Mediation & Eenzijdig Scheiden in Krimpen aan den IJssel

0180 – 82 03 85 team@scheidingsplanner.nl

Cascade 75, Krimpen aan den IJssel

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Mediation & Eenzijdig Scheiden in Krimpen aan den IJssel

0180 – 82 03 85 team@scheidingsplanner.nl

Cascade 75, Krimpen aan den IJssel

Scheidingsplanners

Wim de Zwart RFEA

Door jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk is Wim de Zwart gespecialiseerd in financiële, fiscale en emotioneel complexe echtscheidingszaken. Wim is met zijn eigen ondernemersachtergrond en de afgeronde opleiding tot RFEA-ondernemer één van de weinige echtscheidingsadviseurs in Nederland die zich specifiek richt op de ondernemer in echtscheiding. Deze deskundigheid wordt toegepast in (complexe) mediationtrajecten en eenzijdige echtscheidingsprocedures.

Het is zijn missie om mensen in een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven te voorzien van inzicht en overzicht in de (financiële en fiscale) materie. De focus is hierbij voortdurend gericht op een nieuwe toekomst voor beiden, met het belang van de eventuele kinderen voorop. Daarnaast is Wim bestuurslid van Vereniging de Scheidingsplanner en de RFEA.

Voor vragen zoals: "ik ben ondernemer en wil gaan scheiden, maar ben getrouwd in gemeenschap van goederen – wat is het beste voor mijn situatie,en mijn bedrijf?" kunt u terecht bij Wim.

Bianca Lingen-Buijs
RFEA keurmerk
Bianca Lingen-Buijs

Bianca vindt het als register financieel echtscheidingsadviseur en scheidingsbemiddelaar belangrijk haar klanten in deze lastige periode geheel te ontzorgen ten aanzien van alle formele aspecten van de scheiding. Daarbij houdt zij de belangen van alle betrokken partijen in het oog.   

Zij is van mening dat een goede begeleiding bestaat uit zowel betrokkenheid op het sociale en emotionele vlak als deskundigheid op zowel juridisch, fiscaal als financieel gebied.

Door haar jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, als onder andere hypothecair planner, is Bianca in staat om ook de verbindingen in het proces te leggen ten aanzien van de eigen woning, en zo de huidige en de toekomstige woonsituatie mee te nemen in het totaalplaatje.

Bij veel scheidingen worden bepaalde onderdelen vergeten en dit zorgt ervoor dat de ex-partners jaren later weer om tafel moeten om afspraken te maken. Dit zorgt ervoor dat de scheiding, met de bijbehorende emoties, weer deels opnieuw begint. Haar aanpak zorgt ervoor dat er niets vergeten wordt en dat tijdens de scheiding duidelijke en concrete afspraken worden gemaakt. 

Lotte
Lotte

Lotte bevindt zich in het eindstadium van haar studie Rechten op Hogeschool Utrecht. Zij is sinds dit jaar werkzaam als juridisch medewerker bij De Scheidingsplanner. Zij heeft inmiddels veel ervaring opgedaan om zowel op analytisch als op sociaal vlak de gepaste secretariële ondersteuning te bieden. Lotte werkt hard en is zeer betrokken in alles wat zij doet.

Sophie
Sophie

Sophie heeft haar hbo-studie Rechten op de Juridische Hogeschool succesvol afgerond. Zij studeert nu door op Tilburg University om zich verder in het recht te kunnen verdiepen. Naast haar studie is Sophie werkzaam als juridisch medewerkster bij De Scheidingsplanner en biedt zij op zorgvuldige wijze de secretariële ondersteuning.

Op een bijzonder prettige en professionele manier ben ik door deze ingrijpende situatie geloodst. Deskundig maar ook voldoende aandacht voor de emotionele kant van beide partijen.

Door TM, De Scheidingsplanner Krimpen aan den IJssel

Samenwerkende advocaat: Jessica Broijl

Jessica Broijl studeerde af in Psychologie en in Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RU) en werkt sinds 2003 als advocaat. Haar specialisatie is Personen- en familierecht. Jessica richt zich hierbij met name ook op zaken met gefinancierde rechtsbijstand. Zij is doortastend en bevlogen en is zowel op psychologisch als juridisch vlak deskundig bij een scheiding. Zij werkt nauw samen met (o.a. onze) financieel deskundigen, welke combinatie leidt tot een kwalitatief hoogwaardige en volledige dienstverlening. 

