Scheidingsplanner Amstelveen

020 82 08 171 team2@scheidingsplanner.nl

Laan van Kronenburg 14, Amstelveen

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Amstelveen

020 82 08 171 team2@scheidingsplanner.nl

Laan van Kronenburg 14, Amstelveen

Scheidingsplanners

Wim de Zwart RFEA

Door jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk is Wim de Zwart gespecialiseerd in financiële, fiscale en emotioneel complexe echtscheidingszaken. Wim is met zijn eigen ondernemersachtergrond en de afgeronde opleiding tot RFEA-ondernemer één van de weinige echtscheidingsadviseurs in Nederland die zich specifiek richt op de ondernemer in echtscheiding. Deze deskundigheid wordt toegepast in (complexe) mediationtrajecten en eenzijdige echtscheidingsprocedures.

Het is zijn missie om mensen in een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven te voorzien van inzicht en overzicht in de (financiële en fiscale) materie. De focus is hierbij voortdurend gericht op een nieuwe toekomst voor beiden, met het belang van de eventuele kinderen voorop. Daarnaast is Wim bestuurslid van Vereniging de Scheidingsplanner en de RFEA.

Voor vragen zoals: "ik ben ondernemer en wil gaan scheiden, maar ben getrouwd in gemeenschap van goederen – wat is het beste voor mijn situatie,en mijn bedrijf?" kunt u terecht bij Wim.

Ine Bolssens
MFN keurmerk
Ine Bolssens

Als mediator en SCHIP-behandelaar richt Ine Bolssens zich op die groep mensen die zich realiseren dat het goed afhechten van je voorbijgaande relatie een belangrijke basis legt voor een liefdevolle en open nieuwe toekomst voor je kinderen, jezelf en je ex-partner. Zij raadt het aan hierin te investeren, omdat het je veel gedoe, negatieve energie en pijnlijke situaties kan besparen. Niet alleen financieel, maar vooral ook emotioneel.

Een goed afgehechte relatie betekent dat er niets is blijven hangen, dat je los bent én ook de ander als levensgezel loslaat. Een eventuele nieuwe relatie heeft zo een open start, zonder bagage. Daarnaast gedijen jullie kinderen goed in zo’n goed afgehechte partnerrelatie, omdat dit ruimte biedt voor een nieuwe verbinding met een liefdevolle en open bedding. “Zij verdienen toch een verbinding tussen jullie als ouders die ‘schoon’ is?” Door hierin te investeren, kunnen ze zich geborgen voelen in een verbond van goed samenwerkende, betrokken en elkaar waarderende ouders.

Ine heeft ruime ervaring in het begeleiden van scheidingen en arbeidsconflicten. Ine is in staat de menselijkheid van elk gedrag te zien en weet een veilige plek te creëren, van waaruit constructieve stappen gezet kunnen worden. Ze put uit bronnen zoals systeemdenken, EFT en Relational Life Therapy.

Bianca Lingen-Buijs
RFEA keurmerk
Bianca Lingen-Buijs

Bianca vindt het als register financieel echtscheidingsadviseur en scheidingsbemiddelaar belangrijk haar klanten in deze lastige periode geheel te ontzorgen ten aanzien van alle formele aspecten van de scheiding. Daarbij houdt zij de belangen van alle betrokken partijen in het oog.   

Zij is van mening dat een goede begeleiding bestaat uit zowel betrokkenheid op het sociale en emotionele vlak als deskundigheid op zowel juridisch, fiscaal als financieel gebied.

Door haar jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, als onder andere hypothecair planner, is Bianca in staat om ook de verbindingen in het proces te leggen ten aanzien van de eigen woning, en zo de huidige en de toekomstige woonsituatie mee te nemen in het totaalplaatje.

Bij veel scheidingen worden bepaalde onderdelen vergeten en dit zorgt ervoor dat de ex-partners jaren later weer om tafel moeten om afspraken te maken. Dit zorgt ervoor dat de scheiding, met de bijbehorende emoties, weer deels opnieuw begint. Haar aanpak zorgt ervoor dat er niets vergeten wordt en dat tijdens de scheiding duidelijke en concrete afspraken worden gemaakt. 

