Scheiden een probleem? Ja, een zorgprobleem…

Gepubliceerd op 04-09-2016 door de Scheidingsplanner

Scheiden brengt zorgen met zich mee

Dat scheiden niet leuk is snapt iedereen. Dat wil niet zeggen dat een scheiding per definitie grote problemen met zich mee zal brengen. Veel scheidingen verlopen zonder problemen. Toch is er iets wat bij elke scheiding aan de orde is: scheiden brengt zorgen met zich mee. Een scheiding is in onze ogen daarom ook een zorgprobleem. Zorgen om de kinderenhet huis of de financiën. Maar ook emoties, moeizame communicatie en onzekerheid maken dat je de situatie niet meer goed kunt overzien. Dat begrijpen wij als geen ander.

Onderzoek Nationale Nederlanden

Juist daarom is het zo belangrijk om naast aandacht voor de juridische en financiële aspecten van een scheiding, ook aandacht te hebben voor de menselijke emoties daarachter. Onlangs nog onderstreepte Nationale Nederlanden dit belang nog in een uitgebreid onderzoek.

Scheidende mensen ontzorgen

Een scheiding begeleiden betekent immers niet alleen het financiële plaatje op orde krijgen, maar ook omgaan met emoties, eventuele conflicten de-escaleren, bemiddelen, kortom: op alle mogelijke manier de scheiders ontzorgen. Zodat mensen een gefundeerde beslissing over hun leven na de scheiding kunnen nemen en snel hun normale leven weer kunnen oppakken.

Bron: Nationale Nederlanden

Terug naar boven