Scheidingsplanner Berkel en Rodenrijs

010-30 20 101 team@scheidingsplanner.nl

Kerkstraat 26, Berkel en Rodenrijs

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Berkel en Rodenrijs

010-30 20 101 team@scheidingsplanner.nl

Kerkstraat 26, Berkel en Rodenrijs

Scheidingsplanners

Wim de Zwart RFEA

Door jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk is Wim de Zwart gespecialiseerd in financiële, fiscale en emotioneel complexe echtscheidingszaken. Wim is met zijn eigen ondernemersachtergrond en de afgeronde opleiding tot RFEA-ondernemer één van de weinige echtscheidingsadviseurs in Nederland die zich specifiek richt op de ondernemer in echtscheiding. Deze deskundigheid wordt toegepast in (complexe) mediationtrajecten en eenzijdige echtscheidingsprocedures.

Het is zijn missie om mensen in een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven te voorzien van inzicht en overzicht in de (financiële en fiscale) materie. De focus is hierbij voortdurend gericht op een nieuwe toekomst voor beiden, met het belang van de eventuele kinderen voorop. Daarnaast is Wim bestuurslid van Vereniging de Scheidingsplanner en de RFEA.

Voor vragen zoals: "ik ben ondernemer en wil gaan scheiden, maar ben getrouwd in gemeenschap van goederen – wat is het beste voor mijn situatie,en mijn bedrijf?" kunt u terecht bij Wim.

Ine Bolssens
MFN keurmerk
Ine Bolssens

Als mediator en SCHIP-behandelaar richt Ine Bolssens zich op die groep mensen die zich realiseren dat het goed afhechten van je voorbijgaande relatie een belangrijke basis legt voor een liefdevolle en open nieuwe toekomst voor je kinderen, jezelf en je ex-partner. Zij raadt het aan hierin te investeren, omdat het je veel gedoe, negatieve energie en pijnlijke situaties kan besparen. Niet alleen financieel, maar vooral ook emotioneel.

Een goed afgehechte relatie betekent dat er niets is blijven hangen, dat je los bent én ook de ander als levensgezel loslaat. Een eventuele nieuwe relatie heeft zo een open start, zonder bagage. Daarnaast gedijen jullie kinderen goed in zo’n goed afgehechte partnerrelatie, omdat dit ruimte biedt voor een nieuwe verbinding met een liefdevolle en open bedding. “Zij verdienen toch een verbinding tussen jullie als ouders die ‘schoon’ is?” Door hierin te investeren, kunnen ze zich geborgen voelen in een verbond van goed samenwerkende, betrokken en elkaar waarderende ouders.

Ine heeft ruime ervaring in het begeleiden van scheidingen en arbeidsconflicten. Ine is in staat de menselijkheid van elk gedrag te zien en weet een veilige plek te creëren, van waaruit constructieve stappen gezet kunnen worden. Ze put uit bronnen zoals systeemdenken, EFT en Relational Life Therapy.

Bianca Lingen-Buijs
RFEA keurmerk
Bianca Lingen-Buijs

Bianca vindt het als register financieel echtscheidingsadviseur en scheidingsbemiddelaar belangrijk haar klanten in deze lastige periode geheel te ontzorgen ten aanzien van alle formele aspecten van de scheiding. Daarbij houdt zij de belangen van alle betrokken partijen in het oog.   

Zij is van mening dat een goede begeleiding bestaat uit zowel betrokkenheid op het sociale en emotionele vlak als deskundigheid op zowel juridisch, fiscaal als financieel gebied.

Door haar jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, als onder andere hypothecair planner, is Bianca in staat om ook de verbindingen in het proces te leggen ten aanzien van de eigen woning, en zo de huidige en de toekomstige woonsituatie mee te nemen in het totaalplaatje.

Bij veel scheidingen worden bepaalde onderdelen vergeten en dit zorgt ervoor dat de ex-partners jaren later weer om tafel moeten om afspraken te maken. Dit zorgt ervoor dat de scheiding, met de bijbehorende emoties, weer deels opnieuw begint. Haar aanpak zorgt ervoor dat er niets vergeten wordt en dat tijdens de scheiding duidelijke en concrete afspraken worden gemaakt. 