Jouw nuchtere kijk heb ik als prettig ervaren. Naast een deskundig, onpartijdig (integer) advies was het minstens zo belangrijk af en toe te horen: "we komen er wel uit". Dat heb je goed gedaan!

Door Henriet Ooms, Scheidingsplanner Amstelland

Deskundige hulp bij uw scheiding in Amstelveen

Heeft u besloten te gaan scheiden? U heeft dan vast en zeker talloze vragen. Bovendien is alles wat voorheen zeker was, ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Daarnaast leidt de onzekerheid over de toekomst vaak tot onrust. Een scheiding, of u nu gehuwd, geregistreerd partner of samenwoner bent, heeft sowieso een grote impact op uw leven. Op uzelf en ook op uw kinderen en uw directe omgeving. Het is over het algemeen een turbulente periode, waarin u veel zaken moet gaan regelen. Het is in deze situatie prettig als u kunt vertrouwen op hulp en advies van een goede scheidingsadviseur die u met raad en daad terzijde staat. Wij zijn u graag van dienst om uw (echt)scheiding zo probleemloos mogelijk te laten verlopen. Door onze werkwijze kunnen wij u tijdens het scheidingstraject snel inzicht geven in uw leven na de scheiding, hetgeen u rust en duidelijkheid biedt.

 • Begeleiding op financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel gebied
 • Al 15 ervaring in het regelen en begeleiden van echtscheidingen
 • Voor gezamenlijke en eenzijdige (echt)scheidingstrajecten
 • Team van juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten en gespecialiseerde coaches
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners
 • Gespecialiseerd in echtscheidingen van ondernemers
 • Oplossings- en toekomstgericht
 • Snel inzicht in de woonsituatie door samenwerking met hypothecaire (financiële) planners
 • Compleet Scheidingsplan® in heldere en duidelijke taal

"Als ervaren scheidingsadviseurs bieden wij u een complete aanpak. In onze allesomvattende werkwijze ondersteunen wij u dan ook op alle gebieden van een scheiding: financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel.

In onze persoonlijke en betrokken begeleiding gaan wij altijd voor tevredenheid op de lange termijn, hierdoor komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Moeilijke situaties gaan wij daarbij niet uit de weg. Met onze verschillende opleidingen en achtergronden zorgen wij ervoor dat elke situatie juist in kaart gebracht wordt.

Samen met u maken wij een compleet en persoonlijk Scheidingsplan® voor uw nieuwe start na uw scheiding. Bovendien dragen wij zorg voor de gehele financiële  en juridische afwikkeling van uw (echt)scheiding. Ook kijken we naar de meest gunstige fiscale oplossingen, conform de richtlijnen van de Belastingdienst.

Wij werken tevens samen met advocaten, mediators, kindercoaches en notarissen in Amstelveen voor de beste begeleiding bij uw scheiding. Voor het overnemen en aankopen van uw (echtelijke) woning kennen wij een samenwerkingsverband met een aantal hypothecaire (financiële) planners."

Hoe zit het met de echtscheidingsadvocaat?

Een echtscheidingsadvocaat regelt uw scheiding voornamelijk op juridisch gebied. Bovendien hebben veel echtscheidingsadvocaten niet de specifieke financiële kennis in huis die de Scheidingsplanner wel heeft. Hierdoor bestaat de kans dat u de financiële aspecten maar niet afgekaart krijgt. Wij werken nauw samen met een echtscheidingsadvocaat, zodat wij ook uw scheiding kunnen indienen bij de rechtbank. U hoeft dus niet nog apart op zoek naar een advocaat in Amstelveen, Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk aan den Amstel of Uithoorn.

Ook voor de SCHIP-aanpak!

Wij bieden u ook begeleiding aan op basis van de SCHIP-methode. De SCHIP-methode is er met name op gericht ouders opnieuw met elkaar te verbinden en wordt vooral ingezet bij complexe scheidingen. Doel is de onderlinge communicatie te verbeteren en het onderlinge vertrouwen te herstellen.

