Relatietips om jouw relatie te verbeteren

Gepubliceerd op 30-08-2019 door de Scheidingsplanner

Werken aan een toekomst samen

Denken jullie na over scheiden of blijven, maar is de liefde bij jullie nog niet over? Willen jullie werken aan een toekomst samen? Ga dan aan de slag met deze relatietips! Bedenk hierbij dat een goede relatie gebaat is bij meerdere momenten van reflectie per jaar. Je moet regelmatig controleren hoe jullie relatie ervoor staat, bij jezelf en bij jouw partner. Kijk hierbij ook eerlijk en kritisch naar jezelf, er zullen vast wel enige punten zijn waaraan je kunt werken. Wat komt er nog meer bij een goede relatie kijken? We geven jullie een aantal relatietips.

Blijf aan jullie relatie werken

Een goede relatie betekent vooral werken aan jullie relatie. Een goede interactie en verstandhouding met elkaar komt niet vanzelf. Bedenk hoe de ander in elkaar steekt en heb begrip voor elkaars eigen karakter. Neem je verantwoordelijkheid en ruim onduidelijkheden direct uit de weg. Vraag jouw partner ook regelmatig of hij/zij vindt dat alles naar wens gaat en of jij het goed doet als partner. Vraag jouw partner naar zijn/haar mening over jouw gedrag en ga aan de slag met de feedback.

Blijf communiceren

Iedereen verandert in de loop der tijd. Dus ook jij en jouw partner. Accepteer dit van elkaar en ga er flexibel mee om. En begrijp jij iets niet? Blijf open met elkaar communiceren. Je kunt jouw partners gedachten niet raden, maar zijn/haar gedrag wel fout interpreteren. Blijf dus met elkaar in gesprek om misverstanden te voorkomen.

Neem de tijd voor elkaar

We leiden tegenwoordig een druk leven. Werk slokt ons vaak op en het huishouden kan ook een tijdrovende klus zijn. Daarnaast moeten de kinderen naar allerlei sportclubjes en feestjes gebracht worden. Ook willen we graag tijd vrij hebben onze eigen hobby’s. De tijd voor elkaar nemen schiet er dan vaak bij in en dat heeft jullie relatie juist zo hard nodig. Maak daarom bewust tijd voor elkaar. Bespreek elkaars wensen over de invulling van dit samenzijn en plan deze momenten in. Jouw partner verrassen werkt daarnaast ook goed.

Vertrouw elkaar

Vertrouwen is de basis voor iedere goede relatie. Een vertrouwensrelatie is echter niet vanzelfsprekend, daar moet je wel wat voor doen. Heb je twijfels of je jouw partner kunt vertrouwen? Trek geen voorbarige conclusies, maar praat met elkaar!

Sluit compromissen

Jullie relatie bestaat uit twee personen met ieders eigen wensen, karakters en ideeën. Dat kan wel eens botsen. Dit hoeft geen probleem te zijn als je ieder bereid bent om compromissen te sluiten. Kom elkaar dus zo nu en dan tegemoet en doe wat water bij de wijn!

Boekentips scheiden of blijven

Wil jij je verder verdiepen in het onderwerp 'Scheiden of blijven' en hoe jij jullie relatie kunt verbeteren? In een ander artikel hebben we een aantal boekentips voor jou op een rijtje gezet. Ga hier naar deze boekentips

Terug naar boven