Mediation & Eenzijdig Scheiden in Medemblik

0227-86 09 99 medemblik@scheidingsplanner.nl

Bagijnhof 10, 1671 CD Medemblik

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Mediation & Eenzijdig Scheiden in Medemblik

0227-86 09 99 medemblik@scheidingsplanner.nl

Bagijnhof 10, 1671 CD Medemblik

Scheidingsplanners

Léon Slijkerman FFP CFP® RFEA

Na een loopbaan als financieel planner voert Léon Slijkerman (1973) als Register Financieel Echtscheidingsadviseur en MfN-Registermediator al meer dan 15 jaar een eigen echtscheidingspraktijk en is hij gespecialiseerd in de begeleiding van zowel particulieren als (partners van) ondernemers. Door zijn financiële en ondernemersachtergrond is Léon bij uitstek de sparringpartner voor ondernemers in een echtscheidingssituatie. Overleg staat hierbij voorop, maar ook begeleidt hij cliënten wiens scheiding niet in harmonie verloopt.

Regelmatig wordt Léon ingeschakeld als financieel deskundige bij complexe (echt)scheidingen waarbij vaak ondernemingen betrokken zijn. Hierbij wordt nauw samengewerkt met enkele gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten en notarissen. Dit kan zijn op verzoek van beide partijen, maar juist ook op verzoek van één partij. In dat geval schrijft Léon in opdracht van zijn cliënt (financiële) voorstellen en beoordeelt hij de voorstellen van de wederpartij om te komen tot een totaalregeling bij (echt)scheiding.

Naast het begeleiden van cliënten hecht Léon veel waarde aan het delen van kennis op het gebied van scheiden en zet hij zich in om het landschap in de echtscheidingswereld te verbeteren. Om die reden is Léon, naast het voeren van zijn echtscheidingspraktijk, als vakdocent aangesloten bij het Mediation College in Alkmaar. Daarnaast is hij bestuurslid van de landelijke vereniging De Scheidingsplanner en secretaris van zowel de stichting als de vereniging van Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA).

In dit interview met Léon leest u meer over zijn achtergrond, beweegredenen en werkwijze.

Samenwerkend coach en mediator Elisa Schröder

Als (stiefplan)coach begeleidt Elisa zowel scheidende ouders (bij het opstellen van het Ouderschapsplan) als stiefouders en samengestelde gezinnen. Na een carrière in het bedrijfsleven heeft Elisa Schröder (1969) een aantal jaren geleden bewust het roer omgegooid. Zij volgde een coaching opleiding en koos in het tweede jaar voor de specialisatie ‘samengestelde gezinnen’ en dan met name ‘stiefouders’.

Na het ontmoeten van haar huidige man -nu ruim 15 jaar geleden- kreeg zij er ‘ineens’ twee kinderen bij, werd zij stiefmoeder en vormt zij een samengesteld gezin. Met haar achtergrond en ervaringen houdt zij zich bij de Scheidingsplanner voornamelijk bezig met de begeleiding van ouders bij de totstandkoming van het ouderschapsplan tijdens de echtscheiding.

In haar eigen praktijk - de Stiefoudercoach - begeleidt Elisa, als geregistreerd Stiefplancoach®, stiefouders en samengestelde gezinnen.

Meer planners

Over Scheidingsplanner Medemblik

Begeleiding bij uw scheiding in Medemblik van A tot Z.

Gebundelde expertises van De Scheidingsplanner en de advocaten in de regio Medemblik bieden u een complete en kwalitatief hoogwaardige ondersteuning bij uw (echt)scheiding. Zo wordt er ingespeeld op uw behoefte aan optimale deskundigheid op zowel emotioneel, financieel als juridisch gebied. Niet alleen voor particulieren maar zeker ook voor ondernemers. Voor mensen die samen willen scheiden, de zogenaamde mediation trajecten. Echter óók wanneer een scheiding niet in goede harmonie verloopt, u lijnrecht tegenover elkaar staat, kan de Scheidingsplanner u bijstaan (eenzijdige trajecten).

