Scheidingsplanner Enschede

053-800 10 18 bennie.bles@scheidingsplanner.nl

Deurningerstraat 224, Enschede

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Enschede

053-800 10 18 bennie.bles@scheidingsplanner.nl

Deurningerstraat 224, Enschede

Scheidingsplanners

Bennie T.M. Bles FFP
FFP keurmerk
Bennie T.M. Bles FFP

Bennie Bles biedt sinds 2008 als de Scheidingsplanner Enschede scheidende stellen alle hulp bij het regelen van hun (echt)scheiding. Bennie is een betrokken man met een nuchtere kijk op de wereld. Hij streeft naar kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast werkt hij oplossingsgericht, ook denkt hij creatief mee in het gehele scheidingsproces. Bennie is na zijn HBO studie werkzaam binnen de financiële dienstverlening. Hij heeft eerst bij een aantal grote instellingen gewerkt als specialist assurantiën, pensioenen en financiële planning. Sinds 1996 is Bennie zelfstandig ondernemer. Bennie is financieel planner en gespecialiseerd in (echt)scheidingen. Bennie is gehuwd en heeft twee kinderen.

Zeer tevreden. Door zijn rustige houding en luistered oor voel je je snel opgemak je bij Dhr Bles. We zijn goed geholpen om het scheidingsproces door te komen en af te ronden.

Door Tanja, De Scheidingsplanner Enschede

Deskundige hulp bij uw scheiding in Enschede e.o.

Hoogwaardige ondersteuning op emotioneel, financieel, fiscaal en juridisch gebied, daar staan wij voor. Samen met u maken wij een compleet en persoonlijk Scheidingsplan® voor uw nieuwe start na uw scheiding. Bovendien dragen wij zorg voor de gehele financiële en juridische afwikkeling van uw (echt)scheiding. Ook kijken we naar de meest gunstige fiscale oplossingen, conform de richtlijnen van de Belastingdienst. Door onze werkwijze en jarenlange ervaring als scheidingsadviseur in de regio Enschede-Hengelo-Losser-Oldenzaal kunnen wij u gedurende het gehele scheidingstraject met raad en daad op alle fronten terzijde staan en u deskundig adviseren.

Wij staan voor vakmanschap, kwaliteit, persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Het unieke van de Scheidingsplanner Enschede is dat alle onderwerpen bij ons aan bod komen en dat wij alle expertise écht zelf in huis hebben om uw scheiding te regelen, juist ook op financieel en fiscaal gebied. Dat zeggen vele andere bemiddelaars ons niet na. Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding, zodat wij u op basis van uw wensen zo goed en gemakkelijk mogelijk kunnen helpen in het scheidingsproces.

U kiest zelf de aanpak die bij u past. Hierbij kijken wij samen met u naar uw specifieke situatie en maken we voor u een persoonlijk plan. Zijn er bij uw scheiding kinderen betrokken, dan staat een goed ouderschapsplan met afspraken die in de praktijk ook echt werken voorop. Wij nemen u letterlijk alles uit handen, alles wordt in heldere en begrijpelijke taal met u besproken. Hiermee kunnen wij u ontzorgen en bieden wij u duidelijkheid en rust.

 • Meer dan 10 jaar ervaring als scheidingsadviseur
 • Hoge klantwaardering
 • Begeleiding op financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel gebied
 • U bepaalt welke aanpak het beste bij u past
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners
 • Samen scheiden op basis van mediation
 • Apart scheiden als samen aan tafel niet lukt
 • Informeel met oog voor de emoties
 • Oplossings- en toekomstgericht
 • Ook voor ondernemers

Wij zijn uitstekend geholpen door onze mediator Bennie Bles. Het kennismakingsgesprek was duidelijk en de scheidingsaanvraag verliep soepel. Ook het mailverkeer was duidelijk en helder. Komt afspraken na. Hij heeft kennis van zaken en denkt overal aan. Bennie Bles heeft naar onze wensen gehandeld. H...

Door Sue Sue, Enschede

Hoe werkt uw scheiding aanvragen in Enschede?

Of u nu uw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, uw scheiding is bij ons altijd in goede handen. Na het kennismakingsgesprek brengen wij alle belangrijke stappen voor u in kaart. Wij informeren u welke (financiële) gegevens u moet aanleveren en gaan aan de slag met het inzichtelijk maken van uw (financiële) toekomst. Ook begeleiden wij u in het proces van samen afspraken maken. En heeft u kinderen? Samen met u zorgen we voor een goed ouderschapsplan met afspraken die in de praktijk ook echt werken. Hierbij kunnen wij u ook goed advies geven over co-ouderschap. Wij werken alles voor u uit in uw Scheidingsplan®. Dit plan is een unieke methode, ontwikkeld om u op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het is een allesomvattend plan voor uw scheiding. Het is uw persoonlijke plan en bereid u voor op uw nieuwe start, op uw toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt daarmee voor duidelijkheid in uw situatie en de te nemen stappen.

Wij geven u tijdens het traject steeds aan welke de financiële, fiscale en/of juridische gevolgen een keuze met zich meebrengt. Hierbij kijken we naar de wet- en regelgeving, maar ook wat in uw situatie redelijk is. Bennie is tijdens het gehele traject uw aanspraakpunt, hij neemt u alles uit handen. Samen met een advocaat zorgt de Scheidingsplanner Enschede ervoor dat uw afspraken worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant en dat de scheidingsaanvraag wordt afgehandeld door de rechtbank. Zo weet u snel waar u aan toe bent en dat geeft rust; niet alleen tijdens de scheiding, maar ook daarna.

