Scheidingsplanner Zoetermeer

06 - 10 62 52 09 zoetermeer@scheidingsplanner.nl

Boerhavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Zoetermeer

06 - 10 62 52 09 zoetermeer@scheidingsplanner.nl

Boerhavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer

Scheidingsplanners

Drs. Rolf van Baarle RFEA
Drs. Rolf van Baarle RFEA

Na een gevarieerde loopbaan in het bedrijfsleven in financiële en management posities heb ik besloten mij volledig toe te leggen op het begeleiden van (echt)scheidingen. Hiertoe heb ik mijn doctoraal bedrijfseconomie aangevuld met de opleiding tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur en heb ik een opleiding tot mediator gevolgd. Een Register Financieel EchtscheidingsAdviseur is speciaal opgeleid om alle aspecten van de echtscheiding te begeleiden. Als allrounder beschik ik dan ook over juridische, fiscale en financiële kennis. Met een ruime ervaring in het bedrijfsleven heb ik een goed gevoel voor wat er speelt bij een ondernemer, en bij zelfstandigen in de zorg, maar ook kan ik juist de partner van de ondernemer helpen om inzicht te krijgen in de complexe materie die een onderneming vormt in een scheidingssituatie. Mijn doel is de scheiding zo te regelen dat je optimaal inzicht hebt in je situatie en dat de afspraken jullie beiden in staat stellen op een goede manier verder te gaan met je leven. Als je kinderen hebt, vind ik het daarnaast belangrijk dat je ook als ouders samen goed verder kunt. Ik zie mijzelf daarbij als een betrokken allround begeleider, die overzicht houdt en over de juiste juridische, fiscale en bedrijfseconomische kennis beschikt. Belangrijk voor mij is dat je mij kunt vertrouwen. Een echtscheiding is een emotioneel zware periode. Met een adviseur moet je een klik hebben en je moet er op kunnen vertrouwen dat hij discreet en respectvol omgaat met jouw situatie. Ik ben zelf getrouwd en heb twee studerende kinderen

Deskundige hulp bij uw scheiding in Zoetermeer

Naast overlijden is een scheiding een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. In een relatief korte tijd moeten veel beslissingen genomen worden en knopen worden doorgehakt, terwijl men door allerlei emoties vaak niet weet waar men moet beginnen. Herkenbaar? De Scheidingsplanner Zoetermeer biedt u deskundig hulp bij het regelen van uw scheiding. Met onze juridische, financiële en fiscale begeleiding handelen wij het gehele scheidingstraject discreet voor u af. We houden hierbij rekening met uw situatie en we hebben oog voor uw emoties. In begrijpelijke taal helpen wij u door het woud van termen, regels en normen. Alle relevante financiële en fiscale gevolgen van uw scheiding worden beschreven en doorgerekend in ons Scheidingsplan®, zoals:

 • Berekening partner- en/of kinderalimentatie
 • Uw besteedbaar inkomen na de scheiding
 • Woonwensen met betrekking tot uw eigen woning/hypotheek
 • Uitkoop of aankoop nieuwe woning
 • Vermogensopstelling en vermogensverdeling
 • Advies over de verdeling van uw pensioenen

Nadat u beiden akkoord bent met de afspraken, stellen wij aansluitend met u het convenant op. Als u minderjarige kinderen heeft stellen we uiteraard ook het ouderschapsplan op. Daarna starten de advocaten van de Scheidingsplanner Zoetermeer de rechtbank procedure voor u op. Ook zorgen wij voor de inschrijving van de beschikking in de daarvoor bestemde registers. Wij kunnen eveneens de nazorg richting verzekeraar of pensioenuitvoerder voor u afhandelen als u dit wenst.

Als u gaat scheiden heeft u tal van vragen. Wat wil ik? Wat zijn de gevolgen en wat moet ik allemaal regelen? In deze lastige periode is het fijn als u op een scheidingsadviseur kunt vertrouwen die u met raad en daad op alle fronten (financieel, fiscaal en juridisch) en met oog voor de emoties terzijde staat.

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij brengen alle belangrijke stappen voor u in kaart en denken oplossingsgericht met u mee. In het gehele traject richten we onze blik vooral naar de toekomst.

Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. De Scheidingsplanner Zoetermeer geeft tijdens het traject steeds aan welke financiële, fiscale en/of juridische gevolgen een keuze met zich meebrengt. Hierbij kijken we naar de wet- en regelgeving, maar ook wat in uw situatie redelijk of verstandig is. 

 • Deskundige begeleiding met een informeel karakter
 • Hoge klantwaardering
 • Financieel en fiscaal advies samengevat in een persoonlijk plan
 • Financiële positie na scheiding duidelijk in beeld
 • Ouderschapsplan voor de kinderen
 • Samen scheiden op basis van mediation
 • Maar ook voor eenzijdig/alleen scheiden
 • Voor gehuwden, samenwoners en geregistreerde partners
 • Inclusief juridische afwikkeling bij de rechtbank

Uw scheiding succesvol aanvragen in Zoetermeer

Of u nu uw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, uw scheiding is bij ons altijd in goede handen. Al sinds 2011 zijn wij dé expert in het aanvragen en regelen uw scheiding in de regio Zoetermeer en Benthuizen. Met ons Scheidingsplan® hebben wij een unieke methode ontwikkeld om u op de best mogelijke manier te laten scheiden. Het Scheidingsplan® is een allesomvattend plan voor uw scheiding. Het is uw persoonlijke plan en bereid u voor op uw nieuwe start, op uw toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt voor duidelijkheid in uw situatie en de te nemen stappen.

