Scheidingsplanner Capelle aan den IJssel

010-30 20 101 team@scheidingsplanner.nl

Kanaalweg 20, Capelle aan den IJssel

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Capelle aan den IJssel

010-30 20 101 team@scheidingsplanner.nl

Kanaalweg 20, Capelle aan den IJssel

Scheidingsplanners

Wim de Zwart RFEA

Door jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk is Wim de Zwart gespecialiseerd in financiële, fiscale en emotioneel complexe echtscheidingszaken. Wim is met zijn eigen ondernemersachtergrond en de afgeronde opleiding tot RFEA-ondernemer één van de weinige echtscheidingsadviseurs in Nederland die zich specifiek richt op de ondernemer in echtscheiding. Deze deskundigheid wordt toegepast in (complexe) mediationtrajecten en eenzijdige echtscheidingsprocedures.

Het is zijn missie om mensen in een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven te voorzien van inzicht en overzicht in de (financiële en fiscale) materie. De focus is hierbij voortdurend gericht op een nieuwe toekomst voor beiden, met het belang van de eventuele kinderen voorop. Daarnaast is Wim bestuurslid van Vereniging de Scheidingsplanner en de RFEA.

Voor vragen zoals: "ik ben ondernemer en wil gaan scheiden, maar ben getrouwd in gemeenschap van goederen – wat is het beste voor mijn situatie,en mijn bedrijf?" kunt u terecht bij Wim.

Ine Bolssens
MFN keurmerk
Ine Bolssens

Als mediator en SCHIP-behandelaar richt Ine Bolssens zich op die groep mensen die zich realiseren dat het goed afhechten van je voorbijgaande relatie een belangrijke basis legt voor een liefdevolle en open nieuwe toekomst voor je kinderen, jezelf en je ex-partner. Zij raadt het aan hierin te investeren, omdat het je veel gedoe, negatieve energie en pijnlijke situaties kan besparen. Niet alleen financieel, maar vooral ook emotioneel.

Een goed afgehechte relatie betekent dat er niets is blijven hangen, dat je los bent én ook de ander als levensgezel loslaat. Een eventuele nieuwe relatie heeft zo een open start, zonder bagage. Daarnaast gedijen jullie kinderen goed in zo’n goed afgehechte partnerrelatie, omdat dit ruimte biedt voor een nieuwe verbinding met een liefdevolle en open bedding. “Zij verdienen toch een verbinding tussen jullie als ouders die ‘schoon’ is?” Door hierin te investeren, kunnen ze zich geborgen voelen in een verbond van goed samenwerkende, betrokken en elkaar waarderende ouders.

Ine heeft ruime ervaring in het begeleiden van scheidingen en arbeidsconflicten. Ine is in staat de menselijkheid van elk gedrag te zien en weet een veilige plek te creëren, van waaruit constructieve stappen gezet kunnen worden. Ze put uit bronnen zoals systeemdenken, EFT en Relational Life Therapy.

Bianca Lingen-Buijs
RFEA keurmerk
Bianca Lingen-Buijs

Bianca vindt het als register financieel echtscheidingsadviseur en scheidingsbemiddelaar belangrijk haar klanten in deze lastige periode geheel te ontzorgen ten aanzien van alle formele aspecten van de scheiding. Daarbij houdt zij de belangen van alle betrokken partijen in het oog.   

Zij is van mening dat een goede begeleiding bestaat uit zowel betrokkenheid op het sociale en emotionele vlak als deskundigheid op zowel juridisch, fiscaal als financieel gebied.

Door haar jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, als onder andere hypothecair planner, is Bianca in staat om ook de verbindingen in het proces te leggen ten aanzien van de eigen woning, en zo de huidige en de toekomstige woonsituatie mee te nemen in het totaalplaatje.

Bij veel scheidingen worden bepaalde onderdelen vergeten en dit zorgt ervoor dat de ex-partners jaren later weer om tafel moeten om afspraken te maken. Dit zorgt ervoor dat de scheiding, met de bijbehorende emoties, weer deels opnieuw begint. Haar aanpak zorgt ervoor dat er niets vergeten wordt en dat tijdens de scheiding duidelijke en concrete afspraken worden gemaakt. 

Prettige werkwijze. Het verliep snel en voorspoedig de communicatie was helder.