Met behulp van de SCHIP-methode kunt u samen met respect naar elkaar toe uw relatie afronden en na de scheiding samen optrekken in uw gezamenlijk ouderschap!

Rustig en prettig in onrustige situaties. Lastige financiële scheiding in afzienbare tijd tot werkbare oplossing voor beiden.

Door Jacqueline, De Scheidingsplanner Amstelland

Wat de Scheidingsplanner Amstelveen voor u kan betekenen

Van A tot Z hulp bij uw scheiding, en daarna!

Bent u op zoek naar begeleiding en advies bij uw scheiding op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied in de regio Amstelveen? Dan bent u bij de Scheidingsplanner Amstelveen aan het juiste adres. Ons team bestaat uit Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, goed opgeleide juristen, familierecht advocaten en verschillende coaches. Wat uw verhaal dan ook is, wij hebben altijd de aanpak die bij u past. Door onze jarenlange ervaring, achtergrond en opleidingen kunnen wij u uitstekend helpen en adviseren bij uw echtscheiding. Zo zijn wij onder meer gespecialiseerd in financieel en fiscaal advies, eenzijdige scheidingen, gezamenlijke scheiding (echtscheidingsmediation), in echtscheidingen met internationale aspecten en herberekeningen van de alimentatie.

Ook voor scheidingsmediation

Wij adviseren u altijd om te proberen samen de scheiding te regelen op basis van mediation. Wij kunnen u als mediator uitstekend helpen in dit proces. Tijdens de mediation wordt u geholpen bij het maken van de zakelijke afspraken. Hierbij wordt rekening gehouden met de gevoelens van u allebei. Wij besparen u veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat u samen in gesprek blijft. Natuurlijk kunnen de emoties wel eens hoog oplopen, maar wij zorgen ervoor dat de communicatie op gang blijft. Uw verhaal wordt gehoord, dingen worden uitgesproken en u krijgt een stuk erkenning en begrip. Het bereiken van het samen eens worden staat centraal gedurende de mediation. 

Financieel advies bij uw scheiding

Door het volgen van diverse vakopleidingen hebben wij alle kennis van een financieel adviesbureau in huis. Tot onze expertise behoren financiële planning, hypotheken, pensioenen en fiscale zaken. Hierdoor kan de Scheidingsplanner Amstelveen u snel inzicht geven in uw financiële situatie na de scheiding. Dit geeft u duidelijkheid en rust. De belangrijkste vragen zijn meestal of u in het huis kunt blijven wonen, wat de hoogte van de alimentatie is en wat u elke maand overhoudt om de boodschappen te kunnen doen. Met onze unieke aanpak zorgen wij ervoor dat u de juiste financiële en fiscale afspraken maakt, zodat u na de scheiding niet voor verrassingen komt te staan.

Herberekenen van de alimentatie

Herberekeningen van alimentatie

Het komt u misschien wel bekend voor: een aantal jaren geleden bent u gescheiden, de afspraken zijn vastgelegd in een convenant, maar de situatie waarop toentertijd de alimentatie is berekend is niet meer hetzelfde. Zowel persoonlijke- als financiële wijzigingen kunnen invloed hebben op de berekende alimentatie. U kunt hierbij denken aan een wijziging in het inkomen, het anders vormgeven van de zorgverdeling, het krijgen van een nieuwe relatie of de geboorte van een nieuw kindje.

Meer over alimentatie herberekening

Internationale aspecten bij een echtscheiding

Internationale aspecten en echtscheiding

Als één van de weinige scheidingsbemiddelaars in regio Amstelveen is ons kantoor gespecialiseerd in scheidingen met internationale aspecten. Op het moment dat er sprake is van internationale aspecten (bijvoorbeeld door de nationaliteit(en), woonplaats of wellicht de huwelijksplaats van partijen) is het altijd maar de vraag bij welke rechter er aangeklopt kan worden en/of welk recht van toepassing is op het moment dat men uit elkaar gaat.

