Scheidingsplanner Rotterdam-Nesselande

0180 - 82 03 85 team@scheidingsplanner.nl

Dorpsstraat 9, Nieuwerkerk aan den IJssel

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Rotterdam-Nesselande

0180 - 82 03 85 team@scheidingsplanner.nl

Dorpsstraat 9, Nieuwerkerk aan den IJssel

Scheidingsplanners

Wim de Zwart RFEA

Door jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk is Wim de Zwart gespecialiseerd in financiële, fiscale en emotioneel complexe echtscheidingszaken. Wim is met zijn eigen ondernemersachtergrond en de afgeronde opleiding tot RFEA-ondernemer één van de weinige echtscheidingsadviseurs in Nederland die zich specifiek richt op de ondernemer in echtscheiding. Deze deskundigheid wordt toegepast in (complexe) mediationtrajecten en eenzijdige echtscheidingsprocedures.

Het is zijn missie om mensen in een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven te voorzien van inzicht en overzicht in de (financiële en fiscale) materie. De focus is hierbij voortdurend gericht op een nieuwe toekomst voor beiden, met het belang van de eventuele kinderen voorop. Daarnaast is Wim bestuurslid van Vereniging de Scheidingsplanner en de RFEA.

Voor vragen zoals: "ik ben ondernemer en wil gaan scheiden, maar ben getrouwd in gemeenschap van goederen – wat is het beste voor mijn situatie,en mijn bedrijf?" kunt u terecht bij Wim.

Ine Bolssens
MFN keurmerk
Ine Bolssens

Als mediator en SCHIP-behandelaar richt Ine Bolssens zich op die groep mensen die zich realiseren dat het goed afhechten van je voorbijgaande relatie een belangrijke basis legt voor een liefdevolle en open nieuwe toekomst voor je kinderen, jezelf en je ex-partner. Zij raadt het aan hierin te investeren, omdat het je veel gedoe, negatieve energie en pijnlijke situaties kan besparen. Niet alleen financieel, maar vooral ook emotioneel.

Een goed afgehechte relatie betekent dat er niets is blijven hangen, dat je los bent én ook de ander als levensgezel loslaat. Een eventuele nieuwe relatie heeft zo een open start, zonder bagage. Daarnaast gedijen jullie kinderen goed in zo’n goed afgehechte partnerrelatie, omdat dit ruimte biedt voor een nieuwe verbinding met een liefdevolle en open bedding. “Zij verdienen toch een verbinding tussen jullie als ouders die ‘schoon’ is?” Door hierin te investeren, kunnen ze zich geborgen voelen in een verbond van goed samenwerkende, betrokken en elkaar waarderende ouders.

Ine heeft ruime ervaring in het begeleiden van scheidingen en arbeidsconflicten. Ine is in staat de menselijkheid van elk gedrag te zien en weet een veilige plek te creëren, van waaruit constructieve stappen gezet kunnen worden. Ze put uit bronnen zoals systeemdenken, EFT en Relational Life Therapy.

Bianca Lingen-Buijs
RFEA keurmerk
Bianca Lingen-Buijs

Bianca vindt het als register financieel echtscheidingsadviseur en scheidingsbemiddelaar belangrijk haar klanten in deze lastige periode geheel te ontzorgen ten aanzien van alle formele aspecten van de scheiding. Daarbij houdt zij de belangen van alle betrokken partijen in het oog.   

Zij is van mening dat een goede begeleiding bestaat uit zowel betrokkenheid op het sociale en emotionele vlak als deskundigheid op zowel juridisch, fiscaal als financieel gebied.

Door haar jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, als onder andere hypothecair planner, is Bianca in staat om ook de verbindingen in het proces te leggen ten aanzien van de eigen woning, en zo de huidige en de toekomstige woonsituatie mee te nemen in het totaalplaatje.