Mediation bij een scheiding

Wij adviseren u om altijd te proberen samen de scheiding te regelen op basis van mediation. Wij kunnen u als mediator uitstekend helpen in dit proces. Tijdens de mediation wordt u geholpen bij het maken van de 'zakelijke' afspraken. Hierbij wordt rekening gehouden met de gevoelens van u allebei.

Wij besparen u veel stress, ergernis en ook geld door ervoor te zorgen dat je samen in gesprek blijft. Natuurlijk kunnen de emoties wel eens hoog oplopen, maar wij zorgen ervoor dat tijdens de mediation de communicatie op gang blijft. Hierdoor kan in veel gevallen voorkomen worden dat meningsverschillen of conflicten escaleren.

Bij mediation krijgt ieder van u evenveel aandacht. Daarnaast wordt er voor gezorgd dat de machtsbalans tussen u beiden zoveel mogelijk in evenwicht is. Als één van u meer kennis heeft dan de ander, dan zal de scheidingsmediator dermate uitleg geven dat degene met minder kennis het ook begrijpt.

Uw verhaal wordt gehoord, dingen worden uitgesproken en u krijgt een stuk erkenning en begrip. Het bereiken van het samen eens worden staat centraal gedurende de mediation.

Eenzijdig scheiden

Helaas is het niet altijd mogelijk het scheidingstraject samen met uw partner te doorlopen. U of uw partner kan dit te emotioneel vinden of bang zijn dat de eigen belangen niet goed behartigd worden. Of een van u vindt het moeilijk om voor de eigen belangen op te komen. De echtscheiding aanvragen zonder uw partner, oftewel eenzijdig scheiden, kan dan voor u een optie zijn.

Onze insteek bij eenzijdig scheiden is altijd er in goed overleg met elkaar proberen uit te komen in plaats van tot het einde aan toe te strijden. Uiteraard worden uw belangen altijd volledig behartigd, maar met als resultaat dat u toch beiden achter de gemaakte afspraken kunt staan. Dit blijkt vaak bij te dragen aan een goede verstandhouding tussen u en uw ex-partner na afloop van uw relatie. Iets wat, zeker als er kinderen zijn, heel belangrijk is.

Daarnaast komt u op deze manier ook zelf met een positiever gevoel uit de scheiding, dan wanneer er heel veel strijd is geweest. Door onze aanpak van een eenzijdige scheiding maakt het voor u een stuk prettiger om op een positieve manier uw leven weer te kunnen oppakken.

Echtscheiding ondernemers

Onze expertise: scheiding ondernemers

Wij zijn één van de weinige scheidingsbemiddelaars in Medemblik die alle kennis en ervaring in huis heeft voor de echtscheiding van een ondernemer, ongeacht de bedrijfsvorm.

Als een ondernemer gaat scheiden, kan dat grote zakelijke gevolgen hebben. Het gaat bij een ondernemer namelijk niet alleen om een persoonlijk belang, maar juist ook om zakelijke belangen. Daarnaast zijn privé en zakelijk over het algemeen financieel met elkaar vervlochten. Ook wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dit maakt de scheiding veel complexer. Tenslotte mag de continuïteit van uw bedrijf niet in gevaar komen, want de rekeningen zullen ook na de scheiding ergens van betaald moeten worden. 

Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de bezittingen, de cijfers, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoort. En wij geven u altijd een helder advies over de verdeling en de voortzetting van uw bedrijf.

