Mediation & Eenzijdig Scheiden in Almere

020 - 82 08 171 team2@scheidingsplanner.nl

Markerkant 13-10, Almere

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Mediation & Eenzijdig Scheiden in Almere

020 - 82 08 171 team2@scheidingsplanner.nl

Markerkant 13-10, Almere

Scheidingsplanners

Wim de Zwart RFEA

Door jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk is Wim de Zwart gespecialiseerd in financiële, fiscale en emotioneel complexe echtscheidingszaken. Wim is met zijn eigen ondernemersachtergrond en de afgeronde opleiding tot RFEA-ondernemer één van de weinige echtscheidingsadviseurs in Nederland die zich specifiek richt op de ondernemer in echtscheiding. Deze deskundigheid wordt toegepast in (complexe) mediationtrajecten en eenzijdige echtscheidingsprocedures.

Het is zijn missie om mensen in een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven te voorzien van inzicht en overzicht in de (financiële en fiscale) materie. De focus is hierbij voortdurend gericht op een nieuwe toekomst voor beiden, met het belang van de eventuele kinderen voorop. Daarnaast is Wim bestuurslid van Vereniging de Scheidingsplanner en de RFEA.

Voor vragen zoals: "ik ben ondernemer en wil gaan scheiden, maar ben getrouwd in gemeenschap van goederen – wat is het beste voor mijn situatie,en mijn bedrijf?" kunt u terecht bij Wim.

Bianca Lingen-Buijs
RFEA keurmerk
Bianca Lingen-Buijs

Bianca vindt het als register financieel echtscheidingsadviseur en scheidingsbemiddelaar belangrijk haar klanten in deze lastige periode geheel te ontzorgen ten aanzien van alle formele aspecten van de scheiding. Daarbij houdt zij de belangen van alle betrokken partijen in het oog.   

Zij is van mening dat een goede begeleiding bestaat uit zowel betrokkenheid op het sociale en emotionele vlak als deskundigheid op zowel juridisch, fiscaal als financieel gebied.

Door haar jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, als onder andere hypothecair planner, is Bianca in staat om ook de verbindingen in het proces te leggen ten aanzien van de eigen woning, en zo de huidige en de toekomstige woonsituatie mee te nemen in het totaalplaatje.

Bij veel scheidingen worden bepaalde onderdelen vergeten en dit zorgt ervoor dat de ex-partners jaren later weer om tafel moeten om afspraken te maken. Dit zorgt ervoor dat de scheiding, met de bijbehorende emoties, weer deels opnieuw begint. Haar aanpak zorgt ervoor dat er niets vergeten wordt en dat tijdens de scheiding duidelijke en concrete afspraken worden gemaakt. 

Lotte
Lotte

Lotte bevindt zich in het eindstadium van haar studie Rechten op Hogeschool Utrecht. Zij is sinds dit jaar werkzaam als juridisch medewerker bij De Scheidingsplanner. Zij heeft inmiddels veel ervaring opgedaan om zowel op analytisch als op sociaal vlak de gepaste secretariële ondersteuning te bieden. Lotte werkt hard en is zeer betrokken in alles wat zij doet.

Sophie
Sophie

Sophie heeft haar hbo-studie Rechten op de Juridische Hogeschool succesvol afgerond. Zij studeert nu door op Tilburg University om zich verder in het recht te kunnen verdiepen. Naast haar studie is Sophie werkzaam als juridisch medewerkster bij De Scheidingsplanner en biedt zij op zorgvuldige wijze de secretariële ondersteuning.

Samenwerkende advocaat: Jessica Broijl

Samenwerkende advocaat Jessica Broijls

Jessica Broijl studeerde af in Psychologie en in Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RU) en werkt sinds 2003 als advocaat. Haar specialisatie is Personen- en familierecht. Jessica richt zich hierbij met name ook op zaken met gefinancierde rechtsbijstand. Zij is doortastend en bevlogen en is zowel op psychologisch als juridisch vlak deskundig bij een scheiding. Zij werkt nauw samen met (o.a. onze) financieel deskundigen, welke combinatie leidt tot een kwalitatief hoogwaardige en volledige dienstverlening. 

