Mediation & Eenzijdig Scheiden in Alblasserdam

078-30 30 310 team@scheidingsplanner.nl

Plantageweg 18, Alblasserdam

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Mediation & Eenzijdig Scheiden in Alblasserdam

078-30 30 310 team@scheidingsplanner.nl

Plantageweg 18, Alblasserdam

Scheidingsplanners

Wim de Zwart RFEA

Door jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk is Wim de Zwart gespecialiseerd in financiële, fiscale en emotioneel complexe echtscheidingszaken. Wim is met zijn eigen ondernemersachtergrond en de afgeronde opleiding tot RFEA-ondernemer één van de weinige echtscheidingsadviseurs in Nederland die zich specifiek richt op de ondernemer in echtscheiding. Deze deskundigheid wordt toegepast in (complexe) mediationtrajecten en eenzijdige echtscheidingsprocedures.

Het is zijn missie om mensen in een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven te voorzien van inzicht en overzicht in de (financiële en fiscale) materie. De focus is hierbij voortdurend gericht op een nieuwe toekomst voor beiden, met het belang van de eventuele kinderen voorop. Daarnaast is Wim bestuurslid van Vereniging de Scheidingsplanner en de RFEA.

Voor vragen zoals: "ik ben ondernemer en wil gaan scheiden, maar ben getrouwd in gemeenschap van goederen – wat is het beste voor mijn situatie,en mijn bedrijf?" kunt u terecht bij Wim.

Bianca Lingen-Buijs
RFEA keurmerk
Bianca Lingen-Buijs

Bianca vindt het als register financieel echtscheidingsadviseur en scheidingsbemiddelaar belangrijk haar klanten in deze lastige periode geheel te ontzorgen ten aanzien van alle formele aspecten van de scheiding. Daarbij houdt zij de belangen van alle betrokken partijen in het oog.   

Zij is van mening dat een goede begeleiding bestaat uit zowel betrokkenheid op het sociale en emotionele vlak als deskundigheid op zowel juridisch, fiscaal als financieel gebied.

Door haar jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, als onder andere hypothecair planner, is Bianca in staat om ook de verbindingen in het proces te leggen ten aanzien van de eigen woning, en zo de huidige en de toekomstige woonsituatie mee te nemen in het totaalplaatje.

Bij veel scheidingen worden bepaalde onderdelen vergeten en dit zorgt ervoor dat de ex-partners jaren later weer om tafel moeten om afspraken te maken. Dit zorgt ervoor dat de scheiding, met de bijbehorende emoties, weer deels opnieuw begint. Haar aanpak zorgt ervoor dat er niets vergeten wordt en dat tijdens de scheiding duidelijke en concrete afspraken worden gemaakt. 

Lotte
Lotte

Lotte bevindt zich in het eindstadium van haar studie Rechten op Hogeschool Utrecht. Zij is sinds dit jaar werkzaam als juridisch medewerker bij De Scheidingsplanner. Zij heeft inmiddels veel ervaring opgedaan om zowel op analytisch als op sociaal vlak de gepaste secretariële ondersteuning te bieden. Lotte werkt hard en is zeer betrokken in alles wat zij doet.

Sophie
Sophie

Sophie heeft haar hbo-studie Rechten op de Juridische Hogeschool succesvol afgerond. Zij studeert nu door op Tilburg University om zich verder in het recht te kunnen verdiepen. Naast haar studie is Sophie werkzaam als juridisch medewerkster bij De Scheidingsplanner en biedt zij op zorgvuldige wijze de secretariële ondersteuning.

Samenwerkende advocaat: Jessica Broijl

Samenwerkend advocaat Jessica Broijl

Jessica Broijl studeerde af in Psychologie en in Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RU) en werkt sinds 2003 als advocaat. Haar specialisatie is Personen- en familierecht. Jessica richt zich hierbij met name ook op zaken met gefinancierde rechtsbijstand. Zij is doortastend en bevlogen en is zowel op psychologisch als juridisch vlak deskundig bij een scheiding. Zij werkt nauw samen met (o.a. onze) financieel deskundigen, welke combinatie leidt tot een kwalitatief hoogwaardige en volledige dienstverlening. 

