Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK Zet de eerste stap naar uw nieuwe toekomst! Bel 085 – 487 12 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Waarom de Scheidingsplanner
 • Begeleiding van begin tot eind
 • Oplossings- en toekomstgericht
 • Met financieel en fiscaal advies
 • Informele wijze en heldere taal
 • Oog voor de emoties
 • Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden en nu?

Scheiden en nu?

Is de liefde in uw relatie over en wilt u gaan scheiden? Dan breekt voor u een periode aan waarin u veel zaken moet gaan regelen. Maar waar begint u? En hoe gaat u alles aanpakken? Met deze tips helpen wij u op weg naar een goede start van uw nieuwe toekomst.

Tip 1: Probeer samen de scheiding te regelen, zowel voor uzelf als voor uw kinderen. Door samen in gesprek te blijven en in goed overleg afspraken te maken, heeft u veel minder kans om in een vechtscheiding terecht te komen. Daarnaast bespoedigt samen scheiden het proces en werkt het kostenbesparend. Bovendien worden in onderling overleg altijd de beste afspraken gemaakt.

Tip 2: Zoek professionele hulp. Waarom? Scheiden is geen gemakkelijke opgave. Zeker als u voor het eerst met een scheiding te maken heeft, is alles onbekend terrein voor u. U moet samen veel gaan regelen en afspraken gaan maken. En die afspraken, bijvoorbeeld over de kinderen en de financiën, gaan de komende jaren van uw leven bepalen. En u kunt nu eenmaal niet zelf overal verstand van hebben, daarom kunt u best wel wat hulp gebruiken om de juiste afspraken te maken.

Tip 3: Denk goed na welke vorm van professionele hulp u gaat inschakelen. U kunt natuurlijk een advocaat inschakelen, die regelt uw scheiding echter alleen juridisch. Bedenk hierbij ook dat een scheiding vooral om de emoties, de financiële gevolgen én de belangen van de kinderen draait. Is een advocaat dan echt de meest logische keuze voor het regelen van uw scheiding?

Tip 4: Maak een financieel plan, de financiën bepalen namelijk voor 80% uw nieuwe toekomst. Wat is de hoogte van de alimentatie, hoe gaat u de bezittingen en schulden verdelen, hoe zit het met het huis, het eventuele vermogen en het pensioen? En hoe kijkt de belastingdienst hier tegenaan? Laat hier een financieel deskundige bij meekijken zodat u samen de juiste afspraken maakt, ook fiscaal gezien.

Tip 5: Maak samen afspraken over de kinderen. Om uw kinderen na de scheiding een goede basis te kunnen bieden, moet u tijdens de scheiding veel aandacht besteden aan alle zaken die met hun nieuwe toekomst te maken hebben. Probeer daarom zoveel mogelijk afspraken over dagelijkse dingen concreet en gedetailleerd vast te leggen. In de praktijk blijkt namelijk dat geen of vage afspraken maken vaak tot misverstanden en conflicten leiden.

Goed om te weten is dat de Scheidingsplanner alles in huis heeft om uw scheiding tot in de puntjes te verzorgen. Wij begeleiden u in het gehele proces, zorgen ervoor dat u samen de juiste afspraken maakt en wij maken uw gehele nieuwe financiële toekomst voor u inzichtelijk. Hierin gaan wij dus verder dan een advocaat of mediator. Zo biedt de Scheidingsplanner een totaaloplossing bij elke scheiding. Ook de juridische afwikkeling bij de rechtbank nemen wij u uit handen, u heeft geen eigen advocaat nodig.

Scheidingsboekje

Scheidingsboekje Wilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Kwaliteit verzekerd

Gemiddeld wordt de scheidingsplanner beoordeeld met een
 • "De adviseur maakte alles heel…"

  Door: AB Geplaatst op: 05-04-2018
  Vestiging: Rotterdam
  Het traject verliep snel en… lees meer
 • "Snelle en nette afhandeling"

  Door: JJ Geplaatst op: 05-04-2018
  Vestiging: Rotterdam
  ik raad de scheidingsplanner zeker… lees meer
 • "Ik zou deze organisatie zeker…"

  Door: EA Geplaatst op: 30-03-2018
  Vestiging: Vlaardingen
  Goede en duidelijke uitleg lees meer
 • "Prima en duidelijk"

  Door: GB Geplaatst op: 30-03-2018
  Vestiging: Vlaardingen
  Met veel zorg en geduld… lees meer
 • "Ik zou deze organisatie zeker…"

  Door: FG Geplaatst op: 23-03-2018
  Vestiging: Nieuwerkerk aan den Ijssel
  Deskundig en duidelijk lees meer
Meer beoordelingen