Lees verder/Read more

Onze expertise: scheiding ondernemers

Scheidingsbegeleiding voor particulieren en ondernemers

Ons team staat voor kwaliteit, deskundigheid en oplossingsgerichtheid. Wij bieden toegankelijke trajecten aan tegen marktconforme prijzen. Wij zijn tevens één van de weinige scheidingsbemiddelaars in Amstelveen die daarnaast alle kennis en ervaring in huis heeft voor de echtscheiding van een ondernemer, ongeacht de bedrijfsvorm.

Als een ondernemer gaat scheiden, kan dat grote zakelijke gevolgen hebben. Het gaat bij een ondernemer namelijk niet alleen om een persoonlijk belang, maar juist ook om zakelijke belangen. Daarnaast zijn privé en zakelijk over het algemeen financieel met elkaar vervlochten. Bovendien wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dat maakt de scheiding ook veel complexer. Tenslotte mag de continuïteit van uw bedrijf niet in gevaar komen, want de rekeningen zullen ook na de scheiding ergens van betaald moeten worden. 

Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de bezittingen, de cijfers, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoort. En wij geven u uiteraard een helder advies over de verdeling en de voortzetting van uw bedrijf.

Als eenzijdig scheiden voor u de beste optie is

Krachtige samenwerking voor eenzijdig scheiden

Lukt het u niet om samen aan tafel afspraken te maken? Of vindt u het moeilijk om voor uw eigen belangen op te komen? Wij begrijpen dat er omstandigheden kunnen zijn, waardoor samen scheiden helaas geen optie is. Ook in deze situatie kan de Scheidingsplanner Amstelveen u prima begeleiden.

Door onze krachten te bundelen met Van Vollenhoven Advocaten kunnen wij scheidende mensen op dit gebied echt meerwaarde bieden. In het bijzonder heeft “the best of both worlds” aanpak zijn toegevoegde waarde in scheidingszaken waarin een onderneming betrokken is. 

Die toegevoegde waarde blijkt wel uit deze echtscheidingszaak, waarin een man tijdens de scheidingsprocedure zijn baan verliest en daarbij een riante ontslagvergoeding ontvangt. Hij komt in de WW terecht, maar kan helaas geen nieuwe baan vinden. Met behoud van WW besluit hij voor zichzelf te beginnen. Het inkomen dat hij bij zijn voormalig werkgever genoot, kan hij echter niet meer realiseren.

Lees meer over dit praktijkvoorbeeld

Vakbekwaam, reëel voor beide partners

Door M.K., De Scheidingsplanner Amstelland

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken.

Vraag hier uw gratis exemplaar aan

Kennismakingsgesprek

Al onze trajecten beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin wij inzichtelijk kunnen maken wat er bij u speelt, waar u aan moet denken en wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Een afspraak in de avonduren en bij uitzondering op zaterdag, bij u thuis of via skype is ook mogelijk.

Maak nu een afspraak

Hoe werkt uw scheiding aanvragen in Amstelveen?

Of u nu uw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, uw scheiding is bij ons altijd in goede handen. Na het kennismakingsgesprek brengen wij alle belangrijke stappen voor u in kaart. Wij informeren u welke (financiële) gegevens u moet aanleveren en gaan aan de slag met het inzichtelijk maken van uw (financiële) toekomst. Ook begeleiden wij u in het proces van samen afspraken maken. En heeft u kinderen? Samen met u zorgen we voor een goed ouderschapsplan met afspraken die in de praktijk ook echt werken. Hierbij kunnen wij u ook goed advies geven over co-ouderschap. Wij werken alles voor u uit in uw Scheidingsplan®. Dit plan is een unieke methode, ontwikkeld om u op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het is een allesomvattend plan voor uw scheiding. Het is uw persoonlijke plan en bereid u voor op uw nieuwe start, op uw toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt daarmee voor duidelijkheid in uw situatie en de te nemen stappen.

