Mediation in Losser-Twente

06 - 55 717 805 gerard.heijnen@scheidingsplanner.nl

Hengelosestraat 28, 7514 AH Enschede

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Mediation in Losser-Twente

06 - 55 717 805 gerard.heijnen@scheidingsplanner.nl

Hengelosestraat 28, 7514 AH Enschede

Gerard Heijnen (Senior Mediator en Financieel Planner)
MFN keurmerk
NMV keurmerk
Gerard Heijnen (Senior Mediator en Financieel Planner)

Gerard Heijnen (1959) weet vanuit zijn achtergrond wat het is om als diplomaat met alle wensen en belangen rekening te houden. Hij staat bekend om zijn natuurlijke rust en zijn scherpe, maar rechtvaardige benadering. Gerard gebruikt zijn analytisch inzicht en creatief denkvermogen, om snel en efficiënt tot overeenstemming omtrent financiële zaken te komen, hetgeen hem de afgelopen jaren tot een gewild Mediator maakte. Gerard is een ervaringsdeskundige op het gebied van scheiden. Hij heeft aan den lijve ondervonden dat scheiden naast een grote emotionele belasting, eveneens ingrijpende financiële gevolgen heeft, naast alle aandacht die juist eventuele kinderen verdienen. Gerards methode geeft inzicht en neemt onzekerheden weg, waardoor twee mensen uiteindelijk zelf de juiste beslissingen kunnen nemen. Samen tot oplossingen komen, zodat ieder zich weer bezig kan houden met zijn toekomst en zijn broodnodige (nacht)rust terugkrijgt.

In 1994 heeft Gerard zijn eigen onderneming gestart welke uitgroeide tot een bedrijf met 80 werknemers, waarna hij het bedrijf in 2003 verkocht. Na een zoektocht van een twee jaar, heeft hij zijn nieuwe passie gevonden en zich ontwikkeld in het vak van familiemediator. Gerard is oprecht geïnteresseerd in mensen en gebruikt zijn kennis en vaardigheden om hen te helpen door een moeilijke periode heen te komen en een nieuw leven op te bouwen.

Gerard is naast financieel planner, Register-mediator bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), en internationaal Full Certified Mediator en Master Negotiator bij het ADR. Gerard woont samen, heeft uit zijn vorige huwelijk twee prachtige dochters en onderhoudt een vriendschappelijke band met de moeder van zijn kinderen.

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken je nogmaals te bedanken voor de fijne begeleiding in onze procedure. Je geduld, oprechtheid en transparantie maakt dat we het proces succesvol hebben kunnen afronden.

Door B.S., Twente

Gespecialiseerd in echtscheidingsmediation

Gespecialiseerd in echtscheidingsmediation

De afgelopen jaren is het aantal overlegscheidingen enorm gegroeid. Reden daarvoor is dat mensen er meer van doordrongen raken dat dit de meest zorgvuldige weg is, waarbij respect voor het verleden en wat men samen heeft opgebouwd een belangrijk element is. Het doet recht aan de verbintenis die mensen samen zijn aangegaan en die men ook samen kan afsluiten. Wanneer er kinderen zijn, doet het tevens recht aan de toekomstige relatie die men als ouders van hun kinderen met elkaar moet onderhouden. En als deze motieven niet specifiek de doorslag geven, dan speelt vaak een financieel motief; samen met één adviseur een scheiding of andere familiekwestie regelen, betekent ook dat je de kosten in de hand kunt houden en dat je niet ieder de eigen adviseur moet betalen.

Grootste voordeel is dat zolang communicatie mogelijk is, misverstanden en/of escalatie eenvoudig in de kiem gesmoord kunnen worden. Scheiden staat op de derde plaats van de top tien van stressveroorzakers en ook andere relatieperikelen komen voor in die lijst. Als dat in goede harmonie gebeurt, is het weliswaar ook zwaar en kost het energie, maar is het aanzienlijk minder schadelijk dan als de degens gekruist worden en een strijd gevoerd moet worden waarvan de afloop, en het moment van die afloop, volkomen onzeker zijn.

Wij zijn als gecertificeerd echtscheidingsmediator aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MFN) en de beroepsvereniging voor professionals in mediation (NMV).

Maak gerust een afspraak om jouw situatie vrijblijvend met ons te bespreken.