Samenwerkende advocaat: Stefanie van Poppel

Samenwerkende advocaat: Stefanie van Poppel

Stefanie van Poppel is in 2013 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met de master civiel recht, accent personen- en familierecht en jeugdrecht. Naast echtscheidingstrajecten adviseert en procedeert zij ook in relationele kwesties, zoals gezag- en omgangskwesties en alimentatiezaken.

Stefanie is betrokken, duidelijk, oplossingsgericht en biedt een luisterend oor. Door haar opleidingen, kennis en ervaring is zij voor ons een waardevolle samenwerkingspartner.

zeer tevreden

Door Jose Kuijpers, de Scheidingsplanner Almere

Waarvoor kun jij bij de Scheidingsplanner Almere terecht?

Van A tot Z hulp bij jouw scheiding, en daarna!

Ben je op zoek naar begeleiding en advies bij jouw scheiding op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied in de regio Almere? Dan ben je bij de Scheidingsplanner Almere aan het juiste adres. Ons team bestaat uit Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, een hypotheek- en verzekeringsadviseur, goed opgeleide juristen, familierecht advocaten en gespecialiseerde coaches. Wat jouw verhaal dan ook is, wij hebben altijd de aanpak die bij je past. Door onze jarenlange ervaring, achtergrond en opleidingen bieden wij je een totaaloplossing voor elke scheiding en kunnen wij je uitstekend helpen en adviseren bij jouw echtscheiding. Zo zijn wij onder meer gespecialiseerd in financieel en fiscaal advies, eenzijdige scheidingen, gezamenlijke scheiding (echtscheidingsmediation), in echtscheidingen met internationale aspecten en herberekeningen van de alimentatie.

Eenzijdig scheiden

Eenzijdig scheiden kan voor jou een optie zijn als het om bepaalde redenen niet lukt om samen met je partner aan tafel te zitten. Bang zijn dat jouw eigen belangen niet goed behartigd worden of het te emotioneel vinden kunnen een reden zijn om voor eenzijdig scheiden te kiezen. Wij hebben voor eenzijdig scheiden onze krachten gebundeld met Parkzicht Advocaten. Hierdoor kunnen wij scheidende mensen bij een eenzijdige scheiding echt meerwaarde bieden:

 • Voor één schappelijk uurtarief dubbele deskundigheid
 • Efficiëntie door teamwork
 • Duidelijkheid over jouw toekomstige financiële situatie
 • Denken in oplossingen en niet in problemen
 • Hoge succesgraad in procedures

Eenzijdig scheiden in samenwerking met Stefanie van Poppel

Eenzijdig scheiden in samenwerking met Stefanie van Poppel

Samen met Stefanie van Poppel van Parkzicht Advocaten proberen we bij eenzijdig scheiden ellenlange procedures te voorkomen door zoveel mogelijk te proberen in goed overleg met de adviseur van je partner tot afspraken te komen. Wij behartigen hierbij jouw belangen en zijn jouw vertrouwenspersoon. Door de bundeling van krachten van een team van advocaten én financieel adviseurs krijg jij de beste hulp bij alle juridische en financiële aspecten van jouw scheiding.

Eenzijdig scheiden in samenwerking met Jessica Broijl

Eenzijdig scheiden in samenwerking met Jessica Broijl

Voor complexere eenzijdige scheidingszaken, zoals bijvoorbeeld zaken voor het hof en ondernemers met een bv, werken wij samen met Jessica Broijl van Parkzicht Advocaten. Deze samenwerking heeft zich meermaals bewezen voor onze klanten door onze hoge succesgraad in procedures bij de rechtbank. Zo hebben wij al diverse keren mooie uitspraken van het hof in het voordeel van onze klant kunnen bewerkstellingen. Bekijk hier enkele voorbeelden.

