Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00

De regierechter. Het middel tegen vechtscheidingen?

Samen scheiden met de Scheidingsplanner

Vechtscheidingen, het blijft een emotioneel onderwerp. Zorgwekkend is dat het aantal vechtscheidingen blijft toenemen. Waardoor meer en meer kinderen last hebben van alle nare gevolgen van zo’n vechtscheiding. 

Daarom komen de Kinderombudsman en familierechters met een nieuwe aanpak in de vorm van een regierechter. Nu zijn vaak meerdere rechters betrokken bij een scheiding waardoor het overzicht ontbreekt. De regierechter buigt zich straks als enige over alle onderdelen van de scheiding en moet daarmee vechtscheidingen voorkomen.

De Scheidingsplanner juicht uiteraard elk initiatief om vechtscheidingen uit te bannen toe. Maar vraagt zich wel af: is een rechter daarvoor de aangewezen persoon? De Scheidingsplanner ziet veel meer in het aangaan van de dialoog tussen partijen. Onze ervaring is dat de meeste vechtscheidingen voortkomen uit onwetendheid en een gebrek aan inzicht. En wij geloven dat juist kennis en inzicht een beter gesprek tussen scheiders mogelijk maakt. Waardoor niet het pad van de vechtscheiding wordt bewandeld, maar de weg van de constructieve oplossing.

En dat is exact wat de Scheidingsplanner biedt: een heldere oplossing en een gedegen fundament voor je nieuwe toekomst. Op financieel gebied, maar ook op persoonlijk vlak. Zodat er een gedegen convenant naar de rechter kan, waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden en alles snel wordt afgewikkeld. Zo kan iedereen, ook de kinderen, weer snel zijn leven oppakken.

En vechtscheidingen? Die zullen wel nooit helemaal uitgebannen worden, maar met de hulp van een deskundige op scheidingsgebied kunnen we toch een heel eind komen!

Scheidingsboekje

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje

"Alles wat u moet weten en kunt doen bij een scheiding"

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start...”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Direct regelen!

Telefoon

Gaat u scheiden? En zit u vol vragen? Kom voor een vrijblijvend adviesgesprek naar de Scheidingsplanner.

Vrijblijvende afspraak maken
Telefoon

Heeft u een vraag en wilt of kunt u niet wachten op een antwoord, bel ons. Dan helpen wij u direct.

Contact opnemen
Calculator

Wel of geen alimentatie? En hoeveel dan precies? Krijg snel antwoord via de Scheidingsplanner.

Alimentatie berekenen
Formulier

Meer duidelijkheid over uw scheiding? Vraag het Scheidingsboekje "Een nieuwe start..." aan.

Scheidingsboekje aanvragen

Direct regelen!

Icon-telefoonIcon-calculator
Telefonisch contact
Alimentatie berekenen
Icon-werkmapIcon-afspraak
Scheidingsboekje aanvragen
Afspraak maken

Onze Waardering


De Scheidingsplanner Secretariaat | Kortekade 60 | 3062 GT Rotterdam NL | 085-487 12 00
Bekijk alle vestigingen