Erg tevreden

Door AZ, De Scheidingsplanner Medemblik

Uw scheiding aanvragen in Medemblik: alles onder één dak

Indien u op zoek bent naar een advocaat én een mediator voor uw scheiding in de regio Medemblik, dan hebben wij alles in huis, onder één dak. Ook als u een eigen bedrijf heeft. Omdat wij samenwerken met gespecialiseerde familierecht advocaten, kunnen wij u het beste van twee werelden bieden en hoeft u dus niet op zoek naar een apart advocatenkantoor. Voor een optimale begeleiding werken wij naast advocaten, mediators en een coach, ook samen met notarissen en makelaars voor de aan-/verkoop of taxatie van uw (echtelijke) woning. Samen met de coach stelt u een ouderschapsplan op en werkt de mediator met u samen aan een nieuwe (financiële) toekomst middels het opstellen van een persoonlijk Scheidingsplan®. Wij werken vanuit Bovenkarspel, Edam-Volendam, Hoorn (Zwaag), Medemblik, Purmerend en Opmeer. Er is dus altijd een Scheidingsplanner bij u in de buurt!

Voordelen van de Scheidingsplanner Medemblik

 • volledige begeleiding bij uw scheiding;
 • alle specialisten onder één dak: Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA), Federatie Financieel Planner (FFP), Registermediator (MfN), gespecialiseerde familierechtadvocaten en een academische coach;
 • gespecialiseerd in de begeleiding van ondernemers in scheiding;
 • nauwe samenwerking met Piet Swart Vastgoed, voor aankoop, verkoop en/of taxatie van uw woning.

Onze aanpak en werkwijze bij het regelen van uw scheiding

Naast het geven van specialistisch financieel advies, regelt uw Scheidingsplanner alles voor u: van het opstellen van het convenant, het maken van een ouderschapsplan, het regelen van een co-ouderschap, het scheiden van tafel en bed, het berekenen van kinderalimentatie en of partneralimentatie  tot aan de afhandeling van uw echtscheidingsverzoek door de rechtbank.

 • mediation: in ons team zitten de beste MfN-registermediators die assisteren bij scheidings- en ouderschapsbemiddeling, die u helpen met de afwikkeling van een overlegscheiding; een scheiding waarbij u samen een regeling wilt treffen en waarbij redelijkheid en billijkheid voorop staat;
 • éénzijdige trajecten: de afwikkeling van (v)echtscheidingen, waarbij de financieel adviseur (RFEA / FFP) met financiële kennis in samenwerking met een gespecialiseerde familierecht advocaat als een team optreedt voor één van beide partners;
 • co-ouderschap regelen: als u en uw ex-partner beiden een gelijk deel van de zorg en de opvoeding op u nemen, is er sprake van co-ouderschap. Wij helpen u met het opstellen van een co-ouderschap regeling en het maken van een ouderschapsplan. Deze regeling nemen wij dan op in het convenant;
 • alimentatie berekenen: wij helpen u met het berekenen van de alimentatie. Zowel voor kinderalimentatie als partneralimentatie;
 • belastingdienst en scheiding: een scheiding heeft niet alleen fiscale gevolgen voor bijvoorbeeld de eigen woning, de alimentatie, kapitaal- en lijfrenteverzekeringen, maar ook voor de onderneming. Wij houden de fiscaliteit goed in de gaten, zodat uw scheiding fiscaal optimaal geregeld wordt;
 • ondernemers: in Medemblik en omgeving staan wij ondernemers zowel in eenzijdige als in mediation trajecten bij vanuit de specialisatie van de RFEA-adviseur;
 • second opinion: met grote regelmaat controleren wij convenanten en alimentatieberekeningen vanuit onze financiële en juridische deskundigheid op fiscale, rekenkundige en juridische juistheid;
 • samenwoners: beëindiging van het samenlevingscontract.

Werkwijze van de Scheidingsplanner Medemblik

 • mediation bij scheiding: op basis van vaste prijsafspraken voor een verkort of uitgebreid traject; eenzijdige trajecten: op basis van een schappelijk uurtarief (zonder declaratie van reis- en kantoorkosten);
 • ondernemers: een combinatie van een vaste prijsafspraak en eventueel aanvullend een schappelijk uurtarief;
 • second opinion: op basis van een schappelijk uurtarief;
 • mediationvergoeding: indien uw rechtsbijstandsverzekeraar een vergoeding geeft bij echtscheiding, dan handelen wij dat af met de verzekeraar.

