Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00
Waarom de Scheidingsplanner
 • Begeleiding van begin tot eind
 • Oplossings- en toekomstgericht
 • Met financieel en fiscaal advies
 • Informele wijze en heldere taal
 • Oog voor de emoties
 • Inclusief juridische afwikkeling

Eigen huis en vermogen

Eigen huis en vermogen

Als u gaat scheiden en samen een koophuis bezit, zal het huis tussen beide partners “verdeeld” moeten worden. Het kan zijn dat het huis verkocht wordt en beide partners delen in de opbrengst. Of wellicht blijft een van u beiden in het huis wonen en wordt de hypotheek op naam van die partner gezet. De andere partner wordt dan uitgekocht. Welke optie u ook kiest, het is belangrijk om alle aspecten die bij de verdeling van het huis komen kijken goed te regelen. U wilt immers ook na de scheiding een plezierige plek om thuis te komen hebben!

Huis verkopen of behouden
Bij de verdeling van de eigen woning bij scheiding komt aardig wat kijken. Wat is de waarde van de woning en de hoogte van de resterende hypotheekschuld? Welke verzekeringen of beleggingen zijn aan de woning verbonden? En wil een van beide partners in het huis blijven wonen en de andere partner uitkopen, of wordt het huis verkocht? Kortom, de verdeling van het huis kan nogal een klus zijn. De Scheidingsplanner helpt u hierbij graag, of u het huis nu wilt behouden of verkopen. Wij zetten niet alleen alle financiële zaken voor u op een rij, maar we geven ook antwoord op praktische vragen. Bijvoorbeeld wat de nieuwe hypotheeklasten zijn. Maar ook hoe u deze verandering in uw belastingaangifte opneemt. Zo heeft u snel duidelijkheid. Zodat u straks naar volle tevredenheid kunt wonen, in welk huis dan ook!

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje Wilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen? Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Kwaliteit verzekerd

Gemiddeld wordt de scheidingsplanner beoordeeld met een
 • "Ik zou uw organisatie aanbevelen…"

  Door: SS Geplaatst op: 19-06-2018
  Vestiging: Zwaag
  Goed geholpen en door het… lees meer
 • "Prettig en vriendelijk door ons…"

  Door: NP Geplaatst op: 19-06-2018
  Vestiging: Zwaag
  Prima lees meer
 • "Goede professionele en prettige aanpak"

  Door: MCP Geplaatst op: 08-06-2018
  Vestiging: Zwaag
  Financieel deskundig begeleid lees meer
 • "Zeer tevreden en goed begeleid"

  Door: HD Geplaatst op: 08-06-2018
  Vestiging: Zwaag
  Ik beveel jullie organisatie aan lees meer
 • "Prima fijn dat het gelukt…"

  Door: AW Geplaatst op: 08-06-2018
  Vestiging: Zwaag
  Op het moment dat her… lees meer
Meer beoordelingen