Bij veel scheidingen worden bepaalde onderdelen vergeten en dit zorgt ervoor dat de ex-partners jaren later weer om tafel moeten om afspraken te maken. Dit zorgt ervoor dat de scheiding, met de bijbehorende emoties, weer deels opnieuw begint. Haar aanpak zorgt ervoor dat er niets vergeten wordt en dat tijdens de scheiding duidelijke en concrete afspraken worden gemaakt. 

Goede begeleiding. Heel fijn mediation traject gehad bij de scheidingsplanner.

Door FWA, De Scheidingsplanner Rotterdam - Nesselande

Deskundige hulp bij uw scheiding in Rotterdam-Nesselande e.o.

Heeft u besloten uit elkaar te gaan? Wij kunnen ons voorstellen dat u vol vragen zit. De belangrijkste vragen zijn meestal of u in het huis kunt blijven wonen, wat de hoogte van de alimentatie is en wat u elke maand overhoudt om de boodschappen te kunnen doen. Er speelt echter veel meer, want alles wat voorheen zeker was, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Bovendien leidt de onzekerheid over de toekomst vaak tot onrust. Een scheiding, of u nu gehuwd, geregistreerd partner of samenwoner bent, heeft ten alle tijden een grote impact op uw leven. Niet alleen op uzelf, maar ook op uw kinderen en uw directe omgeving. Het is over het algemeen een turbulente periode, waarin u veel zaken moet gaan regelen. Het is in deze situatie fijn als u tijdens het scheidingstraject kunt vertrouwen op hulp en advies van een goede scheidingsadviseur die u met raad en daad terzijde staat. Iemand met jarenlange ervaring die uw scheiding in goede banen leidt. Wij staan graag voor u klaar om uw (echt)scheiding zo probleemloos mogelijk te laten verlopen. Door onze aanpak kunnen wij u tijdens het scheidingstraject snel inzicht geven in uw leven na de scheiding, hetgeen u rust en duidelijkheid biedt.

 • Begeleiding op financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel gebied
 • Al 15 jaar ervaring in het begeleiden van echtscheidingen
 • Team van juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten en gespecialiseerde coaches
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners
 • Gespecialiseerd in echtscheidingen van ondernemers
 • Voor gezamenlijke en eenzijdige (echt)scheidingstrajecten
 • Snel inzicht in de woonsituatie door samenwerking met hypothecaire (financiële) planners
 • Inclusief afwikkeling bij de rechtbank
 • Ook voor een second opinion

"Om onze cliënten echt een nieuwe toekomst na de scheiding te kunnen bieden, werken wij op basis van een allesomvattende aanpak. Alle zaken rondom een scheiding nemen wij u uit handen, zowel op juridisch als op financieel, fiscaal en emotioneel gebied. Door deze werkwijze richten wij ons op tevredenheid op de lange termijn, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Hierbij gaan wij ingewikkelde situaties uit de weg; gedurende het gehele traject staan wij u deskundig, persoonlijk en betrokken bij. 

Wij maken uw nieuwe toekomst inzichtelijk in een persoonlijk Scheidingsplan. Met onze diverse expertises en achtergronden zorgen wij ervoor dat elk onderwerp in dit plan juist in kaart gebracht wordt. 

Voor de maximale invulling van uw Scheidingsplan werken wij met diverse partijen samen. Door dit samenwerkingsverband met advocaten, mediators, notarissen en kindercoaches in de omgeving van Rotterdam-Nesselande vindt u bij ons de meest complete begeleiding bij uw scheiding. Voor het overnemen en aankopen van uw (echtelijke) woning worden wij ondersteund door hypothecaire (financiële) planners, zodat wij u ook al vrij snel inzicht in uw woonsituatie kunnen geven."

Ik zou deze organisatie zeker aanbevelen. Ik heb het traject zeer prettig ervaren.

Door DN, De Scheidingsplanner Rotterdam - Nesselande

Hoe werkt uw scheiding aanvragen in Rotterdam-Nesselande?

