Scheidingsplanner Krimpen aan den IJssel

0180 – 82 03 85 team@scheidingsplanner.nl

Cascade 75, Krimpen aan den IJssel

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Krimpen aan den IJssel

0180 – 82 03 85 team@scheidingsplanner.nl

Cascade 75, Krimpen aan den IJssel

Scheidingsplanners

Wim de Zwart RFEA

Door jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk is Wim de Zwart gespecialiseerd in financiële, fiscale en emotioneel complexe echtscheidingszaken. Wim is met zijn eigen ondernemersachtergrond en de afgeronde opleiding tot RFEA-ondernemer één van de weinige echtscheidingsadviseurs in Nederland die zich specifiek richt op de ondernemer in echtscheiding. Deze deskundigheid wordt toegepast in (complexe) mediationtrajecten en eenzijdige echtscheidingsprocedures.

Het is zijn missie om mensen in een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven te voorzien van inzicht en overzicht in de (financiële en fiscale) materie. De focus is hierbij voortdurend gericht op een nieuwe toekomst voor beiden, met het belang van de eventuele kinderen voorop. Daarnaast is Wim bestuurslid van Vereniging de Scheidingsplanner en de RFEA.

Voor vragen zoals: "ik ben ondernemer en wil gaan scheiden, maar ben getrouwd in gemeenschap van goederen – wat is het beste voor mijn situatie,en mijn bedrijf?" kunt u terecht bij Wim.

Ine Bolssens
MFN keurmerk
Ine Bolssens

Als mediator en SCHIP-behandelaar richt Ine Bolssens zich op die groep mensen die zich realiseren dat het goed afhechten van je voorbijgaande relatie een belangrijke basis legt voor een liefdevolle en open nieuwe toekomst voor je kinderen, jezelf en je ex-partner. Zij raadt het aan hierin te investeren, omdat het je veel gedoe, negatieve energie en pijnlijke situaties kan besparen. Niet alleen financieel, maar vooral ook emotioneel.

Een goed afgehechte relatie betekent dat er niets is blijven hangen, dat je los bent én ook de ander als levensgezel loslaat. Een eventuele nieuwe relatie heeft zo een open start, zonder bagage. Daarnaast gedijen jullie kinderen goed in zo’n goed afgehechte partnerrelatie, omdat dit ruimte biedt voor een nieuwe verbinding met een liefdevolle en open bedding. “Zij verdienen toch een verbinding tussen jullie als ouders die ‘schoon’ is?” Door hierin te investeren, kunnen ze zich geborgen voelen in een verbond van goed samenwerkende, betrokken en elkaar waarderende ouders.

Ine heeft ruime ervaring in het begeleiden van scheidingen en arbeidsconflicten. Ine is in staat de menselijkheid van elk gedrag te zien en weet een veilige plek te creëren, van waaruit constructieve stappen gezet kunnen worden. Ze put uit bronnen zoals systeemdenken, EFT en Relational Life Therapy.

Bianca Lingen-Buijs
RFEA keurmerk
Bianca Lingen-Buijs

Bianca vindt het als register financieel echtscheidingsadviseur en scheidingsbemiddelaar belangrijk haar klanten in deze lastige periode geheel te ontzorgen ten aanzien van alle formele aspecten van de scheiding. Daarbij houdt zij de belangen van alle betrokken partijen in het oog.   

Zij is van mening dat een goede begeleiding bestaat uit zowel betrokkenheid op het sociale en emotionele vlak als deskundigheid op zowel juridisch, fiscaal als financieel gebied.

Door haar jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, als onder andere hypothecair planner, is Bianca in staat om ook de verbindingen in het proces te leggen ten aanzien van de eigen woning, en zo de huidige en de toekomstige woonsituatie mee te nemen in het totaalplaatje.

Bij veel scheidingen worden bepaalde onderdelen vergeten en dit zorgt ervoor dat de ex-partners jaren later weer om tafel moeten om afspraken te maken. Dit zorgt ervoor dat de scheiding, met de bijbehorende emoties, weer deels opnieuw begint. Haar aanpak zorgt ervoor dat er niets vergeten wordt en dat tijdens de scheiding duidelijke en concrete afspraken worden gemaakt. 

Op een bijzonder prettige en professionele manier ben ik door deze ingrijpende situatie geloodst. Deskundig maar ook voldoende aandacht voor de emotionele kant van beide partijen.

