Ik begeleid een scheiding van A tot Z; men hoeft niet zelf nog naar een advocaat of de Rechtbank toe. ERVARING Ruim 12 jaar ervaring met scheidingen en alles wat daar mee te maken heeft en 22 jaar ervaring als financieel planner. Deze unieke combinatie kan iedereen die gaat scheiden veel voordeel opleveren: snel en vlot inzicht en praktische adviezen, zodat men keuzes kan maken en vervolgens verder kan met een nieuwe start na de scheiding. ONDERNEMERS Ik heb specifieke kennis en ervaring met zelfstandig ondernemers en scheidingen. Hier liggen de financiële zaken vaak complexer. Ik kan snel op hoofdlijnen de relevante zaken in beeld brengen in begrijpelijke taal. Zodat beide ex partners met elkaar inhoudelijk en op een min of meer gelijkwaardige niveau kunnen beoordelen wat hen past. Voorop staat het zoeken naar werkbare oplossingen die voor beiden financieel haalbaar en uitvoerbaar zijn. Ik sta bekend om mijn creativiteit en “out of the box” denken. COMPLEXE OF VECHTSCHEIDING Ook bij complexe scheidingen die ogenschijnlijk vast zitten of ontaard zijn in een vechtscheiding kan ik helpen. Creatieve en confronterende oplossingen ga ik daarbij niet uit de weg. Steeds gedreven vanuit mijn voortdurende blik op de toekomst: het maken van een passende nieuwe start voor alle betrokkenen. Voor vragen als “scheiding aanvragen?” “alimentatie berekenen, hoe werkt dat?” “scheiden wat nu?” “onderneming/ ondernemer en scheiden?” “ mijn bedrijf en scheiden? ” kunt u bij mij terecht. Ik ben gecertificeerd Financieel Planner (FFP) en MFN/ADR opgeleid mediator.

Norman J.C. Talma FFP | RFEA | Mediator, Financieel Planner en belastingconsulent. Bel me op 072-511 36 04
Norman J.C. Talma FFP | RFEA | Mediator, Financieel Planner en belastingconsulent. Bel me op 072-511 36 04

Norman Talma (1973) is de aangewezen persoon indien u uw scheiding praktisch en weloverwogen wilt regelen. Zijn nuchtere en overzichtelijke aanpak stelt beide aanstaande ex partners in staat om passende en werkbare afspraken met elkaar te maken en vlot overeenstemming te bereiken. Op een voor iedereen begrijpelijke wijze legt hij alle zaken uit rondom de kinderen, ouderschapsplan, kinderalimentatie, co-ouderschap, partneralimentatie en de verdeling van bijvoorbeeld uw woning en hypotheek bij een scheiding. Zo begint u goed voorbereid aan een nieuwe fase van uw leven. Iedere scheiding is weer anders. Norman weet dat als geen ander en kan per situatie het vereiste maatwerk leveren. Norman werkt zowel als mediator als financieel specialist; zo bundelt hij zijn kennis en ervaring om eenieder weloverwogen keuzes voor de toekomst te laten maken en mogelijke conflicten in goede banen te leiden. U kunt Norman ook benaderen voor een second opinion, scheidingen van ondernemers, een herberekening van de alimentatie dan wel een eenzijdig scheidingstraject. In dat geval werkt Norman als financieel specialist samen met een scheidingsadvocaat. Op die manier heeft u de beste service uit twee werelden, zowel financieel als juridisch, waarbij de kosten worden verdeeld. U betaalt dus niet dubbel. De Scheidingsplanner werkt samen met diverse ervaren scheidingsadvocaten. Norman is ook werkzaam als belastingconsulent en kan uw belastingaangifte in het jaar van scheiden verzorgen. Voor vragen als “waar heb ik recht op bij een scheiding?”, “scheiden van tafel en bed”, “alimentatie berekenen, hoe werkt dat?”, “huis en hypotheek bij een scheiding?”, Belastingdienst en scheiden? Norman kan u eenvoudige en passende antwoorden geven. Norman is gecertificeerd Financieel Planner (FFP), gecertificeerd Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) en MFN/ADR opgeleid mediator.

Meer planners

Over Scheidingsplanner Alkmaar

De Scheidingsplanner Alkmaar
De Scheidingsplanner in Alkmaar helpt u graag verder! Wij zijn gespecialiseerd in passende bemiddeling en advisering bij een (echt)scheiding. Al 15 jaar erkende expert in

  • mediation
  • financiële planning
  • de complete fiscale en juridische afhandeling van uw scheiding in Alkmaar

Wij werken samen met advocaten, mediators en notarissen in Alkmaar en omstreken voor de beste financiële en emotionele  begeleiding bij uw echtscheiding.