De Scheidingsplanner Amstelveen biedt u en uw ex-partner één loket om de scheiding in harmonie en op basis van uw wensen tot stand te laten komen. Wij helpen u onder meer met:

 • Het berekenen van de partner- en kinderalimentatie
 • Berekenen van uw besteedbaar inkomen na uw scheiding
 • Ouderschapsplan en advies over co-ouderschap
 • Verdeling van uw eigen woning en hypotheek
 • Het verdelen van uw vermogen en eventuele schulden
 • Fiscale oplossingen conform richtlijnen van de Belastingdienst
 • De verdeling van uw pensioen
 • Het opstellen van het echtscheidingsconvenant
 • De juridische afwikkeling bij de rechtbank

U hoeft niets zelf uit te zoeken, want u wordt door de Scheidingsplanner gedurende het gehele scheidingsproces begeleid. Zo zorgt de Scheidingsplanner Amstelveen ervoor dat uw afspraken worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant en dat de scheidingsaanvraag door onze eigen echtscheidingsadvocaat wordt afgehandeld door de rechtbank. Zo weet u snel waar u aan toe bent en dat geeft rust; niet alleen tijdens de scheiding, maar ook daarna. Uw leven na de scheiding is belangrijk en daarom kijkt de Scheidingsplanner altijd verder dan naar de scheiding alleen.

veilig gevoel, goede financiele afwikkeling, goede uitleg hiervan

Door M.J. Boel, De Scheidingsplanner Amstelland

Samenwerkende financieel adviseur

Zuidstad Financiële Planning kan u begeleiden in de financiële afwikkeling na uw scheiding. Markjan Knepper en Tom Maaskant beschikken samen over ruim 25 jaar ervaring. Zij zijn professionals binnen hun vakgebied en bieden u maatwerk advies. Tijdens een scheiding is het vaak de vraag of één van de partijen in de woning kan blijven wonen. Hiervoor maken zij een eerste inschatting en gaan zij namens u in overleg met de bank om te beoordelen in hoeverre de wens financieel haalbaar is.

Samenwerkende kindercoach

De Kindbehartiger is er als belangenbehartiger voor ieder kind in een scheidingssituatie. De Kindbehartiger treedt op in het vrijwillig kader door middel van een traject van ondersteuning, als ook aan de voorkant van een juridische procedure om de positie van kinderen een plek te geven en rondom de nazorg. De Kindbehartiger werkt vanuit het IVRK en biedt psychosociale ondersteuning, niet zijnde therapie of behandeling. Dat is niet altijd (direct) nodig. 

Samenwerkend coach: Roos Boer

Samenwerkend coach: Roos Boer

Roos is gecertificeerd Scheidingscoach bij de Succesvol Scheiden Academie en aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland. Inmiddels heeft zij meer dan 100 ouders mogen begeleiden tijdens hun scheiding. Ook is zij trainer aan de Succesvol Scheiden Academie, hier worden professionals opgeleid tot scheidingscoach. Doordat zij zelf ook een keer gescheiden is, weet zij als geen ander, hoe is het om te worstelen met de emoties van een scheiding.

Samenwerkend advocatenkantoor: Boshouwers Schellekens Spoormans

Boshouwers Schellekens Spoormans advocaten kantoor is een nichekantoor gespecialiseerd in het internationaal personen- en familierecht en is gevestigd in Amsterdam aan de Overtoom. Zij zijn aangesloten bij de specialisatievereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Zij werken nauw samen met (o.a. onze) financieel deskundigen, welke combinatie leidt tot een kwalitatief hoogwaardige en volledige dienstverlening. 

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Amstelveen om uw wensen te bespreken.

 • Amstelveen: Randwijck, Patrimonium, Oranjebuurt, Elsrijk, Stadshart, Uilenstede Kronenburg, Bankras Kostverloren, Buitengebied Noord, Keizer Karelpark, Groenelaan, Waardhuizen Middenhoven, Bovenkerk Westwijk Noord, Westwijk Zuid, Buitengebied Zuid en Amsterdamse Bos
 • Diemen: Diemen-Zuid, Diemen-Centrum en Diemen-Noord
 • Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel
 • Uithoorn: Dorpscentrum, Thamerdal, Zijdelwaard, Legmeer, Langs de Vuurlinie en Meerwijk
Terug naar boven