Scheidingsplanner Amsterdam

020 - 82 08 171 team@scheidingsplanner.nl

IJburglaan 634S, Amsterdam

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Amsterdam

020 - 82 08 171 team@scheidingsplanner.nl

IJburglaan 634S, Amsterdam

Scheidingsplanners

mr. Joosje Veneman

Als jurist en mede-eigenaar van De Scheidingsplanner heeft Joosje zich binnen het kantoor gespecialiseerd in (complexe) mediationtrajecten alsmede scheidingen met internationale aspecten. Bij haar begeleiding gaat zij oplossingsgericht te werk waarbij zij altijd aandacht zal houden voor een ieders belang.

Joosje heeft een goed ontwikkeld empathisch vermogen en volgens haar cliënten werkt haar wijze van communiceren de-escalerend. In haar trajecten zal zij praktisch in kaart brengen wat er speelt en hoe hiermee omgegaan kan worden. Het is de missie van Joosje om er tezamen met u alles aan te doen om tot een gedegen convenant te komen waarover alle partijen, ook op de lange termijn, tevreden zullen zijn - zowel juridisch, financieel alsook fiscaal, maar ook zeker emotioneel.

Joosje is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Master of Laws, Civiel Recht) en heeft zich binnen de civiele master gericht op het personen- en familierecht. Zij heeft daarnaast de opleiding tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) gevolgd alsook de specialisatie internationaal privaatrecht. Tevens heeft zij een mediationopleiding gevolgd.

Voor vragen zoals: “het voelt alsof wij lijnrecht tegenover elkaar staan maar willen er, zeker in het belang van onze kinderen, in onderling overleg uitkomen – waar moeten we beginnen?” kunt u terecht bij Joosje.

mr. Stefanie van Poppel RFEA

Als jurist richt Stefanie zich in haar dagelijkse werkzaamheden bij De Scheidingsplanner zowel op mediationtrajecten als eenzijdige trajecten. Door cliënten hierin zo goed mogelijk te begeleiden, wil zij cliënten de nare periode die het scheiden met zich meebrengt op zo’n goed mogelijk manier laten afsluiten. Daarbij verliest zij de belangen van cliënten en hun eventuele kinderen niet uit het oog.

Ondanks dat Stefanie zich ook bezighoudt met mediations, ligt haar kracht in het bijzonder bij de scheidingen waarin partijen er samen helaas niet meer uitkomen. Door haar specialisatie tot Register Financieel EchtscheidingsAdviseur, voor zowel particulieren als ondernemers, zijn beiden bij haar aan het juiste adres. Daarnaast is Stefanie zelf ondernemer, zijnde mede-eigenaar van De Scheidingsplanner, hetgeen zij mee kan nemen in de begeleiding van haar cliënten.

Stefanie is afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (Master of Laws, Civiel Recht). U kunt bij Stefanie terecht voor antwoord op vragen zoals: “ik wil gaan scheiden maar mijn partner werkt niet mee, welke opties heb ik nu – zowel ten aanzien van de scheiding als mijn eventuele bedrijf?”

Wim de Zwart RFEA

Door jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk is Wim de Zwart gespecialiseerd in financiële, fiscale en emotioneel complexe echtscheidingszaken. Wim is met zijn eigen ondernemersachtergrond en de afgeronde opleiding tot RFEA-ondernemer één van de weinige echtscheidingsadviseurs in Nederland die zich specifiek richt op de ondernemer in echtscheiding. Deze deskundigheid wordt toegepast in (complexe) mediationtrajecten en eenzijdige echtscheidingsprocedures.

Het is zijn missie om mensen in een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven te voorzien van inzicht en overzicht in de (financiële en fiscale) materie. De focus is hierbij voortdurend gericht op een nieuwe toekomst voor beiden, met het belang van de eventuele kinderen voorop. Daarnaast is Wim bestuurslid van Vereniging de Scheidingsplanner en de RFEA.

Voor vragen zoals: "ik ben ondernemer en wil gaan scheiden, maar ben getrouwd in gemeenschap van goederen – wat is het beste voor mijn situatie,en mijn bedrijf?" kunt u terecht bij Wim.