Gespecialiseerd in mediation bij een scheiding

mediation bij een scheidingOns advies: probeer altijd samen de scheiding te regelen op basis van mediation. Met mediation heb jij minder kans om in conflictsituaties en ellenlange rechtbankprocedures terecht te komen. Wij zijn zeer ervaren mediators en wij zorgen er tijdens het mediationtraject voor dat de communicatie tussen jullie op gang blijft. Wij begeleiden jullie tijdens de mediation-gesprekken zodanig dat het jullie lukt om samen duurzame afspraken te maken, die draagvlak hebben voor de toekomst.

Tijdens de mediation wordt jouw verhaal gehoord, worden dingen uitgesproken en krijg je een stuk erkenning en begrip. Onze mediators zijn onafhankelijk en neutraal en zoeken samen met jullie naar een voor beide partijen zo gunstig mogelijke oplossing.

Door onze aanpak op basis van mediation besparen wij je veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat je samen in gesprek blijft. Door de financiële en fiscale kennis van onze mediators maken jullie bovendien afspraken die aan alle wet- en regelgeving getoetst zijn. Dus geen verrassingen achteraf!

Samenwerkend hypotheekadviseur

Tom MaaskantKan je nog in de woning blijven wonen? Kan de hypotheek op jouw naam worden gezet?

Een scheiding geeft de nodige stress en onzekerheid. Om snel inzicht te krijgen of jouw woonwensen haalbaar zijn werken wij voor hypotheekadvies samen met Tom Maaskant van Zuidstad Financiële Planning. Hij helpt je onder meer bij het aanpassen van de hypotheek naar de nieuwe situatie.

Wat kan Zuidstad Financiële Planning voor jou betekenen?

 • Wij voorzien je van onafhankelijk advies
 • Wij zorgen voor de gewenste aanpassing van je hypotheek
 • We begeleiden je voor een soepelere toetsing bij banken
 • Door kennis van de markt behoeden we je voor valkuilen
 • Persoonlijke aanpak
 • Reeds 10 jaar nauwe samenwerking met de Scheidingsplanner!

Internationale scheiding - International divorce

Internationale scheiding - International divorce

Als één van de weinige scheidingsbemiddelaars in regio Almere is ons kantoor gespecialiseerd in internationale scheidingen (International divorce). Op het moment dat er sprake is van een internationale scheiding is het altijd maar de vraag bij welke rechter er aangeklopt kan worden en/of welk recht van toepassing is op het moment dat men uit elkaar gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan internationale aspecten zoals nationaliteit(en), woonplaats of wellicht de huwelijksplaats van partijen.

Als er sprake is een internationaal aspect, stellen wij samen met jou vast waar jij aan het juiste adres bent. Omdat deze vraag voor elk verschillend onderwerp (zoals bijvoorbeeld echtscheiding, alimentatie, afspraken over de kinderen, pensioen of vermogen) anders kan worden beantwoord, kunnen scheidingen met een internationaal aspect complex zijn en is maatwerk daarom een vereiste.

Lees verder/Read more

Financieel advies bij een scheiding

Financieel advies bij een scheiding

De financiën spelen naast emoties een grote rol bij een echtscheiding. Wist je dat die financiën zelfs voor 80% jouw nieuwe toekomst bepalen? Niets voor niets heeft 80% van gescheiden mensen er spijt van dat zij geen financieel adviesbureau hebben ingeschakeld.

Bij de Scheidingsplanner Almere is jouw financiële toekomst in goede handen. Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau voor jou in huis, zodat wij jou snel inzicht kunnen geven in alle financiële onderwerpen van jouw scheiding: de partner- en kinderalimentatie, de woning, jouw pensioen, tegemoetkomingen et cetera.

En niet onbelangrijk... alle fiscale consequenties worden voor jou in kaart gebracht. Zo stap je niet in de fiscale valkuilen van onderwerpen zoals het fiscale partnerschap, de eigen woning, pensioenen, levensverzekeringen, alimentatie, heffingskortingen, afkoopsommen en toeslagen. 