Of u nu uw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, uw scheiding is bij ons altijd in goede handen. Na het kennismakingsgesprek brengen wij alle belangrijke stappen voor u in kaart. Wij informeren u welke gegevens u moet aanleveren en gaan aan de slag met het inzichtelijk maken van uw (financiële) toekomst. Bij alle vraagstukken denken wij oplossingsgericht met u mee. Ook begeleiden wij u in het proces van samen afspraken maken. Zodra u akkoord bent met de inhoud van het Scheidingsplan stellen we het echtscheidingsconvenant op en zorgen we voor de juridische afwikkeling bij de rechtbank.

Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van die financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. We kennen dan ook een hoge klantwaardering. Heeft u besloten om uw scheiding aan te vragen en zoekt u een scheidingsadviseur in Rotterdam-Nesselande die u met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wij helpen u onder meer met:

 • Het berekenen van de partneralimentatie
 • Het berekenen van de kinderalimentatie
 • Verdeling van uw eigen woning en hypotheek
 • Ouderschapsplan en advies over co-ouderschap
 • Berekenen van uw besteedbaar inkomen na uw scheiding
 • Fiscale oplossingen conform richtlijnen van de Belastingdienst
 • Het verdelen van uw vermogen en eventuele schulden
 • De verdeling van uw pensioen

Ook voor de SCHIP-aanpak!

Wij bieden u ook begeleiding aan op basis van de SCHIP-methode. De SCHIP-methode is er met name op gericht ouders opnieuw met elkaar te verbinden en wordt vooral ingezet bij complexe scheidingen. Doel is de onderlinge communicatie te verbeteren en het onderlinge vertrouwen te herstellen.

Met behulp van de SCHIP-methode kunt u samen met respect naar elkaar toe uw relatie afronden en na de scheiding samen optrekken in uw gezamenlijk ouderschap!

Geen eigen echtscheidingsadvocaat nodig!

Uw scheidingsaanvraag met het echtscheidingsconvenant moet altijd worden ingediend bij de rechtbank. Hiervoor heeft u een echtscheidingsadvocaat nodig. Wij nemen dit stuk echter ook voor onze rekening. Ons team kent een aantal goed opgeleide juristen, zodat wij uw scheiding ook op juridisch gebied uitstekend kunnen afhandelen. Onze eigen echtscheidingsadvocaten kunnen dus zelf uw echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. U hoeft dus zelf niet op zoek te gaan naar een advocaat in Rotterdam-Nesselande! 

Wat kunt u verwachten van de Scheidingsplanner Rotterdam-Nesselande?

Van A tot Z hulp bij uw scheiding, en daarna!

Bent u op zoek naar begeleiding en advies bij uw scheiding op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied in de regio Rotterdam-Nesselande? Dan bent u bij de Scheidingsplanner Rotterdam-Nesselande aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring, achtergrond en opleidingen kunnen wij u uitstekend helpen en adviseren bij uw echtscheiding. Veel tevreden klanten gingen uw al voor! Door onze specialisaties kunnen wij scheidende stellen in elke scheidingssituatie goed ondersteunen. U hoeft niets zelf uit te zoeken, want u wordt door ons gedurende het gehele scheidingsproces begeleid. Wij maken alles stap voor stap inzichtelijk en dat geeft rust. Wij zijn onder meer gespecialiseerd in financieel en fiscaal advies, eenzijdige scheidingen, gezamenlijke scheiding (op basis van mediation), echtscheidingen met internationale aspecten en herberekeningen van de alimentatie. Wat uw verhaal dus ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. 

 

Specialist in scheiding met onderneming

Scheidingsbegeleiding voor particulieren en ondernemers

Door de verschillende opleidingen en achtergronden van ons team zijn wij gespecialiseerd in alles wat met scheiden te maken heeft. Voor zowel gezamenlijke als eenzijdige scheidingstrajecten. Ook voor een ouderschapsplan, uw eigen woning, het berekenen van de alimentatie of scheiden van tafel en bed bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u tevens goed en onafhankelijk adviseren als u op zoek bent naar een second opinion.

