Scheidingsplanner Friesland/Fryslân

058-2664085 friesland@scheidingsplanner.nl

Tsjerkepaed 3A, 9081 AT Lekkum (Leeuwarden-Noord)

Neem contact op

Contact gegevens voor:

Scheidingsplanner Friesland/Fryslân

058-2664085 friesland@scheidingsplanner.nl

Tsjerkepaed 3A, 9081 AT Lekkum (Leeuwarden-Noord)

Scheidingsplanners

Ans Boomsma PFP
Ans Boomsma PFP

Ik ben Ans Boomsma (1965) zowel eigenaar als scheidingsadviseur / mediator voor de Scheidingsplanner in de regio Friesland/Fryslân met bezoeklocaties (op afspraak) in Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Drachten, Franeker, Harlingen, Heerenveen, Joure, Oosterwolde. Ik vind het belangrijk om mensen, die op het kruispunt van hun leven staan, te voorzien van goed, integer en betrokken (financieel) scheidingsadvies. In mijn financiële adviezen kan ik als onafhankelijk en creatieve denker gebruikmaken van mijn achtergrond als financieel planner. Door permanente educatie houd ik mijn financiële en fiscale kennis actueel. Daarnaast ben ik, om me nog meer te bekwamen, bezig met de opleiding Register Financieel Echtscheidings Adviseur (RFEA). Aangevuld met mijn oprechte interesse in - het goede van de - mens vertaalt een financieel vraagstuk zich in een uitdaging, waarbij persoon en cijfers beide van belang zijn. Voorwaarde voor een succesvolle bemiddeling/mediation ligt in het bieden van veiligheid jezelf te mogen zijn tijdens de veelal openhartige gesprekken. Het elkaar respectvol benaderen bewaakt de ruimte ingebrachte standpunten beter te begrijpen, waarbij ieders standpunt even waardevol is. Deze uitgangspunten staan garant voor het behalen van het bemiddelingssucces, waarbij geldt afspraak = afspraak. Het actief meewerken aan een eigen geformuleerde doelstelling resulteert daarmee in een win-win gevoel tijdens een voornamelijk spannend proces als een (echt-)scheiding. Graag help en begeleid ik scheidende partijen onder andere op financieel gebied als een neutrale bemiddelaar, met de ruimte voor ieders verhaal en bijbehorende emoties om uiteindelijk gezamenlijk tot passende keuzes te komen. Doel is daarbij te komen tot uitvoerbare en duidelijke afspraken, waarmee alle partijen zich kunnen verenigen. Mijn doel is de scheiding zo te regelen dat je optimaal inzicht hebt in je situatie en dat de afspraken jullie beiden in staat stellen op een goede manier verder te gaan met je leven. Als je kinderen hebt, vind ik het daarnaast belangrijk dat je ook als ouders samen goed verder kunt. Ik zie mijzelf daarbij als een betrokken allround begeleider, die overzicht houdt en over de juiste juridische, fiscale en bedrijfseconomische kennis beschikt. Belangrijk voor mij is dat je mij kunt vertrouwen. Een echtscheiding is een emotioneel zware periode. Met een adviseur moet je een klik hebben en je moet er op kunnen vertrouwen dat hij discreet en respectvol omgaat met jouw situatie. Ik ben zelf getrouwd en heb twee meerderjarige kinderen, woon in Lekkum (Leeuwarden-Noord) en spreek ook de Friese taal.