Ine Bolssens
MFN keurmerk
Ine Bolssens

Als mediator en SCHIP-behandelaar richt Ine Bolssens zich op die groep mensen die zich realiseren dat het goed afhechten van je voorbijgaande relatie een belangrijke basis legt voor een liefdevolle en open nieuwe toekomst voor je kinderen, jezelf en je ex-partner. Zij raadt het aan hierin te investeren, omdat het je veel gedoe, negatieve energie en pijnlijke situaties kan besparen. Niet alleen financieel, maar vooral ook emotioneel.

Een goed afgehechte relatie betekent dat er niets is blijven hangen, dat je los bent én ook de ander als levensgezel loslaat. Een eventuele nieuwe relatie heeft zo een open start, zonder bagage. Daarnaast gedijen jullie kinderen goed in zo’n goed afgehechte partnerrelatie, omdat dit ruimte biedt voor een nieuwe verbinding met een liefdevolle en open bedding. “Zij verdienen toch een verbinding tussen jullie als ouders die ‘schoon’ is?” Door hierin te investeren, kunnen ze zich geborgen voelen in een verbond van goed samenwerkende, betrokken en elkaar waarderende ouders.

Ine heeft ruime ervaring in het begeleiden van scheidingen en arbeidsconflicten. Ine is in staat de menselijkheid van elk gedrag te zien en weet een veilige plek te creëren, van waaruit constructieve stappen gezet kunnen worden. Ze put uit bronnen zoals systeemdenken, EFT en Relational Life Therapy.

Donnée de Boer
Donnée de Boer

Als jurist en scheidingsbemiddelaar heeft Donnée zich bij de Scheidingsplanner gespecialiseerd in mediation-trajecten, alsmede in scheidingen waarbij de gesprekken in het Engels worden gevoerd.

Donnée heeft door haar werkervaring bij Slachtofferhulp Nederland een sterk empathisch vermogen en beseft zich dat, ondanks dat dit een ander rechtsgebied betreft, een scheiding voor cliënten een zeer lastige periode in hun leven kan zijn. Daarom weet zij hoe belangrijk het is om naast de zakelijke aspecten van een scheiding ook stil te staan bij de emotie.

Het is haar missie om cliënten tijdens deze moeilijke periode te ontzorgen door inzicht te geven in zowel de juridische, financiële als de fiscale aspecten. Bij haar begeleiding zal zij altijd aandacht houden voor ieders belang, met het belang van de kinderen voorop.

Tijdens haar master rechtsgeleerdheid focust zij zich op het privaatrecht.

Voor vragen als: “Hoe regelen wij alles, met het belang van onze kinderen voorop, zo goed mogelijk voor de toekomst?” kunt u bij Donnée terecht.

Alles positief ervaren. Traject verliep snel en transparant.

Door JS, De Scheidingsplanner Amsterdam

Alle hulp bij scheiden in de regio Amsterdam

Als u gaat scheiden dan is alles wat voorheen zeker was, ineens niet meer zo vanzelfsprekend. U heeft waarschijnlijk tal van vragen en alle onzekerheid brengt onrust. Daarnaast heeft uit elkaar gaan, of u nu gehuwd, geregistreerd partner of samenwoner bent, een grote impact op uw leven. En niet alleen op uzelf, maar ook op uw kinderen en uw directe omgeving. Het is vaak een hectische periode, omdat er voor uw echtscheiding veel geregeld moet gaan worden. In deze situatie is het fijn als u kunt vertrouwen op hulp en advies van een goede scheidingsadviseur. Wij helpen wij u graag verder om uw (echt)scheiding zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen. 

"U vindt bij ons een allesomvattende aanpak. Wij ondersteunen u dan ook op het alle gebieden van een scheiding: juridisch, financieel, fiscaal en emotioneel. In deze begeleiding gaan wij voor tevredenheid op de lange termijn, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Moeilijke situaties gaan wij daarbij niet uit de weg. Door onze diverse expertises en achtergronden kunt u erop rekenen dat elke situatie juist in kaart wordt gebracht.

