Scheidingsplanner Almelo

06-234 98 530 almelo@scheidingsplanner.nl

Adastraat 1, 7607 HA Almelo

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Almelo

06-234 98 530 almelo@scheidingsplanner.nl

Adastraat 1, 7607 HA Almelo

Scheidingsplanners

Hendrik J.M. van den Berg | Mediator en Financieel Scheidingsadviseur in Almelo, bel me op 06-234 98 530
Hendrik J.M. van den Berg | Mediator en Financieel Scheidingsadviseur in Almelo, bel me op 06-234 98 530

Hendrik van den Berg is sinds 1977 als financieel en fiscaal adviseur werkzaam. Hij heeft diverse HBO-opleidingen gevolgd op het gebied van verzekeringen, hypotheken, beleggingen en pensioenen. In 1998 is Hendrik een eigen financieel advies kantoor gestart en in 2008 heeft hij zich gespecialiseerd op het begeleiden van mensen, die voornemens te zijn te gaan (echt)scheiden. Deze begeleiding heeft betrekking op de financiële, fiscale en emotionele kanten van de (echt)scheiding.

Ik heb de samenwerking met Hendrik als heel prettig ervaren. Hij belicht alle kanten, denkt mee met alles en geeft zeer vakkundig financieel advies.

Door M.E., De Scheidingsplanner Almelo & Deventer & Nijverdal

Meer over Scheidingsplanner Almelo

Hendrik kan u helpen bij het beantwoorden van al uw vragen en de onzekerheden weg te nemen. Hij doorloopt samen met u het gehele echtscheidingstraject, dit zorgt ervoor dat hij u snel duidelijkheid kan geven. Stapsgewijs gaat hij met u door het gehele traject waarbij alle facetten aan de orde komen. Denk hierbij aan de omgang met uw kinderen, het huis, uw pensioen. Hendrik heeft de opleiding van gecertificeerd hypothecair planner (NVHP) en de opleiding financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) met succes afgerond. Hierdoor kan hij vragen zoals "Kan ik het financieel wel redden, hoe ziet mijn toekomst eruit?" en "Kan ik in de woning blijven wonen?" vakkundig beantwoorden. Door zijn werkwijze ontstaat er weer (mentale) rust en krijgt u weer grip op uw eigen situatie. Hendrik is uw scheidingsexpert in de regio Almelo, Aadorp, Borne, Wierden, Tubbergen, Vriezenveen, Den Ham, Vroomshoop, Albergen, Ootmarsum en Bornerbroek.

“Het is mijn missie om mensen die gaan scheiden de helpende hand te bieden. Een echtscheiding heeft namelijk niet alleen een enorme impact op uzelf, maar ook op uw kinderen en uw omgeving. Er moet zo veel geregeld worden dat u vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Ik help u graag verder om zo uw echtscheiding zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen. Het is daarbij belangrijk om uw beiden inzage te geven in uw huidige en toekomstige financiële situatie. Hierdoor keert de rust terug en kan de focus op morgen gaan liggen. Wat er gebeurd is, daar is tenslotte weinig meer aan te doen. Uitgangspunt moet zijn om zaken voor de nabije toekomst weer op de rit te krijgen op zowel financieel, fiscaal als emotioneel gebied, waarbij het belang van de kinderen voorop staat.”

 • Meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van echtscheidingen
 • Opleiding tot Register van Financieel Echtscheiding Adviseurs (RFEA) en gecertificeerd hypothecair planner (NVHP)
 • Tevens gespecialiseerd in pensioenen, beleggingen en verzekeringen
 • Snel inzicht in de financiële toekomst
 • Alle begeleiding van begin tot eind, inclusief echtscheidingsadvocaat
 • Voor gehuwden, samenwoners, geregistreerde partners én ondernemers

Ik ben zeer tevreden. Hendrik heeft onze echtscheiding duidelijk, efficiënt en effectief afgehandeld.

Door S.K., De Scheidingsplanner Almelo & Deventer & Nijverdal

Ook voor mediation bij een scheiding

Ook voor scheidingsmediation

Hendrik gelooft als scheidingsmediator in een overlegscheiding. Voor alle partijen is het goed om een (echt)scheiding, in onderling overleg met behulp van mediation te regelen, waarbij redelijkheid en billijkheid een belangrijke rol spelen.

Dit geldt zeker als er (minderjarige) kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Kinderen vinden een echtscheiding niet leuk en ze kunnen hier veel last van hebben. Als de ouders de scheiding in onderling overleg regelen en tijdens de mediation het belang van de kinderen voorop zetten, dan is dat niet alleen goed voor de kinderen, maar ook voor de ouders zelf. Er komt dan duidelijkheid voor de nabije toekomst en dit zorgt er voor, dat alle betrokkenen weer de rust vinden.