Onze expertise: scheiding ondernemers

scheiding ondernemersOns team staat voor kwaliteit, deskundigheid en oplossingsgerichtheid. Wij bieden toegankelijke trajecten aan tegen marktconforme prijzen. Wij zijn tevens één van de weinige scheidingsbemiddelaars in Almere die daarnaast alle kennis en ervaring in huis heeft voor de echtscheiding van een ondernemer, ongeacht de bedrijfsvorm.

Als een ondernemer gaat scheiden, kan dat grote zakelijke gevolgen hebben. Het gaat bij een ondernemer namelijk niet alleen om een persoonlijk belang, maar juist ook om zakelijke belangen. Daarnaast zijn privé en zakelijk over het algemeen financieel met elkaar vervlochten. Bovendien wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dit maakt de scheiding ook veel complexer. Tenslotte mag de continuïteit van jouw bedrijf niet in gevaar komen, want de rekeningen zullen ook na de scheiding ergens van betaald moeten worden. 

Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de bezittingen, de cijfers, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoort. En wij geven je uiteraard een helder advies over de verdeling en de voortzetting van jouw bedrijf.

Kennismakingsgesprek

Al onze trajecten beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin wij inzichtelijk kunnen maken wat er bij jou speelt, waar je aan moet denken en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen.

Een afspraak in de avonduren en bij uitzondering op zaterdag, bij jou thuis of via skype is ook mogelijk.

Gratis scheidingsboekje

Wil je weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje aan. In dit boekje lees je alles over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die je hierin kunt maken.

Onze aanpak en hulp bij jouw scheiding in Almere

Heb je besloten te gaan scheiden? Je hebt dan vast en zeker talloze vragen. Bovendien is alles wat voorheen zeker was, ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Daarnaast leidt de onzekerheid over de toekomst vaak tot onrust. Een scheiding, of je nu gehuwd, geregistreerd partner of samenwoner bent, heeft sowieso een grote impact op jouw leven. Op jezelf en ook op je kinderen en je directe omgeving. Het is over het algemeen een turbulente periode, waarin je veel zaken moet gaan regelen. Het is in deze situatie prettig als je kunt vertrouwen op hulp en advies van een goede scheidingsadviseur die je met raad en daad terzijde staat. Wij zijn je graag van dienst om jouw (echt)scheiding zo probleemloos mogelijk te laten verlopen. Door onze werkwijze kunnen wij je tijdens het scheidingstraject snel inzicht geven in jouw leven na de scheiding, hetgeen jou rust en duidelijkheid biedt.

 • Begeleiding op financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel gebied
 • Al 15 jaar ervaring in het begeleiden van echtscheidingen
 • Team van juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, hypotheek- en verzekeringsadviseurs, familierecht advocaten en gespecialiseerde coaches
 • Snel inzicht in de woonsituatie door eigen hypothecaire kennis
 • Gespecialiseerd in echtscheidingen van ondernemers
 • Voor gezamenlijke en eenzijdige (echt)scheidingstrajecten
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners
 • Compleet Scheidingsplan® in heldere en duidelijke taal

"Als ervaren scheidingsadviseurs bieden wij je een complete aanpak. In onze allesomvattende werkwijze ondersteunen wij je dan ook op alle gebieden van een scheiding: financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel.
In onze persoonlijke en betrokken begeleiding gaan wij altijd voor tevredenheid op de lange termijn, hierdoor kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Moeilijke situaties gaan wij daarbij niet uit de weg. Met onze verschillende opleidingen en achtergronden zorgen wij ervoor dat elke situatie juist in kaart gebracht wordt.

Samen met jou maken wij een compleet en persoonlijk Scheidingsplan® voor jouw nieuwe start na jouw scheiding. Bovendien dragen wij zorg voor de gehele financiële en juridische afwikkeling van jouw (echt)scheiding. Ook kijken we naar de meest gunstige fiscale oplossingen, conform de richtlijnen van de Belastingdienst.

Wij werken tevens samen met advocaten, mediators, kindercoaches en notarissen in Almere en omgeving voor de beste begeleiding bij jouw scheiding. Voor het overnemen en aankopen van je (echtelijke) woning hebben wij een eigen hypotheekadviseur in huis."

