Scheidingsplanner Wijchen

0412 – 649 783 wijchen@scheidingsplanner.nl

Raadhuislaan 25, 5341 GL OSS

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Wijchen

0412 – 649 783 wijchen@scheidingsplanner.nl

Raadhuislaan 25, 5341 GL OSS

Over de Scheidingsplanner Wijchen

Deze regio wordt momenteel waargenomen door de Scheidingsplanner Oss. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Leon van Laarhoven, telefoonnummer 0412 – 649 783.

Scheidingsplanner Leon van Laarhoven

Scheidingsplanner Leon van Laarhoven

Ik beschrijf mezelf als een energiek en opgewekt persoon met kernwaarden als loyaliteit, betrouwbaarheid en eenvoud. Met een ruime dosis aan gezonde ambitie ga ik voor het hoogst haalbare resultaat. In mijn financiële adviezen kan ik als onafhankelijk en creatieve denker gebruikmaken van mijn achtergrond als financieel planner. Met een lidmaatschap bij de Federatie Financieel Planners (FFP) houd ik mijn financiële en fiscale kennis actueel. Aangevuld met mijn oprechte interesse in - het goede van de - mens vertaalt een financieel vraagstuk zich in een uitdaging, waarbij persoon en cijfers beide van belang zijn.

Voorwaarde voor een succesvolle bemiddeling/mediation ligt in het bieden van veiligheid jezelf te mogen zijn tijdens de veelal openhartige gesprekken. Het elkaar respectvol benaderen bewaakt de ruimte ingebrachte standpunten beter te begrijpen, waarbij ieders standpunt even waardevol is. Deze uitgangspunten staan garant voor het behalen van het bemiddelingssucces, waarbij geldt afspraak = afspraak.

Het actief meewerken aan een eigen geformuleerde doelstelling resulteert daarmee in een win-win gevoel tijdens een voornamelijk spannend proces als een (echt-)scheiding. Graag help en begeleid ik scheidende partijen onder andere op financieel gebied als een neutrale bemiddelaar, met de ruimte voor ieders verhaal en bijbehorende emoties om uiteindelijk gezamenlijk tot passende keuzes te komen. Doel is daarbij te komen tot uitvoerbare en duidelijke afspraken, waarmee alle partijen zich kunnen verenigen.

Over de Scheidingsplanner

Uit elkaar gaan, of u nu gehuwd, geregistreerd partner of samenwoner bent, roept vaak een tal van vragen op en kan daarnaast een grote impact hebben, niet alleen op uzelf maar ook op uw kinderen en omgeving. Er moet veel geregeld worden in een (echt)scheiding en wat voorheen zeker was, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Onzekerheid brengt onrust. Om u op weg te helpen naar een nieuwe start, helpen wij u graag verder om uw (echt)scheiding zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen.

Ons team staat voor kwaliteit, deskundigheid en oplossingsgerichtheid. Wij bieden toegankelijke trajecten aan tegen marktconforme prijzen. Voor zowel de gezamenlijke- als de eenzijdige trajecten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij richten ons op particulieren maar zijn ook één van de weinige kantoren in Nederland die zich daarnaast ook specifiek richten op de ondernemer in (echt)scheiding.

Grip op uw (financiële) leven na scheiding

"We gaan uit elkaar, dat is zeker, maar hoe moet dat met de kinderen? En wie gaat waar wonen? En hoe zit dat dan met de hypotheek?"

U vraagt zich af hoe u dat allemaal moet regelen en hoe uw leven er na de (echt)scheiding uit zal zien. Het is belangrijk om in deze emotionele en onzekere situatie heldere antwoorden te vinden en weloverwogen keuzes te maken. De Scheidingsplanner helpt u daar graag bij.

Wat kunt u van de Scheidingsplanner verwachten?

