Mediation & Eenzijdig Scheiden in Enschede/Twente

06 - 549 700 44 bennie.bles@scheidingsplanner.nl

Hengelosestraat 28, 7514 AH Enschede

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Mediation & Eenzijdig Scheiden in Enschede/Twente

06 - 549 700 44 bennie.bles@scheidingsplanner.nl

Hengelosestraat 28, 7514 AH Enschede

Scheidingsplanners

Bennie T.M. Bles Mediator & Financieel planner
Bennie T.M. Bles Mediator & Financieel planner

Bennie Bles biedt sinds 2008 als de Scheidingsplanner Enschede scheidende stellen alle hulp bij het regelen van hun (echt)scheiding. Bennie is een betrokken man met een nuchtere kijk op de wereld. Hij streeft naar kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast werkt hij oplossingsgericht, ook denkt hij creatief mee in het gehele scheidingsproces. Bennie is na zijn HBO studie werkzaam binnen de financiële dienstverlening. Hij heeft eerst bij een aantal grote instellingen gewerkt als specialist assurantiën, pensioenen en financiële planning. Sinds 1996 is Bennie zelfstandig ondernemer. Bennie is financieel planner en gespecialiseerd in (echt)scheidingen. Bennie is gehuwd en heeft twee kinderen.

Wil je Bennie beter leren kennen? In dit interview vertelt hij meer over zijn achtergrond, beweegredenen en werkwijze.

Mediation in Enschede

Ook voor mediation bij een scheiding

Wij adviseren je altijd om te proberen samen de scheiding te regelen op basis van mediation. Wij kunnen je als mediator uitstekend helpen in dit proces. Tijdens de mediation wordt je geholpen bij het maken van de 'zakelijke' afspraken. Hierbij wordt rekening gehouden met de gevoelens van jullie allebei.

Wij besparen je veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat je samen in gesprek blijft. Natuurlijk kunnen de emoties wel eens hoog oplopen, maar wij zorgen ervoor dat de communicatie op gang blijft. Hierdoor kan in veel gevallen voorkomen worden dat meningsverschillen of conflicten escaleren.

Bij mediation krijgt ieder van je evenveel aandacht. Daarnaast wordt er voor gezorgd dat de machtsbalans tussen jullie beiden zoveel mogelijk in evenwicht is. Als één van jullie meer kennis heeft dan de ander, dan zal de scheidingsmediator dermate uitleg geven dat degene met minder kennis het ook begrijpt. Je verhaal wordt gehoord, dingen worden uitgesproken en je krijgt een stuk erkenning en begrip. Het bereiken van het samen eens worden staat centraal gedurende de mediation.

Financieel advies bij je scheiding

Natuurlijk gaat een scheiding ook over emoties. Maar een scheiding betreft vooral ook de financiën, want die bepalen voor 80% je nieuwe toekomst. Wij merken dat de financiële en fiscale gevolgen van een scheiding vaak onderschat worden. Vaak omdat men er te gemakkelijk over denkt, want zo ingewikkeld kan het toch niet zijn?

Uit een onderzoek is echter gebleken dat van de groep scheidende mensen die geen mediator met financiële kennis heeft ingeschakeld, 80 procent daar spijt van heeft. Zij hadden vooral informatie gemist en verkeerde afspraken gemaakt.

Door het volgen van diverse vakopleidingen hebben wij alle kennis van een financieel adviesbureau in huis. Tot onze expertise behoren financiële planning, hypotheken, pensioenen en fiscale zaken. Hierdoor kan de Scheidingsplanner Twente in Enschede je snel inzicht geven in je financiële situatie na de scheiding.

Met onze unieke aanpak zorgen wij ervoor dat je de juiste financiële en fiscale afspraken maakt, zodat je na de scheiding niet voor verrassingen komt te staan. Dit geeft duidelijkheid en rust.

Eenzijdig scheiden

Helaas is het niet altijd mogelijk het scheidingstraject samen met je partner te doorlopen. Jij of je partner kan dit te emotioneel vinden of bang zijn dat de eigen belangen niet goed behartigd worden. Of een van jullie vindt het moeilijk om voor de eigen belangen op te komen. De echtscheiding aanvragen zonder je partner, oftewel eenzijdig scheiden, kan dan voor jou een optie zijn.

