Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Kampen

085 – 4871200 info@scheidingsplanner.nl

Kampen

Over de Scheidingsplanner Kampen

Deze regio wordt momenteel waargenomen door de volgende Scheidingsplanners:

Als u vragen heeft of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van bovengenoemde waarnemers.

Scheidingsplanners

Jannie van Blotenburg
Jannie van Blotenburg

Ik ben Jannie van Blotenburg. Ik kom uit Garderen en ben sinds 1978 financieel adviseur. Vanaf 2011 heb ik mij gespecialiseerd als echtscheidingsbemiddelaar. Door mijn empathisch vermogen en vakmanschap ben ik in staat om mensen te helpen en helder inzicht te geven in hun situatie. Het maken van een nieuwe start is door mijn begeleiding voor iedereen een grote stap dichterbij. 

Voor veel mensen nemen kinderen een bijzondere plaats in. Kinderen hebben immers de toekomst. Maar wat nu als u als ouders gaat scheiden? Hun toekomst is dan veelal een onzekere en verwarrende tijd. Om uw scheiding voor uw kinderen rustig te laten verlopen besteed ik tijdens het scheidingstraject ook veel aandacht aan alle zaken rondom uw kinderen. U krijgt alle ondersteuning bij het opstellen van het ouderschapsplan en ik kan u advies geven over co-ouderschap. Bovendien kunnen wij u indien nodig in contact brengen met een kindercoach.

Ans Boomsma PFP
Ans Boomsma PFP

Ik ben Ans Boomsma (1965) zowel eigenaar als scheidingsadviseur / mediator voor de Scheidingsplanner in de regio Friesland/Fryslân met bezoeklocaties (op afspraak) in Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Drachten, Franeker, Harlingen, Heerenveen, Joure, Oosterwolde. Ik vind het belangrijk om mensen, die op het kruispunt van hun leven staan, te voorzien van goed, integer en betrokken (financieel) scheidingsadvies. In mijn financiële adviezen kan ik als onafhankelijk en creatieve denker gebruikmaken van mijn achtergrond als financieel planner. Door permanente educatie houd ik mijn financiële en fiscale kennis actueel. Daarnaast ben ik, om me nog meer te bekwamen, bezig met de opleiding Register Financieel Echtscheidings Adviseur (RFEA). Aangevuld met mijn oprechte interesse in - het goede van de - mens vertaalt een financieel vraagstuk zich in een uitdaging, waarbij persoon en cijfers beide van belang zijn. Voorwaarde voor een succesvolle bemiddeling/mediation ligt in het bieden van veiligheid jezelf te mogen zijn tijdens de veelal openhartige gesprekken. Het elkaar respectvol benaderen bewaakt de ruimte ingebrachte standpunten beter te begrijpen, waarbij ieders standpunt even waardevol is. Deze uitgangspunten staan garant voor het behalen van het bemiddelingssucces, waarbij geldt afspraak = afspraak. Het actief meewerken aan een eigen geformuleerde doelstelling resulteert daarmee in een win-win gevoel tijdens een voornamelijk spannend proces als een (echt-)scheiding. Graag help en begeleid ik scheidende partijen onder andere op financieel gebied als een neutrale bemiddelaar, met de ruimte voor ieders verhaal en bijbehorende emoties om uiteindelijk gezamenlijk tot passende keuzes te komen. Doel is daarbij te komen tot uitvoerbare en duidelijke afspraken, waarmee alle partijen zich kunnen verenigen. Mijn doel is de scheiding zo te regelen dat je optimaal inzicht hebt in je situatie en dat de afspraken jullie beiden in staat stellen op een goede manier verder te gaan met je leven. Als je kinderen hebt, vind ik het daarnaast belangrijk dat je ook als ouders samen goed verder kunt. Ik zie mijzelf daarbij als een betrokken allround begeleider, die overzicht houdt en over de juiste juridische, fiscale en bedrijfseconomische kennis beschikt. Belangrijk voor mij is dat je mij kunt vertrouwen. Een echtscheiding is een emotioneel zware periode. Met een adviseur moet je een klik hebben en je moet er op kunnen vertrouwen dat hij discreet en respectvol omgaat met jouw situatie. Ik ben zelf getrouwd en heb twee meerderjarige kinderen, woon in Lekkum (Leeuwarden-Noord) en spreek ook de Friese taal.

Wim de Zwart RFEA

Door jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk is Wim de Zwart gespecialiseerd in financiële, fiscale en emotioneel complexe echtscheidingszaken. Wim is met zijn eigen ondernemersachtergrond en de afgeronde opleiding tot RFEA-ondernemer één van de weinige echtscheidingsadviseurs in Nederland die zich specifiek richt op de ondernemer in echtscheiding. Deze deskundigheid wordt toegepast in (complexe) mediationtrajecten en eenzijdige echtscheidingsprocedures.

