Scheidingsplanner Leiden

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Leiden

071-7504800 leiden@scheidingsplanner.nl

Pompoenweg 9, Leiden

Scheidingsplanners

Drs. Rolf van Baarle RFEA
Drs. Rolf van Baarle RFEA

Na een gevarieerde loopbaan in het bedrijfsleven in financiële en management posities heb ik besloten mij volledig toe te leggen op het begeleiden van (echt)scheidingen. Hiertoe heb ik mijn doctoraal bedrijfseconomie aangevuld met de opleiding tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur en heb ik een opleiding tot mediator gevolgd. Een Register Financieel EchtscheidingsAdviseur is speciaal opgeleid om alle aspecten van de echtscheiding te begeleiden. Als allrounder beschik ik dan ook over juridische, fiscale en financiële kennis. Met een ruime ervaring in het bedrijfsleven heb ik een goed gevoel voor wat er speelt bij een ondernemer, en bij zelfstandigen in de zorg, maar ook kan ik juist de partner van de ondernemer helpen om inzicht te krijgen in de complexe materie die een onderneming vormt in een scheidingssituatie. Mijn doel is de scheiding zo te regelen dat je optimaal inzicht hebt in je situatie en dat de afspraken jullie beiden in staat stellen op een goede manier verder te gaan met je leven. Als je kinderen hebt, vind ik het daarnaast belangrijk dat je ook als ouders samen goed verder kunt. Ik zie mijzelf daarbij als een betrokken allround begeleider, die overzicht houdt en over de juiste juridische, fiscale en bedrijfseconomische kennis beschikt. Belangrijk voor mij is dat je mij kunt vertrouwen. Een echtscheiding is een emotioneel zware periode. Met een adviseur moet je een klik hebben en je moet er op kunnen vertrouwen dat hij discreet en respectvol omgaat met jouw situatie. Ik ben zelf getrouwd en heb twee inmiddels afgestudeerde kinderen.

Over Scheidingsplanner Leiden e.o.

De Scheidingsplanner Leiden e.o. is gespecialiseerd in de bemiddeling en advisering bij een (echt)scheiding.

Een scheiding is een van meeste ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. In een relatief korte tijd moeten veel beslissingen genomen worden en knopen worden doorgehakt, terwijl je door allerlei emoties vaak niet weet waar te beginnen. 
Wij helpen u daarbij. Met onze juridische, financiële en fiscale begeleiding handelen wij het scheidingstraject discreet af. We houden rekening met uw situatie. In begrijpelijke taal en bewoordingen helpen wij u door een woud van termen, regels en normen. Waar nodig werken we samen met advocaten, notarissen en aanbieders van financiële producten.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 • Wij stellen een vermogensverdeling op, gebaseerd op uw wensen en ideeën; 
 •  Wij onderzoeken of u dan wel uw partner eventueel in de echtelijke woning kan blijven wonen; 
 •  Wij onderzoeken of u dan wel uw vertrekkende partner een eigen woning kan kopen of op zoek moet gaan naar een huurwoning; 
 •  Wij berekenen eventuele partner- en kinderalimentatie; 
 •  Wij geven aanvullend pensioenadvies, waarbij wij niet altijd standaard de Wet Pensioenverevening volgen; 
 • Wij begeleiden u bij het opstellen van een ouderschapsplan; 
 • Wij berekenen voor beide partners het netto besteedbaar inkomen na de scheiding; 
 • Wij kunnen u helpen bij alle fiscale vraagstukken; 
 • Wij stellen (samen met de advocaat) het echtscheidingsconvenant op; 
 •  Wij zorgen voor de inschrijving van de echtscheiding; 
 • De basis voor dit alles is het Scheidingsplan®.

Is er een onderneming?

 • Wij adviseren omtrent de waardering van de onderneming; 
 • Wij adviseren de ondernemer; 
 • Wij adviseren de partner van de ondernemer.