Samen met u maken wij voor uw nieuwe start een compleet en persoonlijk Scheidingsplan voor uw scheiding. Daarnaast zorgen wij voor de gehele juridische en financiële afwikkeling van uw (echt)scheiding. Wij werken hiervoor tevens samen met advocaten, mediators, kindercoaches en notarissen in Amsterdam en omgeving voor de beste begeleiding bij uw (echt)scheiding. Voor het overnemen en aankopen van uw (echtelijke) woning hebben wij een samenwerkingsverband met hypothecaire (financiële) planners."

 • Ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden van echtscheidingen
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners
 • Gespecialiseerde hulp voor ondernemers
 • Voor gezamenlijke en eenzijdige (echt)scheidingstrajecten
 • Team van juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten en gespecialiseerde coaches
 • Snel inzicht in de woonsituatie door samenwerking met hypothecair (financieel) planners
 • Alle begeleiding van A tot Z inclusief afwikkeling bij de rechtbank door een echtscheidingsadvocaat

Erg goede service van begin tot het eind, ik ben blij dat we voor jouw service hebben gekozen Burt.

Door Eelko IJisberg, De Scheidingsplanner Amsterdam

De specialisaties van de Scheidingsplanner Amsterdam

Van A tot Z hulp bij uw scheiding, en daarna!

Bent u op zoek naar begeleiding en advies bij uw scheiding op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied in de regio Amsterdam? Dan bent u bij de Scheidingsplanner Amsterdam aan het juiste adres. Ons team bestaat uit goed opgeleide juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten en diverse gespecialiseerde coaches. Wat uw verhaal ook is, wij hebben de aanpak die bij u past. Door onze jarenlange ervaring kunnen u uitstekend helpen en adviseren bij uw scheiding. Wij zijn onder meer gespecialiseerd in financieel en fiscaal advies, eenzijdige scheidingen, echtscheidingsmediation, herberekeningen van de alimentatie en in scheidingen met internationale aspecten.

Financieel adviesbureau voor scheidingen

Financieel adviesbureau

De financiën spelen naast emoties een grote rol bij een echtscheiding. Wist u dat die financiën zelfs voor 80% uw nieuwe toekomst bepalen? Niets voor niets heeft 80% van gescheiden mensen er spijt van dat zij geen financieel adviesbureau hebben ingeschakeld.

Bij de Scheidingsplanner Amsterdam is uw financiële toekomst in goede handen. Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau voor u in huis, zodat wij u snel inzicht kunnen geven in alle financiële onderwerpen van uw scheiding: de partner- en kinderalimentatie, uw eigen woning, uw pensioen, uw vermogen, tegemoetkomingen et cetera. Dit inzicht geeft u duidelijkheid en rust.

En niet onbelangrijk... alle fiscale consequenties worden voor u in kaart gebracht. Zo stapt u niet in de fiscale valkuilen van onderwerpen zoals het fiscale partnerschap, de eigen woning, pensioenen, levensverzekeringen, alimentatie, heffingskortingen, afkoopsommen en toeslagen. 

Scheidingsmediation? Doen!

Specialisten in echtscheidingsmediation

Ons advies: probeer altijd samen uw scheiding te regelen. Echtscheidingsmediation is bij uitstek geschikt om er samen uit te komen. Wij kunnen u als mediator uitstekend helpen in dit proces. Tijdens de mediation wordt u geholpen bij het maken van de 'zakelijke' afspraken. Wij houden hierbij rekening met de gevoelens van u allebei.

Door onze aanpak op basis van mediation besparen wij u veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat u samen in gesprek blijft. Natuurlijk kunnen de emoties wel eens hoog oplopen, maar wij zorgen ervoor dat de communicatie op gang blijft.

Een belangrijk voordeel van mediation is het op gang houden communicatie. U blijft met elkaar in gesprek, waardoor een dure en ontwrichtende juridische procedure oftewel een vechtscheiding voorkomen kan worden. Uw verhaal wordt gehoord, dingen worden uitgesproken en u krijgt een stuk erkenning en begrip.

Voor particulieren en ondernemers

Scheidingsbegeleiding voor particulieren en ondernemers

Door de verschillende opleidingen en achtergronden van ons team zijn wij gespecialiseerd in alles wat met scheiden te maken heeft. Voor zowel gezamenlijke als eenzijdige scheidingstrajecten. Ook voor een ouderschapsplan, uw eigen woning, het berekenen van de alimentatie of scheiden van tafel en bed bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u tevens goed en onafhankelijk adviseren als u op zoek bent naar een second opinion.

