Scheidingsplanner Eindhoven

--- ---

---

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Eindhoven

--- ---

---

Scheidingsplanner Eindhoven

Momenteel is er helaas geen Scheidingsplanner actief in de plaats Eindhoven. Wij verwijzen u graag naar een andere vestiging in de buurt:

Over de Scheidingsplanner

De Scheidingsplanner is als financieel expert hét loket voor de volledige afwikkeling van uw echtscheiding, de beëindiging van uw geregistreerd partnerschap of van uw samenleving.

Voor de meeste mensen is het scheidingsproces een zeer vervelende periode waar ze graag zo snel mogelijk doorheen willen zijn. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want er moeten nog wel ‘even’ afspraken worden gemaakt over de scheiding (vermogensverdeling, woning) en de periode daarna (ouderschapsplan, (kinder-) alimentatie en pensioenverevening). Stuk voor stuk onderwerpen waarvan de meeste mensen die uit elkaar gaan geen verstand hebben omdat ze het nog nooit meegemaakt hebben.

De Scheidingsplanner begeleidt u van A tot Z door dit hele proces. Of het nu om het pensioen, de eigen woning, de kinderen, de fiscale gevolgen, de alimentatie, de emoties, juridische zaken of uw eigen bedrijf gaat, bij ons vindt u alle expertise onder één dak. Wij werken indien nodig samen met gespecialiseerde familierechtadvocaten en notarissen.

Dienstverlening
Wat kunnen wij voor u betekenen? 

 • Wij stellen een vermogensverdeling op, gebaseerd op uw wensen en ideeën, uiteraard rekening houdend met eventueel van   toepassing zijnde huwelijksvoorwaarden;
 • Wij onderzoeken of één van u eventueel in de echtelijke woning kan blijven wonen;
 • Wij onderzoeken of u dan wel uw vertrekkende partner een woning kan kopen of op zoek moet gaan naar een huurwoning;
 • Wij berekenen eventuele partner- en kinderalimentatie;
 • Wij geven aanvullend pensioenadvies, waarbij wij niet altijd standaard de Wet Pensioenverevening volgen;
 • Wij begeleiden u bij het opstellen van een ouderschapsplan;
 • Wij berekenen voor beide partners het netto besteedbaar inkomen na de scheiding;
 • Wij kunnen u helpen bij alle fiscale vraagstukken;
 • Wij stellen een convenant op;
 • Wij zorgen voor de inschrijving van de echtscheiding

Aanvullende diensten 

 • Her-berekenen van partner- en kinderalimentatie. Indien de wederpartij niet mee werkt aan aanpassing van de alimentatie, kan een met ons samenwerkende advocaat u begeleiden in het traject richting de rechtbank;
 • Het ten behoeve van advocaten, notarissen en mediators verzorgen van vermogensopzetten en -verdelingen, alimentatieberekeningen en oplossen van andere financiële vraagstukken. Tevens zijn wij vraagbaak en financiële sparringpartner voor deze partijen;
 • Begeleider aan de zijlijn bij Collaborative Divorce of ‘overlegscheidingen’. Collaborative Divorce is een manier van scheiden waarbij de partners, hun eigen advocaten en overige betrokkenen samen werken op een manier die borg staat voor uit elkaar gaan met zoveel mogelijk respect. De Scheidingsplanner kan als financieel expert worden ingeschakeld bij een dergelijk traject.

Wie kunnen bij ons terecht?

Samen scheiden
U kunt bij ons terecht als u samen tot een harmonieuze afwikkeling van uw scheiding wilt komen.

Apart strijden
In sommige gevallen is het echter te emotioneel om samen met uw ex-partner aan één tafel te zitten of is er een te groot kennisverschil tussen u en uw ex, waardoor u het gevoel heeft dat u er met mediation niet goed uit gaat komen. In dit geval is het ook mogelijk om te kiezen voor eenzijdig financiële en juridische begeleiding door de Scheidingsplanner. 
Uw ex kiest dan voor een andere begeleider, bijvoorbeeld de accountant of een advocaat. 
U kiest er dan beiden voor om zelf aan de bal te blijven als het gaat om het maken van afspraken: u wenst er in onderhandeling uit te komen en zeker niet een knoop door de Rechter door te laten hakken. U bent dan namelijk onzeker over de uitkomst. Daarnaast is het een wetmatigheid dat als u het maken van onderlinge afspraken reeds nu aan een Rechter overlaat, bij de volgende keer wéér een Rechtszaak gevoerd moet worden omdat u niet geleerd heeft om met elkaar te overleggen. Dat betekent dat u bij een juridisch gevecht gerede kans loopt om opnieuw uw echtscheiding te moeten beleven als u nu een Rechter nodig heeft om tot afspraken te komen. Om over de bijbehorende kosten nog maar niet te spreken….

Ondernemers 
Wij hebben binnen ons team niet alleen veel kennis in huis voor ondernemers die gaan scheiden maar ook voor het begeleiden van financieel complexe echtscheidingszaken.

Tarief/werkwijze 

 • Wij werken in basis op uurtarief; – afhankelijk van de complexiteit van de zaak en/of de mate van overeenstemming is het soms mogelijk tot een vast tarief te komen tijdens het intakegesprek. Een intakegesprek van een half uur is altijd gratis en verplicht partijen tot niets;
 • Indien uw rechtsbijstandsverzekeraar een vergoeding geeft bij echtscheiding, dan handelen wij dat af met de verzekeraar.

Onze diensten

 • Second Opinion
 • Samenleving beëindigen
 • Alimentatie herberekenen
 • Mediation
 • Ouderschapsplan opstellen

Erg tevreden. Prettig deskundig en zeer snel geregeld.

Door David, De Scheidingsplanner Eindhoven

Erg goed geholpen Erg vakkundig. Goede uitleg en ook onpartijdig .gaf me ook een andere zienswijze betreffende kinderen waar ik wat aan had .

Door H G, De Scheidingsplanner Eindhoven

Aandacht voor alle facetten die komen kijken bij een scheiding. Paul was eerlijk en begripvol. Hij was altijd objectief. Hij heeft iets extra gedaan wat ik zeer waardevol vond.

Door Im, De Scheidingsplanner Eindhoven

Erg tevreden. Paul Ik bewonder je volharding en vooral je geduld

Door JvB, De Scheidingsplanner Eindhoven

Zeer tevreden.

Door Birgit, De Scheidingsplanner Eindhoven

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Eindhoven om uw wensen te bespreken.