Of je nu jullie scheiding samen of alleen wilt aanvragen, jouw scheiding is bij ons altijd in goede handen. Na het kennismakingsgesprek brengen wij alle belangrijke stappen voor je in kaart. Wij informeren u welke (financiële) gegevens je moet aanleveren en gaan aan de slag met het inzichtelijk maken van jouw (financiële) toekomst. Ook begeleiden wij je in het proces van samen afspraken maken. En heb je kinderen? Samen met jou zorgen we voor een goed ouderschapsplan met afspraken die in de praktijk ook echt werken. Hierbij kunnen wij je ook goed advies geven over co-ouderschap. Wij werken alles voor je uit in uw Scheidingsplan®. Dit plan is een unieke methode, ontwikkeld om jou op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het is een allesomvattend plan voor jouw scheiding. Het is jouw persoonlijke plan en bereid je voor op jouw nieuwe start, op je toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt daarmee voor duidelijkheid in je situatie en de te nemen stappen.

Financieel Scheidingsplan

Zodra je akkoord bent met de inhoud van het Scheidingsplan®, stellen we het echtscheidingsconvenant op en zorgen we voor de juridische afwikkeling bij de rechtbank.

De Scheidingsplanner Almere biedt jou en jouw ex-partner één loket om de scheiding in harmonie en op basis van jouw wensen tot stand te laten komen. Wij helpen je onder meer met:

 • Het berekenen van de partner- en kinderalimentatie
 • Berekenen van je besteedbaar inkomen na jouw scheiding
 • Ouderschapsplan en advies over co-ouderschap
 • Verdeling van jouw eigen woning en hypotheek
 • Het verdelen van jouw vermogen en eventuele schulden
 • Fiscale oplossingen conform richtlijnen van de Belastingdienst
 • De verdeling van jouw pensioen
 • Het opstellen van het echtscheidingsconvenant
 • De juridische afwikkeling bij de rechtbank

Herberekenen van alimentatie

Herberekenen van alimentatie

Het komt je misschien wel bekend voor: een aantal jaren geleden ben je gescheiden, de afspraken zijn vastgelegd in een convenant, maar de situatie waarop toentertijd de alimentatie is berekend is niet meer hetzelfde. Zowel persoonlijke- als financiële wijzigingen kunnen invloed hebben op de berekende alimentatie. Je kunt hierbij denken aan een wijziging in het inkomen, het anders vormgeven van de zorgverdeling, het krijgen van een nieuwe relatie of de geboorte van een nieuw kindje.

Lees meer over het herberekenen van de alimentatie

Ook voor de SCHIP-aanpak!

Wij bieden jullie ook begeleiding aan op basis van de SCHIP-methode. De SCHIP-methode is er met name op gericht ouders opnieuw met elkaar te verbinden en wordt vooral ingezet bij complexe scheidingen. Doel is de onderlinge communicatie te verbeteren en het onderlinge vertrouwen te herstellen.

Met behulp van de SCHIP-methode kunnen jullie samen met respect naar elkaar toe jullie relatie afronden en na de scheiding samen optrekken in jullie gezamenlijk ouderschap!

Een advocaat is inbegrepen!

Je kunt niet scheiden zonder een echtscheidingsadvocaat, omdat de echtscheiding ingediend moet worden bij de rechtbank. Alleen een echtscheidingsadvocaat is daartoe gemachtigd. Ons team kent echter een aantal goed opgeleide juristen, zodat wij jouw scheiding ook op juridisch gebied uitstekend kunnen afhandelen. Onze eigen echtscheidingsadvocaten kunnen dus zelf jouw echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. Je hoeft dus zelf niet op zoek te gaan naar een advocaat in Almere!

Onze Locatie

Wij heten je van harte welkom op ons kantoor in Almere om jouw wensen te bespreken.

 • Almere Haven
 • Almere Stad
 • Almere Hout
 • Almere Centrum
 • Almere Buiten
 • Almere Poort
Terug naar boven