Bel ons

werkdagen van 08:00 - 17:30

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Zet de eerste stap naar uw nieuwe toekomst! Bel 085 – 487 12 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

De Scheidingsplanner Veenendaal

088-420 00 00

middennederland@scheidingsplanner.nl

De Schutterij 10 (Gebouw GOC)
3905 PL Veenendaal
middennederland@scheidingsplanner.nl < Bekijk op kaart

Vestiging Scheidingsplanner Veenendaal

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Kwaliteit verzekerd

Wij doen ons werk op een deskundige en betrokken manier. We houden van korte lijnen en persoonlijk contact waarbij uw belangen centraal staan. Aan het einde van het traject vragen wij naar uw mening over onze dienstverlening. Als u op onderstaande link klikt, ziet u wat klanten van ons vinden.

Scheidingsplanner(s)


Gerard Heijnen

Gerard Heijnen (1959) weet vanuit zijn achtergrond wat het is om als diplomaat met alle wensen en belangen rekening te houden. Hij staat bekend om zijn natuurlijke rust en zijn scherpe, maar rechtvaardige benadering. “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”.

Gerard gebruikt zijn analytisch inzicht en creatief denkvermogen,

(Lees meer)



Liesbeth van Teeffelen

Liesbeth van Teeffelen (1964) heeft ruim 17 jaar bij de SNS Bank gewerkt. Eerst als kredietacceptant, later geruime tijd als hypotheekadviseur. Het gaf haar veel voldoening als de wensen van de klant konden worden gerealiseerd en zij tevreden en goed geïnformeerd waren over de zaken rond de aankoop en financiering van hun woning.

(Lees meer)



Barry Bindt

Barry Bindt (1989) is vanaf 2010 betrokken bij de Scheidingsplanner Midden-Nederland. Momenteel is hij gemiddeld 1 dag in de week werkzaam als kwaliteitsmanager waarbij hij zich vooral bezighoudt met grote, ingewikkelde zaken en verantwoordelijk is voor het in stand houden en verder verbeteren van de hoge kwaliteit die al bereikt is.

(Lees meer)


De Scheidingsplanner Veenendaal

Sinds 2006 al ruim 700 scheidingen tot een succesvol einde gebracht

Uw scheiding succesvol regelen in de regio Veenendaal, Ederveen, De Klomp, Overberg, Leersum, Lienden en Achterberg.

Scheidingsplanner Veenendaal en omstreken: complete en kwalitatief hoogwaardige ondersteuning bij uw scheiding of verbreking samenleving op zowel emotioneel, financieel, fiscaal als juridisch gebied, daar staan wij voor. Als gecertificeerd scheidingsmediator hebben wij alle deskundigheid en expertise in huis voor het regelen van uw scheiding. Wij bieden u één loket, één aanspreekpunt. U hoeft dus niet op zoek naar een apart advocatenkantoor, wij wikkelen ook alles juridisch voor u af.  

Dit kunt u van ons verwachten:

 • Wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd de aanpak die bij u past
 • Mediation in combinatie met alle juridische, fiscale én financiële kennis
 • Complete begeleiding van begin tot eind, van A tot Z
 • Oplossings- en toekomstgericht
 • Informele wijze en heldere taal
 • Oog voor de emoties
 • Inclusief juridische afwikkeling
 • Inclusief nazorgtraject

Wij zijn er voor gehuwden, samenwoners en geregistreerde partners. Ook voor ondernemers, waar het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar weegt, hebben wij alle kennis en kunde zelf in huis.

Gratis scheidingsboekje

Alles wat u moet weten en kunt doen bij een scheiding”

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan. Bel 088 – 420 00 00 of stuur een e-mail naar middennederland@scheidingsplanner.nl.

Onze aanpak: samen scheiden op basis van mediation

De afgelopen jaren is het aantal overlegscheidingen enorm gegroeid. Reden daarvoor is dat mensen er meer van doordrongen raken dat dit de meest zorgvuldige weg is, waarbij respect voor het verleden en wat men samen heeft opgebouwd een belangrijk element is. Het doet recht aan de verbintenis die mensen samen zijn aangegaan en die men ook samen kan afsluiten. Wanneer er kinderen zijn, doet het tevens recht aan de toekomstige relatie die men als ouders van hun kinderen met elkaar moet onderhouden. En als deze motieven niet specifiek de doorslag geven, dan speelt vaak een financieel motief; samen met één adviseur een scheiding of andere familiekwestie regelen, betekent ook dat je de kosten in de hand kunt houden en dat je niet ieder de eigen adviseur moet betalen.