Samenwerkende advocaat: Stefanie van Poppel

Samenwerkende advocaat Stefanie van Poppel

Stefanie van Poppel is in 2013 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met de master civiel recht, accent personen- en familierecht en jeugdrecht. Naast echtscheidingstrajecten adviseert en procedeert zij ook in relationele kwesties, zoals gezag- en omgangskwesties en alimentatiezaken. Stefanie is betrokken, duidelijk, oplossingsgericht en biedt een luisterend oor. Door haar opleidingen, kennis en ervaring is zij voor ons een waardevolle samenwerkingspartner.

Waarom de Scheidingsplanner Krimpen aan den IJssel?

Van A tot Z hulp bij jouw scheiding, en daarna!

Ben jij op zoek naar een scheidingsbemiddelaar die jouw scheiding op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied goed kan regelen in de regio Krimpen aan den IJssel? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres. Ons team bestaat uit goed opgeleide Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten, gespecialiseerde coaches en juristen. Wat jouw verhaal ook is, wij hebben altijd de aanpak die bij jou past en kunnen je daarom uitstekend helpen en adviseren bij jouw scheiding. Wij zijn onder meer gespecialiseerd in eenzijdige scheidingen, echtscheidingsmediation, financieel advies, herberekeningen van de alimentatie en in scheidingen met internationale aspecten.

Eenzijdig scheiden

Eenzijdig scheiden kan voor jou een optie zijn als het om bepaalde redenen niet lukt om samen met je partner aan tafel te zitten. Bang zijn dat jouw eigen belangen niet goed behartigd worden of het te emotioneel vinden kunnen een reden zijn om voor eenzijdig scheiden te kiezen. Wij hebben voor eenzijdig scheiden onze krachten gebundeld met Parkzicht Advocaten. Hierdoor kunnen wij scheidende mensen bij een eenzijdige scheiding echt meerwaarde bieden:

 • Voor één schappelijk uurtarief dubbele deskundigheid
 • Efficiëntie door teamwork
 • Duidelijkheid over jouw toekomstige financiële situatie
 • Denken in oplossingen en niet in problemen
 • Hoge succesgraad in procedures

Eenzijdig scheiden in samenwerking met Stefanie van Poppel

Samen met Stefanie van Poppel van Parkzicht Advocaten proberen we bij eenzijdig scheiden ellenlange procedures te voorkomen door zoveel mogelijk te proberen in goed overleg met de adviseur van je partner tot afspraken te komen. Wij behartigen hierbij jouw belangen en zijn jouw vertrouwenspersoon. Door de bundeling van krachten van een team van advocaten én financieel adviseurs krijg jij de beste hulp bij alle juridische en financiële aspecten van jouw scheiding.

Eenzijdig scheiden in samenwerking met Jessica Broijl

Voor complexere eenzijdige scheidingszaken, zoals bijvoorbeeld zaken voor het hof en ondernemers met een bv, werken wij samen met Jessica Broijl van Parkzicht Advocaten. Deze samenwerking heeft zich meermaals bewezen voor onze klanten door onze hoge succesgraad in procedures bij de rechtbank. Zo hebben wij al diverse keren mooie uitspraken van het hof in het voordeel van onze klant kunnen bewerkstellingen. Bekijk hier enkele voorbeelden.

Gespecialiseerd in mediation bij een scheiding

Specialisten in echtscheidingsmediation

Ons advies: probeer altijd samen de scheiding te regelen op basis van mediation. Met mediation heb jij minder kans om in conflictsituaties en ellenlange rechtbankprocedures terecht te komen. Wij zijn zeer ervaren mediators en wij zorgen er tijdens het mediationtraject voor dat de communicatie tussen jullie op gang blijft. Wij begeleiden jullie tijdens de mediation-gesprekken zodanig dat het jullie lukt om samen duurzame afspraken te maken, die draagvlak hebben voor de toekomst.

Tijdens de mediation wordt jouw verhaal gehoord, worden dingen uitgesproken en krijg je een stuk erkenning en begrip. Onze mediators zijn onafhankelijk en neutraal en zoeken samen met jullie naar een voor beide partijen zo gunstig mogelijke oplossing.

Door onze aanpak op basis van mediation besparen wij je veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat je samen in gesprek blijft. Door de financiële en fiscale kennis van onze mediators maken jullie bovendien afspraken die aan alle wet- en regelgeving getoetst zijn. Dus geen verrassingen achteraf!