Samenwerkende advocaat: Stefanie van Poppel

Samenwerkend advocaat Stefanie van Poppel

Stefanie van Poppel is in 2013 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met de master civiel recht, accent personen- en familierecht en jeugdrecht. Naast echtscheidingstrajecten adviseert en procedeert zij ook in relationele kwesties, zoals gezag- en omgangskwesties en alimentatiezaken.

Stefanie is betrokken, duidelijk, oplossingsgericht en biedt een luisterend oor. Door haar opleidingen, kennis en ervaring is zij voor ons een waardevolle samenwerkingspartner.

Hele prettige begeleiding van het hele team. Onze vragen werden snel en deskundig beantwoord

Door DF, De Scheidingsplanner Alblasserdam

De specialisaties van de Scheidingsplanner Alblasserdam

Van begin tot eind hulp bij jouw scheiding, en daarna!

Wil je jouw scheiding op juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel gebied goed regelen in de regio Alblasserdam? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ons team bestaat uit goed opgeleide Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, juristen, familierecht advocaten en diverse gespecialiseerde coaches. Wat je verhaal ook is, wij hebben altijd de juiste aanpak en kunnen je uitstekend helpen en adviseren bij jouw scheiding. Wij zijn onder meer gespecialiseerd in financieel advies, eenzijdige scheidingen, echtscheidingsmediation, herberekeningen van de alimentatie en in scheidingen met internationale aspecten.

Eenzijdig scheiden

Eenzijdig scheiden kan voor jou een optie zijn als het om bepaalde redenen niet lukt om samen met je partner aan tafel te zitten. Bang zijn dat jouw eigen belangen niet goed behartigd worden of het te emotioneel vinden kunnen een reden zijn om voor eenzijdig scheiden te kiezen. Wij hebben voor eenzijdig scheiden onze krachten gebundeld met Parkzicht Advocaten. Hierdoor kunnen wij scheidende mensen bij een eenzijdige scheiding echt meerwaarde bieden:

 • Voor één schappelijk uurtarief dubbele deskundigheid
 • Efficiëntie door teamwork
 • Duidelijkheid over jouw toekomstige financiële situatie
 • Denken in oplossingen en niet in problemen
 • Hoge succesgraad in procedures

Eenzijdig scheiden in samenwerking met Jessica Broijl

Eenzijdig scheiden in samenwerking met Jessica Broijl

Voor complexere eenzijdige scheidingszaken, zoals bijvoorbeeld zaken voor het hof en ondernemers met een bv, werken wij samen met Jessica Broijl van Parkzicht Advocaten. Deze samenwerking heeft zich meermaals bewezen voor onze klanten door onze hoge succesgraad in procedures bij de rechtbank. Zo hebben wij al diverse keren mooie uitspraken van het hof in het voordeel van onze klant kunnen bewerkstellingen. Bekijk hier enkele voorbeelden.

Eenzijdig scheiden in samenwerking met Stefanie van Poppel

Eenzijdig scheiden in samenwerking met Stefanie van Poppel

Samen met Stefanie van Poppel van Parkzicht Advocaten proberen we bij eenzijdig scheiden ellenlange procedures te voorkomen door zoveel mogelijk te proberen in goed overleg met de adviseur van je partner tot afspraken te komen. Wij behartigen hierbij jouw belangen en zijn jouw vertrouwenspersoon. Door de bundeling van krachten van een team van advocaten én financieel adviseurs krijg jij de beste hulp bij alle juridische en financiële aspecten van jouw scheiding.

Gespecialiseerd in mediation bij een scheiding

Mediation bij een scheidingOns advies: probeer altijd samen de scheiding te regelen op basis van mediation. Met mediation heb jij minder kans om in conflictsituaties en ellenlange rechtbankprocedures terecht te komen. Wij zijn zeer ervaren mediators en wij zorgen er tijdens het mediationtraject voor dat de communicatie tussen jullie op gang blijft. Wij begeleiden jullie tijdens de mediation-gesprekken zodanig dat het jullie lukt om samen duurzame afspraken te maken, die draagvlak hebben voor de toekomst.

Tijdens de mediation wordt jouw verhaal gehoord, worden dingen uitgesproken en krijg je een stuk erkenning en begrip. Onze mediators zijn onafhankelijk en neutraal en zoeken samen met jullie naar een voor beide partijen zo gunstig mogelijke oplossing.