Aanvullende diensten

 • Herberekenen van eventuele partner- en kinderalimentatie. Indien nodig zal de advocaat u begeleiden in het traject richting de rechtbank; 
 •  Bijstand in kwesties rondom gezag, omgangsregelingen en ouderschapsplannen; 
 • Beëindiging samenleving/ontbinding samenlevingsovereenkomsten; 
 • Mediation.

Wie kunnen bij ons terecht? 
U kunt bij ons terecht als u samen tot een afwikkeling van uw echtscheiding wilt komen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor eenzijdig financiële en juridische bijstand als u denkt er samen niet uit te komen. 
Ook treden wij op als adviseur naast een advocaat of mediator, vaak voor de financiële of fiscale vragen.

In het bijzonder zijn wij de aangewezen partij voor ondernemers die gaan scheiden of voor financieel complexere echtscheidingszaken.

Ook als u samenwoont of een geregistreerd partnerschap hebt is er, ondanks dat je dan niet altijd naar de rechter hoeft, veel te regelen. Ook nu geldt: Deskundig advies nu kan een hoop gedoe en hoge kosten later voorkomen.

Tarief / werkwijze 
Wij werken in basis op uurtarief. Afhankelijk van de complexiteit van de zaak en/of de mate van overeenstemming is het mogelijk tot een vast tarief te komen tijdens het intakegesprek. 
Indien uw rechtsbijstandverzekeraar een vergoeding geeft bij echtscheiding, dan handelen wij dat af met de verzekeraar;

Elke scheiding is uniek en maatwerk: u kunt zelf bepalen wat De Scheidingsplanner voor u doet en welke zaken u zelf regelt.

Natuurlijk kunt u proberen om alles zelf te regelen. Er zijn veel websites en boeken volgeschreven over scheiden en een alimentatie rekenmodelletje haalt u ook wel ergens vandaan, maar alles zelf doen is erg riskant en goedkoop kan makkelijk duurkoop worden

Als u er samen uit wilt komen, kunnen wij het hele traject voor u begeleiden en samen met uw eigen advocaat of een advocaat uit ons netwerk, zonder veel extra kosten, het echtscheidingsconvenant indienen. 
Bent u het niet met elkaar eens, maar wilt u een second opinion of een gericht advies over een (fiscaal, financieel, praktisch of juridisch) aspect van de scheiding, dan bent u ook welkom. Er bestaat altijd de mogelijkheid voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De Scheidingsplanner voor de omgeving Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten, Wassenaar, Oegstgeest en Kaag en Braassem.

De eerste afspraak is kosteloos en vrijblijvend. Meer weten? Bel dan voor een afspraak of vraag ons gratis informatiepakket aan. Een afspraak in de avonduren en/ of bij u thuis is eventueel ook mogelijk. Ook hebben wij sinds kort de mogelijkheid om afspraken te maken in Roelofarendveen.

Onze diensten

Vestigingen in de buurt

 • De Scheidingsplanner Duin en Bollenstreek
 • De Scheidingsplanner Kaag & Braassem - Roelofarendsveen

Dankzij de goede begeleiding hebben wij de echtscheidingsprocedure uiteindelijk in goed overleg kunnen afronden.

Door M.M., De Scheidingsplanner Leiden e.o.

Uitgebreid en meelevend. Veel aandacht en ruimte voor uitleg en toelichting.

Door E.M., De Scheidingsplanner Leiden e.o.

Goed

Door Heleen, De Scheidingsplanner Leiden e.o.

Wij zochten vooral financieel advies, dat hebben wij keurig gekregen.Ik heb de vaste prijsafspraak als prettig ervaren, evenals de rust en beschikbare tijd in de gesprekken.

Door J.D., De Scheidingsplanner Leiden e.o.

Voldoende aandacht voor - het proces - de belangen van volwassenen en kinderen - bereid terug te schakelen indien nodig

Door T.T., De Scheidingsplanner Leiden e.o.

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Leiden om uw wensen te bespreken.

Terug naar boven