Door TM, De Scheidingsplanner Krimpen aan den IJssel

Alle hulp bij een scheiding in de regio Krimpen aan den IJssel

Als u uit elkaar gaat, dan is alles wat voorheen zeker was ineens niet meer zo vanzelfsprekend. U heeft vast en zeker talloze vragen en de onzekerheid over uw toekomst geeft u onrust. Daarnaast heeft een scheiding, of u nu gehuwd, geregistreerd partner of samenwoner bent, een grote impact op uw leven. Op uzelf en ook op uw kinderen en uw directe omgeving. Het is vaak een turbulente periode, omdat u voor uw echtscheiding veel zaken moet gaan regelen en afspraken met elkaar moet gaan maken. Het is in deze situatie prettig als u kunt vertrouwen op hulp en advies van een goede scheidingsadviseur die u met raad en daad terzijde staat. Wij zijn u graag van dienst om uw (echt)scheiding zo probleemloos mogelijk te laten verlopen. Tijdens het scheidingstraject en door onze werkwijze kunnen wij u snel inzicht geven in uw leven na de scheiding, hetgeen u rust en duidelijkheid biedt.

 • Al 15 jaar ervaring in het begeleiden van echtscheidingen
 • Begeleiding op financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel gebied
 • Inclusief afwikkeling bij de rechtbank
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners
 • Gespecialiseerd in echtscheidingen van ondernemers
 • Voor gezamenlijke en eenzijdige (echt)scheidingstrajecten
 • Team van juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten en gespecialiseerde coaches
 • Snel inzicht in de woonsituatie door samenwerking met hypothecaire (financiële) planners

"Door onze ervaring en ons veelzijdige team kunnen wij u een allesomvattende aanpak bieden. In onze complete werkwijze wordt u dan ook op alle gebieden van een scheiding ondersteund; zowel juridisch als financieel, fiscaal en emotioneel. In onze persoonlijke en betrokken begeleiding gaan wij voor tevredenheid op de lange termijn. Bovendien communiceren wij in heldere en duidelijke taal hetgeen het proces bespoedigt. Ingewikkelde situaties worden daarbij niet uit de weg gegaan, in tegendeel zelfs. Met onze diverse expertises en achtergronden zorgen wij ervoor dat elke situatie juist in kaart gebracht wordt.

Samen met u maken wij een compleet en persoonlijk Scheidingsplan, zodat u na uw scheiding een nieuwe start kunt maken. U kunt bij ons rekenen op de gehele juridische en financiële afwikkeling van uw (echt)scheiding. Om alle doelstellingen te kunnen bereiken, werken wij tevens samen met advocaten, mediators, kindercoaches en notarissen in Krimpen aan den IJssel en omgeving voor de beste begeleiding bij uw scheiding. Voor het overnemen en aankopen van uw koopwoning hebben wij een samenwerkingsverband met hypothecaire (financiële) planners."

Uitstekend geregeld. Prima dienstverlening duidelijke communicatie.

Door JR, De Scheidingsplanner Krimpen aan den IJssel

Uw scheiding succesvol aanvragen in Krimpen aan den IJssel

Of u nu uw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, uw scheiding is bij ons altijd in goede handen. Wij brengen alle belangrijke stappen voor u in kaart en denken oplossingsgericht met u mee. Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. We kennen dan ook een hoge klantwaardering. Heeft u besloten om uw scheiding aan te vragen en zoekt u een scheidingsbemiddelaar die u met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wij helpen u onder meer met:

 • Het berekenen van de partneralimentatie
 • Het berekenen van de kinderalimentatie
 • Verdeling van uw eigen woning en hypotheek
 • Ouderschapsplan
 • Advies over co-ouderschap
 • Berekenen van uw besteedbaar inkomen na uw scheiding
 • Fiscale oplossingen conform richtlijnen van de Belastingdienst
 • Het verdelen van uw vermogen en eventuele schulden
 • De verdeling van uw pensioen
 • Het echtscheidingsconvenant
 • Afwikkeling bij de rechtbank

Ook voor de SCHIP-aanpak!

Wij bieden u ook begeleiding aan op basis van de SCHIP-methode. De SCHIP-methode is er met name op gericht ouders opnieuw met elkaar te verbinden en wordt vooral ingezet bij complexe scheidingen. Doel is de onderlinge communicatie te verbeteren en het onderlinge vertrouwen te herstellen.

Met behulp van de SCHIP-methode kunt u samen met respect naar elkaar toe uw relatie afronden en na de scheiding samen optrekken in uw gezamenlijk ouderschap!

Inclusief echtscheidingsadvocaat!

Om de scheidingsaanvraag te kunnen indienen bij de rechtbank, heeft u tijdens de echtscheidingsprocedure altijd een echtscheidingsadvocaat nodig. Dit is namelijk bij wet zo geregeld. Ons team kent echter een aantal goed opgeleide juristen, zodat wij uw scheiding ook op juridisch gebied uitstekend kunnen afhandelen. Onze eigen echtscheidingsadvocaten kunnen dus zelf uw echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. U hoeft dus zelf niet op zoek te gaan naar een advocaat in Krimpen aan den IJssel! 

