Mediation in Nijverdal

0548-63 20 00 nijverdal@scheidingsplanner.nl

Godfried Bomansstraat 9, 7442 TH Nijverdal

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Mediation in Nijverdal

0548-63 20 00 nijverdal@scheidingsplanner.nl

Godfried Bomansstraat 9, 7442 TH Nijverdal

Scheidingsplanners

Hendrik J.M. van den Berg | Mediator en Financieel Scheidingsadviseur in Almelo, bel me op 06-234 98 530
Hendrik J.M. van den Berg | Mediator en Financieel Scheidingsadviseur in Almelo, bel me op 06-234 98 530

Hendrik van den Berg is sinds 1977 als financieel en fiscaal adviseur werkzaam. Hij heeft diverse HBO-opleidingen gevolgd op het gebied van verzekeringen, hypotheken, beleggingen en pensioenen. In 1998 is Hendrik een eigen financieel advies kantoor gestart en in 2008 heeft hij zich gespecialiseerd op het begeleiden van mensen, die voornemens te zijn te gaan (echt)scheiden. Deze begeleiding heeft betrekking op de financiële, fiscale en emotionele kanten van de (echt)scheiding.

Wil jij Hendrik beter leren kennen? In dit interview vertelt hij meer over zijn achtergrond, beweegredenen en werkwijze.

Ik ben zeer tevreden. Hendrik heeft onze echtscheiding duidelijk, efficiënt en effectief afgehandeld.

Door S.K., De Scheidingsplanner Almelo & Deventer & Nijverdal

Financieel advies bij scheiding

Financieel advies bij scheiding

Uiteraard gaat een scheiding over emoties. Maar een scheiding betreft echter vooral ook de financiën, want die bepalen voor 80% jouw nieuwe toekomst. Wij merken dat de financiële en fiscale gevolgen van een scheiding vaak onderschat worden. Vaak omdat men er te gemakkelijk over denkt, want zo ingewikkeld is onze scheiding toch niet?

Uit een onderzoek is gebleken dat van de groep scheidende mensen die geen financieel adviesbureau heeft ingeschakeld, 80 procent daar achteraf spijt van heeft. Zij hebben vooral informatie gemist en verkeerde afspraken gemaakt. Als je de Scheidingsplanner Nijverdal inschakelt komt je achteraf niet voor verrassingen te staan:

 • Financieel en fiscaal advies samengevat in een persoonlijk plan
 • Financiële positie na scheiding duidelijk in beeld
 • Emotioneel inzicht + financieel overzicht = uitzicht op een nieuwe toekomst

Mediation bij een scheiding

Mediation bij een scheiding

Hendrik gelooft als mediator in een overlegscheiding. Voor alle partijen is het goed om een (echt)scheiding in onderling overleg met behulp van mediation te regelen, waarbij billijkheid en redelijkheid een belangrijke rol spelen.

Dit geldt zeker als er (minderjarige) kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn. Kinderen vinden een scheiding niet leuk en ze kunnen hier veel last van hebben. Als de ouders de scheiding in onderling overleg regelen en tijdens de mediation het belang van de kinderen voorop zetten, dan is dat niet alleen goed voor de kinderen, maar ook voor de ouders zelf. Er komt dan duidelijkheid voor de nabije toekomst en dit zorgt er voor, dat alle betrokkenen weer de rust vinden.

Tijdens de overlegperiode kunnen er kleine of ernstige meningsverschillen of conflicten ontstaan. Op basis van mediation probeert Hendrik te voorkomen, dat deze meningsverschillen of conflicten escaleren. Als scheidingsmediator creëert hij een situatie, waarin partijen weer structureel met elkaar in gesprek komen, zodat partijen zelf een oplossing voor het ontstane probleem vinden.