Ik kan met een fijn gevoel verder. Zeer grondig deskundig en uitgebreid. Prettige begeleiding.

Door EN, De Scheidingsplanner Berkel en Rodenrijs

Alle hulp bij scheiden in de regio Berkel en Rodenrijs

Scheiden, of u nu gehuwd, geregistreerd partner of samenwoner bent, roept vaak een tal van vragen op. Daarnaast kan uit elkaar gaan een grote impact hebben, niet alleen op uzelf maar ook op uw kinderen en omgeving. Er moet veel geregeld worden in een (echt)scheiding. Bovendien is wat voorheen zeker was, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Uit ervaring weten wij dat die onzekerheid onrust brengt. Om uw nieuwe start goed voor te bereiden, helpen wij u graag verder om uw (echt)scheiding zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen.

"Wij gaan voor een integrale aanpak. Wij begeleiden onze cliënten dan ook graag op alle gebieden van een scheiding: zowel juridisch als op financieel, fiscaal en emotioneel gebied. In deze begeleiding gaan wij voor tevredenheid op de lange termijn. Complexe situaties worden daarnaast niet uit de weg gegaan. Met onze verschillende expertises en achtergronden zorgen wij ervoor dat elke situatie juist in kaart gebracht kan worden.

Samen met u maken wij een compleet en persoonlijk Scheidingsplan voor uw scheiding zodat u verder kunt. Daarnaast dragen wij zorg voor de gehele juridische en financiële afwikkeling van uw (echt)scheiding. Wij werken hiervoor tevens samen met advocaten, mediators, kindercoaches en notarissen in Berkel en Rodenrijs en omgeving voor de beste begeleiding bij uw (echt)scheiding. We hebben ook een samenwerkingsverband met hypothecair (financieel) planners voor het overnemen en aankopen van uw (echtelijke) woning."

 • Wij hebben al 15 jaar ervaring in het begeleiden van echtscheidingen
 • Alle begeleiding van A tot Z, inclusief echtscheidingsadvocaat
 • Voor gezamenlijke en eenzijdige (echt)scheidingstrajecten
 • Team van juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, gespecialiseerde coaches en familierecht advocaten 
 • Snel inzicht in de woonsituatie door samenwerking met hypothecair (financieel) planners
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners
 • Ook voor ondernemers

Fijn manier van communiceren. Ik zou de scheidingsplanner aanraden.

Door RB, De Scheidingsplanner Berkel en Rodenrijs

De specialisaties van de Scheidingsplanner Berkel en Rodenrijs

Van A tot Z hulp bij uw scheiding, en daarna!

Bent u op zoek naar een scheidingsbemiddelaar die uw scheiding op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied goed kan regelen in de regio Berkel en Rodenrijs? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons team bestaat uit goed opgeleide Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten, gespecialiseerde coaches en juristen. Wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd de juiste aanpak en kunnen u uitstekend helpen en adviseren bij uw scheiding. Wij zijn onder meer gespecialiseerd in eenzijdige scheidingen, echtscheidingsmediation, financieel advies, herberekeningen van de alimentatie en in scheidingen met internationale aspecten.

Dé samenwerking voor eenzijdig scheiden

Krachtige samenwerking voor eenzijdig scheiden

Eén van onze specialiteiten is eenzijdig (alleen) scheiden. Door onze krachten te bundelen met Van Vollenhoven Advocaten kunnen wij scheidende mensen op dit gebied echt toegevoegde waarde bieden. In het bijzonder heeft “the best of both worlds” aanpak zijn meerwaarde in scheidingszaken waarin een onderneming meespeelt. 

Die meerwaarde blijkt wel uit deze echtscheidingszaak, waarin een man tijdens de scheidingsprocedure zijn baan verliest en daarbij een riante ontslagvergoeding ontvangt. Hij komt in de WW terecht, maar vindt  helaas geen baan. Met behoud van WW besluit hij en bedrijf te starten. Het inkomen dat hij bij zijn voormalig werkgever genoot, kan hij echter niet meer realiseren.

Lees verder

Hét adres voor scheidingsmediation

Specialisten in scheidingsmediation

Ons advies: probeer altijd samen de scheiding te regelen op basis van echtscheidingsmediation. Wij kunnen u als mediator uitstekend helpen in dit proces. Tijdens de mediation wordt u geholpen bij het maken van de 'zakelijke' afspraken. Wij houden hierbij rekening met de gevoelens van u allebei.