Ons team staat voor kwaliteit, deskundigheid en oplossingsgerichtheid. Wij bieden toegankelijke trajecten aan tegen marktconforme prijzen. Wij richten ons op particulieren, maar zijn ook één van de weinige scheidingsbemiddelaars in Nederland die daarnaast alle kennis en ervaring in huis heeft voor de echtscheiding van een ondernemer, ongeacht de bedrijfsvorm.

Krachtige samenwerking voor alleen scheiden

Krachtige samenwerking voor eenzijdig scheiden

Alleen (eenzijdig) scheiden is waar wij onder meer goed in zijn. Door onze krachten te bundelen met Van Vollenhoven Advocaten kunnen wij scheidende stellen op dit gebied echt meerwaarde bieden. In het bijzonder heeft “the best of both worlds” aanpak zijn toegevoegde waarde in scheidingstrajecten waarin een onderneming betrokken is. 

Die toegevoegde waarde blijkt wel uit het praktijkvoorbeeld van deze echtscheidingszaak. Een man verliest tijdens de scheidingsprocedure zijn baan en ontvangt een riante ontslagvergoeding. Hij komt in de WW terecht, maar kan helaas geen nieuwe baan vinden. Met behoud van WW besluit hij voor zichzelf te beginnen. Het inkomen dat hij bij zijn voormalig werkgever genoot, kan hij echter niet meer realiseren.

Lees meer over dit praktijkvoorbeeld

Herberekenen van alimentatie

Herberekeningen van alimentatie

Een aantal jaren geleden bent u gescheiden, de afspraken zijn vastgelegd in een convenant, maar de situatie waarop toentertijd de alimentatie is berekend is niet meer hetzelfde. Dit is voor veel gescheiden mensen een herkenbare situatie. Zowel persoonlijke als financiële wijzigingen kunnen invloed hebben op de alimentatie die u destijds heeft afgesproken. U kunt hierbij denken aan een wijziging in het inkomen, het anders vormgeven van de zorgverdeling, het krijgen van een nieuwe relatie of de geboorte van een nieuw kindje.

Meer over alimentatie herberekening

Spelen er bij uw scheiding internationale aspecten?

Internationale aspecten en echtscheiding

Als één van de weinige scheidingsbemiddelaars in regio Amsterdam is ons kantoor gespecialiseerd in scheidingen met internationale aspecten. Bij internationale aspecten kunt u denken aan nationaliteit(en), woonplaats of wellicht de huwelijksplaats van partijen. Op het moment dat er sprake is van internationale aspecten is het altijd maar de vraag bij welke rechter er aangeklopt kan worden en/of welk recht van toepassing is op het moment dat men gaat scheiden.

Lees verder/Read more

Echtscheidingsadvocaat is inbegrepen!

Bij een echtscheidingsprocedure heeft u altijd een echtscheidingsadvocaat nodig om de scheidingsaanvraag in te kunnen dienen bij de rechtbank. In ons team bevinden zich echter een aantal goed opgeleide juristen, zodat wij u ook op juridisch gebied uitstekend kunnen begeleiden. Onze eigen echtscheidingsadvocaten kunnen dus zelf uw echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. U hoeft dus zelf niet op zoek te gaan naar een advocaat in Amsterdam! 

Ook voor de SCHIP-aanpak!

Wij bieden u ook begeleiding aan op basis van de SCHIP-methode. De SCHIP-methode is er met name op gericht ouders opnieuw met elkaar te verbinden en wordt vooral ingezet bij complexe scheidingen. Doel is de onderlinge communicatie te verbeteren en het onderlinge vertrouwen te herstellen. Met behulp van de SCHIP-methode kunt u samen met respect naar elkaar toe uw relatie afronden en na de scheiding samen optrekken in uw gezamenlijk ouderschap!

Zeer tevreden. Heeft ons tijdens het moeilijke proces geweldig geholpen.

Door b de brouwer, De Scheidingsplanner Amsterdam

Kennismakingsgesprek

Al onze trajecten beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin wij inzichtelijk kunnen maken wat er bij u speelt, waar u aan moet denken en wat wij hierin voor u kunnen betekenen. 