Deskundige hulp bij je scheiding in Nijverdal

Een echtscheiding heeft niet alleen een enorme impact op jezelf, maar ook op jouw kinderen en jouw omgeving. Er moet zo veel geregeld worden dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Hendrik helpt je graag verder om jouw echtscheiding zo soepel en goed mogelijk te laten verlopen. Hij helpt je bij het beantwoorden van al jouw vragen en het wegnemen van onzekerheden. Hij doorloopt samen met jou het gehele scheidingstraject, dit zorgt ervoor dat hij jou snel duidelijkheid kan geven. Stap voor stap gaat hij met je door het gehele traject waarbij alle facetten aan de orde komen. Denk hierbij aan de omgang met de kinderen, het huis, het pensioen. Hendrik heeft de opleiding financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) en de opleiding van gecertificeerd hypothecair planner (NVHP) met succes afgerond. Hierdoor kan hij vragen zoals "Kan ik het financieel wel redden, hoe ziet mijn toekomst eruit?" en "Kan ik in de woning blijven wonen?" vakkundig beantwoorden. Door zijn werkwijze ontstaat er weer (mentale) rust en krijg je weer grip op jouw eigen situatie. Hendrik is jouw scheidingsexpert in de regio Nijverdal, Hellendoorn, Holten, Rijssen, Markelo, Haaksbergen, Haarle, Goor, Enter, Daarle en Daarlerveen.

 

 • Opleiding tot Register van Financieel Echtscheiding Adviseurs (RFEA) en gecertificeerd hypothecair planner (NVHP)
 • Tevens gespecialiseerd in pensioenen, beleggingen en verzekeringen
 • Snel inzicht in de financiële toekomst
 • Meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van echtscheidingen
 • Alle begeleiding van begin tot eind, inclusief echtscheidingsadvocaat
 • Voor gehuwden, samenwoners, geregistreerde partners én ondernemers

“Het is mijn missie om mensen die gaan scheiden de helpende hand te bieden. Een scheiding heeft namelijk niet alleen een enorme impact op jezelf, maar ook op jouw kinderen en jouw omgeving. Er moet heel veel geregeld worden, zo veel dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet.

Ik help je graag verder om jouw echtscheiding zo soepel en goed mogelijk te laten verlopen. Het is hierbij van belang om jullie beide inzage te geven in de huidige en toekomstige financiële situatie. Hierdoor keert de rust terug en kun je de focus op morgen gaan leggen. Wat er gebeurd is, daar is tenslotte weinig meer aan te doen. Uitgangspunt moet zijn om zaken voor de nabije toekomst weer op de rit te krijgen op zowel financieel, fiscaal als emotioneel gebied, waarbij het belang van de kinderen voorop staat.”

Snel en deskundig geholpen. We hebben met behulp van Hendrik goede afspraken gemaakt en hebben financiële zaken goed geregeld.

Door J.H., De Scheidingsplanner Almelo & Deventer & Nijverdal

Geen eigen echtscheidingsadvocaat nodig!

Je kunt nog niet scheiden zonder een echtscheidingsadvocaat, omdat de echtscheiding ingediend moet worden bij de rechtbank. Alleen een echtscheidingsadvocaat is daartoe gemachtigd. Dit houdt overigens niet in dat de advocaat het gehele traject voor je moet regelen. Realiseer je dat de begeleiding van een advocaat vooral gericht is op het duidelijk maken van ieders rechten en plichten en het geven van juridisch advies. Indien je daarnaast jouw financiële toekomst helder wilt hebben en financieel de meest optimale afspraken wilt maken, dan ben je meer gebaat bij een financieel expert als de Scheidingsplanner Nijverdal. Wij werken met een echtscheidingsadvocaat voor het indienen bij de rechtbank, zodat je niet op zoek hoeft naar een advocaat in Nijverdal.

Aanpak en werkwijze de Scheidingsplanner Nijverdal

De Scheidingsplanner Nijverdal is al sinds 2008 een expert in het regelen van scheidingen in de regio Nijverdal, Hellendoorn, Holten, Rijssen, Markelo, Haaksbergen, Haarle, Goor, Enter, Daarle en Daarlerveen. Wij hebben met het Scheidingsplan® een unieke methode ontwikkeld om je op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het is een allesomvattend plan voor jouw scheiding. Het is jouw persoonlijke plan en bereid je voor op jouw nieuwe start, op jouw toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt daarmee voor duidelijkheid in jouw situatie en de te nemen stappen.