Voordelen mediation bij een scheiding

Mediation bij een scheiding

 • Mediation geeft door de begrijpelijke taal, duidelijke informatie en analyse van jullie wensen minder frustraties
 • Mediation houdt de communicatie op gang
 • Omdat je samen de verschillen probeert op te lossen zijn er bij mediation geen verliezers
 • Doordat je bij mediation beiden evenveel aandacht krijgt, blijft het proces in balans
 • Bij mediation verloopt het proces informeel, er is geen gedoe met ingewikkelde procedures
 • Mediation is oplossingsgericht door het zoeken naar oplossingen die voor jullie allebei passend zijn
 • Mediation maakt creatieve oplossingen mogelijk doordat je niet gebonden bent aan strikt juridische kaders
 • Met mediation is de kans op een langdurige vechtscheiding veel kleiner en dus beter voor jullie kinderen
 • Goedkoper en sneller dan via een advocaat

Kortom, bij samen scheiden is het scheidingsproces meestal korter en zijn de kosten aanzienlijk lager dan wanneer je ieder een eigen adviseur inschakelt. Bovendien worden in onderling overleg altijd de beste afspraken gemaakt.

Deskundige hulp bij scheiden in Losser

Van A tot Z hulp bij uw scheiding en daarna!

De Scheidingsplanner Losser s een gecertificeerd scheidingsmediator en helpt sinds 2005 scheidende partners in het afwikkelen van hun scheiding. Sinds 2006 hebben wij al ruim 700 scheidingen tot een succesvol einde gebracht. Onze kernwaarden zijn degelijk en betrokken, deskundig en ervaren, aandacht en hoge snelheid van handelen en zorgvuldigheid en oog voor details. Het team bestaat uit een Scheidingsmediator (MfN registermediator), een Geregistreerd Financieel Planner (CFP®), een juridisch medewerker, en samenwerkende gespecialiseerde familierecht advocaten en notarissen.

Wij bieden je complete en kwalitatief hoogwaardige ondersteuning bij jullie scheiding of verbreking samenleving op zowel emotioneel, financieel, fiscaal als juridisch gebied, daar staan wij voor. Als gecertificeerd scheidingsmediator hebben wij alle deskundigheid en expertise in huis voor het regelen van jullie scheiding. Wij bieden je één loket, één aanspreekpunt. Je hoeft dus niet op zoek naar een apart advocatenkantoor, wij wikkelen ook alles juridisch voor je af.  

Onze aanpak is gericht op jouw belangen en jouw toekomst. Wij bieden je een totaaloplossing voor elke scheiding, zodat wij je op basis van jouw wensen zo goed en efficiënt mogelijk kunnen helpen in het scheidingsproces. Hierbij kijken wij samen met jou naar jouw specifieke situatie en maken we een persoonlijk plan. Wij nemen je letterlijk alles uit handen, alles wordt in heldere en begrijpelijke taal met je besproken. Hiermee kunnen wij ontzorgen en bieden wij duidelijkheid en (nacht)rust.

Wij zijn er voor gehuwden, samenwoners en geregistreerde partners. Ook voor ondernemers, waar het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar weegt, hebben wij alle kennis en kunde zelf in huis.

 • Wat je verhaal ook is, wij hebben altijd de aanpak die bij jou past
 • Integrale aanpak (juridisch en financieel)
 • Mediation in combinatie met alle juridische, fiscale én financiële kennis
 • Complete begeleiding van begin tot eind, van A tot Z
 • Inclusief juridische afwikkeling
 • Inclusief nazorgtraject
 • Uitstekende kwaliteit voor een concurrerend tarief
 • Advisering en oplossings- en toekomstgericht
 • Informele wijze en heldere taal
 • Oog voor de emoties

De werkwijze van de Scheidingsplanner Losser

Ga je scheiden en ben je op zoek naar goede begeleiding en advies bij jouw scheiding op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied in Losser? Dan ben je bij de Scheidingsplanner Losser aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring, achtergrond en opleidingen kunnen wij jou uitstekend helpen en adviseren bij jullie echtscheiding. Wij hebben met het Scheidingsplan® een unieke methode ontwikkeld om jou op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het is een allesomvattend plan voor jullie scheiding. Het is jouw persoonlijke plan en bereid je voor op jouw nieuwe start; op jouw toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt daarmee voor duidelijkheid in jouw situatie en de te nemen stappen. Wij zijn gespecialiseerd in echtscheidingsmediation (samen scheiden) en financieel advies. En heb je kinderen? Uiteraard besteden we alle aandacht aan het ouderschapsplan en kunnen wij jullie advies geven over co-ouderschap.

De kinderen staan centraal

Alle aandacht voor kinderen in een scheiding

Wanneer er kinderen aanwezig zijn, staan die bij ons centraal. Immers, ook zij gaan een heftige periode door tijdens de scheiding van hun ouders. Het is helaas niet ongewoon dat dit problemen oplevert op het gebied van opvoeding, leren, gedrag, of op sociaal-emotioneel vlak.

Wij van de Scheidingsplanner Losser hebben zelf ook allemaal kinderen en begrijpen als geen ander dat zij je kostbaarste bezit zijn. Daarom willen wij dat ook voor hen de scheiding zo soepel mogelijk verloopt waarbij het kind er zo ongeschonden mogelijk uitkomt.