Grootste voordeel is dat zolang communicatie mogelijk is, misverstanden en/of escalatie eenvoudig in de kiem gesmoord kunnen worden. Scheiden staat op de derde plaats van de top tien van stressveroorzakers en ook andere relatieperikelen komen voor in die lijst. Als dat in goede harmonie gebeurt, is het weliswaar ook zwaar en kost het energie, maar is het aanzienlijk minder schadelijk dan als de degens gekruist worden en een strijd gevoerd moet worden waarvan de afloop, en het moment van die afloop, volkomen onzeker zijn.

Voordelen mediation

 • Mediation geeft door de begrijpelijke taal, duidelijke informatie en analyse van uw wensen minder frustraties
 • Mediation houdt de communicatie op gang
 • Omdat u samen uw verschillen probeert op te lossen zijn er bij mediation geen verliezers
 • Doordat u bij mediation beiden evenveel aandacht krijgt, blijft het proces in balans
 • Bij mediation verloopt het proces informeel, er is geen gedoe met ingewikkelde procedures
 • Mediation is oplossingsgericht door het zoeken naar oplossingen die voor u allebei passend zijn
 • Mediation maakt creatieve oplossingen mogelijk doordat u niet gebonden bent aan strikt juridische kaders
 • Met mediation is de kans op een langdurige vechtscheiding veel kleiner en dus beter voor uw kinderen
 • Goedkoper en sneller dan via een advocaat

Wij zijn als gecertificeerd scheidingsmediator aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MFN) en de beroepsvereniging voor professionals in mediation (NMV).

Ook als samen aan tafel zitten niet mogelijk is

Mediation is in verreweg de meeste gevallen de beste oplossing. Soms is het voor partners echter niet mogelijk samen aan tafel te zitten. Dit kan geografische redenen hebben, bijvoorbeeld wanneer de afstand het lastig maakt. Maar ook emotionele redenen kunnen gezamenlijk overleg in de weg zitten, bijvoorbeeld wanneer men niet voor zijn of haar eigen belangen durft op te komen. Of wanneer het gewoonweg niet mogelijk is in goede harmonie samen aan tafel te zitten. Ook voor dit soort situatie hebben wij een effectieve aanpak: pendelmediation.

Pendelmediation is een vorm van mediation waarbij de mediator met u en uw partner afzonderlijke gesprekken voert. De mediator brengt daarbij ieders intenties en werkelijke belangen ter tafel, zonder dat die verstopt zitten in een ondoorzichtig web van emoties. Onder begeleiding en advies van de mediator kan er ook op deze manier snel tot afspraken worden gekomen. Het is mogelijk en soms noodzakelijk dat er op ‘sleutelmomenten’, met instemming van beide partners, toch een gezamenlijk gesprek wordt gevoerd. Dit zal echter alleen gevoerd worden wanneer dit bevorderlijk is voor het proces.

Pendelmediation kan aan mediation voorafgaan.

Uniek: mediation samen met financieel advies

Mediation met financieel advies

Wij gaan een stap verder dan andere scheidingsmediators doordat wij uw scheiding ook financieel én fiscaal tot in de puntjes regelen. Wij weten uit ervaring dat 80% van de scheidingsproblemen juist over geld gaan en dat is nou net onze expertise. Naast mediator, zijn wij namelijk ook fiscale en financiële specialisten op het gebied van scheidingen. Alle financiële zaken bij een scheiding zoals de alimentatie, de eigen woning, uw netto besteedbaar inkomen na de scheiding, en het pensioen worden door ons in het proces meegenomen. Uw nieuwe financiële toekomst wordt hierdoor direct inzichtelijk. Dat zorgt voor rust en duidelijkheid.

Daarnaast werken wij nauw samen andere disciplines, zoals een vakkundig advocatenkantoor en diverse notarissen. Uw scheiding wordt dus ook juridisch goed geregeld. Door onze gezamenlijke expertises hebben wij het antwoord op al uw scheidingsvragen, waarbij wij u écht kunnen helpen om uw scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen.

Onze aanpak is gericht op uw belangen en uw toekomst. Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding, zodat wij u op basis van uw wensen zo goed en efficiënt mogelijk kunnen helpen in het scheidingsproces. Hierbij kijken wij samen met u naar uw specifieke situatie en maken we voor u een persoonlijk plan. Wij nemen u letterlijk alles uit handen, alles wordt in heldere en begrijpelijke taal met u besproken. Hiermee kunnen wij u ontzorgen en bieden wij u duidelijkheid en (nacht)rust.