Ons team staat voor kwaliteit, deskundigheid en oplossingsgerichtheid. Wij bieden toegankelijke trajecten aan tegen marktconforme prijzen. Wij zijn tevens één van de weinige scheidingsbemiddelaars in Rotterdam-Nesselande die daarnaast alle kennis en ervaring in huis heeft voor de echtscheiding van een ondernemer, ongeacht de bedrijfsvorm. Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de bezittingen, de cijfers, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoort. En wij geven u uiteraard een helder advies over de verdeling en de voortzetting van uw bedrijf.

Deskundig financieel advies bij scheiding

Financieel adviesbureau

De ervaring leert ons dat tijdens de scheiding de financiën vaak onderschat worden en dat terwijl de financiën voor 80% uw nieuwe toekomst gaan bepalen. Hierdoor worden er zaken vergeten of er worden verkeerde afspraken gemaakt door het ontbreken van financiële en fiscale kennis. Dit kan achteraf voor risico's en verrassingen zorgen. Niets voor niets blijkt uit onderzoek dat 80% van de gescheiden mensen die geen financieel adviesbureau hebben ingeschakeld er spijt van heeft.

Uw financiële toekomst is bij de Scheidingsplanner Rotterdam-Nesselande echter in goede handen. Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau, gespecialiseerd in scheidingen, voor u in huis. Hierdoor kunnen wij u snel inzicht geven in alle financiële onderwerpen van uw scheiding: de alimentatie, uw eigen woning, uw pensioen, et cetera. Hierdoor kunnen wij u al gauw duidelijkheid en rust bieden. 

Bovendien brengen wij alle fiscale gevolgen ook voor u in kaart. Zo stapt u niet in de fiscale valkuilen, zoals het fiscale partnerschap, heffingskortingen, levensverzekeringen, afkoopsommen en toeslagen.

Herberekenen van alimentatie

Herberekeningen van alimentatie

Het komt u misschien wel bekend voor: een aantal jaren geleden bent u gescheiden, de afspraken zijn vastgelegd in een convenant, maar de situatie waarop toentertijd de alimentatie is berekend is niet meer hetzelfde. Zowel persoonlijke- als financiële wijzigingen kunnen invloed hebben op de berekende alimentatie. U kunt hierbij denken aan een wijziging in het inkomen, het anders vormgeven van de zorgverdeling, het krijgen van een nieuwe relatie of de geboorte van een nieuw kindje.

Meer over alimentatie herberekening

Internationale aspecten bij een echtscheiding

Internationale aspecten en echtscheiding

Als één van de weinige scheidingsbemiddelaars in regio Rotterdam-Nesselande is ons kantoor gespecialiseerd in scheidingen met internationale aspecten. Op het moment dat er sprake is van internationale aspecten (bijvoorbeeld door de nationaliteit(en), woonplaats of wellicht de huwelijksplaats van partijen) is het altijd maar de vraag bij welke rechter er aangeklopt kan worden en/of welk recht van toepassing is op het moment dat men uit elkaar gaat.

Lees verder/Read more

Gespecialiseerd in scheidingsmediation

Specialisten in echtscheidingsmediation

Wij adviseren scheidende mensen altijd te proberen om samen het scheidingstraject in te gaan. Echtscheidingsmediation is bij uitstek geschikt om er samen uit te komen. Wij kunnen u als mediator uitstekend helpen in dit proces. Tijdens de mediation wordt u geholpen bij het maken van de 'zakelijke' afspraken. Wij houden hierbij rekening met de gevoelens van u allebei. Uw beider verhaal wordt gehoord, er worden samen zaken uitgesproken en u krijgt beiden een stuk erkenning en begrip.

Een belangrijk voordeel van mediation is dat beter voor uw kinderen is. Met mediation is de kans op een langdurige vechtscheiding namelijk veel kleiner. En een vechtscheiding gaat bijna altijd ten koste van de kinderen. U heeft er voor de kinderen belang bij om de communicatie tussen u beiden goed te houden zodat u samen het ouderschap in de toekomst als collega-ouders inhoud kan geven.

