Eenzijdig Scheiden & Mediation in Oosterhout

088-62 62 620 oosterhout@scheidingsplanner.nl

Werkmansbeemd 8g, 4907 EW Oosterhout

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Eenzijdig Scheiden & Mediation in Oosterhout

088-62 62 620 oosterhout@scheidingsplanner.nl

Werkmansbeemd 8g, 4907 EW Oosterhout

Scheidingsplanners

Marco den Otter
Marco den Otter

Marco den Otter (1972) heeft sinds 2000 diverse hypotheek- en financiële opleidingen gevolgd op HBO-niveau en is werkzaam geweest bij verschillende vooraanstaande bedrijven op dit gebied. Hij heeft hierdoor veel ervaring met zowel particuliere- als zakelijke klanten. In 2001 heeft Marco de Erkend Hypotheekadviseur opleiding gevolgd en met succes afgerond. Uit interesse heeft hij in 2006 meer verbreding gezocht en de Leergang Hypothecair Planner behaald. Hierdoor heeft hij uitgebreide kennis opgedaan op het gebied van financiële planning. Vanuit zijn ervaringen met klanten die gingen scheiden, ontstond bij hem de behoefte om de kennis van dit onderwerp nog verder te verdiepen. Daarvoor heeft hij de interne opleiding bij De Scheidingsplanner gevolgd en volgt hij momenteel de opleiding tot Erkend Financieel Echtscheidingsadviseur. Door Marco’s rust, stabiliteit, empathie, vakbekwaamheid en gedrevenheid is hij een prima gesprekspartner. Marco is gehuwd en heeft 2 kinderen.

Welkom bij de Scheidingsplanner Oosterhout

Uit elkaar gaan, of u nu gehuwd, geregistreerd partner of samenwoner bent, roept vaak een tal van vragen op en kan daarnaast een grote impact hebben, niet alleen op uzelf maar ook op uw kinderen en omgeving. Er moet veel geregeld worden in een (echt)scheiding en wat voorheen zeker was, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Onzekerheid brengt onrust. Om u op weg te helpen naar een nieuwe start, helpen wij u graag verder om uw (echt)scheiding zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen.

Ons team staat voor kwaliteit, deskundigheid en oplossingsgerichtheid. Wij bieden toegankelijke trajecten aan tegen marktconforme prijzen. Voor zowel de gezamenlijke- als de eenzijdige trajecten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij richten ons op particulieren maar zijn ook één van de weinige kantoren in Nederland die zich daarnaast ook specifiek richten op de ondernemer in (echt)scheiding.

Scheiden in Oosterhout

Van A tot Z hulp bij uw scheiding, en daarna!

Als financieel expert is de Scheidingsplanner hét loket voor de volledige afwikkeling van uw echtscheiding, de beëindiging van uw geregistreerd partnerschap en van uw samenleving.

Bent u op zoek naar ondersteuning bij uw scheiding op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied in de regio Oosterhout? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons team bestaat uit goed opgeleide juristen, echtscheidingsadviseurs en familierecht advocaten. Wat uw verhaal ook is, wij hebben de juiste aanpak en kunnen u helpen en adviseren bij uw scheiding. 

Wij bieden het beste uit drie werelden

Daarbij draait het om beide financiële, fiscale als juridische ondersteuning bij echtscheidingen. Vanuit de markt is er sterke behoefte aan optimale deskundigheid op zowel financieel, fiscaal als juridisch vlak. De scheidingsplanner is financieel onderlegd, de fiscalist is fiscaal onderlegd en de advocaat juridisch. Deze drie vullen elkaar optimaal aan. Op deze manier wordt het beste uit drie werelden gemaakt. Hierdoor wordt een optimaal resultaat bereikt. 

Dienstverlening

Wat kunnen wij voor u veranderen?