De specialisaties van de Scheidingsplanner Krimpen aan den IJssel

Van A tot Z hulp bij uw scheiding, en daarna!

Bent u op zoek naar begeleiding en advies bij uw scheiding op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied in de regio Krimpen aan den IJssel? Dan bent u bij de Scheidingsplanner Krimpen aan den IJssel aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring, achtergrond en opleidingen kunnen wij u uitstekend helpen en adviseren bij uw echtscheiding. Zo zijn wij onder meer gespecialiseerd in financieel en fiscaal advies, eenzijdige scheidingen, gezamenlijke scheiding (echtscheidingsmediation), in echtscheidingen met internationale aspecten en herberekeningen van de alimentatie. Ons veelzijdige team bestaat uit Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, goed opgeleide juristen, familierecht advocaten en verschillende coaches. Wat uw verhaal dus ook is, wij hebben altijd de aanpak die bij u past. 

Financieel adviseur echtscheidingen

Financieel adviesbureau

In de praktijk worden de financiën tijdens de scheiding vaak onderschat en dat terwijl de financiën voor 80% uw nieuwe toekomst gaan bepalen. Ook worden er door het ontbreken van financiële en fiscale kennis verkeerde afspraken gemaakt. Niets voor niets heeft 80% van gescheiden mensen er spijt van dat zij geen financieel adviesbureau hebben ingeschakeld.

Uw financiële toekomst is bij de Scheidingsplanner Krimpen aan den IJssel echter in goede handen. Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau, gespecialiseerd in scheidingen, voor u in huis. Hierdoor kunnen wij u snel inzicht geven in alle financiële onderwerpen van uw scheiding: de alimentatie, uw eigen woning, uw pensioen, et cetera.

Bovendien brengen wij alle fiscale consequenties ook voor u in kaart. Zo stapt u niet in de fiscale valkuilen, zoals het fiscale partnerschap, heffingskortingen, afkoopsommen, levensverzekeringen en toeslagen.

De beste keuze: scheidingsmediation

Specialisten in echtscheidingsmediation

Wij adviseren scheidende mensen altijd te proberen samen de scheiding te regelen. Scheidingsmediation is bij uitstek geschikt om er samen uit te komen. Wij kunnen u als mediator uitstekend helpen in dit proces. Tijdens de mediation wordt u geholpen bij het maken van de 'zakelijke' afspraken. Wij houden hierbij rekening met de gevoelens van u allebei.

Door onze aanpak op basis van mediation besparen wij u veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat u samen in gesprek blijft. Natuurlijk kunnen de emoties wel eens hoog oplopen, maar wij zorgen ervoor dat de communicatie op gang blijft.

Een belangrijk voordeel van mediation is het zorgen voor een balans: ieder van u krijgt evenveel aandacht. Uw verhaal wordt gehoord, dingen worden uitgesproken en u krijgt een stuk erkenning en begrip. Daarnaast wordt er voor gezorgd dat de machtsbalans tussen u beiden zoveel mogelijk in evenwicht is. 

Ook voor internationale scheidingen

Internationale aspecten en echtscheiding

Als één van de weinige scheidingsbemiddelaars in regio Krimpen aan den IJssel is ons kantoor gespecialiseerd in scheidingen met internationale aspecten. Op het moment dat er sprake is van internationale aspecten (bijvoorbeeld door woonplaats, de nationaliteit(en) of misschien de huwelijksplaats van partijen) is het altijd maar de vraag welk recht er van toepassing is en bij welke rechter er aangeklopt kan worden op het moment dat men uit elkaar gaat. Wij kunnen u hierbij uitstekend van dienst zijn

Lees verder/Read more

Herberekenen van alimentatie

Herberekeningen van alimentatie

Uw leven en dat van uw ex-partner en uw kinderen kan na de scheiding veranderen. Hierdoor kan het noodzakelijk zijn om de gemaakte afspraken over de alimentatie te laten herzien. Zowel persoonlijke als financiële wijzigingen kunnen invloed hebben op de berekende alimentatie die destijds in het convenant is vastgelegd. U kunt hierbij denken aan een verandering in de woonsituatie met gewijzigde woonlasten, verandering van inkomen of een nieuwe relatie. Wij kunnen u bij uitstek helpen uw situatie te herzien.