Jaap L. van der Meer CFP®
FFP keurmerk
Jaap L. van der Meer CFP®

Ik ben Jaap van der Meer (1964) Gecertificeerd Financieel Planner / Scheidingsmediator voor de Scheidingsplanner in de regio Friesland/Fryslân, getrouwd met Ans, met haar heb ik twee volwassen kinderen, we wonen in Lekkum (Leeuwarden-Noord) en spreken ook de Friese taal. Mijn doel is om mensen die scheiden, te helpen bij het maken van (financiële) keuzes en voor te bereiden op een nieuwe toekomst. Ik begeleid mijn cliënten tijdens een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven en geef inzicht en overzicht, zowel op het emotionele als financiële vlak. Ik kan vrij snel aangeven waar men aan toe is en welke mogelijkheden er zijn. Hierdoor kan rust ontstaan en kunnen er beslissingen voor de toekomst genomen worden. Toekomst De focus is voortdurend gericht op een nieuwe toekomst, uiteraard met aandacht voor de huidige situatie. Kinderen en het ouderschapsplan nemen daarbij een bijzondere plaats in. Co-ouderschap of samengesteld gezin? Ik help bij het zoeken naar en werken aan een passende omgang met elkaar. Een nieuwe start met positieve kansen voor alle betrokkenen, dat is wat centraal staat bij mijn advisering. Ik begeleid een scheiding van A tot Z, men hoeft zelf niet nog naar een advocaat of de Rechtbank toe. Ervaring Ruim 10 jaar ervaring met scheidingen en alles wat daar mee te maken heeft en ruim 30 jaar ervaring als financieel planner. Deze unieke combinatie kan iedereen die gaat scheiden veel voordeel opleveren: snel en vlot inzicht en praktische adviezen, zodat men keuzes kan maken en vervolgens verder kan met een nieuwe start na de scheiding. Voor vragen als “waar heb ik recht op bij een scheiding?”, “scheiden van tafel en bed”, “alimentatie berekenen, hoe werkt dat?”, “huis en hypotheek bij een scheiding?”, Belastingdienst en scheiden? kan ik jou eenvoudige en passende antwoorden geven. Ik ben gecertificeerd Financieel Planner (CFP®), gecertificeerd Register Life Planner (RLP®).

Meer planners

Over Scheidingsplanner Friesland/Fryslân

Welkom bij de Scheidingsplanner Friesland/Fryslân, als financieel expert hét loket voor de volledige afwikkeling van uw echtscheiding, de beëindiging van uw geregistreerd partnerschap of van jouw samenleving.

Voor de meeste mensen is het scheidingsproces een zeer vervelende periode waar ze graag zo snel mogelijk doorheen willen zijn. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want er moeten nog wel ‘even’ afspraken worden gemaakt over de scheiding (vermogensverdeling, woning) en de periode daarna (ouderschapsplan, (kinder-) alimentatie en pensioenverevening). Stuk voor stuk onderwerpen waarvan de meeste mensen die uit elkaar gaan geen verstand hebben omdat ze het nog nooit meegemaakt hebben.

De Scheidingsplanner begeleidt je van A tot Z door dit hele proces. Of het nu om het pensioen, de eigen woning, de kinderen, de fiscale gevolgen, de alimentatie, de emoties, juridische zaken of jouw eigen bedrijf gaat, bij ons vindt je alle expertise onder één dak. 
Wij werken indien nodig samen met gespecialiseerde familierechtadvocaten en notarissen.

Ons team bestaat uit Financieel Planners. Op onze contactpersonen-pagina, kun je iets meer over ons persoonlijk te weten komen.

Dienstverlening

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

 • Wij stellen een vermogensverdeling op, gebaseerd op jullie wensen en ideeën, uiteraard rekening houdend met eventueel van toepassing zijnde huwelijksvoorwaarden; 
 • Wij onderzoeken of één van jullie eventueel in de echtelijke woning kan blijven wonen; 
 • Wij onderzoeken of jij dan wel jouw vertrekkende partner een woning kan kopen of op zoek moet gaan naar een huurwoning; 
 • Wij berekenen eventuele partner- en kinderalimentatie; 
 • Wij geven aanvullend pensioenadvies, waarbij wij niet altijd standaard de Wet Pensioenverevening volgen; 
 • Wij begeleiden jullie bij het opstellen van een ouderschapsplan; 
 • Wij berekenen voor beide partners het netto besteedbaar inkomen na de scheiding; 
 • Wij kunnen jullie helpen bij alle fiscale vraagstukken; 
 • Wij stellen een convenant op; 
 • Wij zorgen voor de inschrijving van de echtscheiding

