Scheidingsplanner Anna Paulowna

0223 - 74 74 10 annapaulowna@scheidingsplanner.nl

Molenvaart 261 (uitsluitend op afspraak), Anna Paulowna

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Anna Paulowna

0223 - 74 74 10 annapaulowna@scheidingsplanner.nl

Molenvaart 261 (uitsluitend op afspraak), Anna Paulowna

Een nieuwe toekomst? Wij staan voor je klaar!

Scheiden…… niet de gemakkelijkste periode in je leven. Er spoken vast heel veel vragen door je hoofd en op het internet is heel veel te lezen.

 • Waar moet je zijn?
 • Wie kan je helpen?
 • En wat moet je allemaal doen?

Maatwerk met aandacht

Bij de Scheidingsplanner Anna Paulowna hebben wij aandacht voor jou, het gezin en het hele proces van scheiden. Scheiden is bij ons geen product, geen scheiding is hetzelfde, elke situatie is uniek. Wij

 • leveren maatwerk gericht op jouw situatie.
 • geven inzicht en overzicht, financieel én juridisch
 • hebben aandacht voor alle emoties die er zijn.
 • helpen je bij het kiezen van een passende en uitvoerbare regeling.

Zo kun je allebei een nieuwe start maken.

Vragen bij een scheiding

 • Hoe zorg ik met de andere ouder voor onze kinderen na de scheiding?
 • Kan ik straks rondkomen?
 • Kan ik in de woning blijven?
 • Kan ik een andere woning kopen?

Je hebt er vast nog veel meer. Wij geven je vlot de antwoorden op jouw vragen, inzicht in de mogelijkheden en hiermee krijg je een goed en reëel beeld van de toekomst.

Met de juiste inzichten keuzes maken

Wil je de juiste inzichten krijgen voor het maken van keuzes over jouw toekomst?
Wil je dat in goed overleg doen en weten waar je financieel aan toe bent?
Wij werken samen met jou toe naar een passende oplossing voor jullie beiden!

 • Als Mediator, Coach, Fiscalist en Financieel Planner begeleiden wij je aan de hand van 
  het Scheidingsplan® door het volledige proces;
 • Als Coach helpen wij met een goed Ouderschapsplan;
 • Als Financieel Planner maken wij je besteedbaar inkomen na scheiding inzichtelijk,
  wij berekenen de kinder- en partneralimentatie en beoordelen de gevolgen voor je pensioen;
 • Als adviseur geven wij je  inzicht, kun je bijvoorbeeld in je eigen woning blijven wonen? 
  Is het kopen van een andere woning een optie?
 • Als Scheidingsplanner begeleiden wij je persoonlijk en op maat tijdens het hele proces en ook na de scheiding zijn wij er voor je.

Investeer in jouw nieuwe toekomst

Maak de juiste keuzes met een duidelijk overzicht van jouw situatie op korte en lange termijn en praktische, uitvoerbare oplossingen. Een hele geruststelling en het beste ingrediënt om met vertrouwen te starten aan jouw nieuwe toekomst.

De reactie van een klant:

door jullie werkwijze en de spiegel die jullie ons voorhielden kunnen wij nu onvoorwaardelijk genieten van het opa en oma worden. De emoties zijn bedaard, we kunnen elkaar in alle oprechtheid feliciteren en zijn beiden een actief onderdeel van het leven van onze kinderen".

Meer weten? We helpen je graag!
Klik om te bellen! (0223 - 74 74 10) of stuur ons je verzoek via annapaulowna@scheidingsplanner.nl

De Scheidingsplanner en Scheidingscenter zijn een collegiale samenwerking gestart vanaf september 2021. Lees verder over de samenwerking in Noord Holland 

zeer tevreden

Door de heer M. te Dirkshorn, De Scheidingsplanner Anna Paulowna

Top duidelijk rapport en uitleg

Door SP, De Scheidingsplanner Anna Paulowna

Zeer tevreden

Door mw V te De Weere, De Scheidingsplanner Anna Paulowna

Zeker aan te bevelen.

Door mw H. te Anna Paulowona, De Scheidingsplanner Anna Paulowna

Ik heb een goed gevoel over de benadering, precies persoonlijk genoeg. Voel me serieus benaderd en meningsverschillen worden goed opgenomen en opgelost in een moeilijke tijd voor mij. Bedankt voor alles.

Door Mevrouw W. te Julianadorp, De Scheidingsplanner Anna Paulowna

Richard Komen

Scheidingsbemiddelaar en mediator Richard Komen

In 2007 startte ik De Scheidingsplanner Alkmaar. Ik ben financieel planner en mediator, daar komt dan ook de naam “Scheidingsplanner” vandaan.
Kerneigenschappen van mijn persoon zijn positief ingesteld, creatief en recht door zee met als belangrijkste drijfveer anderen helpen. Mijn ambitie is mensen die willen scheiden te begeleiden bij het maken van passende (financiële) keuzes en ze voor te bereiden op een nieuwe toekomst. Ik sta naast mijn cliënten tijdens een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven en geef inzicht en overzicht op zowel het emotionele als financiële vlak. Ik zorg voor duidelijkheid zodat men snel weet waar men aan toe is en welke mogelijkheden er zijn. Hierdoor ontstaat rust en kunnen er over het algemeen vrij vlot belangrijke beslissingen voor de toekomst genomen worden.