Door onze werkwijze op basis van mediation besparen wij u veel ergenis, stress en ook geld doordat u samen in gesprek blijft. Natuurlijk kunnen de emoties wel eens hoog oplopen, maar wij zorgen ervoor dat de communicatie tussen u beiden op gang blijft.

Uw verhaal wordt gehoord, dingen worden uitgesproken en u krijgt een stuk erkenning en begrip. Het bereiken van het samen eens worden staat centraal gedurende het mediationtraject. 

 

Voor ondernemers en particulieren

Voor particulieren en ondernemers

Ons team is gespecialiseerd in alles wat met scheiden te maken heeft. Onze expertise geldt voor zowel gezamenlijke als eenzijdige scheidingstrajecten. Ook voor (co-)ouderschapsregelingen, uw eigen woning, het maken van een second opinion of scheiden van tafel en bed bent u bij ons aan het juiste adres.

Ons team staat voor kwaliteit, deskundigheid en oplossingsgerichtheid. Wij bieden toegankelijke trajecten aan tegen marktconforme prijzen. Voor zowel de gezamenlijke als de eenzijdige trajecten bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij richten ons op particulieren, maar zijn ook één van de weinige scheidingsbemiddelaars in Nederland die zich daarnaast ook specifiek richten op de ondernemer in (echt)scheiding, ongeacht de bedrijfsvorm

 

Financiële hulp bij uw scheiding

Uw financieel adviesbureau

De financiën spelen een grote rol bij een echtscheiding. Wist u dat die financiën zelfs voor 80% uw nieuwe toekomst bepalen? Niets voor niets heeft 80% van gescheiden mensen er spijt van dat zij geen financieel adviesbureau hebben ingeschakeld.

Bij de Scheidingsplanner Berkel en Rodenrijs is uw financiële toekomst in goede handen. Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau op het gebied van echtscheidingen voor u in huis. Hierdoor kunnen wij u snel inzicht geven in alle financiële onderwerpen van uw scheiding. En niet onbelangrijk... alle fiscale consequenties worden voor u in kaart gebracht. Zo stapt u niet in de fiscale valkuilen van onderwerpen zoals het fiscale partnerschap, de eigen woning, pensioenen, levensverzekeringen, alimentatie, heffingskortingen, afkoopsommen en toeslagen. 

Ook voor internationale scheidingen

Internationale aspecten bij een echtscheiding

Als één van de weinige scheidingsbemiddelaars in regio Berkel en Rodenrijs zijn wij gespecialiseerd in scheidingen met internationale aspecten. Zodra er sprake is van internationale aspecten (bijvoorbeeld door de nationaliteit(en), woonplaats of wellicht de huwelijksplaats van partijen) is het altijd maar de vraag bij welke rechter er aangeklopt kan worden en/of welk recht van toepassing is op het moment dat men gaat scheiden.

Lees verder/Read more

Het herberekenen van de alimentatie

Herberekenen van alimentatie

Het komt u misschien wel bekend voor: u bent een aantal jaren geleden gescheiden, de afspraken zijn vastgelegd in een convenant, maar de situatie waarop toentertijd de alimentatie is berekend is niet meer hetzelfde. Zowel persoonlijke- als financiële wijzigingen kunnen invloed hebben op de berekende alimentatie. Denk bijvoorbeeld aan een wijziging in het inkomen, het anders vormgeven van de zorgverdeling, het krijgen van een nieuwe relatie of de geboorte van een nieuw kindje.

Lees meer over herberekenen

Goed geholpen advies op maat. De locatiewijziging is een echte vooruitgang.

Door MO, De Scheidingsplanner Berkel en Rodenrijs

Kennismakingsgesprek

Al onze trajecten beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin wij inzichtelijk kunnen maken wat er bij u speelt, waar u aan moet denken en wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Een afspraak in de avonduren en bij uitzondering op zaterdag, bij u thuis of via skype is ook mogelijk.

Maak hier een afspraak

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje: "Een nieuwe start". In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die u hierin kunt maken.