Samenwerkend hypotheekadviseur

Een dak boven je hoofd is een primaire levensbehoefte. Geen wonder dat bij een scheiding de huisvesting een heel belangrijk onderdeel is. Vaak heeft één van beide partners de wens om in het koophuis te blijven wonen, de andere partner wil meestal graag een ander huis kopen.

Om snel inzicht te krijgen of deze woonwensen haalbaar zijn werken wij voor hypotheekadvies samen met onze collega Edwin Zeegers. Edwin is naast scheidingsadviseur (RFEA) namelijk ook hypotheekadviseur. Door deze samenwerking weet jij snel waar je aan toe bent en voorkomen we een van het kastje naar de muur situatie.

Edwin heeft een ruime ervaring in het (her-)financieren van de huidige woning, wanneer deze aan één van de partners wordt toebedeeld. Dit geldt ook voor het financieren van een nieuwe woning of woningen. Omdat Edwin zelf ook scheidingsadviseur is begrijpt hij als geen ander hoe belangrijk het is dat je weet wat je nieuwe bestemming zal zijn. Hij haalt dan ook echt alles uit de kast om dit realiseren. In zijn advies neemt hij ook de gewijzigde risico’s mee, zoals arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid of het wegvallen van de betaling van de kinder- of partneralimentatie bij een onverhoopt overlijden van de ex-partner. Edwin neemt je in dit gehele traject bij de hand om je op dit gebied te helpen. 

Samenwerkende makelaar

Je huis verkopen of op zoek naar een nieuwe woning door jouw scheiding? DWM Makelaardij staat je als verkoop- en aankoopmakelaar op alle fronten bij. Als no-nonsense makelaardij nemen wij je alles uit handen, vanaf het eerste gesprek tot en met de notariële overdracht. Wij kunnen ook helpen bij het vinden van tijdelijke huisvesting als jouw situatie daarom vraagt (kort verblijf huren). Wel zo fijn in deze toch al stressvolle periode.

Vertrouwen, transparantie, ontzorgen en een eerlijk advies staan bij ons voorop. Samen zorgen we ervoor dat jouw huis optimaal verkoopbaar wordt, zodat de verkoop sneller gerealiseerd kan worden tegen een zo’n goed mogelijke deal. Bij de aankoop van een huis kijken en denken we altijd mee met de bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, vergunningen en het uitbrengen van een realistisch bod. DWM Makelaardij is jouw sleutel tot een nieuwe start!

Financieel advies bij een scheiding

Financieel adviesbureau

De financiën spelen naast emoties een grote rol bij een echtscheiding. Wist je dat die financiën zelfs voor 80% jouw nieuwe toekomst bepalen? Niets voor niets heeft 80% van gescheiden mensen er spijt van dat zij geen financieel adviesbureau hebben ingeschakeld.

Bij de Scheidingsplanner Gouda is jouw financiële toekomst in goede handen. Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau voor jou in huis, zodat wij jou snel inzicht kunnen geven in alle financiële onderwerpen van jouw scheiding: de partner- en kinderalimentatie, de woning, jouw pensioen, tegemoetkomingen et cetera. Door onze financiële kennis kunnen wij snel duidelijkheid geven over alle mogelijkheden en weet jij snel of jouw wensen financieel haalbaar zijn. Ook denken wij creatief mee, zodat wij vaak meer dan 1 oplossing kunnen bieden.

En niet onbelangrijk... alle fiscale consequenties worden voor jou in kaart gebracht. Zo stap je niet in de fiscale valkuilen van onderwerpen zoals het fiscale partnerschap, de eigen woning, pensioenen, levensverzekeringen, alimentatie, heffingskortingen, afkoopsommen en toeslagen. 

Gespecialiseerd in scheiding van ondernemers

Scheidingsbegeleiding voor particulieren en ondernemers

Ons team staat voor kwaliteit, deskundigheid en oplossingsgerichtheid. Wij bieden toegankelijke trajecten aan tegen marktconforme prijzen. Wij zijn tevens één van de weinige scheidingsbemiddelaars in Krimpen aan den IJssel die daarnaast alle kennis en ervaring in huis heeft voor de echtscheiding van een ondernemer, ongeacht de bedrijfsvorm.

Als een ondernemer gaat scheiden, kan dat grote zakelijke gevolgen hebben. Het gaat bij een ondernemer namelijk niet alleen om een persoonlijk belang, maar juist ook om zakelijke belangen. Daarnaast zijn privé en zakelijk over het algemeen financieel met elkaar vervlochten. Bovendien wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dit maakt de scheiding ook veel complexer. Tenslotte mag de continuïteit van jouw bedrijf niet in gevaar komen, want de rekeningen zullen ook na de scheiding ergens van betaald moeten worden. 

Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de bezittingen, de cijfers, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoort. En wij geven je uiteraard een helder advies over de verdeling en de voortzetting van jouw bedrijf.

Onze aanpak en hulp bij een scheiding in Krimpen aan den IJssel

Als u uit elkaar gaat, dan is alles wat voorheen zeker was ineens niet meer zo vanzelfsprekend. U heeft vast en zeker talloze vragen en de onzekerheid over uw toekomst geeft u onrust. Daarnaast heeft een scheiding, of u nu gehuwd, geregistreerd partner of samenwoner bent, een grote impact op uw leven. Op uzelf en ook op uw kinderen en uw directe omgeving. Het is vaak een turbulente periode, omdat u voor uw echtscheiding veel zaken moet gaan regelen en afspraken met elkaar moet gaan maken. Het is in deze situatie prettig als u kunt vertrouwen op hulp en advies van een goede scheidingsadviseur die u met raad en daad terzijde staat. Wij zijn u graag van dienst om uw (echt)scheiding zo probleemloos mogelijk te laten verlopen. Tijdens het scheidingstraject en door onze werkwijze kunnen wij u snel inzicht geven in uw leven na de scheiding, hetgeen u rust en duidelijkheid biedt.

 • Al 15 jaar ervaring in het begeleiden van echtscheidingen
 • Begeleiding op financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel gebied
 • Inclusief afwikkeling bij de rechtbank
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners
 • Gespecialiseerd in echtscheidingen van ondernemers
 • Voor gezamenlijke en eenzijdige (echt)scheidingstrajecten
 • Team van juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten en gespecialiseerde coaches
 • Snel inzicht in de woonsituatie door samenwerking met hypothecaire (financiële) planners

"Door onze ervaring en ons veelzijdige team kunnen wij je een allesomvattende aanpak bieden. In onze complete werkwijze word je op alle gebieden van een scheiding ondersteund; zowel juridisch als financieel, fiscaal en emotioneel. In onze persoonlijke en betrokken begeleiding gaan wij voor tevredenheid op de lange termijn. Bovendien communiceren wij in heldere en duidelijke taal hetgeen het proces bespoedigt. Ingewikkelde situaties worden daarbij niet uit de weg gegaan, in tegendeel zelfs. Met onze diverse expertises en achtergronden zorgen wij ervoor dat elke situatie juist in kaart gebracht wordt.

Samen maken wij een compleet en persoonlijk Scheidingsplan, zodat je na de scheiding een nieuwe start kunt maken. Je kunt bij ons rekenen op de gehele juridische en financiële afwikkeling van de (echt)scheiding. Om alle doelstellingen te kunnen bereiken, werken wij tevens samen met advocaten, mediators, kindercoaches en notarissen in Krimpen aan den IJssel en omgeving voor de beste begeleiding bij de scheiding. Voor het overnemen en aankopen van de koopwoning hebben wij een samenwerkingsverband met hypothecaire (financiële) planners."

Of je nu jouw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, jouw scheiding is bij ons altijd in goede handen. Wij brengen alle belangrijke stappen voor jou in kaart en denken oplossingsgericht met jou mee. Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. We kennen dan ook een hoge klantwaardering. Heb jij besloten om je scheiding aan te vragen en zoek je een scheidingsbemiddelaar die je met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wij helpen je onder meer met:

 • Het berekenen van de partneralimentatie
 • Het berekenen van de kinderalimentatie
 • Verdeling van de eigen woning en hypotheek
 • Ouderschapsplan
 • Advies over co-ouderschap
 • Berekenen van het besteedbaar inkomen na de scheiding
 • Fiscale oplossingen conform richtlijnen van de Belastingdienst
 • Het verdelen van het vermogen en eventuele schulden
 • De verdeling van het pensioen
 • Het echtscheidingsconvenant
 • Afwikkeling bij de rechtbank

Kennismakingsgesprek

Al onze trajecten beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin wij inzichtelijk kunnen maken wat er bij jou speelt, waar je aan moet denken en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen.

Een afspraak in de avonduren en bij uitzondering op zaterdag, bij jou thuis of via skype is ook mogelijk.

Gratis scheidingsboekje

Wil je weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje aan. In dit boekje lees je alles over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die je hierin kunt maken.

