Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Emmeloord

038 - 230 14 26 jan.abma@scheidingsplanner.nl

Ecu 2

Scheidingsplanners

Jan Abma
Jan Abma

Jan Abma, de Scheidingsplanner Emmeloord, is na zijn HEAO studie gestart bij de Rabobank te Emmeloord als Financieel Adviseur. Hij heeft veel relevante trainingen en cursussen gevolgd, zowel intern bij de Rabobank organisatie, als ook bij vele externe partijen. Daarnaast heeft hij gewerkt bij de ABN-AMRO als private banker en in de Financiële Dienstverlening als financieel planner.

In de afgelopen 25 jaar heeft hij veel praktijkervaring opgedaan met persoonlijke en financiële advisering aan (vermogende) particulieren en ondernemers. Door zijn kennis van en ervaring in het vakgebied, is Jan in 1997 toegelaten als gecertificeerd Financieel Planner bij de Federatie Financieel Planners (FFP). Sinds 2008 heeft hij zich verder gespecialiseerd als Scheidingsplanner.

Als hij vrije tijd heeft is Jan vaak op het water te vinden waar hij zijn grote hobby uitoefent: windsurfen. 'Even de kop leegmaken' en de stress en problemen van alle dag laten waaien. Jan heeft één dochter, Julia, die hij op basis van een co-ouderschapsregeling in goede harmonie opvoedt.

Deskundige hulp bij uw scheiding in Emmeloord

Hoogwaardige ondersteuning op financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel gebied, daar staan wij voor. Samen met u maken wij een compleet en persoonlijk Scheidingsplan® voor uw nieuwe start na uw scheiding. Bovendien dragen wij zorg voor de gehele financiële en juridische afwikkeling van uw (echt)scheiding. Ook kijken we naar de meest gunstige fiscale oplossingen, conform de richtlijnen van de Belastingdienst. U kunt ons tevens voor een second opinion inschakelen indien u behoefte heeft aan een scheidingsadviseur die met een frisse, onpartijdige blik uw (financiële) situatie met betrekking tot de echtscheiding opnieuw bekijkt. Door onze opleidingen en jarenlange ervaring als scheidingsadviseur in de regio Emmeloord kunnen wij u op alle fronten met raad en daad terzijde staan en u deskundig adviseren.

 • Ruim 10 jaar ervaring als scheidingsadviseur
 • Begeleiding op financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel gebied
 • Gecertificeerd Financieel Planner 
 • Hoge klantwaardering
 • Alles omvattend (financieel) Scheidingsplan®
 • Samen scheiden op basis van mediation
 • Apart scheiden als samen aan tafel niet lukt
 • Inclusief ondersteuning bij aanvragen toeslagen
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners
 • Gespecialiseerde kennis voor ondernemers
 • Tevens hulp bij de belastingaangifte jaar van scheiden
 • Afwikkeling bij de rechtbank via onze eigen scheidingsadvocaat

"Tijdens het scheidingstraject zorg ik voor structuur en een model, waarbinnen u als partners in harmonie 'samen kunt scheiden'. Ik geef  u als Financieel Planner/Mediator een helder en duidelijk inzicht in alle facetten die bij een scheiding van belang zijn. Denk hierbij aan toekomstig netto inkomen, kinderen, vermogen, eigen woning en uw pensioen.

Wij kennen een hoge klantwaardering. Onze klanten ervaren vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst als een absolute meerwaarde. De meeste scheidingsadviseurs hebben namelijk niet de specifieke financiële kennis in huis die de Scheidingsplanner Emmeloord wel heeft. Hierdoor bestaat de kans dat u de financiële aspecten maar niet afgekaart krijgt, want één van de lastigste onderdelen van een scheiding is het maken van financiële afspraken.

Naast een allesomvattende aanpak, waarin wij het gehele scheidingstraject van A tot Z voor u regelen, is het ook mogelijk om ons als financieel deskundige bij complexe (echt)scheidingen in te schakelen. In de praktijk gebeurt dat meestal op verzoek van advocaat, notaris of accountant. Dat kan zijn op verzoek van beide partijen, maar juist ook op verzoek van één partij. In dat geval beoordelen wij in opdracht van zijn/haar cliënt de (financiële) voorstellen van de wederpartij."

Inclusief echtscheidingsadvocaat!

Om de scheidingsaanvraag te kunnen indienen bij de rechtbank, heeft u tijdens de echtscheidingsprocedure altijd een echtscheidingsadvocaat nodig. Dit is namelijk bij wet zo geregeld. Wij kunnen echter uw scheiding ook op juridisch gebied uitstekend afhandelen, omdat ons team een goed opgeleide echtscheidingsadvocaat kent. Onze eigen echtscheidingsadvocaat kan dus zelf het laatste stukje van uw scheidingstraject voor zijn rekening nemen en uw echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. U hoeft dus zelf niet op zoek te gaan naar een advocaat in Emmeloord! 

Hoe werkt u scheiding aanvragen in Emmeloord?