Het is zijn missie om mensen in een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven te voorzien van inzicht en overzicht in de (financiële en fiscale) materie. De focus is hierbij voortdurend gericht op een nieuwe toekomst voor beiden, met het belang van de eventuele kinderen voorop. Daarnaast is Wim bestuurslid van Vereniging de Scheidingsplanner en de RFEA.

Voor vragen zoals: "ik ben ondernemer en wil gaan scheiden, maar ben getrouwd in gemeenschap van goederen – wat is het beste voor mijn situatie,en mijn bedrijf?" kunt u terecht bij Wim.

Meer planners

Deskundige hulp bij uw scheiding in Kampen e.o.

Hoogwaardige ondersteuning op emotioneel, financieel, fiscaal en juridisch gebied, daar staan wij voor. Samen met u maken wij een compleet en persoonlijk Scheidingsplan® voor uw nieuwe start na uw scheiding. Bovendien dragen wij zorg voor de gehele financiële en juridische afwikkeling van uw (echt)scheiding. Ook kijken we naar de meest gunstige fiscale oplossingen, conform de richtlijnen van de Belastingdienst. U kunt ons tevens voor een second opinion inschakelen indien u behoefte heeft aan een scheidingsadviseur in Kampen die met een frisse, onpartijdige blik uw (financiële) situatie met betrekking tot de echtscheiding opnieuw bekijkt. Door onze opleidingen en jarenlange ervaring als scheidingsadviseur in de regio Kampen kunnen wij u op alle fronten met raad en daad terzijde staan en u deskundig adviseren.

"Tijdens het scheidingstraject zorg ik voor structuur en een model, waarbinnen u als partners in harmonie 'samen kunnen scheiden'. Als Financieel Planner/Mediator geef ik u een helder en duidelijk inzicht in alle facetten die bij een scheiding van belang zijn. Denk hierbij aan kinderen, vermogen, toekomstig netto inkomen, pensioen en eigen woning.

Wij kennen een hoge klantwaardering. Vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst heeft een absolute meerwaarde voor onze klanten. De meeste scheidingsadviseurs hebben namelijk niet de specifieke financiële kennis in huis die de Scheidingsplanner Kampen wel heeft. Hierdoor bestaat de kans dat u de financiële aspecten maar niet afgekaart krijgt, want één van de lastigste onderdelen van een scheiding is het maken van financiële afspraken.

Naast een allesomvattende aanpak, waarin wij het gehele scheidingstraject van begin tot eind voor u regelen, is het ook mogelijk om ons als financieel deskundige bij complexe (echt)scheidingen in te schakelen. In de praktijk gebeurt dat meestal op verzoek van advocaat, notaris of accountant. Dat kan zijn op verzoek van beide partijen, maar juist ook op verzoek van één partij. In dat geval beoordelen wij in opdracht van zijn/haar cliënt de (financiële) voorstellen van de wederpartij."

 • Meer dan 10 jaar ervaring als scheidingsadviseur
 • Gecertificeerd Financieel Planner 
 • Hoge klantwaardering
 • Begeleiding op financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel gebied
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners
 • Samen scheiden op basis van mediation
 • Apart scheiden als samen aan tafel niet lukt
 • Inclusief ondersteuning bij aanvragen toeslagen
 • Tevens hulp bij de belasting aangifte van het jaar van scheiden
 • Ook voor ondernemers
 • Verder verzorgen wij voor u ook de afwikkeling bij de rechtbank via onze eigen scheidingsadvocaat

Inclusief echtscheidingsadvocaat!

Om de scheidingsaanvraag te kunnen indienen bij de rechtbank, heeft u tijdens de echtscheidingsprocedure altijd een echtscheidingsadvocaat nodig. Dit is namelijk bij wet zo geregeld. Ons team kent echter een goed opgeleide echtscheidingsadvocaat, zodat wij uw scheiding ook op juridisch gebied uitstekend kunnen afhandelen. Onze eigen echtscheidingsadvocaat kan dus zelf het laatste stukje van uw scheidingstraject voor zijn rekening nemen en uw echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. U hoeft dus zelf niet op zoek te gaan naar een advocaat in Kampen! 