Internationale scheiding - International divorce

Internationale aspecten en echtscheiding

Als één van de weinige scheidingsbemiddelaars in regio Krimpen aan den IJssel is ons kantoor gespecialiseerd in internationale scheidingen (International divorce). Op het moment dat er sprake is van een internationale scheiding is het altijd maar de vraag bij welke rechter er aangeklopt kan worden en/of welk recht van toepassing is op het moment dat men uit elkaar gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan internationale aspecten zoals nationaliteit(en), woonplaats of wellicht de huwelijksplaats van partijen.

Als er sprake is een internationaal aspect, stellen wij samen met jou vast waar jij aan het juiste adres bent. Omdat deze vraag voor elk verschillend onderwerp (zoals bijvoorbeeld echtscheiding, alimentatie, afspraken over de kinderen, pensioen of vermogen) anders kan worden beantwoord, kunnen scheidingen met een internationaal aspect complex zijn en is maatwerk daarom een vereiste.

Lees verder/Read more

Herberekenen van alimentatie

Herberekeningen van alimentatie

Het komt je misschien wel bekend voor: een aantal jaren geleden ben je gescheiden, de afspraken zijn vastgelegd in een convenant, maar de situatie waarop toentertijd de alimentatie is berekend is niet meer hetzelfde. Zowel persoonlijke- als financiële wijzigingen kunnen invloed hebben op de berekende alimentatie. Je kunt hierbij denken aan een wijziging in het inkomen, het anders vormgeven van de zorgverdeling, het krijgen van een nieuwe relatie of de geboorte van een nieuw kindje.

Lees meer over het herberekenen van de alimentatie

Uitstekend geregeld. Prima dienstverlening duidelijke communicatie.

Door JR, De Scheidingsplanner Krimpen aan den IJssel

Rouwbegeleiding bij een scheiding

Een scheiding kent diverse fasen van rouw. Het verschilt van persoon tot persoon hoe die rouw ervaren wordt en hoelang de rouw na de scheiding duurt. Elke scheiding is namelijk anders en iedereen verwerkt dit op zijn eigen manier. Heb jij hier hulp bij nodig? Onze samenwerkingspartner Marina Grabner van Forever Moments kan jou met behulp van rouwbegeleiding helpen jouw scheiding te verwerken.

Hoe om te gaan met rouw, met lastige emoties

Verdriet van een ander kan Marina niet wegnemen (rouw), maar zij kan je wel leren hoe er (voor jou) op een manier mee om te gaan dat je niet helemaal verlamd en vol van verdriet bent. Natuurlijk hoort dit ook bij een rouwproces maar het kan ook je dagelijkse handelen blokkeren. Via de Post HBO Opleiding Verlieskunde heeft zij zich verdiept in verschillende methodieken en interventies, maar zij vindt het juist ook belangrijk dat mensen leren uit hun hoofd te komen en meer naar hun gevoel durven te gaan. Daarom kijkt zij altijd individueel welke methodiek (of combinatie) past bij die persoon. Zij leert je om verstand en gevoel meer in evenwicht te krijgen, waardoor je meer veerkracht creëert om met lastige situaties om te gaan in het leven.

Ook voor de SCHIP-aanpak!

Wij bieden je ook begeleiding aan op basis van de SCHIP-methode. De SCHIP-methode is er met name op gericht ouders opnieuw met elkaar te verbinden en wordt vooral ingezet bij complexe scheidingen. Doel is de onderlinge communicatie te verbeteren en het onderlinge vertrouwen te herstellen.

Met behulp van de SCHIP-methode kun je samen met respect naar elkaar toe de relatie afronden en na de scheiding samen optrekken in het gezamenlijk ouderschap!

Inclusief echtscheidingsadvocaat!

Je hebt bij een scheidingsprocedure altijd een echtscheidingsadvocaat nodig om de scheidingsaanvraag in te kunnen dienen bij de rechtbank. In ons team bevinden zich echter een aantal goed opgeleide juristen, zodat wij jou ook juridisch uitstekend kunnen begeleiden. Onze eigen echtscheidingsadvocaten kunnen dus zelf het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. Je hoeft dus zelf niet op zoek te gaan naar een advocaat in Krimpen aan den IJssel!

Goede begeleiding. Geeft rust in een lastig traject

Door PLD, De Scheidingsplanner Krimpen aan den IJssel

Onze Locatie

Wij heten je van harte welkom op ons kantoor in Krimpen aan den IJssel om jouw wensen te bespreken.

 • Krimpen aan den IJssel
 • Krimpen aan de Lek
 • Lekkerkerk
 • Bergambacht
 • Ouderkerk aan den IJssel
Terug naar boven