Scheidingsplanner Haarlem-Heemstede (Zuid-Kennemerland)

023-54 79 565

heemstede@scheidingsplanner.nl

Cruquiusweg 7, 2102 LS Heemstede

Scheidingsplanners

Han Assman

Han Assman

Han Assman (1957) is in 1981 als trainee gestart bij één van Nederlands grootste financiële instellingen. Hier heeft hij alles over het vak financiële dienstverlening geleerd. Door uiteenlopende functies heeft hij alles gezien en veel ervaring opgedaan, zodat voor hem in één oogopslag duidelijk is hoe de financiële situatie bij iemand in elkaar zit. Ook heeft hij hier veel ervaring met ondernemers opgedaan en hebben balansen etc. geen geheimen voor hem. In 1987 heeft Han de overstap gemaakt naar een groot intermediair. Voor dit bedrijf heeft hij succesvol de financiële dienstverlening opgezet. In de jaren ‘80 en ‘90 volgde hij diverse beroepsopleidingen op HBO en Academisch niveau op het gebied van fiscaal recht en financiële planning. Zo heeft hij de opleiding tot Erkend Hypothecair Planner met succes afgerond. Deze opleiding is vergelijkbaar met Gecertificeerd Financieel Planner. In 1991 is Han zelfstandig ondernemer geworden. Uiteraard in de financiële dienstverlening. Met als expertise hypotheek-, belasting- en pensioenadvies en financiële planning. In de afgelopen 25 jaar heeft Han een grote en trouwe klantenkring opgebouwd, mede vanwege het gedegen advies dat Han geeft maar ook door mens achter Han. De gesprekken met klanten vindt Han het allerbelangrijkste in zijn vak. In de gesprekken kan hij een luisterend oor bieden en mensen echt helpen door de problemen en mogelijkheden snel te doorgronden en vervolgens de best haalbare oplossingen te bieden. In 2007 is Han gestart als Scheidingsplanner. Inmiddels heeft hij al veel scheidingen succesvol begeleid. Zijn drijfveer is, dat hij het belangrijk vindt dat alles voor een nieuwe toekomst goed geregeld is. Zodat zijn klanten een perspectief in het leven hebben, het oude kunnen afsluiten en een nieuwe start kunnen maken. Han is ook ervaringsdeskundige, hij is zelf gescheiden. Hij weet dus wat het is: het verdriet en de pijn, slapeloze nachten enzovoorts. Maar ook hij heeft het oude kunnen afsluiten en een nieuwe start kunnen maken. Net zoals vele andere gescheiden mensen. Het gaat u dus ook lukken. Han heeft 3 volwassen dochters, haalt elke dag enorm veel voldoening uit zijn werk, rijdt fervent motor en geniet van zijn 2 honden Yosha en Suus.

Over Scheidingsplanner Haarlem-Heemstede (Zuid-Kennemerland)

Uw scheiding succesvol regelen in Haarlem en Heemstede

 • Wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd de aanpak die bij u past
 • Mediation in combinatie met alle juridische, fiscale én financiële kennis
 • Ook als u er alleen voor staat

Waarom de Scheidingsplanner Haarlem en Heemstede

De ervaring leert ons dat 80% van de problemen bij een scheiding over geld gaat. Logisch ook omdat de financiële toekomst vaak onduidelijk is. En dat zorgt voor onrust, waardoor emoties nog meer kunnen meespelen. Uit onze praktijk blijkt dan men veel behoefte heeft aan financieel advies over bijvoorbeeld de eigen woning, de alimentatie, het eigen bedrijf of het pensioen. En financieel advies is nou net onze expertise! Door onze opleidingen en onze achtergrond in de financiële dienstverlening, maken wij uw nieuwe (financiële) toekomst helder in een persoonlijk plan. Met daarin afspraken die in de praktijk ook echt werken. Ook de emoties komen bij ons aan bod en boven alles staan de kinderen bij ons centraal. Wij adviseren om de scheiding zoveel mogelijk samen te regelen. Maar als dat in uw situatie niet lukt, dan behartigen wij uw belangen ook eenzijdig uitstekend.


Alles onder één dak: ‘scheidingsmakelaar’ inclusief advocaat, notaris en mediator

Voor het meest optimale resultaat, werken wij nauw samen met enkele gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten en notarissen in Haarlem en Heemstede. Tezamen met de advocaat en de notaris bundelen wij onze expertises. Hiermee bieden wij u de meest optimale deskundigheid op alle vlakken van een scheiding, dus zowel financieel als juridisch gebied. Een complete en kwalitatief hoogwaardige ondersteuning bij uw echtscheiding, daar draait het bij ons om. Daarbij geven wij antwoord op als uw vragen, zoals over uw woning en hypotheek. Hoe u de inboedel kunt verdelen. En hoeveel kinder- en partneralimentatie redelijk is. Vele vragen waarbij wij u graag helpen om uw scheiding zo prettig mogelijk te laten verlopen.