Uw scheiding succesvol aanvragen in Kampen

Als u besloten heeft te gaan scheiden en u uw scheiding wilt gaan aanvragen, dan is alles wat voorheen zeker was ineens niet meer zo vanzelfsprekend. U heeft waarschijnlijk talloze vragen en de onzekerheid over uw toekomst geeft u onrust. Hoe fijn is het dan als u in deze situatie kunt vertrouwen op hulp en advies van een scheidingsadviseur die van de hoed en de rand weet. Of u nu uw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, uw scheiding is bij de Scheidingsplanner Kampen altijd in goede handen. Na het kennismakingsgesprek brengen wij alle belangrijke te nemen stappen voor u in kaart. Wij informeren u welke (financiële) gegevens u moet aanleveren; daarna gaan wij aan de slag met het inzichtelijk maken van uw (financiële) toekomst. Ook begeleiden wij u in het proces van samen afspraken maken. Wij werken alles voor u uit in uw Scheidingsplan®. Dit plan is een unieke methode, ontwikkeld om u op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het is een allesomvattend plan voor uw scheiding. Het is uw persoonlijke plan en bereid u voor op uw nieuwe start, op uw toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt daarmee voor duidelijkheid in uw situatie en geeft u inzicht in de te nemen stappen.

Scheidingsplan®

Tijdens het traject informeren wij u steeds welke financiële, fiscale en/of juridische gevolgen een keuze met zich meebrengt. Zo komt u na de scheiding niet voor verrassingen te staan. Bij alles kijken we niet alleen naar de wet- en regelgeving, maar ook wat in uw situatie redelijk is. Jan is tijdens het gehele traject uw aanspraakpunt, hij neemt u alles uit handen. Wij helpen u onder meer met:

 • Berekenen van uw besteedbaar inkomen na uw scheiding
 • Fiscale oplossingen conform richtlijnen van de Belastingdienst
 • Het verdelen van uw vermogen en eventuele schulden
 • Het berekenen van de partneralimentatie
 • Het berekenen van de kinderalimentatie
 • Verdeling van uw eigen woning en hypotheek
 • Advies over het ouderschapsplan en co-ouderschap
 • De verdeling van uw pensioen(en)
 • Opstellen echtscheidingsconvenant
 • Afwikkeling bij de rechtbank
 • Advisering ondernemer bij (echt)scheiding
 • Invullen aangifte inkomstenbelasting jaar van scheiden

Specialist in mediation

echtscheidingsmediation

Wij adviseren scheidende mensen altijd te proberen samen de scheiding te regelen. Scheidingsmediation is bij uitstek geschikt om er samen uit te komen. Wij kunnen u als mediator in Kampen uitstekend helpen in dit proces. Tijdens de mediation wordt u geholpen bij het maken van de 'zakelijke' afspraken. Wij houden hierbij rekening met de gevoelens van u allebei.

Door onze aanpak op basis van mediation besparen wij u veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat u samen in gesprek blijft. Natuurlijk kunnen de emoties wel eens hoog oplopen, maar wij zorgen ervoor dat de communicatie op gang blijft.

Een belangrijk voordeel van mediation is een veel kleinere kans op een langdurige vechtscheiding. En een vechtscheiding gaat bijna altijd ten koste van de kinderen. U heeft er voor de kinderen belang bij om de communicatie tussen u beiden goed te houden, zodat u samen het ouderschap in de toekomst als collega-ouders inhoud kan geven.

Financieel advies bij scheidingen

Financieel advies bij scheidingen

In de praktijk worden de financiën tijdens de scheiding vaak onderschat en dat terwijl de financiën voor 80% uw nieuwe toekomst gaan bepalen. Ook worden er door het ontbreken van financiële en fiscale kennis verkeerde afspraken gemaakt. Niets voor niets heeft 80% van gescheiden mensen er spijt van dat zij geen financieel adviesbureau hebben ingeschakeld.

Uw financiële toekomst is bij de Scheidingsplanner Kampen echter in goede handen. Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau, gespecialiseerd in scheidingen, voor u in huis. Hierdoor kunnen wij u snel inzicht geven in alle financiële onderwerpen van uw scheiding: de alimentatie, uw eigen woning, uw pensioen, et cetera.

Bovendien brengen wij alle fiscale consequenties ook voor u in kaart. Zo stapt u niet in de fiscale valkuilen, zoals het fiscale partnerschap, heffingskortingen, afkoopsommen, levensverzekeringen en toeslagen.

Tarief/Werkwijze

 • Wij werken op basis van een vaste prijsafspraak of een uurtarief
 • Elke scheiding is uniek en maatwerk: u kunt zelf bepalen wat de Scheidingsplanner Kampen voor u doet en welke zaken u zelf regelt
 • Indien uw rechtsbijstandsverzekeraar een vergoeding geeft bij echtscheiding, dan handelen wij dat af met de verzekeraar

Onze diensten

Onze andere vestigingen in de buurt

Kennismakingsgesprek

Heeft u besloten om uw scheiding aan te vragen en zoekt u een scheidingsadviseur in Kampen die u met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel ons op 038-2301426.

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken.

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Kampen om uw wensen te bespreken.

 • Kampen
 • IJsselmuiden
 • Binnenstad Kampen
 • Zalk
 • Wilsum
 • Grafhorst
 • Kamperveen
 • Heerenhoek
Terug naar boven