Samen scheiden? Eenzijdig scheiden? Ondernemer en scheiden? Wij helpen u verder!
U kunt bij het Scheidingsplanner team in Alkmaar terecht als u samen wilt scheiden, of op zoek bent naar een mediator of financieel planner die u kan ondersteunen tijdens uw scheiding. Het is ook mogelijk om te kiezen voor eenzijdig financiële en juridische bijstand in Alkmaar als u denkt er samen niet uit te komen. Hiertoe werken wij samen met zorgvuldig geselecteerde lokale advocaten. In het bijzonder zijn wij de aangewezen partij voor ondernemers die gaan scheiden of voor financieel complexe scheidingen.

Scheiding regelen met Scheidingsplanner in Alkmaar, wat houdt dat in?
Hulp bij zaken als het opstellen van een ouderschapsplan en convenant, een co ouderschap, alimentatie berekenen, en de benodigde juridische afwikkeling. Wij begeleiden u bij uw scheiding van A tot Z! Hierbij stellen wij samen met u een compleet plan op: het Scheidingsplan®. Wij helpen u verder met:

• Alimentatie berekenen;
• Berekening besteedbaar inkomen na echtscheiding ;
• Verdeling van woning en vermogen en bedrijf;
• Verdeling van pensioen bij scheiding;
• Financiële en fiscale adviezen;
• Belastingdienst en scheiding;
Mediation en kindercoaching;

Aanvullende diensten tijdens of na uw scheiding
Ook ná uw scheiding helpt het Scheidingsplanner team in Alkmaar u verder met:

 Herberekening alimentatie, van partneralimentatie- en/of kinderalimentatie na uw scheiding.
 Naleving omgangsregelingen, bijstand in kwesties rondom gezag, omgangsregelingen en uw ouderschapsplan.

Advisering van ondernemer bij (echt)scheiding
Wij zijn er voor ondernemers die gaan scheiden. Hierbij helpen wij u verder met:

• Invullen aangifte inkomstenbelasting jaar van scheiden;
• Opstellen van het scheidingsconvenant;
• Gehele afhandeling bij De Rechtbank;

De Scheidingsplanner werkwijze in Alkmaar
Wij werken op basis van uurtarief of een vaste prijsafspraak.
Elke scheiding is uniek en maatwerk: u kunt zelf bepalen wat De Scheidingsplanner in Alkmaar voor u doet en welke zaken u zelf regelt op het gebied van mediation, juridisch, of financieel advies. Indien uw rechtsbijstandsverzekeraar een vergoeding geeft bij een scheiding, dan handelen wij dat af met de verzekeraar.

Uw begeleiding bij uw scheiding in Alkmaar, wie zijn we, wat doen we?
Het Scheidingsplanner team in Alkmaar en omstreken heeft alle benodigde kennis in huis voor de afwikkeling van uw scheiding. U kunt bij ons terecht als u op zoek bent naar een mediator of mediation. Wij zijn MFN/ADR opgeleide mediators. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor al uw financiële afwikkelingen met betrekking tot uw scheiding. Onze experts zijn FFP gecertificeerd Financieel Planner en lid van de Federatie Financieel Planners.
Heeft u vragen met betrekking tot de belastingdienst en uw scheiding? In ons team hebben wij een vakkundig opgeleide belastingconsulent. Op zoek naar een advocaat voor uw scheiding? Wij werken samen met een lokale advocaat, mediators, kindercoaches en notarissen in Alkmaar (en omstreken) voor de beste begeleiding bij uw scheiding. Op verzoek kunnen wij uiteraard met iedere benodigde specialist samenwerken op grond van onze jarenlange ervaring en expertise.

Waar kunt u ons vinden:
Ons hoofdkantoor is in Alkmaar, u kunt bij ons dus ook terecht voor begeleiding bij scheiding in De Woude; Driehuizen; Grootschermer; Koedijk; Markenbinnen; Oterleek; Oudorp; Starnmeer; Stierop; Stompetoren en Zuidschermer. Daarnaast hebben wij vestigingen in:

Zaandam
Den Helder
Beverwijk
Schagen
Heerhugowaard
Anna Paulowna
Wieringerwerf

Bel direct voor hulp bij uw scheiding in Alkmaar
Bel 072-5113604 in Alkmaar. Een eerste afspraak is kosteloos en vrijblijvend! Maak direct een afspraak of vraag ons gratis informatiepakket aan.

Afspraak in de avonduren en bij uitzondering op een zaterdag zijn mogelijk.

Zeer tevreden, zeker aan te raden

Door Dhr. S. uit HHWaard, De Scheidingsplanner Alkmaar

Over de hele linie zeer goed geholpen en bijgestaan door de heer Norman Talma

Door dhr. L. uit Zuid-Scharwoude, De Scheidingsplanner Alkmaar

Professioneel en discreet

Door dhr B te Alkmaar, De Scheidingsplanner Alkmaar

Zeker aan te bevelen! Prima geholpen

Door mw G. te A., De Scheidingsplanner Alkmaar

Zeer goede mondelinge toelichting op de gemaakte berekeningen

Door mevrouw H te Limmen, De Scheidingsplanner Alkmaar

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Alkmaar om uw wensen te bespreken.