Door onze aanpak op basis van mediation besparen wij je veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat je samen in gesprek blijft. Door de financiële en fiscale kennis van onze mediators maken jullie bovendien afspraken die aan alle wet- en regelgeving getoetst zijn. Dus geen verrassingen achteraf!

Samenwerkend hypotheekadviseur

Tom MaaskantKan je nog in de woning blijven wonen? Kan de hypotheek op jouw naam worden gezet?

Een scheiding geeft de nodige stress en onzekerheid. Om snel inzicht te krijgen of jouw woonwensen haalbaar zijn werken wij voor hypotheekadvies samen met Tom Maaskant van Zuidstad Financiële Planning. Hij helpt je onder meer bij het aanpassen van de hypotheek naar de nieuwe situatie.

Wat kan Zuidstad Financiële Planning voor jou betekenen?

 • Wij voorzien je van onafhankelijk advies
 • Wij zorgen voor de gewenste aanpassing van je hypotheek
 • We begeleiden je voor een soepelere toetsing bij banken
 • Door kennis van de markt behoeden we je voor valkuilen
 • Persoonlijke aanpak
 • Reeds 10 jaar nauwe samenwerking met de Scheidingsplanner!

Samenwerkende makelaar

Je huis verkopen of op zoek naar een nieuwe woning door jouw scheiding? DWM Makelaardij staat je als verkoop- en aankoopmakelaar op alle fronten bij. Als no-nonsense makelaardij nemen wij je alles uit handen, vanaf het eerste gesprek tot en met de notariële overdracht. Wij kunnen ook helpen bij het vinden van tijdelijke huisvesting als jouw situatie daarom vraagt (kort verblijf huren). Wel zo fijn in deze toch al stressvolle periode.

Vertrouwen, transparantie, ontzorgen en een eerlijk advies staan bij ons voorop. Samen zorgen we ervoor dat jouw huis optimaal verkoopbaar wordt, zodat de verkoop sneller gerealiseerd kan worden tegen een zo’n goed mogelijke deal. Bij de aankoop van een huis kijken en denken we altijd mee met de bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, vergunningen en het uitbrengen van een realistisch bod. DWM Makelaardij is jouw sleutel tot een nieuwe start!

Financieel advies bij een scheiding

Financieel advies bij een scheiding

De financiën spelen naast emoties een grote rol bij een echtscheiding. Wist je dat die financiën zelfs voor 80% jouw nieuwe toekomst bepalen? Niets voor niets heeft 80% van gescheiden mensen er spijt van dat zij geen financieel adviesbureau hebben ingeschakeld.

Bij de Scheidingsplanner Alblasserdam is jouw financiële toekomst in goede handen. Wij hebben alle expertise van een financieel adviesbureau voor jou in huis, zodat wij jou snel inzicht kunnen geven in alle financiële onderwerpen van jouw scheiding: de partner- en kinderalimentatie, de woning, jouw pensioen, tegemoetkomingen et cetera.

En niet onbelangrijk... alle fiscale consequenties worden voor jou in kaart gebracht. Zo stap je niet in de fiscale valkuilen van onderwerpen zoals het fiscale partnerschap, de eigen woning, pensioenen, levensverzekeringen, alimentatie, heffingskortingen, afkoopsommen en toeslagen. 

Internationale scheiding - International divorce

Internationale scheiding - International divorce

Als één van de weinige scheidingsbemiddelaars in regio Alblasserdam is ons kantoor gespecialiseerd in internationale scheidingen (International divorce). Op het moment dat er sprake is van een internationale scheiding is het altijd maar de vraag bij welke rechter er aangeklopt kan worden en/of welk recht van toepassing is op het moment dat men uit elkaar gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan internationale aspecten zoals nationaliteit(en), woonplaats of wellicht de huwelijksplaats van partijen.

Als er sprake is een internationaal aspect, stellen wij samen met jou vast waar jij aan het juiste adres bent. Omdat deze vraag voor elk verschillend onderwerp (zoals bijvoorbeeld echtscheiding, alimentatie, afspraken over de kinderen, pensioen of vermogen) anders kan worden beantwoord, kunnen scheidingen met een internationaal aspect complex zijn en is maatwerk daarom een vereiste.

