Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00
Waarom de Scheidingsplanner
 • Begeleiding van begin tot eind
 • Oplossings- en toekomstgericht
 • Met financieel en fiscaal advies
 • Informele wijze en heldere taal
 • Oog voor de emoties
 • Inclusief juridische afwikkeling

U overweegt te gaan scheiden

U overweegt te gaan scheiden

U weet niet zeker of u verder wilt met uw partner. Gaat u daadwerkelijk scheiden? Of wilt u er alles aan te doen om uw relatie te redden? Heeft u relatietherapie overwogen? Wat uw situatie ook is, als u overweegt te gaan scheiden verandert uw toekomstbeeld van het ene op het andere moment.

U heeft waarschijnlijk tal van vragen. Is mijn relatie nog te redden? Wat moet ik allemaal regelen als ik ga scheiden? En wat wordt mijn financiële situatie dan? De Scheidingsplanner helpt u in deze periode van twijfel. Door duidelijkheid te scheppen. Zodat u weet wat er op u afkomt bij een scheiding. Maar we brengen u ook graag in contact met deskundigen die u kunnen helpen uw relatie een nieuwe kans te geven.

> Lees meer over scheiden of blijven, inclusief relatietest

Waarover kunnen we u adviseren?

De Scheidingsplanner kan u op alle gebieden van een scheiding helpen en adviseren. Eén van onze specialiteiten is het in begrijpelijke taal verwoorden van de financiële complexiteit van uw scheiding. Hieronder lichten we een aantal onderwerpen toe, klik op het onderwerp van uw keuze om de toelichting te kunnen lezen.

De financiële consequenties van scheiden

De Scheidingsplanner helpt u graag inzicht te krijgen in uw huidige financiële situatie én in de situatie na de scheiding. Wij geven u concrete financiële en fiscale adviezen. En wij begeleiden u bij de verdeling van het mogelijke gemeenschappelijke vermogen.

We maken een alimentatieberekening en stellen de financiële en fiscale zaken rondom uw eigen woning aan de orde. Ook kunnen wij u adviseren over de mogelijke verdeling van uw pensioen en lijfrentes. Zaken zoals voogdij en testamenten worden uiteraard niet vergeten.

Zo kunnen wij u snel duidelijkheid verschaffen over uw netto-besteedbaar inkomen na de scheiding. U weet dan precies wat u te besteden heeft in de toekomst. En natuurlijk bekijken we hierbij ook of u recht heeft op toeslagen. Uw nieuwe financiële situatie nemen we in begrijpelijke, heldere taal op in het Scheidingsplan®, zodat u de informatie altijd rustig kunt nalezen. En dat creëert rust in deze hectische periode. Zo kunt u snel weer vooruitkijken.

Meer informatie

> Alimentatie bij een scheiding
> Scheiden met een eigen woning
> Scheiden en pensioen
> Onze werkwijze: het Scheidingsplan

De gevolgen voor de kinderen

Wanneer u kinderen heeft, zijn zij het belangrijkste waar aan gedacht moet worden bij de scheiding. De Scheidingsplanner zal u dan ook verzoeken om met respect met elkaar om te gaan. Het belang van de kinderen staat tenslotte voorop. Samen met u zal de Scheidingsplanner een ouderschapsplan opstellen. In dit ouderschapsplan komen alle facetten omtrent de zorg en opvoeding van de kinderen aan de orde. Zodat hun toekomst goed geregeld is.

Meer informatie

> Scheiden met kinderen
> Het belang van een goed ouderschapsplan
> Co-ouderschap

Ontbinden van verschillende samenleefvormen

De wijze waarop u samenleeft, bepaalt op welke manier uw scheiding wordt afgewikkeld. Zo gelden voor de ontbinding van een huwelijk andere (wettelijke) regels dan in het geval u ongehuwd samenwoont. Wat uw situatie ook is, de Scheidingsplanner heeft ruime ervaring met de afwikkeling van alle soorten scheidingen en helpt u op weg naar een nieuwe toekomst. Op basis van uw persoonlijke situatie vertellen we u graag wat er in uw geval precies geregeld moet worden.

Huwelijk

Meestal duurt een echtscheiding tussen de 3 en 6 maanden. Ongeveer 80 procent van de scheidingen die bij de Scheidingsplanner in behandeling is, is binnen die periode afgerond. U bepaalt in hoge mate zelf hoe lang het scheidingstraject duurt. De snelheid is afhankelijk van de samenwerking tussen u beiden en de bereidheid om tot oplossingen te komen. Samen scheiden heeft een positieve invloed op de doorlooptijd van de scheiding. Scheiden via aparte advocaten en een rechtszaak duurt veel langer. Houd dan rekening met een doorlooptijd van meer dan een jaar en hoge kosten.

Geregistreerd partnerschap

Het ontbinden van een geregistreerd partnerschap gaat op dezelfde wijze als het ontbinden van een huwelijk. Als er geen kinderen zijn kan een advocaat de ontbinding van het geregistreerd partnerschap rechtstreeks bij de burgerlijke stand indienen. Als er kinderen in het spel zijn loopt het traject via de rechtbank en is een ouderschapsplan verplicht.

Samenwonend met of zonder samenlevingscontract

Als samenwoners kunt u uit elkaar door elkaar zonder formele instanties in te schakelen. Wel zal de gemeenschappelijke woning verdeeld moeten worden en indien u samen kinderen heeft kunt u eventuele kinderalimentatie laten berekenen en een ouderschapsplan opstellen.

Er is weinig officieel geregeld in de wet met betrekking tot samenwoners. Daarom is het zaak goed na te denken over de punten die u samen wenst te regelen. De scheidingsplanner kan u hierover informeren en adviseren.

Meer informatie

> Scheiding aanvragen
> Samen scheiden/Mediation
> Eenzijdig/Alleen scheiden
> Uit elkaar gaan bij samenwonen inclusief checklist
> Onze werkwijze: het Scheidingsplan

 

 

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje Wilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen? Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Kwaliteit verzekerd

Gemiddeld wordt de scheidingsplanner beoordeeld met een
 • "Prima verlopen"

  Door: MW Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Rotterdam
  Goed geholpen lees meer
 • "Zeer tevreden"

  Door: BV Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Rotterdam
  Zonder de scheidingsplanner waren wij… lees meer
 • "Snelle afwikkeling"

  Door: DB Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Spijkenisse
  Fijn geholpen lees meer
 • "Prima geholpen in een rot…"

  Door: D T Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Spijkenisse
  Win zat precies tussen ons… lees meer
 • "Prima afhandeling en communicatie"

  Door: FN Geplaatst op: 30-07-2019
  Vestiging: Amsterdam
  Stefanie heeft ons bijzonder goed… lees meer
Meer beoordelingen