De insteek van de Scheidingsplanner Enschede/Twente bij eenzijdig scheiden is altijd er in goed overleg met elkaar proberen uit te komen in plaats van tot het einde aan toe te strijden. Uiteraard worden jouw belangen altijd volledig behartigd, maar met als resultaat dat jullie toch beiden achter de gemaakte afspraken kunnen staan. Dit blijkt vaak bij te dragen aan een goede verstandhouding tussen jou en jouw ex-partner na afloop van de scheiding. Iets wat, zeker als er kinderen zijn, heel belangrijk is.

Daarnaast kom jij op deze manier ook zelf met een positiever gevoel uit de scheiding, dan wanneer er heel veel strijd is geweest. Door onze aanpak van een eenzijdige scheiding maakt het voor jou een stuk prettiger om op een positieve manier je leven weer te kunnen oppakken.

Zeer tevreden. Door zijn rustige houding en luistered oor voel je je snel opgemak je bij Dhr Bles. We zijn goed geholpen om het scheidingsproces door te komen en af te ronden.

Door Tanja, De Scheidingsplanner Enschede

Deskundige hulp bij je scheiding in Twente/Enschede

Hoogwaardige ondersteuning op emotioneel, financieel, fiscaal en juridisch gebied, daar staan wij voor. We maken samen een compleet en persoonlijk Scheidingsplan® voor je nieuwe start na je scheiding. Bovendien dragen wij zorg voor de gehele financiële en juridische afwikkeling van je (echt)scheiding. Ook kijken we naar de meest gunstige fiscale oplossingen. Door onze werkwijze en jarenlange ervaring als scheidingsadviseur in de regio Twente (Enschede - Hengelo - Losser - Oldenzaal) kunnen wij je gedurende het gehele scheidingstraject met raad en daad op alle fronten terzijde staan en je deskundig adviseren.

Wij staan voor vakmanschap, kwaliteit, persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Het unieke van de Scheidingsplanner Enschede/Twente is dat alle onderwerpen bij ons aan bod komen en dat wij alle expertise écht zelf in huis hebben om je scheiding te regelen, juist ook op financieel en fiscaal gebied. Dat zeggen vele andere bemiddelaars ons niet na. Wij bieden je een totaaloplossing voor elke scheiding, zodat wij je op basis van je wensen zo goed en gemakkelijk mogelijk kunnen helpen in het scheidingsproces.

Je kiest zelf de aanpak die bij je past. Hierbij kijken wij samen naar je specifieke situatie en maken een persoonlijk plan. Zijn er bij je scheiding kinderen betrokken, dan staat een goed ouderschapsplan met afspraken die in de praktijk ook echt werken voorop. Indien gewenst nemen we je letterlijk alles uit handen. We bespreken alles in heldere en begrijpelijke taal. Hiermee kunnen wij je ontzorgen en bieden je duidelijkheid en rust.

 • Meer dan 15 jaar ervaring als scheidingsadviseur
 • Hoge klantwaardering
 • Begeleiding op financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel gebied
 • Je bepaalt welke aanpak het beste bij je past
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners
 • Samen scheiden op basis van mediation
 • Informeel met oog voor de emoties
 • Oplossings- en toekomstgericht
 • Voor ondernemers en particulieren

Aanpak en werkwijze de Scheidingsplanner Enschede/Twente

Na het kennismakingsgesprek op ons kantoor in Enschede brengen wij alle belangrijke stappen voor je in kaart. Wij informeren je welke (financiële) gegevens je moet aanleveren en gaan aan de slag met het inzichtelijk maken van je (financiële) toekomst. Ook begeleiden wij je in het proces van samen afspraken maken. En heb jullie kinderen? Samen zorgen we voor een goed ouderschapsplan met afspraken die in de praktijk ook echt werken. Hierbij kunnen wij je ook advies geven over co-ouderschap. Wij werken alles voor je uit in het Scheidingsplan®. Dit plan is een unieke methode, ontwikkeld om je op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het is een allesomvattend plan voor je scheiding. Het is je persoonlijke plan en bereid je voor op je nieuwe start, op je toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt daarmee voor duidelijkheid in je situatie en de te nemen stappen.

Wij geven je tijdens het traject steeds aan welke de financiële, fiscale en/of juridische gevolgen een keuze met zich meebrengt. Hierbij kijken we naar de wet- en regelgeving, maar ook wat in je situatie redelijk is. Onze mediator Bennie is tijdens het gehele traject je aanspreekpunt. Samen met een advocaat zorgt de Scheidingsplanner Enschede/Twente ervoor dat je afspraken worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant en dat de scheidingsaanvraag wordt afgehandeld door de rechtbank. Zo weet je snel waar je aan toe bent en dat geeft rust; niet alleen tijdens de scheiding, maar ook daarna.