Lees verder/Read more

Herberekenen van alimentatie

Herberekenen van alimentatie

Het komt je misschien wel bekend voor: een aantal jaren geleden ben je gescheiden, de afspraken zijn vastgelegd in een convenant, maar de situatie waarop toentertijd de alimentatie is berekend is niet meer hetzelfde. Zowel persoonlijke- als financiële wijzigingen kunnen invloed hebben op de berekende alimentatie. Je kunt hierbij denken aan een wijziging in het inkomen, het anders vormgeven van de zorgverdeling, het krijgen van een nieuwe relatie of de geboorte van een nieuw kindje.

Lees meer over het herberekenen van de alimentatie

Fijne samenwerking. Ik ben tevreden over het verloop van het traject.

Door JB, De Scheidingsplanner Alblasserdam

De aanpak van de Scheidingsplanner Alblasserdam

Uit elkaar gaan, of je nu gehuwd, geregistreerd partner of samenwoner bent, roept vaak een tal van vragen op. Scheiden kan daarnaast een grote impact hebben, niet alleen op jezelf, maar ook op jouw kinderen en jouw omgeving. Er moet namelijk veel geregeld gaan worden in een (echt)scheiding en wat voorheen zeker was, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Deze onzekerheid brengt onrust. Om je op weg te helpen naar een nieuwe start, staan wij je graag verder bij om jouw (echt)scheiding zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen.

"Wij gaan voor een integrale aanpak. Wij ondersteunen onze cliënten dan ook graag op het gebied van juridisch, financieel, fiscaal en emotioneel gebied. In deze begeleiding gaan wij voor tevredenheid op de lange termijn. Complexe situaties worden daarnaast niet uit de weg gegaan. Met onze verschillende expertises en achtergronden zorgen wij ervoor dat elke situatie juist in kaart gebracht kan worden.

Samen met jou maken wij een compleet en persoonlijk Scheidingsplan voor jouw scheiding zodat je verder kunt. Daarnaast dragen wij zorg voor de gehele juridische en financiële afwikkeling van jouw (echt)scheiding. Wij werken hiervoor tevens samen met advocaten, mediators, kindercoaches en notarissen in Alblasserdam en omgeving voor de beste begeleiding bij jouw (echt)scheiding. We hebben ook een samenwerkingsverband met hypothecair (financieel) planners voor het overnemen en aankopen van jouw (echtelijke) woning."

 • Al 15 jaar ervaring in het begeleiden van echtscheidingen
 • Voor gezamenlijke en eenzijdige (echt)scheidingstrajecten
 • Team van juristen, Register Financieel EchtscheidingsAdviseurs, familierecht advocaten en gespecialiseerde coaches
 • Snel inzicht in de woonsituatie door samenwerking met hypothecair (financieel) planners
 • Alle begeleiding van A tot Z, inclusief echtscheidingsadvocaat
 • Voor gehuwden, geregistreerde partners, samenwoners én ondernemers

Of je nu de scheiding samen of alleen wilt aanvragen, jouw scheiding is bij ons altijd in goede handen. Wij brengen alle belangrijke stappen voor jou in kaart en denken oplossingsgericht met je mee. Wij merken dat vooral het inzichtelijk maken van de financiële toekomst een absolute meerwaarde voor onze klanten is. We kennen dan ook een hoge klantwaardering. Heb je besloten om jouw scheiding aan te vragen en zoek je een scheidingsbemiddelaar die je met raad en daad terzijde staat? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wij helpen je onder meer met:

 • Berekenen van jouw besteedbaar inkomen na jouw scheiding
 • Het berekenen van de partner- en kinderalimentatie
 • Ouderschapsplan en eventueel co-ouderschap
 • Verdeling van jouw eigen woning en hypotheek
 • Fiscale oplossingen conform de Belastingdienst
 • Het verdelen van je vermogen en eventuele schulden
 • De verdeling van jouw pensioen

Onze expertise: scheiding ondernemers

scheiding ondernemers

Ons team staat voor kwaliteit, deskundigheid en oplossingsgerichtheid. Wij bieden toegankelijke trajecten aan tegen marktconforme prijzen. Wij zijn tevens één van de weinige scheidingsbemiddelaars in Alblasserdam die daarnaast alle kennis en ervaring in huis heeft voor de echtscheiding van een ondernemer, ongeacht de bedrijfsvorm.