Door RK, De Scheidingsplanner Capelle aan den IJssel

Alle hulp bij scheiden in de regio Capelle aan den IJssel

Of u nu gehuwd, geregistreerd partner of samenwoner bent, uit elkaar gaan roept vaak een tal van vragen op. En niet te vergeten, het kan daarnaast een grote impact hebben, zowel op uzelf als ook op uw kinderen en andere naasten. Er moet veel geregeld worden in een (echt)scheiding en wat voorheen zeker was, is plotseling niet meer zo vanzelfsprekend. Onzekerheid brengt onrust, dat weten wij uit ervaring. Voor een goede start van uw leven na de scheiding, helpen wij u graag verder om uw (echt)scheiding zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen.

"Wij gaan voor een allesomvattende aanpak. Wij ondersteunen daarom onze cliënten op juridisch, financieel, fiscaal en emotioneel gebied tijdens het scheidingstraject. In deze begeleiding gaan wij voor tevredenheid op de lange termijn. Ingewikkelde situaties worden daarnaast niet uit de weg gegaan. Met onze verschillende expertises en achtergronden zorgen wij ervoor dat elke situatie juist in kaart gebracht kan worden.

Samen met u maken wij een persoonlijk en compleet Scheidingsplan voor uw scheiding, zodat u verder kunt. Ook dragen wij zorg voor de gehele juridische en financiële afwikkeling van uw (echt)scheiding. Wij werken hiervoor tevens samen met advocaten, mediators, kindercoaches en notarissen in Capelle aan den IJssel en omgeving voor de beste begeleiding bij uw (echt)scheiding. We hebben ook een samenwerkingsverband met hypothecaire (financiële) planners voor het overnemen en aankopen van uw (echtelijke) huis."

 • Al 15 jaar ervaring in het regelen en begeleiden van echtscheidingen
 • Team van juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten en gespecialiseerde coaches
 • Voor gezamenlijke en eenzijdige (echt)scheidingstrajecten
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners, samenwoners én ondernemers
 • Snel inzicht in de woonsituatie door samenwerkingsverband met hypothecaire (financiële) planners
 • Fiscaal advies conform richtlijnen Belastingdienst
 • Alle begeleiding van A tot Z, inclusief echtscheidingsadvocaat

Professioneel geholpen. we konden met onze vragen terecht en kregen hier altijd duidelijke antwoorden op.

Door BF, De Scheidingsplanner Capelle aan den IJssel

De specialisaties van de Scheidingsplanner Capelle aan den IJssel

Van A tot Z hulp bij uw scheiding, en daarna!

Bent u op zoek naar een allesomvattende begeleiding bij uw scheiding op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied in de regio Capelle aan den IJssel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons team bestaat uit goed opgeleide juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten en diverse gespecialiseerde coaches. Wat uw verhaal ook is, wij hebben de juiste aanpak en kunnen u helpen en adviseren bij uw scheiding. Maak gerust een vrijblijvende afspraak om uw situatie te bespreken.

Specialisten in mediation

Specialisten in echtscheidingsmediation

Ons advies: probeer altijd samen de scheiding te regelen op basis van echtscheidingsmediation. Wij kunnen u als echtscheidingsmediator uitstekend helpen tijdens uw scheidingstraject. Gedurende de mediation wordt u geholpen bij het maken van de 'zakelijke' afspraken. Wij houden hierbij rekening met de gevoelens van u allebei.

Door onze aanpak op basis van echtscheidingsmediation besparen wij u veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat u samen in gesprek blijft. Natuurlijk kunnen de emoties wel eens hoog oplopen, maar wij zorgen ervoor dat de communicatie op gang blijft.

Eén van de grote voordelen van mediation is de oplossingsgerichtheid: de begeleiding is gericht op het vinden van oplossingen die voor u allebei passend zijn. Er wordt gekeken naar bindende factoren. Uw verhaal wordt gehoord, dingen worden uitgesproken en u krijgt een stuk erkenning en begrip. Het bereiken van het samen eens worden staat altijd centraal.

Specialisten in financieel advies

Financieel adviesbureau

De financiën spelen naast emoties een grote rol bij een echtscheiding. Wist u dat die financiën zelfs voor 80% uw nieuwe toekomst bepalen? Niets voor niets heeft 80% van gescheiden mensen er spijt van dat zij geen financieel adviesbureau hebben ingeschakeld. Zij hadden vooral informatie gemist en vaak de verkeerde financiële afspraken gemaakt.