Het Scheidingsplan® van de Scheidingsplanner

Wij bieden u en uw ex-partner één loket om de scheiding in harmonie en op basis van uw wensen tot stand te laten komen. Na het kennismakingsgesprek brengen wij alle belangrijke stappen voor u in kaart. Wij informeren u welke gegevens u moet aanleveren en gaan aan de slag met het inzichtelijk maken van uw (financiële) toekomst. Ook begeleidt de Scheidingsplanner Zoetermeer u in het proces van samen afspraken maken. Door onze werkwijze weet u snel waar u aan toe bent en dat geeft rust; niet alleen tijdens de scheiding, maar ook daarna. Zodat u later kunt zeggen: “We hebben het allemaal goed geregeld”.

 

 

Gratis kennismaking

Welke begeleiding u bij ons uiteindelijk ook kiest, het eerste kennismakingsgesprek is altijd zonder kosten en vrijblijvend. Wij nemen tijdens het kennismakingsgesprek uitgebreid de tijd om in alle rust uw situatie te bespreken en kunnen we aan de hand daarvan een stappenplan voor u maken. Zo kunt u bepalen of er een klik is en voldoende vertrouwen heeft in onze begeleiding. U krijgt dan ook een goede indicatie mee van de kosten voor de scheiding. Doe het gerust, het verplicht u tot niets!

Maak nu een afspraak

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan nu gratis ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken. Ook bieden we een praktisch overzicht van de te nemen stappen.

Vraag hier uw exemplaar aan

Uw scheidingsmediator

Samen scheiden op basis van mediation kent veel voordelen. De afspraken, die in een mediation worden gemaakt zijn vaak veel bestendiger dan door de rechter opgelegde beslissingen en omdat je zelf er veel meer invloed op hebt gehad, passen ze vaak veel beter bij jouw specifieke situatie. De communicatie verloopt in het algemeen een stuk soepeler na mediation. Dat scheelt vaak ook veel in de spanning die de kinderen ervaren na de scheiding.
Afspraken gemaakt in onderling overleg werken nu eenmaal beter in de praktijk.

De Scheidingsplanner in Zoetermeer (Rolf van Baarle) is MfN registermediator. Volstrekt onpartijdig en neutraal en met veel empathie luistert hij naar uw beiden en zorg dat uw verhaal wordt gehoord en dat dingen worden uitgesproken, zodat erkenning en begrip kan ontstaan. Hij zorgt voor een veilige situatie en voor balans in het gesprek.

Tijdens de mediation helpt hij u bij het maken van de zakelijke afspraken. Hierbij houdt hij rekening met de gevoelens van u allebei. Het spaart u veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat u samen in gesprek blijft. Bijkomend voordeel van mediation bij de Scheidingsplanner Zoetermeer is dat tevens uw financiële en fiscale zaken tot in de puntjes geregeld worden. Dit geeft u duidelijkheid en rust.

Financieel Adviesbureau

Uw financiën zijn een belangrijk onderdeel van uw scheiding. Want die financiën gaan voor 80% uw nieuwe toekomst bepalen. En de ervaring leert dat juist de onzekerheid over de financiële toekomst tot veel onrust en discussies leidt. Daarnaast maken tegenstrijdige belangen het vaak lastig om samen tot goede afspraken te komen. Hoe gaat u hier samen uitkomen?

Het meest onderschatte onderdeel bij een scheiding zijn toch wel de fiscale gevolgen. En dat terwijl er juist zoveel fiscale valkuilen zijn. Zoals op het gebied van het fiscale partnerschap, de eigen woning, pensioenen, levensverzekeringen, alimentatie, heffingskortingen, afkoopsommen en toeslagen.

Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau op het gebied van echtscheidingen voor u in huis. U krijgt bij de Scheidingsplanner Zoetermeer gedegen advies op het gebied van financiële planning, hypotheken, pensioenen en fiscale zaken. Hierdoor kunnen wij u snel inzicht geven in uw financiële situatie na de scheiding. 

Een echtscheidingsadvocaat is inbegrepen!

U kunt nog niet scheiden zonder een echtscheidingsadvocaat, omdat de echtscheiding ingediend moet worden bij de rechtbank. Alleen een echtscheidingsadvocaat is daartoe gemachtigd. Dit houdt overigens niet in dat de advocaat het gehele traject voor u moet regelen. Realiseer u dat de begeleiding van een advocaat vooral gericht is op het duidelijk maken van ieders rechten en plichten en het geven van juridisch advies. Indien u daarnaast uw financiële toekomst helder wilt hebben en financieel de meest optimale afspraken wilt maken, dan bent u meer gebaat bij een financieel expert als de Scheidingsplanner Zoetermeer. Wij werken met een echtscheidingsadvocaat voor het indienen bij de rechtbank, zodat u niet op zoek hoeft naar een advocaat in Zoetermeer.

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Zoetermeer om uw wensen te bespreken.

 • Zoetermeer Centrum
 • Meerzicht
 • Buytenwegh de Leyens
 • Seghwaert
 • Noordhove
 • Rokkeveen
 • Oosterheem 
 • Hoornerhage
 • Benthuizen
 • Benthuizen dorp
 • Bentwoud
 • Noordpolder
Terug naar boven