Om dit te bewerkstelligen hebben wij een specifiek ‘kindpakket’ in ons traject zitten, waarin onder andere hulp wordt geboden bij het Ouderschapsplan en de omgangsregeling, maar ook een kinderboekenlijst te vinden is.

Verder bieden wij een kosteloos coachingsgesprek aan met de mediator (kindgesprek), en werken wij samen met een gecertificeerde coach van KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie).

 

Financieel Advies bij scheiding

Financieel adviesbureau voor scheidingen

Wij gaan een stap verder dan andere scheidingsmediators, omdat wij jullie scheiding ook financieel én fiscaal tot in de puntjes regelen. Wij weten uit ervaring dat 80% van de scheidingsproblemen juist over geld gaan en dat is nou net onze expertise. Wij zijn dan ook als financieel adviesbureau op het gebied van scheidingen jouw partner voor alle fiscale en financiële onderwerpen die bij jullie scheiding meespelen.

Alle financiële zaken, zoals de alimentatie, de eigen woning en jullie netto besteedbaar inkomen na de scheiding worden door ons in het proces meegenomen. Jullie nieuwe financiële toekomst wordt hierdoor direct inzichtelijk. Door onze expertise kunnen wij snel duidelijkheid en rust geven. En dat is veel waard. Niet voor niets heeft 80% van gescheiden mensen er spijt van dat zij geen financieel adviesbureau hebben ingeschakeld.

Wij zijn bovendien uniek in onze aanpak: Jouw scheidingsmediator is tevens jullie financieel adviseur. Je hoeft dus niet met verschillende adviseurs om tafel. Dat bespaart tijd én geld. 

Advocaat of Scheidingsplanner?

Twijfel je nog tussen een advocaat of de Scheidingsplanner Losser? In hoofdlijnen handelt een advocaat de scheiding voornamelijk juridisch af. Wij bieden juist begeleiding op juridisch, financieel en fiscaal gebied. Ook gaan we advies, sturing en emotionele ondersteuning niet uit de weg. In deze video lichten wij dit toe.

MfN-register voor mediators

Mediatorsfederatie Nederland (MfN) is de autoriteit op het gebied van mediation in Nederland. Eén register als kwaliteitsstempel binnen de mediation-branche, dé bindende factor tussen mediators met een diversiteit aan expertises en achtergronden. Het MfN-register: het grootste kwaliteitsregister van mediators in Nederland. Bekijk de video.

Scheiding aanvragen in Losser

Of je de scheiding nu samen of alleen wilt aanvragen, jouw scheiding is bij ons in goede handen. We hebben niet voor niets sinds 2006 al meer dan 700 scheidingen tot een succesvol einde gebracht. Wij bieden je een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat jouw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die past. Wij brengen alle belangrijke stappen in kaart en denken oplossingsgericht mee.

Daarnaast werken wij nauw samen met andere disciplines, zoals een vakkundig advocatenkantoor en diverse notarissen. Jouw scheiding wordt dus ook juridisch goed geregeld. Door onze gezamenlijke expertises hebben wij het antwoord op alle scheidingsvragen, waarbij wij écht kunnen helpen om de scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. We kennen niet voor niets een hoge klantwaardering. Heb je besloten om de scheiding aan te vragen en zoek je een scheidingsbemiddelaar die je met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wij helpen je onder meer met:

 • Berekening van het besteedbaar inkomen na scheiding
 • Het berekenen van de partner- en kinderalimentatie
 • Het ouderschapsplan en advisering over co-ouderschap
 • Verdeling van de eigen woning en hypotheek
 • Fiscale oplossingen conform de Belastingdienst

Gratis scheidingsboekje

Wil je in alle rust verder lezen wat er bij een scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start".  In ons boekje vind je alles wat je moet weten over scheiden, zodat je precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. Voor verdere vragen staan we uiteraard graag voor je klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan.
Bel 06 - 55 717 805 of stuur een e-mail naar gerard.heijnen@scheidingsplanner.nl

Kennismaken?

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd zonder kosten en geheel vrijblijvend. Wij nemen tijdens dit gesprek uitgebreid de tijd om in alle rust jullie situatie te bespreken en kunnen aan de hand daarvan een stappenplan maken. Dan kunnen we kijken of het klikt, of we elkaar begrijpen en of je je kunt vinden in onze werkwijze. Doe het gerust, het verplicht je tot niets. Bel 06 - 55 717 805 of stuur een e-mail naar: gerard.heijnen@scheidingsplanner.nl

Een afspraak in de avonduren en bij uitzondering bij jullie thuis is eventueel ook mogelijk.

Onze Locatie

Wij heten je van harte welkom op ons kantoor in Losser/Enschede om jouw wensen te bespreken.

 • Losser
 • Overdinkel
 • Glane
 • De Lutte
 • Beuningen
Terug naar boven