Meer over alimentatie herberekening

Als eenzijdig scheiden voor u de enige optie is

Krachtige samenwerking voor eenzijdig scheiden

Is samen scheiden voor u om diverse redenen niet mogelijk? Eenzijdig (alleen) scheiden is één van onze specialiteiten. Door onze krachten te bundelen met Van Vollenhoven Advocaten kunnen wij scheidende mensen op dit gebied echt meerwaarde bieden. In het bijzonder heeft “the best of both worlds” aanpak zijn toegevoegde waarde in scheidingszaken waarin een onderneming betrokken is. 

Die toegevoegde waarde blijkt wel uit deze echtscheidingszaak, waarin een man tijdens de scheidingsprocedure zijn baan verliest en daarbij een riante ontslagvergoeding ontvangt. Hij komt in de WW terecht, maar kan helaas geen nieuwe baan vinden. Met behoud van WW besluit hij voor zichzelf te beginnen. Het inkomen dat hij bij zijn voormalig werkgever genoot, kan hij echter niet meer realiseren.

Lees meer over dit praktijkvoorbeeld

De juiste keuze voor ondernemers

Scheidingsbegeleiding voor particulieren en ondernemers

Door de verschillende opleidingen en achtergronden van ons team kunnen wij u ondersteunen bij alles wat met scheiden te maken heeft. Voor onder meer een ouderschapsplan, uw eigen woning of het berekenen van de alimentatie bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u tevens goed en onafhankelijk adviseren als u op zoek bent naar een second opinion.

Ons team staat voor oplossingsgerichtheid, deskundigheid en kwaliteit. Wij bieden toegankelijke trajecten aan tegen marktconforme prijzen. Wij zijn tevens dé scheidingsbemiddelaar in Krimpen aan den IJssel die alle kennis en ervaring in huis heeft om de scheiding van een ondernemer te begeleiden, ongeacht of het een eenmanszaak, bv of vof betreft. Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de bezittingen, de cijfers, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoort. Alles draait om het bewaken van de continuïteit van uw bedrijf. En natuurlijk wij geven u een helder advies over de verdeling van uw bedrijf!

Goede begeleiding. Geeft rust in een lastig traject

Door PLD, De Scheidingsplanner Krimpen aan den IJssel

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken.

Vraag hier uw gratis exemplaar aan

Kennismakingsgesprek

Al onze trajecten beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin wij inzichtelijk kunnen maken wat er bij u speelt, waar u aan moet denken en wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Een afspraak in de avonduren en bij uitzondering op zaterdag, bij u thuis of via skype is ook mogelijk.

Maak nu een afspraak

Samenwerkend coach: Roos Boer

Samenwerkend coach: Roos Boer

Roos is gecertificeerd Scheidingscoach bij de Succesvol Scheiden Academie en aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland. Inmiddels heeft zij meer dan 100 ouders mogen begeleiden tijdens hun scheiding. Ook is zij trainer aan de Succesvol Scheiden Academie, hier worden professionals opgeleid tot scheidingscoach. Doordat zij zelf ook een keer gescheiden is, weet zij als geen ander, hoe is het om te worstelen met de emoties van een scheiding.

Samenwerkend advocaat: Jessica Broijl

Jessica studeerde af in Psychologie en in Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RU) en werkt sinds 2003 als advocaat. Haar specialisatie is Personen- en familierecht. Zij is doortastend en bevlogen en is zowel op psychologisch als juridisch vlak deskundig bij een scheiding. Zij werkt nauw samen met (o.a. onze) financieel deskundigen, welke combinatie leidt tot een kwalitatief hoogwaardige en volledige dienstverlening. 

Samenwerkende kindercoach

De Kindbehartiger is er als belangenbehartiger voor ieder kind in een scheidingssituatie. De Kindbehartiger treedt op in het vrijwillig kader door middel van een traject van ondersteuning, als ook aan de voorkant van een juridische procedure om de positie van kinderen een plek te geven en rondom de nazorg. De Kindbehartiger werkt vanuit het IVRK en biedt psychosociale ondersteuning, niet zijnde therapie of behandeling. Dat is niet altijd (direct) nodig. 

Samenwerkende financieel adviseur

Zuidstad Financiële Planning kan u begeleiden in de financiële afwikkeling na uw scheiding. Markjan Knepper en Tom Maaskant beschikken samen over ruim 25 jaar ervaring. Zij zijn professionals binnen hun vakgebied en bieden u maatwerk advies. Tijdens een scheiding is het vaak de vraag of één van de partijen in de woning kan blijven wonen. Hiervoor maken zij een eerste inschatting en gaan zij namens u in overleg met de bank om te beoordelen in hoeverre de wens financieel haalbaar is.

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Krimpen aan den IJssel om uw wensen te bespreken.

 • Krimpen aan den IJssel
 • Krimpen aan de Lek
 • Lekkerkerk
 • Bergambacht
 • Ouderkerk aan den IJssel
Terug naar boven