Tijdens de overlegperiode kunnen er kleine of ernstige meningsverschillen of conflicten ontstaan. Op basis van mediation probeert Hendrik te voorkomen, dat deze meningsverschillen of conflicten escaleren. Als mediator creëert hij een situatie, waarin partijen weer structureel met elkaar in gesprek komen, zodat partijen zelf een oplossing voor het ontstane probleem vinden.

Voordelen van een Financieel Adviesbureau

Natuurlijk gaat een scheiding ook over emoties. Maar een scheiding betreft vooral ook de financiën, want die bepalen voor 80% uw nieuwe toekomst. Wij merken dat de financiële en fiscale gevolgen van een scheiding vaak onderschat worden. Vaak omdat men er te gemakkelijk over denkt, want zo ingewikkeld kan het toch niet zijn?

Uit een onderzoek is gebleken dat van de groep scheidende mensen die geen financieel adviesbureau heeft ingeschakeld, 80 procent daar spijt van heeft. Zij hebben vooral informatie gemist en verkeerde afspraken gemaakt. Als u de Scheidingsplanner Almelo inschakelt komt u achteraf niet voor verrassingen te staan:

 • Financiële positie na scheiding duidelijk in beeld
 • Financieel en fiscaal advies samengevat in een persoonlijk plan
 • Deskundige en kostenbesparende afwikkeling

Inclusief echtscheidingsadvocaat!

Momenteel kunt u nog niet scheiden zonder een echtscheidingsadvocaat, omdat de echtscheiding ingediend moet worden bij de rechtbank. En alleen een echtscheidingsadvocaat kan dit verzorgen. Dit betekent overigens niet dat de advocaat het gehele traject moet regelen. Bedenk dat de begeleiding van een advocaat vooral gericht is op het duidelijk maken van ieders rechten en plichten en het geven van juridisch advies. Indien u uw financiële toekomst helder wilt hebben en financieel de meest optimale afspraken wilt maken, dan bent u meer gebaat bij een financieel expert als de Scheidingsplanner Almelo. Wij werken met een echtscheidingsadvocaat voor het indienen bij de rechtbank, zodat u niet op zoek hoeft naar een advocaat in Almelo.

Alle hulp bij scheiden in de regio Almelo

De Scheidingsplanner Almelo is al sinds 2008 een expert in het regelen van scheidingen in de regio Almelo, Aadorp, Borne, Wierden, Tubbergen, Vriezenveen, Den Ham, Vroomshoop, Albergen, Ootmarsum en Bornerbroek. Wij hebben met het Scheidingsplan® een unieke methode ontwikkeld om u op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het is een allesomvattend plan voor uw scheiding. Het is uw persoonlijke plan en bereid u voor op uw nieuwe start, op uw toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt daarmee voor duidelijkheid in uw situatie en de te nemen stappen.

Wij helpen u onder meer met:

 • Het berekenen van de partner- en kinderalimentatie
 • Berekenen van het besteedbaar inkomen na uw echtscheiding
 • Ouderschapsplan en eventueel co-ouderschap
 • Verdeling van uw eigen woning en hypotheek
 • Het verdelen van uw vermogen en eventuele schulden
 • De verdeling van uw pensioen
 • Fiscale oplossingen conform de Belastingdienst

Wij geven u tijdens het traject steeds aan welke de financiële, fiscale en/of juridische gevolgen een keuze met zich meebrengt. Hierbij kijken we naar de wet- en regelgeving, maar ook wat in uw situatie redelijk is. Hendrik is tijdens het gehele traject uw aanspraakpunt, hij neemt u tevens alles uit handen. Samen met een advocaat zorgt de Scheidingsplanner Almelo ervoor dat uw afspraken worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant en dat de scheidingsaanvraag wordt afgehandeld door de rechtbank. Zo weet u snel waar u aan toe bent en dat geeft rust; niet alleen tijdens de scheiding, maar ook daarna. 

Snel en deskundig geholpen. We hebben met behulp van Hendrik goede afspraken gemaakt en hebben financiële zaken goed geregeld.

Door J.H., De Scheidingsplanner Almelo & Deventer & Nijverdal

Uw scheiding succesvol aanvragen in de regio Almelo

Of u nu uw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, uw scheiding is bij ons in goede handen. Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij brengen alle belangrijke stappen voor u in kaart en denken oplossingsgericht met u mee. Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. We kennen niet voor niets een hoge klantwaardering. Heeft u besloten om uw scheiding aan te vragen en zoekt u een scheidingsbemiddelaar die u met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel 06-234 98 530 of stuur een e-mail naar almelo@scheidingsplanner.nl.

Andere vestigingen in de buurt

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan nu gratis ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken. Ook bieden we een praktisch overzicht van de te nemen stappen.

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Almelo om uw wensen te bespreken.

 • Almelo: Binnenstad, de Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst en Windmolenbroek
 • Aadorp 

 • Albergen

 • Borne

 • Den Ham
 • Ootmarsum
 • Tubbergen
 • Vriezenveen
 • Vroomshoop
 • Wierden
Terug naar boven