Gedurende het gehele proces helpen wij met antwoord op al je vragen, zoals:

 • Wat zijn de fiscale gevolgen van mijn scheiding?
 • Op welke toeslagen heb ik na mijn scheiding recht?
 • Kan ik na de scheiding mijn hypotheek voortzetten?
 • Kan ik met de kinderen in de woning blijven?
 • Hoe maak ik een ouderschapsplan?
 • Wanneer schakel ik een ouder-/kindercoach in?
 • Hoe zit het met mijn pensioen na mijn scheiding?
 • Wat na mijn scheiding netto te besteden?
 • Hoe zit het met de alimentatie?
 • Wat heb ik afgesproken in mijn huwelijkse voorwaarden?

Wij zijn uitstekend geholpen door onze mediator Bennie Bles. Het kennismakingsgesprek was duidelijk en de scheidingsaanvraag verliep soepel. Ook het mailverkeer was duidelijk en helder. Komt afspraken na. Hij heeft kennis van zaken en denkt overal aan. Bennie Bles heeft naar onze wensen gehandeld. H...

Door Sue Sue, Enschede
Echtscheiding ondernemers

Onze expertise: scheiding ondernemers

Wij zijn één van de weinige scheidingsbemiddelaars in Enschede die alle kennis en ervaring in huis heeft voor de echtscheiding van een ondernemer, ongeacht de bedrijfsvorm.

Als een ondernemer gaat scheiden, kan dat grote zakelijke gevolgen hebben. Het gaat bij een ondernemer namelijk niet alleen om een persoonlijk belang, maar juist ook om zakelijke belangen. Daarnaast zijn privé en zakelijk over het algemeen financieel met elkaar vervlochten. Ook wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dit maakt de scheiding veel complexer. Tenslotte mag de continuïteit van uw bedrijf niet in gevaar komen, want de rekeningen zullen ook na de scheiding ergens van betaald moeten worden. 

Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de bezittingen, de cijfers, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoort. En wij geven u altijd een helder advies over de verdeling en de voortzetting van uw bedrijf.

Een echtscheidingsadvocaat is inbegrepen

Je hebt bij je scheidingsprocedure altijd een echtscheidingsadvocaat nodig om je scheidingsaanvraag (convenant) te kunnen indienen bij de rechtbank. Dit bekent niet dat een advocaat de begeleiding voor zijn rekening moet nemen. Bedenk hierbij dat een echtscheidingsadvocaat je scheiding voornamelijk op juridisch gebied zal regelen. Daarnaast hebben veel echtscheidingsadvocaten niet de specifieke financiële kennis in huis die de Scheidingsplanner wel heeft. Hierdoor bestaat de kans dat je de financiële aspecten maar niet juist afgekaart krijgt. Eén van de lastigste onderdelen van een scheiding is immers het maken van financiële afspraken. Wij werken samen met een echtscheidingsadvocaat die het verzoek bij de rechtbank indient. Je hoeft dus niet op zoek naar een advocaat.

Zeer tevreden, kennismakingsgesprek was zeer fijn en er is goed naar de wensen gekeken. Ook goede communicatie per mail en als iets niet duidelijk was nam Bennie Bles alle tijd om het goed uit te leggen.

Door Rocco Noordman, Enschede

Kennismakingsgesprek

Heb je besloten om je scheiding aan te vragen en mediator in Enschede die je met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel ons op 06-234 98 530 of vul via onderstaande knop het formulier in.

Gratis scheidingsboekje

Wil je weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start" aan. In dit boekje vertellen wij je alles wat je moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die je hierin kunt maken.

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Enschede om uw wensen te bespreken.

 • Enschede
 • Binnensingelgebied
 • Hogeland Velve
 • Boswinkel Stadsveld
 • Twekkelerveld
 • Enschede Noord
 • Ribbelt Stokhorst
 • Enschede Zuid
 • Glanerbrug
 • Hengelo
 • Binnenstad
 • Hengelo Noord
 • Hasseler Es
 • Groot Driene
 • Berflo Es
 • Wilderinkshoek
 • Woolde
 • Slangenbeek
 • Losser
 • Losser West
 • Glane
 • Overdinkel
 • de Lutte
 • Beuningen
 • Oldenzaal
 • het Inslag de Kleies
 • Glinde Hooiland
 • de Meijbree
 • Haerbroek Scholtenhoek
 • Zuid Berghuizen
 • Eekte Hazewinkel
 • Het Hulsbeek
 • de Thij
 • de Graven Es
 • de Essen
 • Bekspring
Terug naar boven