• Wij stellen een vermogensverdeling op, gebaseerd op uw wensen en ideeën, gerecht rekening houden met eventuele van toepassing overeengekomen huwelijksvoorwaarden;

• Wij onderzoeken of één van u eventueel in de echtelijke woning kan blijven wonen;

• Wij onderzoeken of u dan wel uw vertrekkende partner een woning kan kopen of op zoek moet gaan naar een huurwoning;

• Wij hebben mede partner- en kinderalimentatie;

• Wij geven aanvullend pensioenadvies, waardoor wij niet altijd standaard de Wet Pensioenverevening volgen;

• Wij begeleiden u bij het opstellen van een ouderschapsplan;

• Wij berekenen voor beide partners het netto besteedbaar inkomen na de scheiding;

• Wij kunnen u helpen bij alle fiscale vraagstukken;

• Wij stellen een convenant op;

• Wij zorgen voor de inschrijving van de echtscheiding 

Aanvullende diensten

• Herberekenen van partner- en kinderalimentatie. Indien de wederpartij niet mee werkt aan aanpassing van de alimentatie, kan een met ons samenwerkende advocaat u begeleiden in het traject richting de rechtbank;

• Het ten behoeve van advocaten, notarissen en bemiddelaars verzorgen van vermogensopzetten en -verdelingen, alimentatieberekeningen en oplossen van andere financiële vraagstukken. Tevens zijn wij vraagbaak en financiële sparringpartner voor deze partijen; 
 
• Begeleider aan de zijlijn bij Collaborative Divorce of 'overlegscheidingen'. Collaborative Divorce is een manier van scheiden waar de partners, hun eigen advocaten en overige betrokkenen samen werken op een manier die borg staat voor uit elkaar gaan met zoveel mogelijk respect. De Scheidingsplanner kan als financieel expert worden ingeschakeld bij een proces traject.

Wie kunnen bij ons terecht

Samen scheiden

U kunt bij ons terecht als u samen tot een harmonieuze afwikkeling van uw scheiding wilt komen. 

Apart scheiden

In sommige gevallen is het echter te emotioneel om samen met uw ex-partner aan één tafel te zitten of is er een te groot kennisverschil tussen u en uw ex, waardoor u het gevoel heeft dat u er met mediation niet goed uit gaat komen. In dit geval is het ook mogelijk om te kiezen voor eenzijdig financiële en juridische begeleiding door de Scheidingsplanner. Uw ex kiest dan voor een andere begeleider, bijvoorbeeld de accountant of een advocaat. 
U kiest er dan beiden voor om zelf aan de bal te blijven als het gaat om het maken van afspraken: u wenst er in onderhandeling uit te komen en zeker niet een knoop door de Rechter door te laten hakken. U bent dan namelijk onzeker over de uitkomst. Daarnaast is het een wetmatigheid dat als u het maken van onderlinge afspraken reeds nu aan een Rechter overlaat, bij de volgende keer wéér een Rechtszaak gevoerd moet worden omdat u niet geleerd heeft om met elkaar te overleggen. Dat betekent dat u bij een juridisch gevecht gerede kans loopt om opnieuw uw echtscheiding te moeten beleven als u nu een Rechter nodig heeft om tot afspraken te komen. Om over de bijbehorende kosten nog maar niet te spreken….

Ondernemers

Wij richten ons op particulieren maar zijn ook één van de weinige kantoren in Nederland die zich daarnaast ook specifiek richten op de ondernemer in (echt)scheiding.

Wij gaan voor een integrale aanpak en wij ondersteunen onze cliënten graag op het gebied van juridisch, financieel, fiscaal en emotioneel gebied. In deze begeleiding gaan wij voor tevredenheid op de lange termijn. Complexe situaties worden daarnaast niet uit de weg gegaan. Met onze verschillende expertises en achtergronden zorgen wij ervoor dat elke situatie juist in kaart gebracht kan worden.