Fijn en deskundig geholpen

Door GV, De Scheidingsplanner Medemblik

Kennismakingsgesprek

Al onze trajecten beginnen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin wij inzichtelijk kunnen maken wat er bij u speelt, waar u aan moet denken en wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak. Doe het gerust, het verplicht u tot niets.

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons digitale scheidingsboekje "Een nieuwe start" gratis aan. In dit boekje vertellen wij u alles u moet weten over scheiden en de zaken die geregeld moeten worden.

Aanvullende diensten na uw scheiding

Ook na uw scheiding helpt het team van de Scheidingsplanner in de regio Medemblik u verder met:

 • herberekening alimentatie: van partneralimentatie of kinderalimentatie bij een wijziging na uw scheiding;
 • pensioenverevening: het afhandelen van uw pensioenafspraken met de pensioenuitvoerders na uw scheiding;
 • naleving omgangsregelingen: bijstand in kwesties rondom gezag, omgangsregelingen en ouderschap;
 • aangifte inkomstenbelasting (over het jaar van echtscheiding): omdat deze aangifte meestal gecompliceerd is kunnen wij u hierbij vakkundig begeleiden;
 • financiële planning: wellicht heeft u behoefte om na uw echtscheiding uw persoonlijke financiële planning (beter) te organiseren;
 • coaching samengesteld gezin: ontmoet u een nieuwe partner (met of zonder kinderen) en begint u een nieuw gezin? Onze stiefoudercoach staat u graag bij.

Samenwerkende makelaar

Samenwerkende makelaar Sebastiaan Vriend - Piet Swart Vastgoed
Sinds 2011 ben ik, Sebastiaan Vriend, eigenaar van Piet Swart Vastgoed. Gecertificeerd makelaar / taxateur op het gebied van "particuliere woningen" en "bedrijfsonroerend goed". Grote kans dat u mij treft tijdens de taxaties, in verkoopnamens of bezichtigingen. U bent van harte welkom! Graag tot ziens!

Onze diensten

 • Mediation / Samen scheiden
 • Eenzijdige begeleiding / Alleen scheiden
 • Samenleving beëindigen
 • Ontbinden geregistreerd partnerschap
 • Echtscheiding ondernemers
 • Second Opinion
 • Alimentatie (her)berekenen
 • Ouderschapsplan opstellen
 • Financiële planning na de scheiding
 • Pensioenadvies
 • Belastingaangifte na de scheiding

Vestigingen in de buurt

Wij onderscheiden ons in:

 • Empatische en betrokken ondersteuning
 • Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen
 • Complete begeleiding van A to Z
 • Alle disciplines onder één dak
 • Meedenken en advies over oplossingen
 • FFP RFEA MfN gecertificeerd

Erg tevreden

Door AZ, De Scheidingsplanner Medemblik

Prima geholpen en tevreden

Door MR, De Scheidingsplanner Medemblik

Deskundig vriendelijk en geduldig

Door CG, De Scheidingsplanner Medemblik

Fijn en deskundig geholpen

Door GV, De Scheidingsplanner Medemblik

Goed geholpen. Bedankt voor alles

Door CB, De Scheidingsplanner Medemblik

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op onze bezoeklocatie in Medemblik om uw wensen te bespreken.

 • Abbekerk
 • Andijk
 • Benningbroek
 • Hauwert
 • Lambertschaag
 • Medemblik

 

 • Midwoud
 • Nibbixwoud
 • Oostwoud
 • Opperdoes
 • Sijbekarspel
 • Twisk
 • Wervershoof
 • Wognum
 • Zwaagdijk-Oost
 • Zwaagdijk-West
Terug naar boven