Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00
Waarom de Scheidingsplanner
 • Begeleiding van begin tot eind
 • Oplossings- en toekomstgericht
 • Met financieel en fiscaal advies
 • Informele wijze en heldere taal
 • Oog voor de emoties
 • Inclusief juridische afwikkeling

Eenzijdig/alleen scheiden

EENZIJDIG/ALLEEN DE SCHEIDING AANVRAGEN

Helaas is het niet altijd mogelijk het scheidingstraject samen met uw partner te doorlopen. U of uw partner kan dit te emotioneel vinden of bang zijn dat de eigen belangen niet goed behartigd worden. U kunt het daarnaast ook moeilijk vinden om voor uw eigen belangen op te komen, bijvoorbeeld omdat dit voortkomt uit het rollenpatroon tijdens uw relatie. Ook kan het vanwege allerlei redenen gewoonweg niet mogelijk zijn om in goede harmonie samen aan tafel te zitten. Eenzijdig scheiden/alleen scheiden kan dan voor u een optie zijn. Bij deze vorm van scheiden duurt het traject vaak wel langer en zijn de kosten hoger, omdat u ieder een eigen adviseur in de hand neemt.

HOE WERKT EENZIJDIG SCHEIDEN

Bij eenzijdig scheiden zal uw scheidingsbemiddelaar alleen uw belangen behartigen. Hij is uw vertrouwenspersoon en neemt u het gehele proces uit handen; inclusief het contact met de adviseur of advocaat van uw partner. Het uitgangspunt bij eenzijdig scheiden moet wel zijn dat er geprobeerd wordt om zoveel mogelijk in overleg met de andere partij tot afspraken te komen. Apart strijden in plaats van apart scheiden levert namelijk alleen maar verliezers op. Niemand is gebaat bij ellenlange procedures bij de rechtbank en onnodige escalaties. En zeker uw kinderen niet.

Denk er dus goed over na hoe u wilt dat er bij eenzijdig scheiden met uw wensen en belangen wordt omgegaan. Er in goed overleg met elkaar uitkomen of tot het einde aan toe strijden? Ook bij eenzijdig scheiden in goed overleg worden uw belangen altijd volledig behartigd, maar met als resultaat dat u toch beiden achter de gemaakte afspraken staat.

Dit blijkt vaak bij te dragen aan een goede verstandhouding tussen u en uw ex-partner na afloop van uw relatie. Iets wat, zeker als er kinderen zijn, heel belangrijk is. Maar ook zelf komt u op deze manier met een positiever gevoel uit de scheiding dan wanneer er strijd is geweest. En dat maakt het een stuk prettiger om op een positieve manier uw leven weer op te pakken.

VOORDELEN EENZIJDIG SCHEIDEN

 • Uw eigen adviseur behartigt bij eenzijdig alleen uw (financiële) belangen
 • Bij eenzijdig scheiden doordat u een eigen vertrouwenspersoon heeft
 • Met goede begeleiding kunt u bij eenzijdig scheiden er samen toch in goed overleg uitkomen

NADELEN EENZIJDIG SCHEIDEN

 • Scheidingstraject duurt bij eenzijdig scheiden langer
 • Hogere kosten door ieder een eigen adviseur
 • Hogere kans op een vechtscheiding als beide partijen er niet in goed overleg willen uitkomen

EENZIJDIG SCHEIDEN BIJ DE SCHEIDINGSPLANNER

Is er ruzie en zijn u beider wensen onverenigbaar? Ook dan kan de Scheidingsplanner uw belangen behartigen en overzicht brengen in uw situatie. Wij bespreken eerst samen met u uw wensen, doelstellingen en belangen. Hierbij kijken wij niet alleen naar alle praktische zaken, maar hebben wij ook oog voor uw emoties. Waar nodig en mogelijk houden wij uw wederzijdse belangen nauwlettend in de gaten. Bijvoorbeeld als er kinderen in het spel zijn, hun belangen stellen wij centraal. Wij doen er alles aan om een vechtscheiding te voorkomen, dit streven wij in goed overleg met u als eerste na. Nadat we alles inzichtelijk hebben gemaakt gaan wij aan de slag met uw Scheidingsplan®; een allesomvattend plan voor uw scheiding. Het is uw persoonlijke plan en bereidt u voor op uw nieuwe start, op uw toekomst na de scheiding. Het Scheidingsplan® zorgt voor duidelijkheid in uw situatie en de te nemen stappen.  


Meer informatie

> Mediation/samen scheiden
Het Scheidingsplan® 
> Waarom kiezen voor de Scheidingsplanner

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje Wilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen? Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Kwaliteit verzekerd

Gemiddeld wordt de scheidingsplanner beoordeeld met een
 • "Prima verlopen"

  Door: MW Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Rotterdam
  Goed geholpen lees meer
 • "Zeer tevreden"

  Door: BV Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Rotterdam
  Zonder de scheidingsplanner waren wij… lees meer
 • "Snelle afwikkeling"

  Door: DB Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Spijkenisse
  Fijn geholpen lees meer
 • "Prima geholpen in een rot…"

  Door: D T Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Spijkenisse
  Win zat precies tussen ons… lees meer
 • "Prima afhandeling en communicatie"

  Door: FN Geplaatst op: 30-07-2019
  Vestiging: Amsterdam
  Stefanie heeft ons bijzonder goed… lees meer
Meer beoordelingen