De focus is voortdurend gericht op een nieuwe toekomst, uiteraard met aandacht voor de huidige situatie. Kinderen en het ouderschapsplan nemen daarbij een bijzondere plaats in. Co-ouderschap of samengesteld gezin? Ik heb veel ervaring bij het zoeken naar en werken aan een passende omgang met elkaar. Een nieuwe start met positieve kansen voor alle betrokkenen, dat is wat centraal staat bij mijn advisering. Ik begeleid een scheiding van A tot Z; men hoeft niet zelf nog naar een advocaat of de Rechtbank.

Met een ruime ervaring (17 jaar) in het begeleiden van scheidingen en ruim 27 jaar ervaring als Financieel Planner breng ik veel (financiële) kennis en ervaring aan tafel.
Dat geeft iedereen die gaat scheiden voordeel:  door vlot zicht te hebben op ieders situatie wat betreft wonen, inkomen en zorg voor de kinderen ontstaan praktische adviezen en krijgt men de ruimte om keuzes te maken die positief bijdragen aan een nieuwe start na de scheiding.

Ik heb specifieke kennis en ervaring met zelfstandig ondernemers die gaan scheiden.
Hier liggen de financiële zaken doorgaans wat ingewikkelder. Ik kan snel op hoofdlijnen de relevante zaken benoemen in begrijpelijke taal. Zodat beide (ex)partners met elkaar inhoudelijk en op een min of meer gelijkwaardige niveau kunnen beoordelen wat hen
beiden past. Voorop staat het zoeken naar werkbare oplossingen die voor beiden financieel haalbaar én uitvoerbaar zijn. Ik sta bekend om mijn creativiteit en “out of the box” denken.

Ook bij complexe scheidingen die ogenschijnlijk vast zitten of ontaard zijn in een vechtscheiding kan ik helpen. Vaak is in die situaties het scheidingsproces niet goed begonnen en dient er eerste weer een voor beide partijen gelijkwaardig fundament onder het gesprek gecreëerd te worden. Van daaruit kan dan weer onderzocht hoe verder en of verdere escalatie daadwerkelijk vermeden kan worden. Mijn jarenlange ervaring helpt hierbij.

In dit interview met Richard en zijn compagnon Norman lees je meer over hun achtergrond, beweegredenen en werkwijze en in dit opiniestuk van Richard meer over mediation

Norman Talma

Scheidingsbemiddelaar en mediator Norman Talma

Norman Talma (1973) is de aangewezen persoon als je de scheiding praktisch en weloverwogen wilt regelen. Zijn nuchtere en overzichtelijke aanpak stelt beide aanstaande ex partners in staat om passende en werkbare afspraken met elkaar te maken en vlot overeenstemming te bereiken.
Op een voor iedereen begrijpelijke wijze legt hij alle zaken uit rondom de kinderen, ouderschapsplan, kinderalimentatie, co-ouderschap, partneralimentatie en de verdeling van bijvoorbeeld jullie woning en hypotheek bij een scheiding. Zo beginnen jullie goed voorbereid aan een nieuwe fase van jullie leven.

Iedere scheiding is weer anders. Norman weet dat als geen ander en kan per situatie het vereiste maatwerk leveren. Norman werkt zowel als mediator als financieel specialist; zo bundelt hij zijn kennis en ervaring om eenieder weloverwogen keuzes voor de toekomst te laten maken en mogelijke conflicten in goede banen te leiden.
Jullie kunnen Norman ook benaderen voor een second opinion, scheidingen van ondernemers, een herberekening van de alimentatie dan wel een eenzijdig scheidingstraject. In dat geval werkt Norman als financieel specialist samen met een scheidingsadvocaat. Op die manier heb je de beste service uit twee werelden, zowel financieel als juridisch, waarbij de kosten worden verdeeld. Je betaalt dus niet dubbel. De Scheidingsplanner werkt samen met diverse ervaren scheidingsadvocaten. 

Norman is ook werkzaam als belastingconsulent en kan jullie aangifte in het jaar van scheiden verzorgen.
Voor vragen als “waar heb ik recht op bij een scheiding?”, “scheiden van tafel en bed”, “scheiden en de onderneming”, “alimentatie berekenen, hoe werkt dat?”, “huis en hypotheek bij een scheiding?”. Belastingdienst en scheiden? Norman kan jullie eenvoudige en passende antwoorden geven.

Norman is gecertificeerd Financieel Planner (FFP), gecertificeerd Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) en MFN/ADR opgeleid mediator.

In dit interview met Norman lees je meer over zijn achtergrond, beweegredenen en werkwijze.

ffp gecertificeerd

 

Onze diensten

Onze diensten bieden wij aan voor (ex)partners gezamenlijk maar ook bij individuele trajecten.

Onze Locatie

Wij heten je van harte welkom op ons kantoor in Anna Paulowna om je wensen te bespreken.

Terug naar boven