Bij de Scheidingsplanner wordt u persoonlijk begeleid door een ervaren financieel (echt)scheidingsadviseur Leon van Laarhoven. Leon is naast mediator ook gecertificeerd financieel planner. Na een kosteloos kennismakingsgesprek worden alle door partijen uitgesproken wensen, verwachtingen en behoeften duidelijk verwoord in een schriftelijke opdracht. Hij verzorgt de juiste berekening en verdeling van het vermogen, hij maakt een berekening van de alimentatie, hij adviseert over de nieuwe woonsituatie (hypotheek- en/of huurlasten) en hij berekent het nieuwe netto-inkomen voor beide partijen door. Samen met een advocaat zorgt hij ervoor dat de gemaakte afspraken worden opgenomen in een juridisch correct convenant en dat de scheidingsaanvraag kan worden afgehandeld door de rechtbank. In voorkomende gevallen vertegenwoordigt hij een der partijen of treedt op als financieel expert in opdracht van een notaris en/of advocaat.

Wat kan de Scheidingsplanner voor u betekenen?

 • Het opstellen van een vermogensverdeling op, gebaseerd op uw wensen en ideeën;
 • Onderzoek of u of uw partner eventueel in de echtelijke woning kan blijven wonen;
 • Ook kunnen wij onderzoeken of u of uw vertrekkende partner een eigen woning kan kopen of op zoek moet gaan naar een huurwoning;
 • Berekening van eventuele partner- en kinderalimentatie;
 • Aanvullend pensioenadvies.
 • Begeleiding bij het opstellen van een ouderschapsplan;
 • Voor beide partners een berekening van het netto besteedbaar inkomen na de scheiding;
 • Hulp bij alle fiscale vraagstukken;
 • Inschrijving van de echtscheiding

Aanvullende diensten

 • Herberekenen van eventuele partner- en kinderalimentatie; eventueel zal de advocaat u begeleiden in het traject richting de rechtbank;
 • Bijstand in kwesties rondom gezag, omgangsregelingen en ouderschapsplannen
 • Beëindiging samenleving/ontbinding samenlevingsovereenkomsten

De Scheidingsplanner is uw neutrale gesprekspartner

Het fundament voor een succesvolle bemiddeling/mediation is het continue gevoel van veiligheid, want dan durven partijen zich kwetsbaar op te stellen. Vanuit zijn rol als neutrale gesprekspartner bewaakt Leon dit fundament. Het in vertrouwen kunnen uiten van wensen, verwachtingen en behoeften (en mogelijke frustraties) leidt tot wederzijds begrip. Partijen ervaren dat er weer werkelijk naar elkaar geluisterd wordt. Doordat ieder zijn/haar eigen inbreng heeft kunnen geven in een veelal kwetsbare, onbekende situatie worden de overeengekomen afspraken door iedereen onderschreven en daardoor ook gedurende een langere periode nagekomen.

Scheiden in duidelijke taal

In begrijpelijke taal komen alle besproken onderwerpen terug in een uniek Scheidingsplan. Dit plan is de basis voor het definitieve echtscheidingsconvenant. In het geval kinderen betrokken zijn in een (echt)scheiding helpt Leon graag mee met het opstellen van een passende ouderschapsplan. Alles in de dienstverlening is erop gericht dat u en uw gezinsleden na de scheiding (ook financieel) weer verder kunnen.

Kortom, de Scheidingsplanner begeleidt u tijdens het gehele proces van de (echt)scheiding. Leon van Laarhoven is financieel kundig en hij kan de zaken daarom efficiënt afwikkelen en u daarmee kosten besparen. Hij regelt met u zowel de juridische, fiscale als financiële aspecten van uw (echt)scheiding. Omdat Leon ervaringsdeskundige is en zelf twee jonge kinderen heeft begrijpt hij als geen ander wat u als ouder/verzorger doormaakt en wat voor nu en voor uw toekomst van belang is.

Gratis scheidingsboekje

Wilt u in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start".  In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. Voor verdere vragen staan we uiteraard graag voor u klaar.

Vraag hier uw gratis exemplaar aan

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Oss om uw wensen te bespreken.

Terug naar boven