Aanvullende diensten 

 • Her-berekenen van partner- en kinderalimentatie. Indien de wederpartij niet mee werkt aan aanpassing van de alimentatie, kan een met ons samenwerkende advocaat jou begeleiden in het traject richting de rechtbank; 
 • Het ten behoeve van advocaten, notarissen en mediators verzorgen van vermogensopzetten en -verdelingen, alimentatieberekeningen en oplossen van andere financiële vraagstukken. Tevens zijn wij vraagbaak en financiële sparringpartner voor deze partijen; 
 • Begeleider aan de zijlijn bij Collaborative Divorce of ‘overlegscheidingen’. Collaborative Divorce is een manier van scheiden waarbij de partners, hun eigen advocaten en overige betrokkenen samen werken op een manier die borg staat voor uit elkaar gaan met zoveel mogelijk respect. De Scheidingsplanner kan als financieel expert worden ingeschakeld bij een dergelijk traject.

Wie kunnen bij ons terecht 

Samen scheiden 
Je kunt bij ons terecht als jullie samen tot een harmonieuze afwikkeling van jullie scheiding willen komen.

Apart strijden 
In sommige gevallen is het echter te emotioneel om samen met jouw ex-partner aan één tafel te zitten of is er een te groot kennisverschil tussen jou en jouw ex, waardoor u het gevoel heeft dat je er met mediation niet goed uit gaat komen. In dit geval is het ook mogelijk om te kiezen voor eenzijdig financiële en juridische begeleiding door de Scheidingsplanner. 
Jouw ex kiest dan voor een andere begeleider, bijvoorbeeld de accountant of een advocaat. 
Je kiest er dan beiden voor om zelf aan de bal te blijven als het gaat om het maken van afspraken: je wenst er in onderhandeling uit te komen en zeker niet een knoop door de Rechter door te laten hakken. Je bent dan namelijk onzeker over de uitkomst. Daarnaast is het een wetmatigheid dat als je het maken van onderlinge afspraken reeds nu aan een Rechter overlaat, bij de volgende keer wéér een Rechtszaak gevoerd moet worden omdat je niet geleerd hebt om met elkaar te overleggen. Dat betekent dat je bij een juridisch gevecht gerede kans loopt om opnieuw jouw echtscheiding te moeten beleven als je nu een Rechter nodig hebt om tot afspraken te komen. Om over de bijbehorende kosten nog maar niet te spreken….

Ondernemers 
Wij hebben binnen ons team niet alleen veel kennis in huis voor ondernemers die gaan scheiden maar ook voor het begeleiden van financieel complexe echtscheidingszaken.

Tarief / werkwijze 

 • Wij werken in basis op uurtarief; – afhankelijk. Een kennismakingsgesprek van een half uur is altijd op onze kosten en verplicht jou tot niets;
 • Afhankelijk van de complexiteit van de zaak en/of de mate van overeenstemming is het soms mogelijk tot een vast tarief te komen. We kunnen dat beoordelen tijdens het kennismakingsgesprek. 

Hoe nu verder?

Om daadwerkelijk te kunnen bepalen of wij iets voor jou kunnen betekenen, kun je een kennismakingsgesprek met ons inplannen. 

Je kunt telefonisch contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen of om het informatiepakket aan te vragen. Bel dan 058-2664085.

Een afspraak in de avonduren of op zaterdag zijn bij uitzondering mogelijk.

Over ons

De Scheidingsplanner Leeuwarden en omstreken maakt onderdeel uit van de Scheidingsplanner Friesland/Fryslân. De Scheidingsplanner Friesland/Fryslân heeft 8 gesprekslocaties en begeleidt succesvol scheidingen in deze regio. Het team bestaat uit een Financieel Planner (PFP) een gecertificeerd Financieel Planner (CFP®) en samenwerkende gespecialiseerde familierecht advocaten en notarissen.

In Leeuwarden zijn wij op het volgende adres gevestigd (bezoek alleen op afspraak):

Tsjerkepaed 3A
9081 AT  Lekkum (Leeuwarden-Noord)

Onze ander vestigingen en gesprekslocaties vindt u in:

 • Sneek
 • Dokkum
 • Drachten
 • Franeker
 • Harlingen
 • Heerenveen
 • Oosterwolde

Onze Locatie

Wij heten u van harte welkom op ons kantoor in Lekkum om uw wensen te bespreken.

Terug naar boven