Bij de Scheidingsplanner Capelle aan den IJssel is uw financiële toekomst in goede handen. Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau voor u in huis, zodat wij u snel inzicht kunnen geven in alle financiële onderwerpen van uw scheiding: de partner- en kinderalimentatie, de woning, uw pensioen, tegemoetkomingen et cetera. En niet onbelangrijk... alle fiscale consequenties worden voor u in kaart gebracht. Zo stapt u niet in de fiscale valkuilen van onderwerpen zoals het fiscale partnerschap, de eigen woning, pensioenen, levensverzekeringen, alimentatie, heffingskortingen, afkoopsommen en toeslagen. 

Voor particulieren en ondernemers

Scheidingsbegeleiding voor particulieren en ondernemers

Ons team is gespecialiseerd in alles wat met scheiden te maken heeft. Voor zowel de gezamenlijke scheidingstrajecten, als de eenzijdige scheidingstrajecten. Ook voor het ouderschapsplan, co-ouderschap, het berekenen van de alimentatie, het maken van een second opinion of scheiden van tafel en bed bent u bij ons aan het juiste adres.

Ons team staat voor kwaliteit, deskundigheid en oplossingsgerichtheid. Wij bieden toegankelijke trajecten aan tegen marktconforme prijzen. Voor zowel de gezamenlijke als de eenzijdige trajecten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij richten ons op particulieren, maar zijn ook één van de weinige scheidingsbemiddelaars in Nederland die zich daarnaast ook specifiek richten op de ondernemer in (echt)scheiding, ongeacht de bedrijfsvorm.

Dé samenwerking voor eenzijdig scheiden

Krachtige samenwerking voor eenzijdig scheiden

Eenzijdig (alleen) scheiden is één van onze specialiteiten. Door onze krachten te bundelen met Van Vollenhoven Advocaten kunnen wij scheidende mensen op dit gebied echt meerwaarde bieden. “the best of both worlds” aanpak heeft vooral zijn toegevoegde waarde in scheidingszaken waarin een onderneming meespeelt. 

Die toegevoegde waarde blijkt wel uit het praktijkvoorbeeld van deze echtscheidingszaak, waarin een man tijdens de scheidingsprocedure zijn baan verliest en daarbij een riante ontslagvergoeding ontvangt. Hij komt in de WW terecht, maar vindt geen baan. Met behoud van WW besluit hij voor zichzelf te beginnen. Het inkomen dat hij bij zijn voormalig werkgever genoot, kan hij echter niet meer realiseren.

Lees meer over dit praktijkvoorbeeld

Herberekenen van de alimentatie

Herberekeningen van alimentatie

Het komt u wellicht bekend voor: een paar jaar geleden bent u gescheiden, de afspraken heeft u vastgelegd in een convenant, maar de situatie waarop toentertijd de alimentatie is berekend is niet meer hetzelfde. Zowel persoonlijke als financiële wijzigingen kunnen invloed hebben op de alimentatie die destijds is berekend. U kunt hierbij denken aan een wijziging in het inkomen, het anders vormgeven van de zorgverdeling, een nieuwe relatie of de geboorte van een nieuw kindje.

Meer over alimentatie herberekening

Scheiden met internationale aspecten

Internationale aspecten en echtscheiding

Als één van de weinige scheidingsbemiddelaars in regio Capelle aan den IJssel is ons team gespecialiseerd in scheidingen met internationale aspecten. Hierbij kunt u denken aan nationaliteit(en), woonplaats of wellicht de huwelijksplaats van partijen. Op het moment dat er sprake is van internationale aspecten is het altijd maar de vraag bij welke rechter er aangeklopt kan worden en/of welk recht van toepassing is op het moment dat men uit elkaar gaat.

Lees verder/Read more

Geen advocaat meer nodig?

U heeft bij een scheidingsprocedure altijd een echtscheidingsadvocaat nodig om de scheidingsaanvraag in te kunnen dienen bij de rechtbank. In ons team bevinden zich echter een aantal goed opgeleide juristen, zodat wij u ook juridisch uitstekend kunnen begeleiden. Onze eigen echtscheidingsadvocaten kunnen dus zelf uw echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. U hoeft dus zelf niet op zoek te gaan naar een advocaat in Capelle aan den IJssel! 

Ook voor de SCHIP-aanpak!

Wij bieden u ook begeleiding aan op basis van de SCHIP-methode. De SCHIP-methode is er met name op gericht ouders opnieuw met elkaar te verbinden en wordt vooral ingezet bij complexe scheidingen. Doel is de onderlinge communicatie te verbeteren en het onderlinge vertrouwen te herstellen. Met behulp van de SCHIP-methode kunt u samen met respect naar elkaar toe uw relatie afronden en na de scheiding samen optrekken in uw gezamenlijk ouderschap.