Scheidingsplan®

Wij helpen je onder meer met:

 • Het berekenen van de partner- en kinderalimentatie
 • Ouderschapsplan en eventueel co-ouderschap
 • Verdeling van het eigen huis en hypotheek
 • Berekenen van het besteedbaar inkomen na de echtscheiding
 • Fiscale oplossingen conform voorschriften de Belastingdienst
 • Het verdelen van het vermogen en eventuele schulden
 • De verdeling van de pensioenen

Wij geven je tijdens het traject steeds aan welke de financiële, fiscale en/of juridische gevolgen een keuze met zich meebrengt. Hierbij kijken we naar de wet- en regelgeving, maar ook wat in jouw situatie redelijk is. Hendrik is tijdens het gehele traject jouw aanspraakpunt, hij neemt je tevens alles uit handen. Samen met een advocaat zorgt de Scheidingsplanner Nijverdal ervoor dat jouw afspraken worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant en dat de scheidingsaanvraag wordt afgehandeld door de rechtbank. Zo weet jr snel waar je aan toe bent en dat geeft je rust; niet alleen tijdens de scheiding, maar ook daarna. 

Ik heb de samenwerking met Hendrik als heel prettig ervaren. Hij belicht alle kanten, denkt mee met alles en geeft zeer vakkundig financieel advies.

Door M.E., De Scheidingsplanner Almelo & Deventer & Nijverdal
Echtscheiding ondernemers

Onze expertise: scheiding ondernemers

Wij zijn één van de weinige scheidingsbemiddelaars in Nijverdal die alle kennis en ervaring in huis heeft voor de echtscheiding van een ondernemer, ongeacht de bedrijfsvorm.

Als een ondernemer gaat scheiden, kan dat grote zakelijke gevolgen hebben. Het gaat bij een ondernemer namelijk niet alleen om een persoonlijk belang, maar juist ook om zakelijke belangen. Daarnaast zijn privé en zakelijk over het algemeen financieel met elkaar vervlochten. Ook wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dit maakt de scheiding veel complexer. Tenslotte mag de continuïteit van uw bedrijf niet in gevaar komen, want de rekeningen zullen ook na de scheiding ergens van betaald moeten worden. 

Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de bezittingen, de cijfers, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoort. En wij geven u altijd een helder advies over de verdeling en de voortzetting van uw bedrijf.

Jouw scheiding succesvol aanvragen in Nijverdal e.o.

Of je nu de scheiding samen of alleen wilt aanvragen, jouw scheiding is bij de Scheidingsplanner in goede handen. Wij bieden je een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat je verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij je past. Wij brengen alle belangrijke stappen voor je in kaart en denken oplossingsgericht met je mee. Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. Heb je besloten om de scheiding aan te vragen en zoek je een scheidingsbemiddelaar die je met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel 0548 - 632 000 of 6-234 98 530, stuur een e-mail naar nijverdal@scheidingsplanner.nl of gebruik onderstaande knop.

Vestigingen in de buurt

Gratis scheidingsboekje

Wil jij weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan nu gratis ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij je alles moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die jij hierin kunt maken. Ook bieden we een praktisch overzicht van de te nemen stappen.

Onze Locatie

Wij heten je van harte welkom op ons kantoor in Nijverdal om jouw wensen te bespreken.

 • Nijverdal
 • Daarle
 • Daarlerveen
 • Enter
 • Rijssen
 • Holten
 • Ommen
 • Haarle
 • Heeten
 • Nieuw Heeten
 • Lemele
 • Lemelerveld
 • Wierden
 • Goor
 • Haaksbergen
 • Haarle
 • Hellendoorn
 • Holten
 • Markelo
 • Rijssen
Terug naar boven