Als eenzijdig scheiden voor u de enige optie is

Krachtige samenwerking voor eenzijdig scheiden

Lukt het u niet om samen aan tafel afspraken te maken? Eenzijdig (alleen) scheiden is één van onze specialiteiten. Door onze krachten te bundelen met Van Vollenhoven Advocaten kunnen wij scheidende mensen op dit gebied echt meerwaarde bieden. In het bijzonder heeft “the best of both worlds” aanpak zijn toegevoegde waarde in scheidingszaken waarin een onderneming betrokken is. 

Die toegevoegde waarde blijkt wel uit deze echtscheidingszaak, waarin een man tijdens de scheidingsprocedure zijn baan verliest en daarbij een riante ontslagvergoeding ontvangt. Hij komt in de WW terecht, maar kan helaas geen nieuwe baan vinden. Met behoud van WW besluit hij voor zichzelf te beginnen. Het inkomen dat hij bij zijn voormalig werkgever genoot, kan hij echter niet meer realiseren.

Lees meer over dit praktijkvoorbeeld

Goed geholpen, duidelijke uitleg

Door BG, De Scheidingsplanner Rotterdam - Nesselande

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken.

Vraag hier uw gratis exemplaar aan

Kennismakingsgesprek

Al onze trajecten beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin wij inzichtelijk kunnen maken wat er bij u speelt, waar u aan moet denken en wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Een afspraak in de avonduren en bij uitzondering op zaterdag, bij u thuis of via skype is ook mogelijk.

Maak nu een afspraak

Jessica Broijl - samenwerkend advocaat

Jessica studeerde af in Psychologie en in Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RU) en werkt sinds 2003 als advocaat. Haar specialisatie is Personen- en familierecht. Zij is doortastend en bevlogen en is zowel op psychologisch als juridisch vlak deskundig bij een scheiding. Zij werkt nauw samen met (o.a. onze) financieel deskundigen, welke combinatie leidt tot een kwalitatief hoogwaardige en volledige dienstverlening. 

Samenwerkend coach: Roos Boer

Samenwerkend coach: Roos Boer

Roos is gecertificeerd Scheidingscoach bij de Succesvol Scheiden Academie en aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland. Inmiddels heeft zij meer dan 100 ouders mogen begeleiden tijdens hun scheiding. Ook is zij trainer aan de Succesvol Scheiden Academie, hier worden professionals opgeleid tot scheidingscoach. Doordat zij zelf ook een keer gescheiden is, weet zij als geen ander, hoe is het om te worstelen met de emoties van een scheiding.

Samenwerkende financieel adviseur

Zuidstad Financiële Planning kan u begeleiden in de financiële afwikkeling na uw scheiding. Markjan Knepper en Tom Maaskant beschikken samen over ruim 25 jaar ervaring. Zij zijn professionals binnen hun vakgebied en bieden u maatwerk advies. Tijdens een scheiding is het vaak de vraag of één van de partijen in de woning kan blijven wonen. Hiervoor maken zij een eerste inschatting en gaan zij namens u in overleg met de bank om te beoordelen in hoeverre de wens financieel haalbaar is.

Samenwerkende kindercoach

De Kindbehartiger is er als belangenbehartiger voor ieder kind in een scheidingssituatie. De Kindbehartiger treedt op in het vrijwillig kader door middel van een traject van ondersteuning, als ook aan de voorkant van een juridische procedure om de positie van kinderen een plek te geven en rondom de nazorg. De Kindbehartiger werkt vanuit het IVRK en biedt psychosociale ondersteuning, niet zijnde therapie of behandeling. Dat is niet altijd (direct) nodig. 

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Nieuwerkerk aan den IJssel om uw wensen te bespreken.

 • Rotterdam-Nesselande
 • Nieuwerkerk aan den IJssel
 • Moordrecht
 • Waddinxveen
 • Moerkapelle
 • Zevenhuizen ZH
Terug naar boven