Kennismakingsgesprek

Al onze trajecten beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin wij inzichtelijk kunnen maken wat er bij u speelt, waar u aan moet denken en wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Een afspraak in de avonduren en bij uitzondering op zaterdag, bij u thuis of via skype is ook mogelijk.

Maak nu een afspraak

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken.

Vraag hier uw gratis exemplaar aan

Uw scheiding succesvol aanvragen in Capelle aan den IJssel

Of u nu uw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, uw scheiding is bij ons altijd in goede handen. Wij brengen alle belangrijke stappen voor u in kaart en denken oplossingsgericht met u mee. Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. We kennen dan ook een hoge klantwaardering. Heeft u besloten om uw scheiding aan te vragen en zoekt u een scheidingsbemiddelaar die u met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wij helpen u onder meer met:

 • Berekenen van uw besteedbaar inkomen na uw scheiding
 • Het berekenen van de partneralimentatie
 • Het berekenen van de kinderalimentatie
 • Ouderschapsplan en eventueel co-ouderschap
 • Verdeling van uw eigen woning en hypotheek
 • Fiscale oplossingen conform richtlijnen van de Belastingdienst
 • Het verdelen van uw vermogen en eventuele schulden
 • De verdeling van uw pensioen
 • Afwikkeling bij de rechtbank

Absoluut een aanrader. Hele prettige begeleiding zeer professioneel en vriendelijk.

Door MR, De Scheidingsplanner Capelle aan den IJssel

Samenwerkend Makelaar: Ruseler Makelaars

Op het moment dat je uit elkaar gaat, is woongelegenheid een belangrijk onderwerp. Vaak komt hierbij een makelaar kijken. Indien één van beiden de woning wil overnemen kan er een taxatie worden opgesteld, maar ook indien de woning wordt verkocht en er nieuwe woningen aangekocht moeten worden is de hulp van een goede makelaar zeer welkom.

Wij werken op het gebied van een eigen woning samen met Ruseler Makelaars, een makelaar met geruime ervaring en NVM erkend. 

Samenwerkend advocaat: Jessica Broijl

Jessica studeerde af in Psychologie en in Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RU) en werkt sinds 2003 als advocaat. Haar specialisatie is Personen- en familierecht. Zij is doortastend en bevlogen en is zowel op psychologisch als juridisch vlak deskundig bij een scheiding. Zij werkt nauw samen met (o.a. onze) financieel deskundigen, welke combinatie leidt tot een kwalitatief hoogwaardige en volledige dienstverlening. 

Samenwerkend coach: Roos Boer

 

Roos is gecertificeerd Scheidingscoach bij de Succesvol Scheiden Academie en aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland. Inmiddels heeft zij meer dan 100 ouders mogen begeleiden tijdens hun scheiding. Ook is zij trainer aan de Succesvol Scheiden Academie, hier worden professionals opgeleid tot scheidingscoach. Doordat zij zelf ook een keer gescheiden is, weet zij als geen ander, hoe is het om te worstelen met de emoties van een scheiding.

Samenwerkende financieel adviseur

Zuidstad Financiële Planning kan u begeleiden in de financiële afwikkeling na uw scheiding. Markjan Knepper en Tom Maaskant beschikken samen over ruim 25 jaar ervaring. Zij zijn professionals binnen hun vakgebied en bieden u maatwerk advies. Tijdens een scheiding is het vaak de vraag of één van de partijen in de woning kan blijven wonen. Hiervoor maken zij een eerste inschatting en gaan zij namens u in overleg met de bank om te beoordelen in hoeverre de wens financieel haalbaar is.

Samenwerkende kindercoach

De Kindbehartiger is er als belangenbehartiger voor ieder kind in een scheidingssituatie. De Kindbehartiger treedt op in het vrijwillig kader door middel van een traject van ondersteuning, als ook aan de voorkant van een juridische procedure om de positie van kinderen een plek te geven en rondom de nazorg. De Kindbehartiger werkt vanuit het IVRK en biedt psychosociale ondersteuning, niet zijnde therapie of behandeling. Dat is niet altijd (direct) nodig. 

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Capelle aan den IJssel om uw wensen te bespreken.

 • Capelle West en ’s-Gravenland
 • Middelwatering
 • Schollevaar
 • Rivium
 • Oostgaarde
 • Schenkel
Terug naar boven