Een afspraak in de avonduren en bij uitzondering op zaterdag, bij u thuis of via skype is ook mogelijk.

Maak nu een afspraak

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken.

Vraag hier uw gratis exemplaar aan

 

Onze Office-Manager: Robby de Puy

Robby houdt zich binnen ons team bezig met de administratieve werkzaamheden. Hierdoor ondersteunt zij onze adviseurs en overige teamleden. Door haar jaren lange ervaring als gastvrouw weet zij goed wat klantvriendelijkheid inhoudt.Robby is één van onze eerste aanspreekpunten en zij gaat hierbij naast klantvriendelijk ook oplossingsgericht te werk.

Samenwerkend coach: Roos Boer

Samenwerkend coach: Roos Boer

Roos is gecertificeerd Scheidingscoach bij de Succesvol Scheiden Academie en aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland. Inmiddels heeft zij meer dan 100 ouders mogen begeleiden tijdens hun scheiding. Ook is zij trainer aan de Succesvol Scheiden Academie, hier worden professionals opgeleid tot scheidingscoach. Doordat zij zelf ook een keer gescheiden is, weet zij als geen ander, hoe is het om te worstelen met de emoties van een scheiding.

Samenwerkend advocatenkantoor: Boshouwers Schellekens Spoormans

Boshouwers Schellekens Spoormans advocaten kantoor is een nichekantoor gespecialiseerd in het internationaal personen- en familierecht en is gevestigd in Amsterdam aan de Overtoom. Zij zijn aangesloten bij de specialisatievereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Zij werken nauw samen met (o.a. onze) financieel deskundigen, welke combinatie leidt tot een kwalitatief hoogwaardige en volledige dienstverlening. 

Samenwerkende financieel adviseur

Zuidstad Financiële Planning kan u begeleiden in de financiële afwikkeling na uw scheiding. Markjan Knepper en Tom Maaskant beschikken samen over ruim 25 jaar ervaring. Zij zijn professionals binnen hun vakgebied en bieden u maatwerk advies. Tijdens een scheiding is het vaak de vraag of één van de partijen in de woning kan blijven wonen. Hiervoor maken zij een eerste inschatting en gaan zij namens u in overleg met de bank om te beoordelen in hoeverre de wens financieel haalbaar is.

Samenwerkende kindercoach

De Kindbehartiger is er als belangenbehartiger voor ieder kind in een scheidingssituatie. De Kindbehartiger treedt op in het vrijwillig kader door middel van een traject van ondersteuning, als ook aan de voorkant van een juridische procedure om de positie van kinderen een plek te geven en rondom de nazorg. De Kindbehartiger werkt vanuit het IVRK en biedt psychosociale ondersteuning, niet zijnde therapie of behandeling. Dat is niet altijd (direct) nodig. 

Uw scheiding succesvol aanvragen in Amsterdam

Of u nu uw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, uw scheiding is bij ons altijd in goede handen. Wij brengen alle belangrijke stappen voor u in kaart en denken oplossingsgericht met u mee. Door onze jarenlange ervaring kennen wij het klappen van de zweep en kunnen wij daardoor goed adviseren en terzijde staan. Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. We kennen dan ook een hoge klantwaardering. Heeft u besloten om uw scheiding aan te vragen en zoekt u een scheidingsbemiddelaar die u met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wij helpen u onder meer met:

 • Het berekenen van de partneralimentatie
 • Het berekenen van de kinderalimentatie
 • Berekenen van uw besteedbaar inkomen na uw scheiding
 • Verdeling van uw eigen woning en hypotheek
 • Het verdelen van uw vermogen en eventuele schulden
 • Fiscale oplossingen conform richtlijnen van de Belastingdienst
 • De verdeling van uw pensioen
 • Afwikkeling bij de rechtbank

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Amsterdam om uw wensen te bespreken.

 • Amsterdam Centrum
 • Burgwallen
 • Grachtengordel
 • Haarlemmerbuurt
 • Jordaan
 • Zuidas
 • IJburg
 • Osdorp
 • Buitenveldert
 • Bijlmer
 • Havengebied
 • Sloterdijk
 • Spaarndammerbuurt
 • Pijp
 • Tuindorp
Terug naar boven