Vraag hier uw gratis boekje aan

Geen eigen advocaat nodig

U heeft bij een scheidingsprocedure altijd een advocaat nodig om de scheidingsaanvraag in te kunnen dienen bij de rechtbank. In ons team bevinden zich echter een aantal goed opgeleide juristen, zodat wij u ook juridisch uitstekend kunnen begeleiden. Onze eigen echtscheidingsadvocaten kunnen dus zelf uw echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. U hoeft dus zelf niet op zoek te gaan naar een advocaat in Berkel en Rodenrijs! 

Ook voor de SCHIP-aanpak!

Wij bieden u ook begeleiding aan op basis van de SCHIP-methode. De SCHIP-methode is er met name op gericht ouders opnieuw met elkaar te verbinden en wordt vooral ingezet bij complexe scheidingen. Doel is de onderlinge communicatie te verbeteren en het onderlinge vertrouwen te herstellen. Met behulp van de SCHIP-methode kunt u samen met respect naar elkaar toe uw relatie afronden en na de scheiding samen optrekken in uw gezamenlijk ouderschap.

Uw scheiding succesvol aanvragen in Berkel en Rodenrijs

Of u nu uw scheiding samen of alleen wilt aanvragen, uw scheiding is bij ons altijd in goede handen. Wij brengen alle belangrijke stappen voor u in kaart en denken oplossingsgericht met u mee. Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. We kennen dan ook een hoge klantwaardering. Heeft u besloten om uw scheiding aan te vragen en zoekt u een scheidingsbemiddelaar die u met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wij helpen u onder meer met:

 • Ouderschapsplan en eventueel co-ouderschap
 • Verdeling van uw eigen woning en hypotheek
 • Berekenen van uw besteedbaar inkomen na uw scheiding
 • Het berekenen van de partner- en kinderalimentatie
 • Fiscale oplossingen conform de Belastingdienst
 • Het verdelen van uw vermogen en eventuele schulden
 • De verdeling van uw pensioen

Samenwerkend advocaat: Jessica Broijl

Jessica studeerde af in Psychologie en in Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RU) en werkt sinds 2003 als advocaat. Haar specialisatie is Personen- en familierecht. Zij is doortastend en bevlogen en is zowel op psychologisch als juridisch vlak deskundig bij een scheiding. Zij werkt nauw samen met (o.a. onze) financieel deskundigen, welke combinatie leidt tot een kwalitatief hoogwaardige en volledige dienstverlening. 

Samenwerkend coach: Roos Boer

Roos is gecertificeerd Scheidingscoach bij de Succesvol Scheiden Academie en aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland. Inmiddels heeft zij meer dan 100 ouders mogen begeleiden tijdens hun scheiding. Ook is zij trainer aan de Succesvol Scheiden Academie, hier worden professionals opgeleid tot scheidingscoach. Doordat zij zelf ook een keer gescheiden is, weet zij als geen ander, hoe is het om te worstelen met de emoties van een scheiding.

Samenwerking met financieel adviseur

Zuidstad Financiële Planning kan u begeleiden in de financiële afwikkeling na uw scheiding. Markjan Knepper en Tom Maaskant beschikken samen over ruim 25 jaar ervaring. Zij zijn professionals binnen hun vakgebied en bieden u maatwerk advies. Tijdens een scheiding is het vaak de vraag of één van de partijen in de woning kan blijven wonen. Hiervoor maken zij een eerste inschatting en gaan zij namens u in overleg met de bank om te beoordelen in hoeverre de wens financieel haalbaar is.

Samenwerking met kindercoach

De Kindbehartiger is er als belangenbehartiger voor ieder kind in een scheidingssituatie. De Kindbehartiger treedt op in het vrijwillig kader door middel van een traject van ondersteuning, als ook aan de voorkant van een juridische procedure om de positie van kinderen een plek te geven en rondom de nazorg. De Kindbehartiger werkt vanuit het IVRK en biedt psychosociale ondersteuning, niet zijnde therapie of behandeling. Dat is niet altijd (direct) nodig. 

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Berkel en Rodenrijs om uw wensen te bespreken.

 • Bergschenhoek
 • Bleiswijk
 • Berkel en Rodenrijs
 • Pijnacker
 • Nootdorp
 • Delfgauw
Terug naar boven