Werkwijze / tarief

Wij maken samen met u een compleet en persoonlijk Scheidingsplan voor uw scheiding zodat u verder kunt. Daarnaast dragen wij zorg voor de gehele juridische- en financiële afwikkeling van uw (echt)scheiding. Wij werken hiervoor tevens samen met advocaten, mediators, (kinder)coaches en notarissen in Oosterhout en omgeving voor de beste begeleiding bij uw (echt)scheiding. Ook werken we samen met hypothecair (financieel) planners voor het overnemen en aankopen van uw (echtelijke) woning.

Al onze trajecten beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin wij inzichtelijk kunnen maken wat er bij u speelt, waar u aan moet denken en wat wij hierin voor u kunnen betekenen. 

In de basis werken wij op uurtarief. Daarnaast bestaat een vast tarief voor onze werkzaamheden ook tot de mogelijkheden.

Een afspraak in de avonduren en bij u thuis of via Zoom / Teams is eventueel ook mogelijk.

De Scheidingsplanner voor de omgeving Den Hout, Drimmelen, Geertruidenberg, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made, Oosteind, Oosterhout, Raamsdonk, Raamsdonksveer. 

T 088 62 62 620

tevreden goed geholpen

Door Sylvia, De Scheidingsplanner Oosterhout

Zeer tevreden beetje verlaat door vakantie

Door Jimmy, De Scheidingsplanner Oosterhout

Samenwerkende advocaat Mr. J.L.P. (Joyce) Heuts

Als advocaat personen- en familierecht ontmoet ik dagelijks mensen die worden dat het beter is om ieder een eigen weg te gaan. Vorm zijn verdriet, woede, frustratie, onzekerheid, wrok, angst en pijn veelvoorkomende emoties. Vaak is dat nog heftiger als je samen kinderen hebt. Ik ben er om je stap voor stap door het hele proces van de echtscheiding te begeleiden. Hierdoor heb ik veel oog voor de kinderen die betrokken zijn bij de scheiding.

Voor meer info:

https://www.markadvocaten.nl/team/joyce-heuts/

 

Samenwerkende advocaat Mr. S.A.E. (Stefanie) van Poppel

Stefanie van Poppel is in 2013 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met de master civiel recht, accent personen- en familierecht en jeugdrecht. 

Vervolgens heeft Stefanie jarenlange ervaring opgedaan als jurist en tevens mede-eigenaar bij De Scheidingsplanner Rotterdam e.o. en Amsterdam e.o. en zich daar gespecialiseerd in (complexe) scheidingszaken.

Voor meer info

https://sae-advocatuur.nl/ 

 

Samenwerkende advocaat Mr. drs. J. (Jessica) Broijl

Jessica studeerde af in Psychologie en in Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RU) en werkt sinds 2003 als advocaat. Haar specialisatie is Personen- en familierecht. Zij is doortastend en bevlogen en is ook op psychologisch als juridisch vlak deskundig bij een scheiding. Zij werkt nauw samen met (oa onze) financieel deskundigen, welke combinatie leidt tot een kwalitatieve en volledige dienstverlening. 

Voor meer info

https://www.vanvollenhoven-advocaten.nl/

 

Samenwerkende fiscaal jurist (mr.) Jan Noordzij (AA)

Samenwerkende pensioenjurist (CLP) Wim Houtekamer Fiscaal jurist (mr.), Accountant (AA)

Samenwerkende coach Carola den Otter-Stigter

Als gediplomeerde, betrokken, doortastende en verbindende coach help ik volwassenen en kinderen weer zelfredzaam te zijn. Het is mijn doel om je als persoon weer in je kracht te zetten zodat je weer zin en energie krijgt in de dingen die je doet. Ik doe dit door naar je te luisteren, je te doorgronden en samen te gaan ontdekken hoe we je het beste kunnen helpen op de manier die bij je past. 

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Oosterhout om uw wensen te bespreken.

Terug naar boven