Wat kan de Scheidingsplanner Haarlem en Heemstede allemaal voor u doen

 • Voor beide partners berekenen wij het netto besteedbaar inkomen na de scheiding;
 • Gebaseerd op uw wensen en ideeën, stellen wij een vermogensverdeling op;
 • Wij berekenen de eventuele partner- en kinderalimentatie;
 • Wij begeleiden u als er een ouderschapsplan opgesteld moet worden;
 • Wij onderzoeken of u dan wel uw partner eventueel in de echtelijke woning kan blijven wonen;
 • Ook de afkoop van de eventuele onder- of overbedeling die hierbij komt kijken onderzoeken wij;
 • Daarnaast bekijken wij of u dan wel uw vertrekkende partner een eigen woning kan kopen of op zoek moet gaan naar een huurwoning;
 • Wij geven aanvullend pensioenadvies, hierbij volgen wij niet altijd standaard de Wet Pensioenverevening;
 • Wij helpen u bij alle fiscale vraagstukken;
 • Wij zorgen voor de inschrijving van de echtscheiding.

Welke aanpak van uw past bij u?

Mediation

Met behulp van onze deskundige begeleiding komt u met elkaar in gesprek. U zit samen bij ons aan tafel en we werken samen stap voor stap aan oplossingen en afspraken. Wij gaan hierbij niet op uw stoel zitten, u neemt zelf de beslissingen. Met behulp van mediation komt u tot een onderlinge oplossing die voor u beiden het meest optimaal is. Bijkomend voordeel van onze mediation begeleiding is dat wij in dit traject naast onze taak als mediator ook alle financiële en fiscale vraagstukken die bij u spelen direct voor u kunnen oplossen.

Apart scheiden

Soms is het om allerlei redenen gewoonweg niet mogelijk om enigszins in goede harmonie samen bij een mediator aan tafel te zitten. Daarnaast begrijpen wij dat u bij een scheiding eigen belangen heeft. En dat u in sommige situaties liever iemand inschakelt die alleen voor uw belangen opkomt. Is het voor u niet mogelijk om samen de scheiding te regelen? Wij werken nauw samen met een aantal gespecialiseerde familierechtadvocaten. Door het bundelen van onze juridische en financiële krachten, wordt u zo optimaal mogelijk begeleid waarbij uw belangen voorop staan.

Financieel én fiscaal advies

Zoals eerder gezegd, gaat 80% van de problemen bij een scheiding over geld. Een scheiding heeft nu eenmaal vooral op financieel gebied veel impact. Door onze ervaring en opleidingen, hebben wij alle expertise zelf in huis om u op dit gebied duidelijkheid en rust te kunnen geven. Wij nemen u alles uit handen en zoeken op basis van uw financiële gegevens naar maatwerkoplossingen voor uw situatie. Wij helpen u met concrete oplossingen en begeleiden het gehele proces.

Ondernemers

Als u gaat scheiden, zijn er veel zaken aan die goed geregeld moeten worden. Er speelt nog meer mee als één van u beiden een eigen bedrijf heeft. Wat hoe moet het verder met de onderneming? Moet het bedrijf ook verdeeld worden? En hoe gaan de financiën geregeld worden? En vooral fiscaal zitten er ook wel aardig wat haken en ogen aan. Een scheiding van een ondernemer is niet 1-2-3- geregeld. Het is een vak apart en vraagt om veel specialistische kennis. Niet iedere mediatior, advocaat of scheidingsbemiddelaar heeft de knowhow in huis om een scheiding van een ondernemer in goede banen te leiden. De Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen wél! Wij hebben echt alles in huis om de scheiding van een ondernemer te regelen. Zodat uw weloverwogen beslissingen kunt nemen en de meest optimale afspraken worden gemaakt.


Wij doen ook:

 • (Her)berekening van partner- en/of kinderalimentatie;
 • Naleving omgangsregelingen;
 • Bijstand in kwesties rondom gezag;
 • Omgangsregelingen;

Voor:

 • Gehuwden
 • Samenwoners
 • Geregistreerde partners
 • Scheiden van tafel en bed

Belastingdienst en scheiden

Vaak worden de fiscale gevolgen van een scheiding onderschat wat problemen met de belastingdienst als gevolg heeft. De Scheidingsplanner Haarlem en Heemstede is tevens belastingconsulent. Hierdoor kunnen wij uw scheiding ook op dit vlak tot in de puntjes regelen.


Tarief/werkwijze

 • Wij werken in basis op uurtarief; – afhankelijk van de complexiteit van de zaak en/of de mate van overeenstemming is het mogelijk tot een vast tarief te komen tijdens het intakegesprek;
 • Indien uw rechtsbijstandsverzekeraar een vergoeding geeft bij echtscheiding, dan handelen wij dat af met de verzekeraar;
 • Nauwe samenwerking met notarissen en echtscheidingsadvocaten in Haarlem en Heemstede;
 • Voor de kinderen krijgt het ouderschapsplan en co ouderschap alle aandacht.

Onze diensten

 • Second Opinion
 • Samenleving beëindigen
 • Alimentatie herberekenen
 • Mediation
 • Ouderschapsplan opstellen

Vestigingen in de buurt

• De Scheidingsplanner Velserbroek (Kennemerland)

Zeer goed geholpen

Door Harry Visser, De Scheidingsplanner Haarlem-Heemstede (Zuid-Kennemerland)

Ik ben zeer tevreden over de hulp van Han Assman. Hij is duidelijk concreet en eerlijk naar beide partijen. Han is ten alle tijde bereid te helpen en advies te geven als dat nodig is.

Door Van Baarle, De Scheidingsplanner Haarlem-Heemstede (Zuid-Kennemerland)

Han heeft ons beiden een goed toekomstbeeld gegeven en de adviezen hier op aangepast.

Door JK, De Scheidingsplanner Haarlem-Heemstede (Zuid-Kennemerland)

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Heemstede om uw wensen te bespreken.