Heeft u besloten te gaan scheiden en wilt u uw scheiding gaan aanvragen? U heeft waarschijnlijk talloze vragen en de onzekerheid over uw toekomst geeft u onrust. Hoe fijn is het dan als u in deze situatie kunt vertrouwen op hulp en advies van een scheidingsadviseur die van de hoed en de rand weet. Of u nu uw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, uw scheiding is bij de Scheidingsplanner Emmeloord altijd in goede handen. Na het kennismakingsgesprek zetten wij alle belangrijke te nemen stappen voor u op een rijtje. Ook begeleiden wij u in het proces van samen afspraken maken. Wij werken alles voor u uit in uw Scheidingsplan®, waarmee wij uw (financiële) toekomst inzichtelijk maken. Dit plan is een unieke methode, ontwikkeld om u op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het is een allesomvattend plan voor uw scheiding. Het is uw persoonlijke plan en bereid u voor op uw nieuwe start, op uw toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt daarmee voor duidelijkheid in uw situatie en geeft u inzicht in de te nemen stappen.

Onze unieke methode: het Scheidingsplan

Tijdens het traject informeren wij u steeds welke financiële, fiscale en/of juridische gevolgen een keuze met zich meebrengt. Zo komt u na de scheiding niet voor verrassingen te staan. Bij alles kijken we niet alleen naar de wet- en regelgeving, maar ook wat in uw situatie redelijk is. Jan is tijdens het gehele traject uw aanspraakpunt, hij neemt u alles uit handen. Wij helpen u onder meer met:

 • Berekenen van uw besteedbaar inkomen na uw scheiding
 • Het berekenen van de partneralimentatie
 • Het berekenen van de kinderalimentatie
 • Verdeling van uw eigen woning en hypotheek
 • Fiscale oplossingen conform richtlijnen van de Belastingdienst
 • Het verdelen van uw vermogen en eventuele schulden
 • Advies over het ouderschapsplan en co-ouderschap
 • De verdeling van uw pensioen(en)
 • Het opstellen van het echtscheidingsconvenant
 • Afwikkeling bij de rechtbank
 • Invullen aangifte inkomstenbelasting jaar van scheiden

Financieel adviesbureau in scheidingen

Een scheiding heeft ook op financieel en fiscaal gebied veel impact. De financiële toekomst zorgt vaak voor veel onrust. Toch merken wij dat de financiële en fiscale gevolgen van een scheiding vaak onderschat worden. Vaak omdat men er te gemakkelijk over denkt, want zo ingewikkeld is onze scheiding toch niet? Uit een onderzoek is echter gebleken dat van de groep scheidende mensen die geen financieel adviesbureau heeft ingeschakeld, 80 procent daar spijt van heeft. Zij hebben vooral informatie gemist en verkeerde afspraken gemaakt.

Uw financiële toekomst is bij de Scheidingsplanner Emmeloord echter in goede handen. Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau, gespecialiseerd in scheidingen, voor u in huis. Hierdoor kunnen wij u snel inzicht geven in alle financiële onderwerpen van uw scheiding: de alimentatie, uw eigen woning, uw pensioen, et cetera.

Bovendien brengen wij alle fiscale consequenties ook voor u in kaart. Zo stapt u niet in de fiscale valkuilen, zoals het fiscale partnerschap, heffingskortingen, afkoopsommen, levensverzekeringen en toeslagen.

Specialist in echtscheidingsmediation

Wij adviseren scheidende mensen altijd te proberen samen de scheiding te regelen. Scheidingsmediation is bij uitstek geschikt om er samen uit te komen. Wij kunnen u als mediator in Emmeloord uitstekend helpen in dit proces. Tijdens de mediation wordt u geholpen bij het maken van de 'zakelijke' afspraken. Wij houden hierbij rekening met de gevoelens van u allebei. Uw beider verhaal wordt gehoord, er worden samen zaken uitgesproken en u krijgt beiden een stuk erkenning en begrip.

Een mediator spreekt begrijpelijke taal, geeft u duidelijke informatie en analyseert uw wensen. Jan begeleidt en ondersteunt u als mediator bij het maken van de afspraken. Met als doel om de scheiding zonder frustraties tot een goed einde te brengen. Als de gesprekken vastlopen, dan zal Jan met alternatieven komen. Ook houdt hij eventuele dubbele agenda’s en invloed van buitenaf in de gaten.

Door onze aanpak op basis van mediation besparen wij u veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat u samen in gesprek blijft. Natuurlijk kunnen de emoties wel eens hoog oplopen, maar wij zorgen ervoor dat de communicatie op gang blijft.

Onze diensten

Onze andere vestigingen in de buurt

Kennismakingsgesprek

Heeft u besloten om uw scheiding aan te vragen en zoekt u een scheidingsadviseur in Emmeloord die u met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel ons op 038-2301426.

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken.

Vraag hier uw gratis exemplaar aan

Tarief/Werkwijze

 • Elke scheiding is uniek en maatwerk: u kunt zelf bepalen wat de Scheidingsplanner Emmeloord voor u doet en welke zaken u zelf regelt
 • Wij werken op basis van een vaste prijsafspraak of een uurtarief
 • Indien uw rechtsbijstandsverzekeraar een vergoeding geeft bij echtscheiding, dan handelen wij dat af met de verzekeraar

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Emmeloord om uw wensen te bespreken.

 • Emmeloord
 • Marknesse
 • Bant
 • Luttelgeest
 • Marknesse
 • Kraggenburg
 • Ens
 • Nagele
 • Tollebeek
 • Espel
 • Creil
 • Rutten
 • Urk