Gedurende het gehele proces helpen wij met antwoord op al uw vragen, zoals:

 • Wat zijn de fiscale gevolgen van mijn scheiding?
 • Op welke toeslagen heb ik na mijn scheiding recht?
 • Kan ik na de scheiding mijn hypotheek voortzetten?
 • Kan ik met de kinderen in de woning blijven?
 • Hoe maak ik een ouderschapsplan?
 • Wanneer schakel ik een ouder-/kindercoach in?
 • Hoe zit het met mijn pensioen na mijn scheiding?
 • Wat na mijn scheiding netto te besteden?
 • Hoe zit het met de alimentatie?
 • Wat heb ik afgesproken in mijn huwelijkse voorwaarden?

Wij hadden voorkeur voor een pragmatische aanpak Deze wens uitgesproken en zo is het ook verlopen Dank voor deze clintgerichte werkwijze Jacqueline en Herman

Door JT, De Scheidingsplanner Enschede

Ook voor mediation bij een scheiding

Ook voor mediation bij een scheiding

Wij adviseren u altijd om te proberen samen de scheiding te regelen op basis van mediation. Wij kunnen u als mediator uitstekend helpen in dit proces. Tijdens de mediation wordt u geholpen bij het maken van de 'zakelijke' afspraken. Hierbij wordt rekening gehouden met de gevoelens van u allebei.

Wij besparen u veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat u samen in gesprek blijft. Natuurlijk kunnen de emoties wel eens hoog oplopen, maar wij zorgen ervoor dat de communicatie op gang blijft. Hierdoor kan in veel gevallen voorkomen worden dat meningsverschillen of conflicten escaleren.

Bij mediation krijgt ieder van u evenveel aandacht. Daarnaast wordt er voor gezorgd dat de machtsbalans tussen u beiden zoveel mogelijk in evenwicht is. Als één van u meer kennis heeft dan de ander, dan zal de scheidingsmediator dermate uitleg geven dat degene met minder kennis het ook begrijpt. Uw verhaal wordt gehoord, dingen worden uitgesproken en u krijgt een stuk erkenning en begrip. Het bereiken van het samen eens worden staat centraal gedurende de mediation.

Financieel Advies bij uw scheiding

Natuurlijk gaat een scheiding ook over emoties. Maar een scheiding betreft vooral ook de financiën, want die bepalen voor 80% uw nieuwe toekomst. Wij merken dat de financiële en fiscale gevolgen van een scheiding vaak onderschat worden. Vaak omdat men er te gemakkelijk over denkt, want zo ingewikkeld kan het toch niet zijn? Uit een onderzoek is echter gebleken dat van de groep scheidende mensen die geen financieel adviesbureau heeft ingeschakeld, 80 procent daar spijt van heeft. Zij hadden vooral informatie gemist en verkeerde afspraken gemaakt.

Door het volgen van diverse vakopleidingen hebben wij alle kennis van een financieel adviesbureau in huis. Tot onze expertise behoren financiële planning, hypotheken, pensioenen en fiscale zaken. Hierdoor kan de Scheidingsplanner Enschede u snel inzicht geven in uw financiële situatie na de scheiding. Met onze unieke aanpak zorgen wij ervoor dat u de juiste financiële en fiscale afspraken maakt, zodat u na de scheiding niet voor verrassingen komt te staan. Dit geeft u duidelijkheid en rust.

Een echtscheidingsadvocaat is inbegrepen

U heeft bij uw scheidingsprocedure altijd een echtscheidingsadvocaat nodig om uw scheidingsaanvraag te kunnen indienen bij de rechtbank. Dit bekent niet dat een advocaat de gehele begeleiding voor zijn rekening moet nemen. Bedenk hierbij dat een echtscheidingsadvocaat uw scheiding voornamelijk op juridisch gebied zal regelen. Daarnaast hebben veel echtscheidingsadvocaten niet de specifieke financiële kennis in huis die de Scheidingsplanner wel heeft. Hierdoor bestaat de kans dat u de financiële aspecten maar niet afgekaart krijgt. Eén van de lastigste onderdelen van een scheiding is immers het maken van financiële afspraken. Wij werken nauw samen met een echtscheidingsadvocaat, zodat wij ook het indienen bij de rechtbank voor onze rekening kunnen nemen. U hoeft dus niet nog apart op zoek naar een advocaat in Enschede.

Kennismakingsgesprek

Heeft u besloten om uw scheiding aan te vragen en zoekt u een scheidingsadviseur in Enschede die u met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel ons op 06-234 98 530.

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken.

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Enschede om uw wensen te bespreken.

 • Enschede
 • Binnensingelgebied
 • Hogeland Velve
 • Boswinkel Stadsveld
 • Twekkelerveld
 • Enschede Noord
 • Ribbelt Stokhorst
 • Enschede Zuid
 • Glanerbrug
 • Hengelo
 • Binnenstad
 • Hengelo Noord
 • Hasseler Es
 • Groot Driene
 • Berflo Es
 • Wilderinkshoek
 • Woolde
 • Slangenbeek
 • Losser
 • Losser West
 • Glane
 • Overdinkel
 • de Lutte
 • Beuningen
 • Oldenzaal
 • het Inslag de Kleies
 • Glinde Hooiland
 • de Meijbree
 • Haerbroek Scholtenhoek
 • Zuid Berghuizen
 • Eekte Hazewinkel
 • Het Hulsbeek
 • de Thij
 • de Graven Es
 • de Essen
 • Bekspring
Terug naar boven