Als een ondernemer gaat scheiden, kan dat grote zakelijke gevolgen hebben. Het gaat bij een ondernemer namelijk niet alleen om een persoonlijk belang, maar juist ook om zakelijke belangen. Daarnaast zijn privé en zakelijk over het algemeen financieel met elkaar vervlochten. Bovendien wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dit maakt de scheiding ook veel complexer. Tenslotte mag de continuïteit van jouw bedrijf niet in gevaar komen, want de rekeningen zullen ook na de scheiding ergens van betaald moeten worden. 

Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de bezittingen, de cijfers, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoort. En wij geven je uiteraard een helder advies over de verdeling en de voortzetting van jouw bedrijf.

Duidelijke communicatie. Alles is goed geregeld

Door ER, De Scheidingsplanner Alblasserdam

Kan ik scheiden zonder echtscheidingsadvocaat?

Je hebt bij een scheidingsprocedure altijd een advocaat nodig om de scheidingsaanvraag in te kunnen dienen bij de rechtbank. In ons team zitten echter een aantal goed opgeleide juristen, wij kunnen je dus ook juridisch uitstekend begeleiden. Onze eigen advocaten dienen jouw echtscheidingsverzoek zelf in bij de rechtbank. Hierdoor hoef jij niet op zoek te gaan naar een advocaat in Alblasserdam! 

Ook voor de SCHIP-aanpak!

Wij bieden jullie ook begeleiding aan op basis van de SCHIP-methode. De SCHIP-methode is er met name op gericht ouders opnieuw met elkaar te verbinden en wordt vooral ingezet bij complexe scheidingen.

Doel is de onderlinge communicatie te verbeteren en het onderlinge vertrouwen te herstellen. Met behulp van de SCHIP-methode kunnen jullie samen met respect naar elkaar toe jullie relatie afronden en na de scheiding samen optrekken in uw gezamenlijk ouderschap.

Kennismakingsgesprek

Al onze trajecten beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin wij inzichtelijk kunnen maken wat er bij jou speelt, waar je aan moet denken en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen.

Een afspraak in de avonduren en bij uitzondering op zaterdag, bij jou thuis of via skype is ook mogelijk.

Gratis scheidingsboekje

Wil je weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje aan. In dit boekje lees je alles over scheiden, de zaken die geregeld moeten worden en de keuzes die je hierin kunt maken.

Rouwbegeleiding bij een scheiding

Een scheiding kent diverse fasen van rouw. Het verschilt van persoon tot persoon hoe die rouw ervaren wordt en hoelang de rouw na de scheiding duurt. Elke scheiding is namelijk anders en iedereen verwerkt dit op zijn eigen manier. Heb jij hier hulp bij nodig? Onze samenwerkingspartner Marina Grabner van Forever Moments kan jou met behulp van rouwbegeleiding helpen jouw scheiding te verwerken.

Hoe om te gaan met rouw, met lastige emoties

Verdriet van een ander kan Marina niet wegnemen (rouw), maar zij kan je wel leren hoe er (voor jou) op een manier mee om te gaan dat je niet helemaal verlamd en vol van verdriet bent. Natuurlijk hoort dit ook bij een rouwproces maar het kan ook je dagelijkse handelen blokkeren. Via de Post HBO Opleiding Verlieskunde heeft zij zich verdiept in verschillende methodieken en interventies, maar zij vindt het juist ook belangrijk dat mensen leren uit hun hoofd te komen en meer naar hun gevoel durven te gaan. Daarom kijkt zij altijd individueel welke methodiek (of combinatie) past bij die persoon. Zij leert je om verstand en gevoel meer in evenwicht te krijgen, waardoor je meer veerkracht creëert om met lastige situaties om te gaan in het leven.

Onze Locatie

Wij heten je van harte welkom op ons kantoor in Alblasserdam om jouw wensen te bespreken.

 • Alblasserdam
 • Oud-Alblas
 • Nieuw Lekkerland
 • Kinderdijk
 • Streefkerk
 • Bleskensgraaf
 • Molenaarsgraaf
 • Ottoland
 • Brandwijk
 • Goudriaan
 • Langerak ZH
 • Waal
 • Nieuwpoort
 • Groot Ammers
 • Papendrecht
 • Hardinxveld Giessendam
 • Giessenburg
 • Gorinchem
 • Dalem
Terug naar boven