Waarom de Scheidingsplanner Veenendaal en omstreken

De Scheidingsplanner Veenendaal en omstreken is een gecertificeerd scheidingsmediator en helpt sinds 2005 scheidende partners in het afwikkelen van hun scheiding.

Onze kernwaarden:

 • Degelijk en betrokken
 • Deskundig en ervaren
 • Aandacht en hoge snelheid van handelen
 • Zorgvuldigheid en oog voor details
 • Integrale aanpak (juridisch en financieel)
 • Advisering, oplossingsgericht
 • Uitstekende kwaliteit voor een concurrerend tarief

Scheiden en kinderen

Scheiden met kinderenWanneer er kinderen aanwezig zijn, staan die bij ons centraal. Immers, ook zij gaan een heftige periode door tijdens de scheiding van hun ouders. Het is helaas niet ongewoon dat dit problemen oplevert op het gebied van opvoeding, leren, gedrag, of op sociaal-emotioneel vlak. Wij van de Scheidingsplanner Veenendaal hebben zelf ook allemaal kinderen en begrijpen als geen ander dat zij je kostbaarste bezit zijn. Daarom willen wij dat ook voor hen de scheiding zo soepel mogelijk verloopt waarbij het kind er zo ongeschonden mogelijk uitkomt. Om dit te bewerkstelligen hebben wij een specifiek ‘kindpakket’ in ons traject zitten, waarin onder andere hulp wordt geboden bij het Ouderschapsplan en de omgangsregeling, maar ook een kinderboekenlijst te vinden is. Verder bieden wij een kosteloos coachingsgesprek aan met de mediator (kindgesprek), en werken wij samen met een gecertificeerde coach van KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie).

Over ons

De Scheidingsplanner Veenendaal en omstreken maakt onderdeel uit van de Scheidingsplanner Midden-Nederland. De Scheidingsplanner Midden-Nederland heeft in totaal 12 gesprekslocaties en begeleidt al ruim 12,5 jaar succesvol scheidingen in deze regio. Het team bestaat uit een Scheidingsmediator (MfN registermediator), een Geregistreerd Financieel Planner (FFP), een juridisch medewerker, en samenwerkende gespecialiseerde familierecht advocaten en notarissen.

Vanuit de vestiging Veenendaal regelen wij uw scheiding voor de plaatsen Veenendaal, Ederveen, De Klomp, Overberg, Leersum, Lienden en Achterberg.

In Veenendaal zijn wij op het volgende adres gevestigd (bezoek alleen op afspraak):

Einsteinstraat 50
3902 HN Veenendaal

Onze overige vestigingen en gesprekslocaties vindt u in:

Onze garantiekeurmerken

MFN Registermediator NMV beroepsvereniging professionals in mediation ADR International Register

Tarief

Over de kosten van uw scheiding zijn wij transparant. Wij werken gedeeltelijk met een vast tarief, voor alle zaken die iedereen dient te doorlopen. Daarnaast wordt, afhankelijk van uw specifieke situatie en behoefte, een aanvullend traject op maat besproken tegen een zeer concurrerend uurtarief. Tijdens een kennismakingsgesprek worden deze kosten vooraf met u helder in kaart gebracht en inzichtelijk gemaakt, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.

Indien u recht heeft op gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging) vanuit overheidswege vanwege een laag inkomen, regelen wij dat voor u. En indien uw rechtsbijstandsverzekeraar een vergoeding geeft bij echtscheiding, dan handelen wij dat voor u af met de verzekeraar.

Kennismaken?

Het eerste kennismakingsgesprek is voor u altijd zonder kosten en vrijblijvend. Wij nemen tijdens dit gesprek uitgebreid de tijd om in alle rust uw situatie te bespreken en kunnen aan de hand daarvan een stappenplan voor u maken. Dan kunt u kijken of het klikt, of we elkaar begrijpen en of u zich kunt vinden in onze werkwijze. Doe het gerust, het verplicht u tot niets. Bel 088 – 420 00 00 of stuur een e-mail naar: middennederland@scheidingsplanner.nl.

Een afspraak in de avonduren en bij uitzondering bij u thuis is eventueel ook mogelijk.

Onze Locatie



Bel ons
088-420 00 00

Contact ons via E-mail

Bel ons 088-420 00 00

Vraag ons scheidingsboekje aan

Maak een vrijblijvende afspraak